Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Nya Resebyrå Vikingbuss AB

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Polen hälsoresa 5 dagar
Skäm bort dig själv för det är du värd! Följ med oss och njut av en härlig SPA vistelse i norra Polen. Vi bor i hamnstaden Swinoujscie på fina Trzy Wyspy SPA & Medical****.  Här serveras vi alla måltider varje dag under vistelsen, kortare läkarkonsultation och 6 olika behandlingar ingår.. 
1 resa 17 november
Måndagsbussen Rostock
Våra prisvärda shoppingresor har blivit mycket populära. Nu har vi dessutom ny påstigningsplats i Linköping med inhägnad parkering   belägen på Rönögatan Torvinge.  Fr o m 2021 avgår alla resorna från Söderköping, Norrköping, Linköping, Vikingstad o Mc Donalds Mjölby
10 resor nästa avresa 23 maj
Rostock 3 dagar
  Rostock är en jättetrevlig stad varför inte följa med på våra prisvärda 3 dagars resor i ett betydligt lugnare tempo och tid att upptäcka Rostock. Våra prisvärda shoppingresor har blivit mycket populära. Nu har vi dessutom ny påstigningsplats i Linköping med inhägnad parkering  belägen på Rönögatan Torvinge. Övriga påstigningsplatser skiljer mellan avgångsdatumen.   1/4 Bor vi på Pentahotel Rostock!    
3 resor nästa avresa 11 juli
Rostock Lördag
Våra prisvärda shoppingresor har blivit mycket populära. Nu har vi dessutom ny påstigningsplats i Linköping med inhägnad parkering  belägen på Rönögatan Torvinge. Övriga påstigningsplatser skiljer mellan avgångsdatumen. 
2 resor nästa avresa 22 oktober
Almunecar
Följ med på långsemester med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, sherryn och det lata strandlivet sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien! ÄVEN EN JULRESA!! Följ med och lämna julstressen hemma. Här firar vi ordentligt både på jul och nyår.
5 resor nästa avresa 4 oktober
Alsace
Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet, whiskey, ost och choklad. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs. 
1 resa 25 september
Fjordnorge
FJORDNORGE   Sognefjorden Geiranger Ålesund   Få länder i Europa har en sådan fascinerande natur som Norge. Detta är en tur för alla Norgefantaster! Resans höjdpunkt är båtresan ut genom Geirangerfjorden till Ålesund, något man aldrig glömmer. Vi kommer att följa en av världens längsta fjordar, Sognefjorden. Som alltid i Norge får vi en otrolig blandning av fjäll och fjordar, dalar och vattenfall. Välkommen till innehållsrika dagar i en spännande och dramatisk fjällnatur! 
1 resa 15 augusti
Sommarfest i Gdansk
Sommarfest i Gdansk, St Dominic´s Fair firas årligen sedan 1200 talet och har  blivit det största kulturella och kommersiella evenemanget i Polen och en av de största i hela Europa.  Festivalen pågår under tre veckor och erbjuder ett rikt program av kulturevenemang med utställningar, konserter, gatuteater, festivaler, parader och uppvisningar. Upplev sagolik atmosfär, vackra kulturminnen och stormig historia. Besök stadens mikrobryggerier där du kan prova spännande öl från Polen. Charmiga & mysiga Mariacka Gatan kantas av små uteserveringar och barer där du kan prova den goda soppan Zurek eller de lokala pirogerna.
1 resa 4 augusti
Höga kusten med Inlandsbanan
Upplev Dalarna, Inlandsbanan mellan Mora och Östersund, världsarvet Höga kusten där landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen och andra smultronställen.  Tänk vad Sverige har att bjuda på! 
1 resa 29 juni
Kirchberg
TYROLEN,  Kirchberg, Innsbruck och Örnnästet  En resa som passar ALLA! Livsnjutare, den late samt den äventyrliga. Följ med till landet mellan bergen - det gästvänliga Tyrolen i Österrike. Ett område som många av oss längtar till och gärna återvänder till. Vi bor fem nätter i Kirchberg på vårt favorithotell Zentral. Byggt i traditionell österrikisk stil men ändå modernt och är känt för sin goda och rikliga mat. Spännande utflyktsmål ligger nära och många olika alternativ på vandringsleder finns att välja på.
