Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Rosa Bussarna

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Kenya till Eritrea
1 resa 13 februari 2023
Kenya till Sydafrika
Resa till Sydafrika? Unna dig att göra ditt livs största Afrikaäventyr med Rosa Bussarna. Vi upplever allt från safari till sol och bad på Zanzibar, möjlighet till att hoppa bungyjump vid Victoriafallen och kanske se The Big Five under de olika safariturerna. Äventyrsresan inleds i Kenya där vi åker till Masai Mara för att möta såväl vilda djur som massajerna. Efter sol och bad på Zanzibar i Tanzania rullar bussen söderut mot Malawi för vackra dagar vid Malawisjön. Via Zambia når vi till slut Zimbabwe och Victoriafallen där vi kan prova allt från forsränning till att hoppa bungyjump. Följ med på Rosa Bussarnas ultimata Afrikaresa från Kenya till Sydafrika! Rundresan i Afrika fortsätter till Botswana där vi besöker det spektakulära Okavangodeltat. I Namibia gör vi en storslagen safari i Etosha innan vi når havet och Swakopmund , Namibias adrenalinhuvudstad. Innan vi lämnar landet klättrar vi även upp för en av världens största sanddyner och inväntar soluppgången. Sista landet på resan är Sydafrika och där hinner vi med att besöka en vingård, Afrikas sydligaste udde och tillbringa några dagar i Kapstaden innan hemresan till Sverige påbörjas. Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa!
1 resa 11 januari 2023
Safari och Zanzibar
Resa till Afrika & safari  Unna dig en fantastisk resa till Afrika som inleds i Nairobi, Kenya. Därifrån tar vi oss till safariparken Masai Mara. Under två dagar åker vi omkring i safariparken och har chans att få se The Big Five. På resan besöker vi även en massajby innan vi åker söderut. I närheten av Karatu besöker vi Ngorongorokratern som ibland kallas för Edens lustgård. I den nedsjunkna kratern finns ett stort djurliv och besöket ger dig en safariupplevelse utöver det vanliga. Resan fortsätter med Zanzibar Resan i Afrika fortsätter till Dar el Salaam och därifrån åker vi vidare till Zanzibar. Först har vi några dagar i Stone Town där vi kan vandra i stadens gränder, besöka fiskmarknad eller åka på utflykt till Prison Island och titta på jättesköldpaddor. Safariresan i Afrika avslutas med några dagar på en vacker kustresort där du kan ta en drink i solnedgången och njuta av havet och de kritvita stränderna. Missa inte en av Rosa Bussarnas mest populära resor! Den här resan går även som  jul och nyårsresa.
4 resor nästa avresa 20 juli
Lilla Safariresan
Följ med på Rosa Bussarnas safariresa till Kenya & Tanzania! Häng med på en fullspäckad resa till Afrika med Rosa Bussarna. Vi flyger från Sverige till Nairobi i Kenya och därifrån åker vi sedan till Masai Mara för safari. Nationalparken är Kenyas mest artrika park och under några dagar kommer vi åka omkring i safarifordon och spana efter vilda djur. När vi är belåtna med safari fortsätter resan med flyg över till Zanzibar i Tanzania. Vi njuter av spännande möten och arkitektur i Stone Town innan vi fortsätter norrut på ön till en sann paradisstrand, Nungwi. Där njuter vi av sol och bad, oslagbara solnedgångar och möjligheter till att dyka och åka på kryddtur. På denna resa finns även möjlighet att flyga luftballong i soluppgången i Masai Mara. Läs mer om detta längre ner på sidan. Denna resa sker UTAN rosa buss. Istället färdas vi med inhyrda bussar, minivans, flyg och båt. Vi bor på hotell och i walk-in tält när vi på safari. Resan går i gemenskapens tecken och som på alla resor med Rosa Bussarna umgås vi tillsammans och bidrar till att skapa minnen för livet.
1 resa 13 april 2023
Nyårssafari & Zanzibar 55+
55+resa över nyår till Afrika. Safari i Masai Mara & besök på Zanzibar Njut av att resa över nyår och följ med Rosa Bussarna till Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara och besöker en massajby. Vi passerar även storslagna Östafrikanska gravsänkesystemet (Great Rift Valley). Resan fortsätter sedan till Tanzania där vi åker på safari i Ngorongokratern som även kallas för Edens Lustgård. Sedan åker vi via Dar es Salaam till Zanzibar. Vi strosar runt i Stone Towns gränder, åker på kryddtur och tillbringar lata dagar vid en vacker paradisstrand. Sol och bad ingår innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige. Passa på, du också, att åka på denna populära och uppskattade nyårsresa.  OBS! Det är möjligt att flyga luftballong över Masai Mara på denna resa, mer information finns längst ner på sidan.  
