Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Gränslösa Resor AB

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Cykla på Kuba
Kuba upplevs bäst från cykelsadeln! Tillsammans med vår svenska färdledare, Anders Elmfors, utforskar vi i lugn takt de stora sevärdheterna, Havanna, Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos och Grisbukten, men vi kommer också att njuta av öns flora, fauna och de vackra stränderna. I Zapatas våtmarker har vi chansen att få se världens minsta fågel, bikolibri, som endast väger 1,6 gram. Vi kommer att få uppleva det kubanska vardagslivet, då vi vid flera tillfällen bor hemma hos familjer som hyr ut rum, så kallade casas particulares. Självklart ska vi också lyssna till den kubanska musiken, dansa salsa, prova den berömda rommen och de handrullade cigarrerna.  
1 resa 1 januari 2023
Georgien med Eva Elmsäter och Tidningen Vi
Upplev Georgien med Eva Elmsäter och Tidningen Vi! Georgien, ett litet naturskönt land med en lång historia och en geografisk och kulturell brytpunkt mellan Asien och Europa. Ett land som under fredstid för tankarna till sagans ”tusen och en natt” med magnifika historiska byggnader och rik kultur, men på grund av sitt geopolitiska läge är en riktig ”krutdurk” ur historiskt perspektiv. Vår ciceron, journalisten och utrikesreporten Eva Elmsäter , ser fram emot att få visa oss sevärdheter som huvudstaden Tbilisi, den världsarvslistade forna huvudstaden Mtscheta, den fascinerande grottstaden Uplistsiche, berget Kazbegi och mycket mer. Vi får också njuta av den georgiska mattraditionen och de goda vinerna som har producerats i landet i flera tusen år. Välkommen med på en resa där vi upplever både dagens och historiens Georgien – en resa där i princip allt ingår, de flesta måltider, dryck och till och med dricks!  
1 resa 14 september
Vandra i Albanien 2022
Vandra i natursköna Albanien! Albaniens bergstrakter är verkligen en av Europas bäst bevarade hemligheter. I denna okända del av Europa hittar du ett land med ett dramatiskt landskap. Vår resa går till de unika bergsområdena i Valbonadalen och Theth nationalpark. Här finns över 2 000 olika växter och en hel del vilda djur, som lokatt och brunbjörn, örnar, falkar och mängder med fjärilar. Många arter är endemiska och finns bara här. De båda bergsområdena skiljer sig åt till karaktären. Gemensamt är att det känns som att tiden stått stilla. Här lever herdar med sin boskap i små byar, på samma sätt som de gjort i århundraden. Än så länge är det få besökare som hittar hit och för att finna de rätta stigarna anlitar vi ortsbor. Under vår vandring passerar vi små byar och stannar till för en kopp bergste. Albanerna är kända för sin gästfrihet!
1 resa 5 september
Kvinnornas Nepal med Jenny Adhikari och Tidningen Vi
Vackra, vilda, vänliga Nepal. Under den här resan i Nepal får du verkligen uppleva landet och möta människorna, oavsett om du väljer hela den spännande rundresan eller om du i stället väljer att vandra i Nepal under sex av dagarna för att njuta av Annapurnamassivets storslagna vyer. Vår svenska färdledare Jenny Adhikari är bosatt i Nepal och hon ger oss en god inblick i hur människor lever, landets historia, politik och religion. Jenny talar nepali och många av de nepaleser vi möter under resan är hennes personliga vänner. Under resan, oavsett som du väljer att vandra eller inte, kommer vi nära lokalbefolkningen och får svar på många frågor samtidigt som nya väcks. Hur är det att vara nunna i ett buddhistiskt kloster eller att vara dalit och befinna sig längst ner på samhällsstegen? Vad kan man vänta sig av livet som funktionsnedsatt och varför frodas människohandeln i Nepal? Vad gör myndigheter och organisationer för att ge nepaleserna ett bättre liv? Det kommer bli många omvälvande inblickar, men även glada skratt och goda samtal. Dessutom får vi njuta av landets storslagna berg och rika djurliv. Följ med på en mångfacetterad resa som ger dig nya perspektiv! För denna resa gäller öppet köp till den 1 juni 2022, vilket innebär att du kan avboka din resa senast 1 juni 2022 och återfå hela anmälningsavgiften.
1 resa 16 november
Tutankhamons Egypten - I Howard Carters fotspår 100 år efter gravfyndet med Tidningen Vi
Det har kallats världen största arkeologiska upptäckt genom tiderna, fyndet av Tutankhamons nästan helt intakta kungagrav. Det var i slutet av 1922 som arkeologen Howard Carter, tillsammans med sin sponsor Lord Carnarvon, fann ingången till en förseglad grav i Konungarnas Dal. Alla deras drömmar överträffades när de insåg att det var den förlorade pojkkungen Tutankhamons sista viloplats de hittat, och att den lilla klippgraven var fylld till brädden av de mest fantastiska skatter och konstföremål. Vår resa fokuserar på Luxor och det faraoniska kulturarvet, i synnerhet de monument som kan kopplas till Tutankhamon och den tid han levde i men vi besöker också ett urval av de klassiska sevärdheterna från det faraoniska Egyptens andra tidsperioder. I Luxor bor vi intill hotell Winter Palace, där alla celebriteter samlades för hundra år sedan, för att socialisera och ta del av den stora upptäckten. I Luxor kommer vi också att se Carters utgrävningshus, besöka en av Egyptens allra bästa bokhandlare och njuta av den historiska atmosfären på platsen för den urgamla staden Thebe. Dessutom besöker vi något av Kairos välfyllda museer, beskådar pyramiderna och den stora sfinxen på Giza-platån samt gör en spännande utflykt till det stora begravningsområdet Sakkara med farao Djosers unika trappstegspyramid.   
1 resa 21 november
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top