2 resor nästa avresa 16 juli
Kjeåsen
Kjeåsen med Flåmsbanan och Gudvangen Nu längtar vi till NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar. Vi åker över Hardangervidda – högfjällsplatån, som är Norges största nationalpark.
1 resa 1 augusti
Kroatien Rovinj - Istrienhalvön
Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet Kristallklart vatten, solsken, och god mat gör att Kroatien har blivit ett allt populärare resmål. Vi bor på fantastiska Hotel Istra**** med halvpension och dryck till middagarna. Hotellet är beläget på en ö utanför den antika staden Rovinj. Båtfärden dit tar 15 minuter och båtarna går en gång i halvtimmen. Utöver de behagliga dagarna i Rovinj bjuder resdagarna på Italiens och Österrikes fantastiska alper.
1 resa 16 september
Norges 4 höjdpunkter
Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna ”De sju systrarna”, Brudslöjan och Friarna” samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt.
1 resa 19 augusti
Bremen Oktoberfest
Öl, öl, öl och tyskt gemyt på Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Här finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög stämning till långt in på småtimmarna... OBS! Vi bor centralt, jättenära festivalområdet!
1 resa 27 oktober
Pang i bygget
Följ med oss på en härlig tur till Helsingborg i 2 dagar! På kvällen slår vi oss ner på Fredriksdalsteatern och träffar Eva Rydberg m.fl. John Cleese har givit sin välsignelse och Fredriksdalsteatern blir först i Europa med att presentera humorlegendens egen scenversion av Fawlty Towers….
2 resor nästa avresa 9 juli
Polen runt
… en resa i landet som försvann I över 100 år fanns inte Polen på Europas karta. Alla ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur och anda men också sitt språk. Idag har Polen i princip hela sitt historiska territorium intakt och bjuder in sina besökare att njuta av såväl ljuvliga gamla städer, vackra sevärdheter som spännande och skrämmande historiska platser. God mat och dryck står också till buds…
1 resa 27 augusti
En resa i tiden
Vår resa börjar i Tranås socken! På Gammelbyn Hultet, norr om Tranås, får du vara med om en resa tillbaka i tiden. Här finns många intressanta byggnader i naturskönt område vid sjön Sommen. Upplev interiörer från den gamla bondekulturen, hantverksmiljöer, besök pälsverkstaden eller hattaffären från förr. Titta in i mor Huldas stuga eller smeden, skomakaren, bildhuggaren och instrumentmakaren. Alla har de historiska interiörer som berättar sin historia om hur folk levde och försörjde sig i forna Sverige. Följ med vår guide på denna resa…. Naturligtvis intar vi vårt fm kaffe med smörgås här! Dagens lunch intar vi på Pelargonen Café. Resan fortsätter till Aneby och Stjärneborg Slott. Här börjar en intressant resa med en man vid namn Malte Liewen Stierngranat född 3/8 1871. Hör om mannen som får till Amerika 1898 för att citat: ” Jag ska fara till Amerika och få tag i ett rikt fruntimmer, det spelar ingen roll hur hon ser ut, ja det kvittar om så näsan sitter i nacken”… och fortsättningen på den historian får ni höra om när vi följer vår guide i museét och vid pyramiden! Vi avslutar vår annorlunda resa med ett kaffebesök på Stalpets café och hantverk utanför Aneby. Den ligger precis jämte södra Sveriges högsta vattenfall. Här fikar vi i trädgården, om vädret tillåter, med utsikt över vattenfallet. Besök gärna också även hantverksboden.
2 resor nästa avresa 30 maj
Rhen & Mosel
Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel. Översvämningarna är längre västerut och påverkar inte resan. 