1 resa 29 december
Kenya till Zimbabwe
Kenya – Zimbabwe, äventyr, safari & besök på Zanzibar Ta chansen och följ med på ett äventyr i Afrika. Resan inleds i Kenya där vi åker på safari i Masai Mara. Har du tur kan du se alla djuren i The Big Five under safariresan. Därefter åker vi till Tanzania och åker på safari i Ngorongorokratern som även kallas Edens lustgård. När safariturerna är över unnar vi oss lata dagar på Zanzibar, strosar omkring i Stone Town och njuter på en vacker strand. Äventyrsresan i Afrika fortsätter när vi åker vidare söderut i Tanzania och kommer till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön till Zambia. För den äventyrslystne finns flera spännande aktiviteter vid Victoriafallen i Zimbabwe. Du kan till exempel hoppa bungyjump över Zambezifloden innan hemresan till Sverige påbörjas. Häng med på ett äventyr du sent kommer glömma! Den här resan är första etappen av långresan Kenya-Sydafrika. 
1 resa 11 januari 2023
Marocko runt
Färgstark gruppresa till Marocko Att resa runt i Marocko betyder att resa runt i ett land som erbjuder allt från spännande ökenmöten i Sahara till vackra stränder och exotiska marknader. Rundresan i Marocko inleds med flyg till Casablanca och efter en övernattning där gör vi en kort stadstur i Rabat innan vi åker till den mysiga och färgstarka staden Chefchaouen, som är mest känd för sin medina (gamla stan) vilken till stor del består av en labyrint av små blå gränder. Vi reser runt i Marocko och fortsätter till Volubilis som är ett av de största fornminnena i Afrika. Sedan fortsätter vi till Fez där vi besöker olika hantverkare inom såväl keramik som läder. Vi rullar vidare över Atlasbergen och när vi når Saharaöknen så rider vi ut på dromedarer för en övernattning i beduintält i öknen, en alldeles särskild upplevelse. Äventyret fortsätter mot Ait Ben Haddou, som är känd för att bland annat delar av Games of Thrones spelades in där, och sedan fortsätter vi till Atlantkusten och staden Essaouira där vi kan njuta av ökenäventyr, besöka den charmiga fiskehamnen eller den fina stranden.  Resan i Marocko avslutas i mytomspunna Marrakech. Vi kommer bo i närheten av torget Djemaa el Fna som välkomnat besökare från morgon till kväll i flera århundraden. Efter några dagar i Marrakech påbörjar vi hemresan till Sverige efter ett färgsprakande äventyr. 
2 resor nästa avresa 16 oktober
Familjeresa till Namibia
Följ med Rosa Bussarna till Namibia och fira jul och nyår på andra sidan ekvatorn Vi flyger från Sverige till Namibia och äventyret börjar i huvudstaden Windhoek. Därifrån åker vi rosa buss till nationalparken Etosha för att spana in vilda djur som lejon, elefanter, zebror, giraffer m.m.  Familjeresan i Namibia fortsätter och vi besöker Himbastammen och bushcampar i stenöknen innan vi tar oss till äventyrsstaden Swakopmund. Där finns det bland annat möjlighet att åka sandboarding, hoppa fallskärm och fiska. Det finns även möjlighet till bad i Atlanten. Innan julresan är slut finns det möjlighet att besöka den lokala folkstammen San innan vi påbörjar flygresan hem till Sverige igen.  Barnrabatt 3 000 kr för barn som är födda mellan 1 januari 2006 och 31 december 2016. Åldersgräns för barn är 6 år.
1 resa 19 december
Namibia till Sydafrika 55+
Resa till Sydafrika med Rosa Bussarna! Följ med Rosa Bussarna på en storslagen resa i Afrika. Resan börjar i Namibias huvudstad Windhoek och därifrån åker vi till Etosha nationalpark. Under några dagar åker vi på spännande safari i Etosha och kan se massor av vilda djur. Resan fortsätter till Swakopmund där du kan prova på äventyrliga sporter som att köra fyrhjuling, djuphavsfiska, åka sandboardning eller hoppa fallskärm. Rundresan i Afrika fortsätter till världens äldsta öken, Namiböknen. Där strosar vi runt bland magnifika sanddyner i soluppgången och tar oss sedan vidare till Fish River Canyon för att njuta av det storslagna landskapet. Besöka Taffelberget i Kapstaden?  Resan fortsätter till Sydafrika där vi njuter av vinprovning i Paarl. På väg till Kapstaden besöker vi även Hermanus och Kap Agulhas. Resan avslutas i Kapstaden där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island och Waterfront innan hemresan till Sverige påbörjas. Välkommen ombord på ett spännande safariäventyr i Namibia och Sydafrika.  Vill du se lite hur en resa till Afrikamed oss kan vara, se gärna en av resenärerna, Norrmannen Magne Håheims, filmer på youtube!   Och du... vänta inte med att boka, det kan snabbt bli fullt, för resor med Rosa Bussarna är några av de mest prisvärda resor du kan hitta, men framförallt de absolut trevligaste!  
1 resa 13 oktober
Jul & nyår i Namibia, Botswana & Zimbabwe
Följ med på ett juläventyr till Namibia, Botswana och Zimbabwe! Med våra klassiska rosa bussar tar vi oss från Namibias huvudstad Windhoek till de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe. Under resan kommer vi besöka världens äldsta öken, Namiböknen, Sosussvlei och testa fartfyllda aktiviteter som sandboarding i kuststaden Swakopmund. Självklart bjuder äventyrsresan på djurrika safaridagar i Etosha nationalpark. Välkända Etosha är en av Afrikas största parker och här kan man se stora hjordar av zebror, gnuer och gemsbockar röra sig över slätterna och höra lejonen vråla på nätterna. Gruppresan rullar vidare in i Botswana och till Chobe nationalpark som är hem för ca 120 000 elefanter. Vi tar oss till vår slutdestination Victoriafallen. Här kan man prova på allt från forsränning till att hoppa bungyjump. Passa på att testa en spännande nattsafari här. Efter actionfyllda dagar lämnar vi Afrika och flyger hem till Sverige igen.
1 resa 20 december
Lilla Bergsgorillaresan
Resa till Afrika & safari Följ med på en resa till Afrika som du sent kommer att glömma. Med våra rosa bussar kan du åka med på ett äventyr till Rwanda och Uganda och besöka bergsgorillorna i deras naturliga habitat. Ditt äventyr börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden. Äventyrsresa & safari med bergsgorillor i Uganda På resan till Rwanda åker du vidare med bussen till Virungabergen i Ruhengeri med möjlighet att boka tre olika tillvalsaktiviteter. Vidare åker vi in i Uganda för att göra oss redo att besöka bergsgorillorna. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta de stora och sällsamma djuren. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Resan avslutas i vid Bunyonyisjön med möjlighet att besöka barnhem med mera innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige.   Tillval på resan: Bisokevulkanen, vandring ( läs mer här ) Golden monkey, vandring ( läs mer här ) Vandring till Dian Fosseys grav ( läs mer här ) Lilla bergsgorillaresan är en del av resan  Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.
1 resa 2 juli
Bergsgorillor i Uganda & Rwanda
Spännande safariresa med bergsgorillor i Uganda & Rwanda  Häng med på en safariresan till Afrika och besök bergsgorillorna i exotiska Uganda. Äventyrsresan börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden.   Från Kigali fortsätter rundresan i Rwanda till  Virungabergen. Därifrån fortsätter vi sedan in i Uganda och till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare till Lake Bunyonyi för sol och bad, sedan vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa. Här kan du se ytterligare några bilder från tidigare resa.  Vill du även se lite film finns här ett fint klipp av Stefan Liljegren- 4 minuters spännande beskrivning av en bergsgorilla-resa Följ med på en oförglömlig resa och besök bergsgorillorna!  Du kan kombinera den här resan med resan Safari & Zanzibar.  Bergsgorillaresan med kod ARU18c går över  jul och nyår  klicka för att se den resebeskrivningen! Den går inte att kombinera med Safari & Zanzibar. 