1 resa 27 augusti
Östersjökryssning
En resa där vi kan upptäcka några av våra grannländers huvudstäder eller kanske bara njuta av det goda livet ombord. På fartyget är det helpension med fantastisk mat på många olika restauranger. Servicen är fantastisk med mängder av personal som gör allt för att vi ska trivas.  Njut av varje ögonblick till sjöss ombord på ett av världens bästa kryssningsfartyg fullspäckade med spännande upplevelser, glittrande underhållning, läckra maträtter och aktiviteter för alla typer av kryssningsresenärer. Glöm Finlandsbåten det här är något helt annat!!   Dessutom erbjuds det olika aktiviteter, nöjen och shower… Man behöver aldrig ha tråkigt ombord och det mesta ingår i resan! Vi har med vår reseledare under hela resan, som även kommer att åka med på utvalda utflykter som ni gärna får följa med på.   OBS!!  NY RUTT…. Pga världsläget så är rutten ändrad, bla är St Petersburg är borttagen! Se nya rutten nedan: SUN21AUG2022 Copenhagen, Denmark - 4:30 PM Boarding MON22AUG2022 Cruising - - Cruising TUE23AUG2022 Stockholm, Sweden 9:00 AM - Docked WED24AUG2022 Stockholm, Sweden - 3:00 PM Docked THU25AUG2022 Kotka, Finland 11:00 AM 8:00 PM Docked FRI26AUG2022 Visby, Sweden 8:00 AM 6:00 PM Docked SAT27AUG2022 Cruising - - Cruising SUN28AUG2022 Copenhagen, Denmark 7:00 AM - Departure 20:00 är vår middag varje kväll.
1 resa 21 augusti
Schweiz med Glaciärexpressen
Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer och vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!
1 resa 6 augusti
Smakfulla Skåne
Det här är resan som får det att vattnas i munnen på dig. Vi intar en vodka cocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus. I Köpingebro kryddas tillvaron med ett besök på Österlenkryddor och ett glas vin på en av Sveriges vingårdar. Vi avrundar med senapsprovning i Smedstorp och Rapsolja i Hammenhög. En riktig gourmetresa!
1 resa 16 juni
Skördefest på Öland
Vi åker till Öland och är med på Skördefesten - en stor folkfest! Under några dagar visar man upp det som odlas på ön. Överallt längs de öländska vägarna kan vi se de karakteristiska halmbalarna dekorerade med pumpor. Bönder och odlare öppnar visthusbodarna och erbjuder oss ett stort sortiment av prydnadspumpor, sockermajs, höstpotatis, lin, eterneller m.m. På ön finns många duktiga hantverkare som har öppet och visar sina alster, traktens odlare visar upp sina produkter och du får chansen att handla av dem.
1 resa 30 september
St Anton
ST: ANTON TYROLEN med Mainau Här erbjuder vi en fantastisk resa till St Anton am Arlberg och den österrikiska alpvärlden med hisnande vackra vyer, charmiga byar med blomstersmyckade hus, vänlighet och gemyt. Vi upplever den vackra vägen över Silvretta med enastående vyer och gör även ett besök på blomsterön Mainau. samt den fantastiska alpvärlden som vi ”bor mitt i”…Låter lockande, eller hur?
1 resa 13 augusti
Toscana
Följ med till ett drömlandskap i Italien. Böljande kullar med olivlundar, cypresser, pinjeträd och vinrankor. Små medeltida städer, borgar, kända Florens & Siena, gastronomi och inte minst det goda italienska vinet som har ett världsrykte. Vi bor centralt i den kända kurorten Montecatini di Terme med sina eleganta byggnader.
1 resa 30 september
Neckardalen med Korsvirkesstäder
Den grönskande Neckardalen öster om Schwarzwald är rik på historiska sevärdheter och vacker natur. Här finns bl.a. den mäktiga Burg Hohenzollern och världsarvet Maulbronn. Stuttgart är Tysklands främsta bilstad och både Mercedes och Porsches huvudkontor finns fortfarande här och inte minst deras påkostade museer. På vår resa besöks det lyxiga Mercedes-Benz Museum vars utställningar ger en övergripande bild av bilens historia.
1 resa 17 september
Polcirkelkusten
POLCIRKELKUSTEN - Forsarnas väg / Silvervägen / Blå vägen Åk med oss norrut i år! Vi har dammat av en gammal favorit som vi körde 20 år i sträck nu är den tillbaka. Du får uppleva den svenska fjällvärlden med milsvida tysta skogar, brusande forsar, porlande fjällbäckar, blånande fjäll – verkligen något för naturälskaren. Vi åker Forsarnas väg, Silvervägen och Blå vägen, passerar Polcirkeln och gör en tur in i Norge!
1 resa 3 juli
Berlin med Spreewald
Vår närmaste storstad fylld med ny djärv arkitektur blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia.  Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!