3 resor nästa avresa 2 juli
Sydafrika till Kenya
Äventyrsresa i Afrika - från Sydafrika till Kenya Åk med oss på en äventyrsresa till Afrika. Från Kapstaden i Sydafrika, safari i Masai Mara , via spännande Kenya, till sol och bad på Zanzibar. Äventyret börjar med en tur till Afrikas absoluta sydspets Kap Agulhas och därifrån tar vi oss vidare till valstaden Hermanus och Godahoppsudden. Sedan åker du mot nya äventyr i staden Paarl, där det väntas vinprovning av goda sydafrikanska viner. Via Namibia och dess nationalpark kommer du till kuststaden Swakopmund där du får testa sandboarding, hajfiske, fyrhjulsåkning och även fallskärmshopp över öknen. Väl i Zimbabwe får du se de spektakulära Victoriafallen där det finns möjlighet till bungyjump och forsränning. Din resa fortsätter till Malawi och från Chitimba får du vara med om en vandring upp till Livingstonia för att njuta av utsikten. På vägen till Dar es Salaam är det dags att plocka fram kameran när du passerar Mikumi nationalpark med dess rika djurliv. Med båt kommer du till den vackra ön Zanzibar för några sköna dagar med sol och bad. I Zanzibars huvudstad Stone Town får du tid att utforska staden och dess labyrintliknande gränder. Som avslutning på din resa till Afrika får du uppleva en del av Kenya under en tredagarssafari i Masai Mara. Du kan kombinera denna resa med  Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.
1 resa 5 november
Sydafrika till Mocambique via Botswana och Zimbabwe
Rundresa i Afrika: Sydafrika – Moçambique, äventyr, sol & bad, kultur & safari Följ med Rosa Bussarna söderut på en vacker rundresa som startar i Sydafrika. Resan till Afrika inleds med besök i Johannesburg innan vi åker vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Great Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har man tur så kan man få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad.   Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo där hemresan till Sverige påbörjas. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.
1 resa 28 januari 2023
Sydafrika till Lesotho och eSwatini (Swaziland)
Rundresa med rosa buss i Sydafrika, eSwatini (Swaziland) & Lesotho Res med oss på ett äventyr utöver det vanliga till Sydafrika, Swaziland & Lesotho. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök i Kapstaden där du kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route tar vi oss till nationalparken Tsitsikamma, där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback, som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill. Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns. Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den berömda Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar fulla av safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon innan hemresan till Sverige påbörjas i Johannesburg. Denna resa är en del av resan Sydöstafrika.
1 resa 11 mars 2023
Sydafrika till Tanzania
Resa från Sydafrika till Tanzania- äventyr & safari Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden, Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget, Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm. Äventyrsresan fortsätter till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat och Malawi för fina dagar vid Malawisjön. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump. Efter Zimbabwe åker vi via Zambia till Malawi för fina dagar vid Malawisjön innan vi kommer till Tanzania och Dar es Salaam. Antingen börjar hemresan här eller så utökar du resan med några sköna dagar på Zanzibar. Missa inte en fantastisk äventyrsresa med Rosa Bussarna.
1 resa 5 november
Sydöstafrika
Rundresa: Sydafrika – Lesotho – Swaziland – Botswana – Zimbabwe & Moçambique Unna dig ett äventyr utöver det vanliga till sydöstra Afrika. Vi börjar resan i Sydafrika med ett besök till Kapstaden där vi kan åka upp till Taffelberget, ut till Robben Island och prova att dyka med valhaj. Resan i Sydafrika fortsätter till Godahoppsudden, Kap Agulhas och via Garden Route till nationalparken Tsitsikamma där vi kan vandra och njuta av den vackra naturen. Rundresan fortsätter till Hogsback som också bjuder på äventyr i form av vandring, kajakpaddling och ridning för de som vill. Resan i Sydafrika går vidare till vackra Drakensberg och därifrån åker vi till det lilla exotiska landet Lesotho där vi besöker filtfolket. Efter besöket i Lesotho åker vi till St Lucia där möjlighet till nattsafari finns. Rundresan fortsätter mot Swaziland där vi kan åka på safari innan vi kommer till den erkända Kruger nationalpark, som är känd för sin mångfald när det gäller vilda djur. Efter några dagar med safari och andra äventyr stannar vi till i Blyde River Canyon. Via Johannesburg åker vi vidare till Sun City där vi kan varva sol och bad med safari. Afrikaresan fortsätter till Botswana och Gaborone där vi kan vandra i ”Damernas detektivbyrås” fotspår innan resan fortsätter till Zimbabwe. Vi besöker ruinstaden Stora Zimbabwe innan rundresan i södra Afrika fortsätter till Vilankulo i Moçambique. I Vilankulo finns möjlighet att dyka och snorkla och har vi tur så kan vi få se valhajar, mantor och knölvalar. Det finns också långa stränder för den som är sugen på sol och bad. Rundresan fortsätter till Tofo bay där vi kan unna oss några lata dagar på stranden innan resan fortsätter till huvudstaden Maputo och hemresan till Sverige påbörjas.
1 resa 11 mars 2023
Tanzania till Sydafrika
Safari Afrika - Tanzania till Sydafrika Följ med Rosa Bussarna på ett äventyr utöver det vanliga. Äventyrsresan börjar med flyg till Dar es Salaam och därifrån åker vi söderut via Mikumi nationalpark till Malawi. Resan går längs med vackra Malawisjön och vi vandrar bland annat upp till Livingstonia för att njuta av utsikten. Resan i Afrika fortsätter till Zambia och vi passerar huvudstaden Lusaka på vår väg mot Zimbabwe och Victoriafallen. Där väntar några spännande dagar då vi bland annat kan hoppa bungyjump över Zambezifloden. Nästa land på resan är Botswana där vi åker på safari i Okavangodeltat och besöker staden Maun. Afrikaresan fortsätter till Nambia där vi förundras över dess öken. Vi åker på safari i Etosha nationalpark och har möjlighet att hoppa fallskärm i Swakopmund. På väg mot Sydafrika passerar vi världens största sanddynor där vi njuter av en sällsam soluppgång. Resan till Afrika- efter Botswana vidare mot Kapstaden  Sista landet på resan i Afrika är Sydafrika och där besöker vi Hermanus, Kap Agulhas, Godahoppsudden och Kapstaden. I Kapstaden har du möjlighet att åka upp på Taffelberget , besöka Robben Island och för de som vågar finns vithajsdyk. Efter några dagar i Sydafrika påbörjas hemresan till Sverige  OBS! Denna resa går att kombinera med 5 dagar på Zanzibar, kontakta kontoret om du är intresserad.  Vill du få smakprov på hur Rosa Bussarna resa till Afrika kan vara - se Norrmannen Magne Håheims filmer på Youtube!    
1 resa 26 januari 2023
Tanzania till Zimbabwe
Resa till Afrika Tanzania till Zimbabwe! Häng med på ett tre veckor långt äventyr i Afrika med Rosa Bussarna. Resan inleds med flyg till Tanzania och Dar el Salaam och därifrån styr vi kosan söderut mot Mikumi nationalpark. Vi fortsätter resan till Malawi och Malawisjön för vackra dagar vid vattnet. Det går också att göra en vandring till Livingstonia från campingen där vi bor. Via Malawis huvudstad åker vi söderut och passerar Zambia på vår väg till Zimbabwe.  Victoriafallen resa med äventyr Vi stannar till vid Victoriafallen för att passa på att göra roliga saker som att hoppa bungyjump eller forsränna i Zambezifloden. Här finns tid att utforska omgivningarna och vad sägs om en solnedgångstur på floden där man kan spana in flodhästar och krokodiler?  Det går att inleda resan med ett fem dagars besök på Zanzibar , kontakta kontoret innan du bokar om du är intresserad. Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa.  Vill du se lite av hur resan kan vara så finns här  ett youtubeklipp på tidigare resa filmad av Norrmannen Magne  Håheim
1 resa 26 januari 2023
Zimbabwe till Kenya
Resa: Zimbabwe – Kenya. Äventyr, safari & besök på Zanzibar Missa inte denna äventyrsresa i Afrika. Resan börjar med flyg till Zimbabwe och därifrån åker vi till Victoriafallen, Zimbabwe för några dagars äventyr där du bland annat kan hoppa bungjyjump över Zambezifloden. Äventyrsresan fortsätter sedan norrut till Malawi för vackra dagar längs med Malawisjön tills vi kommer till Tanzania. I Tanzania åker vi till Zanzibar för att upptäcka Stone Town och njuta av öns vackra stränder. På safariresan åker vi även till Ngorongorokratern som även kallas för Edens Lustgård. När vi kommer till Kenya så fortsätter äventyret när vi åker till Masai Mara för mer safari och även får chans att möta massajerna som bor i området. Resan avslutas i Nairobi med flyg hem till Sverige. Den här resan är andra etappen av långresan Sydafrika-Kenya. Du kan kombinera denna resa med  Bergsgorillor i Rwanda & Uganda.