2 resor nästa avresa 14 juli
Bohuslän med berättarkryssning
Tänk så många fina kuster vi har i Sverige… och Bohuslän är en av dom. Mycket ska vi hinna med på våra 3 dagar och där bland är en otroligt fin kryssning på Sotenkanalen på kvällen som kallas ”berättartur” och ombord äter vi en västkustbuffé!!!
1 resa 1 augusti
Dalsland
Dalsland - ”ett Sverige i miniatyr”, så sa Prins Eugen. Trots att landskapet är ett av de mindre så rymmer det oändligt mycket: susande skogar, glittrande vatten, branta berg, bördiga slätter och en lång kust mot vårt innanhav Vänern. Genom landskapet flyter Dalslands kanal, en blå pulsåder som tillsammans med de många sjöarna är ett paradis för de som vill uppleva landskapet från vattnet.  Vi bor på vackra Baldernäs Herrgård i Dals Långed. som är omgiven av park och belägen på en halvö i Laxsjön. Frukost och middag äter vi i Herrgårdsbyggnaden och under dagarna gör vi utflykter. 
1 resa 3 juli
Gardasjön
Välkommen med oss till Gardasjön – Italiens största sjö som ligger vackert inbäddad mellan vinsluttningar och palmer. Här möter alpmiljön Medelhavets klimat. Följ med och blanda semestern med god mat, intressant kultur, betagande vyer och trevliga utflykter. De gamla städerna med smala gränder och mysiga stadskärnor, som ligger vid den azurblå sjön, blir en perfekt inramning till din semester.
1 resa 3 oktober
Hemlig resa 6 dagar
Våga utmana dig själv, dina vänner och dina grannar. Sätt lite spänning i din vardag genom att följa med på vår 6 dagars Hemliga resa. I år har vi åter igen sytt ihop en mycket spännande resa ut i det okända som börjar med att vi packar vår resväska, tar på oss ett glatt humör och styr kosan mot vår buss som hämtar upp på respektive påstigningsplats och sen beger vi oss vidare… Vi lovar härliga upplevelser, god mat och dryck i goda vänners lag men vart vi oss än i Europa vänder berättar vi inte mer om vad som händer. Det är en välbevarad hemlighet hos oss.
1 resa 11 september
Julmarknad Bremen
Bremen – Tysklands elfte största stad och som är mer än 1 200 år gammal och en av de främsta Hansastäderna i historien! Deras julmarknad består av mer än 170 festligt dekorerade stånd runt Weser renässansen rådhus och Roland statyn. Promenera historiska Böttcherstasse och du kommer ner till en historisk julmarknad! Bremen har en av Tysklands vackraste julmarknader så tveka inte att följa med!
1 resa 24 november
Julmarknad Berlin
Vår närmaste storstad fylld med ny djärv arkitektur blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia.  Kulturen blomstrar som aldrig förr och restaurangerna är otaliga. I ett vackert julpyntat Berlin finns ca 50 julmarknader på olika platser och vi besöker några av dem.
1 resa 1 december
Julmarknad Lübeck
Häng med på tripp till till Hansastaden Lübeck som är en av Tysklands bäst bevarade städer. Gamla Stan är omringad av vatten och är med sina 1800 kulturhistoriskt värdefulla byggnader, historiska gränder och gångar en gemytlig bekantskap. Sist men inte minst i vårt tycke julmarknadernas julmarknad!
2 resor nästa avresa 21 november
Julmarknad Rostock
Rostock, Hansastaden som grundades på 1100-talet – Otroligt populär julmarknad med massor av utställare utmed ett stort antal gågator!  Stanna till och inta en kopp varm choklad med vispgrädde eller varför inte en gluhwein…
2 resor nästa avresa 28 november
Julmarknad Schwerin
1 resa 22 november
Skottland med Högländerna
Vackra vidsträckta ljunghedar, trolska berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott -- de skotska högländerna är en oförglömlig upplevelse! Vi möter kanske inte William Wallace från den berömda filmen Braveheart men ett väl så magiskt Skottland med män i kilt som spelar säckpipa och dricker välsmakande whisky. Historier från svunna tider om klaner och sjöodjur får vi förtäljda för oss…
1 resa 4 augusti
Julmarknad Wismar
Julmarknaden på Marktplatz mitt i stan tillhör inte de största, men är naggande god och shoppingkvarteren runt omkring lockar till inköp. Vi bor på fina Park Inn by Raddisson**** som ligger vid den historiska hamnen och en kort promenad från Julmarknaden.