1 resa 2 december
Zimbabwe till Sydafrika
Äventyr & Safariresa från Zimbabwe till Sydafrika Äventyrsresan börjar med flyg till  Zimbabwe och Victoriafallen. Där väntar några spännande dagar då du bland annat kan hoppa bungyjump över Zambezifloden. Nästa land på resan är Botswana där vi åker på safari i Okavangodeltat och besöker staden Maun. Afrikaresan fortsätter till Nambia där vi förundras över dess öken. Vi åker på safari i Etosha nationalpark och har möjlighet att hoppa fallskärm i Swakopmund. På väg mot Sydafrika passerar vi världens största sanddynor där vi njuter av en sällsam soluppgång. Sista landet på resan i Afrika är Sydafrika och där besöker vi Hermanus, Kap Agulhas, Godahoppsudden och Kapstaden. I Kapstaden har du möjlighet att åka upp på Taffelberget, besöka Robben Island och för de som vågar finns vithajsdyk. Efter några dagar i Sydafrika påbörjas hemresan till Sverige.  Denna resa är andra etappen av långresan Kenya-Sydafrika.
1 resa 5 februari 2023
Grekland till Kroatien
Resa till Grekland & Kroatien Vi erbjuder en vacker bussresa från Grekland till Kroatien. Följ med på Rosa Bussarna sommarresa och njut av sol och bad, vackra kloster, god mat och spännande kultur. Tillsammans utforskar vi allt från badvikar till historiska platser. Bussresan inleds med ett spännande besök i Meteora som är känt för sina vackra kloster. Vi solar och badar i semesterorten Halkidike innan vi fortsätter norrut. När vi når Makedonien stannar vi till vid Lake Orhid ett par dagar. Resan rullar vidare till Albanien där vi upptäcker Tirana. Följ med på vacker bussresa i södra Europa, från Grekland till Kroatien!   Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats. Missa inte sommarens glassigaste resa i Europa!  
2 resor nästa avresa 10 juli
Kroatien till Sverige
Följ med på en spännande sommarresa med rosa buss från Kroatien till Sverige! Häng med på en vacker resa i sommar när Rosa Bussarna åker från Split i Kroatien genom Centraleuropa hem till Sverige. Tillsammans med andra medresenärer delar du buss och äventyr genom flera länder där du får ta del av storslagen natur och rolig kultur. Äventyret inleds med flyg till Split i Kroatien där du får tid att bekanta dig med såväl den pittoreska staden som med dina medresenärer. När hjulen börjar rulla blir resans andra land Bosnien-Hercegovina där vi besöker staden Mostar med sin tragiska men viktiga och intressanta historia. Resan fortsätter därifrån till Sarajevo vars gamla stadsdel är väl värt ett besök. På vår väg norrut åker vi åter in i Kroatien, denna gång för att besöka Plitvicesjöarnas nationalpark vars natur hänför sina besökare. Via kusten når vi sedan Slovenien där vi bland annat besöker Postojna som är känt för sina grottsystem. Självklart stannar vi till i adrenalinstaden Bled så att du har möjlighet att forsränna i Alperna om lusten faller på. När vi besöker Österrikes pärlor Salzburg och Wien finns det gott om tid att njuta av landets vackra stadskärnor, sitta på uteserveringar och ta igen dig efter att ha förvillat dig bland gamla kyrkor och andra sevärdheter. På väg till Ungern stannar vi även till i söta Bratislava, Slovakiens huvudstad, en sväng. Under tiden vi besöker Budapest i Ungern finns gott om tid att strosa omkring i staden och även besöka någon av deras kända badhus. Sommarresan fortsätter via polska Krakow och tjeckiska Prag på vår väg norrut till Sverige. Vi stannar även till vid koncentrationslägret Auschwitz för att ta del av dess fruktansvärda historia. Denna bussresa går att kombinera med Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa. 
2 resor nästa avresa 27 juli
Sverige till Grekland
Grekland? Följ med på spännande sommarresa genom Östeuropa Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storlagen natur, gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Vitryssland & Minsk Din bussresa börjar med båt från Stockholm till Riga och därifrån åker vi sedan vidare till Vilnius. Resan fortsätter till Vitryssland så att vi kan upptäcka Minsk innan vi passerar staty-staden Brest på vår väg söderut. I västra Ukraina stannar vi till i den mysiga staden Lviv där du kan njuta av att vandra i stadens gränder och kanske besöka en spektakulär temarestaurang. Sommarresan genom Europa fortsätter till Moldavien där vi åker på vinprovning, sedan fortsätter turen till Bulgarien där vi åker till Svarta Havet för några dagar med sol och bad. Resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen.  Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa! Resans höjdpunkter Vilnius Minsk Lviv Kamyanets Podolsky Vinprovning i Moldavien Transnistrien Greve Draculas borg Bukarest Svarta havet Sofia Greklands stränder
1 resa 15 juni 2023
Sverige till Grekland till Kroatien
Följ med på Rosa Bussarnas ultimata fem veckors sommarresa från Sverige till Kroatien! Ledig i sommar utan att ha något att göra? Unna dig ett fantastiskt äventyr och följ med Rosa Bussarna på en fem veckors resa från Sverige, ner genom Östeuropa till Grekland och upp till Kroatien genom Makedonien, Albanien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina. Äventyret börjar med buss genom Östeuropa där vi besöker Vitryssland, Ukraina & Moldavien för att ta del av dess natur och kultur. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Bland annat njuter vi i västra Ukraina när vi stannar till i den mysiga staden Lviv. Där du kan njuta av att vandra i stadens gränder och kanske besöka en spektakulär temarestaurang. Sommarresan genom Europa fortsätter till Moldavien där vi åker på vinprovning och sedan fortsätter turen till Rumänska Svartahavskusten för några dagar med sol och bad. Via huvudstäderna Bukarest och Sofia. Resan fortsätter till Grekland där vi varvar sol och bad med besök i klosterstaden Meteora. I Makedonien stannar vi till vid vackra Ohridsjön och när vi besöker Albanien ser vi till att utforska huvudstaden Tirana. Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats. Denna bussresa är en kombination av resorna Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa bussresa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på din livs äventyrsresa!
1 resa 15 juni 2023
Skottland & Irland
Resa till Skottland & Irland Europaresan startar i Stockholm och med rosa buss rullar vi söderut till Malmö och går ombord färjan som tar oss ner till Tyskland och därifrån rullar vi vidare till Nederländernas huvudstad Amsterdam. I tulpanernas stad stannar vi två dagar så det finns gott om tid att exempelvis ta en båttur på någon av kanalerna, besöka bryggeriet Heineken Experience , den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt , den välkända marknaden Albert Cuyp och utforska Amsterdams nattliv. Sommarresan fortsätter till Skottland och universitetsstaden Edinburgh. Strosa i Old och New Town, njut av vackra gamla byggnader och smaka på både traditionell mat och dryck. Tyskland & Holland, men sen då? Gruppresan fortsätter i Skottland till Loch Lomond och har vi tur kanske vi får se de traditionella höglandsspelen när vi är i området. Efter det rullar vi vidare till Oban där det finns möjlighet att besöka ett whiskydestilleri. Sommarresan fortsätter i Skottland och nu tar vi oss till Loch Ness för att leta efter det berömda sjöodjuret.  Dufftown blir nästa stopp på resan och här stannar vi till på ett tunnbinderi. Och även här finns det möjlighet att besöka ett whiskydestilleri, denna gång till Glenfiddich. Gillar du att vandra så kommer du att gilla naturen i Aviemore som blir nästa plats vi besöker. Och från natursköna landskap går resan till sol och bad i Ayr. Europaresan fortsätter och nu lämnar vi Skottland och tar färjan över Loch Ryan till Belfast i Irland. Irland bjuder på storslagna landskap, storstad, livemusik, öl, ännu mera whisky och Guinness såklart. Förutom Belfast gör vi stopp i Galway och avslutar resan i huvudstaden Dublin.
1 resa 2 juli 2023
Argentina och Chile
Vandringsresa till Argentina och Chile Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar. Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad. Resan är andra delen av den  långresan Brasilien-Chile.
1 resa 8 februari 2023
Brasilien och Argentina
Resa till Sydamerikaresa från Brasilien till Argentina Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn eller Sockertoppen. Varför inte varva sevärdheter med att besöka några av stränderna Copacabana eller Ipanema? På kvällarna finns det salsaklubbar som är öppna och har du tur kan du även besöka en fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã. Vi reser vidare till Buenos Aires Efter några dagar i den pulserande staden fortsätter vår resa söderut till Paraty där vi får möjlighet att unna oss en skön båttur med snorkling och bad i turkost vatten. Resan i Brasilien fortsätter till de storslagna Iguazúfallen där vi tar del av områdets vackra djur- och naturliv. Turen fortsätter till Argentina och vi hinner även besöka staden där många svenskättlingar bor, Oberá , innan vi kommer till metropolen Buenos Aires. I Argentinas huvudstad hinner du både strosa omkring i städerna, prova den lokala matkulturen och ta en tango innan det är dags att återvända hemåt.  Det här är första etappen av  resan Brasilien-Chile. Om du är intresserad av att se en hel reseberättelse av Elina Olsson från hennes Sydamerika resa år 2015 kan du se den på Youtube Här , den är ca 25 minuter.