1 resa 5 december
Lübeck
Häng med på en trevlig weekend till Hansastaden Lübeck som är en av Tysklands bäst bevarade städer. Gamla Stan är omringad av vatten och är med sina 1800 kulturhistoriskt värdefulla byggnader, historiska gränder och gångar en gemytlig bekantskap.
2 resor nästa avresa 29 juli
Magiska Prag
Prag som är en härlig stad med en stadskärna fylld av atmosfär. Gotik blandas med jugend, nytt med gammalt och modernt med historiskt. Det är aldrig långt till en tjeckisk pub, restaurang eller affär. Staden sjuder av aktivitet och en del av detta ska vi uppleva. Följ med på en resa genom östra delen av Tyskland och den böljande delstaten Sachsen till den charmiga staden Prag.  
1 resa 18 september
Julmarknad Kiel
Följ med till Kiel, Staden som fick sina stadsrättigheter 1242. 1283 kom de med i Hansan men uteslöts år 1518, anklagade för sjöröveri. Kiels hamn är en av de viktigaste i Östersjöområdet. Deras julmarknad är en Nordtysklands största, kanske prova Pariserhjulet med en fantastisk panoramautsikt över staden och hamnen!
1 resa 25 november
Gotland
Följ med oss till Gotland, solen och rosornas ö med sagolik natur, rikt kulturliv, spännande historia och vackra stränder. Vi bor i Visby, på bekvämt promenadavstånd till Almedalen, Sankta Maria kyrka, medeltida gränder och den vackra Östersjöstranden utanför ringmuren
1 resa 5 september
Forever Piaf
Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendarisk, en av 1900-talets absolut största sångikoner. Hennes drabbande unika röst, hennes älskade sånger och hennes dramatiska liv har aldrig slutat beröra. ”Forever Piaf” är en nyskriven musikal med alla hennes kända låtar, en episk berättelse om hennes liv, hennes musik och hennes män. Som den äldre Piaf ser vi Malena Ernman och som den yngre hennes dotter Beata Ernman, som tillsammans gestaltar Ediths inre och yttre verklighet. Ediths vänner, älskare och kollegor gestaltas på scenen av ensemble och orkestermedlemmar. Flera av de viktigaste personerna i hennes artistiska utveckling spelas av Björn Kjellman. Vi har bra biljetter på parkett till föreställningen den 22/10 kl.19.30. Innan föreställningen avnjuter vi en middagsbuffé i teaterns restaurang ”Lorens Bar”. Vi bor på trevliga Hotell Rubinen på Avenyn, därifrån har vi ca 10 minuters promenad till Lorensbergsteatern. Kanske lockar något gott att dricka i hotellets bar på taket efter föreställningen.  
1 resa 22 oktober
Lofoten - Hurtigruten kryssning
År 1893 sattes Richard With´s ångbåt i reguljärtrafik längs den norska kusten och Hurtigruten (snabbrutten) etablerades som begrepp. Än i dag, mer än 120 år senare åker man fortfarande med gods och passagerare mellan samhällena. Vi tar rutten från norr och åker söderut till Trondheim. 
1 resa 17 augusti
Musikalkomedin Tootsie
Se den bejublade föreställningen med Robert Gustafsson, Sussie Eriksson och Ola Forssmed ackompanjerade av stor orkester och dansensemble. I högt tempo och medryckande musik, sång och dans får vi följa Robert Gustafssons rollfigur Michael Dorseys förvandling till sitt alter ego Dorothy Michaels. ”Hon” gör att hans karriär tar fart på ett oväntat sätt. Luta dig tillbaka och njut av glitter och glamour! Vi bor på trevliga Scandic Anglais, som ligger mitt i Stockholm vid Stureplan. Dag 1 lördag 09.00 Linköpings Fjärrbuss (se flera orter på vår hemsida) 12.00 ca Ankomst till Scandi Anglais 17.00 Gemensam middag på hotellet och därefter rullar bussen till teatern 19.30 China Teatern, föreställningen börjar – vi hämtar med bussen efter föreställningen Dag 2 söndag Efter en god frukost i hotellets restaurang och lite stross på stan är det dags att återvända till Östergötland. Beräknad hemkomst Linköping 14:40
2 resor nästa avresa 8 oktober
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top