1 resa 25 januari 2023
Brasilien till Chile
Resa Brasilien till Chile - vacker vandringsresa Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv. Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här. Resa till Anderna - men först Fortsätter äventyrsresan mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad. Vår resefantast Elina Olsson har dokumenterat sin Sydamerika resa år 2015 och du kan se den på  Youtube Här , den är ca 25 minuter.
1 resa 25 januari 2023
Brasilien till Peru
Rundresa Brasilien – Peru. Äventyr från Copacabana till Machu Picchu Följ med på en spännande äventyrsresa i Sydamerika. Vi startar resan i Brasilien och njuter av värme i Rio de Janeiro. Du kan besöka Sockertoppen och njuta av sambatakter. Via Paraty, där du kan åka båt och sola och bada, fortsätter resan till de storslagna Iguazúfallen. På väg norrut passerar vi Paraguay och Asunción och i Salta, Argentina, kan du passa på att forsränna eller rida.  Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där du kan cykla på Dödens väg, besöka gruvor i Potosí, shoppa på shamanmarknaden i La Paz och besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni. Vi besöker även lokalbefolkningen på vassöarna i Titicacasjön på vår väg mot Peru. Framme i Cusco förbereder vi oss för vårt besök till Machu Picchu. Du väljer själv om du vill åka tåg, vandra Inkaleden eller äventyrliga Inca Jungle Trail till den fantastiska bergsstaden.  Rundresan fortsätter efter Machu Picchu till Nasca så att du kan flyga över de speciella lämningar som finns i området. I Peru kommer vi även besöka Ica, där du kan åka sandboard bland sanddynorna, och Ballestaöarna för sjösafari innan hemresan påbörjas i Lima.  Unna dig ett äventyr utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sydamerika! 
1 resa 29 januari 2023
Nyårsresa i Colombia
Följ med på vår spännande resa till Colombia över nyår! Colombia som är beläget vid den karibiska kusten vid Stilla havet erbjuder både historia, kultur och natur. Följ med Rosa Bussarna när vi besöker kafferegionen Manizales, vandrar i 0tún Quimbaya National Park, besöker Salento och de skyhöga vaxpalmerna, solar och badar i Santa Marta och strosar på gatorna i färgglada Cartagena. Missa inte chansen att fira nyår i Colombia och upplev massor av äventyr med Rosa Bussarna!
1 resa 27 december
Chile till Peru
Vacker naturresa i Sydamerika, Chile – Peru med besök i Machu Picchu! Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning.  Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar. När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima.  Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!
1 resa 18 mars 2023
Ecuador till Brasilien
Äventyrsresa från Ecuador till Brasilien där du bland annat kan vandra Inkaleden till Machu Picchu och se sockertoppen i Rio de Janeiro. Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Brasilien via Peru, Bolivia, Paraguay och Argentina bjuder på en oförglömlig upplevelse till fots och med buss. Våra skräddarsydda äventyrsresor ger dig möjlighet att vandra Inkaleden till Machu Picchu, utforska de märkliga Nascalinjerna, besöka världens högst belägna sjö, Titicacasjön, och beskåda de förunderliga Iguazúfallen, som utgör en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay. Börja din resa i Ecuadors huvudstad Quito, som bara ligger någon mil från ekvatorn. Där kan du stå med ena foten på norra och andra foten på södra halvklotet. Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Där får du besöka erövraren Pizarros grav i stadens katedral. För den äventyrslystne så kommer det erbjudas olika sorters aktiviteter längs med vägen såsom sandboarding på sanddyner i Ica, häftiga cykelturer på Dödens väg och forsränning i Salta i Argentina. Denna storslagna resa från Ecuador till Brasilien avslutas med medryckande sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Det finns även möjlighet att  resa till Galapagos  som tillval och olika alternativ och resesätt för att ta sig till Machu Picchu på denna resa. Se längst ner för mer information. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!
1 resa 29 november
Ecuador till Peru
Äventyrsresa i Sydamerika med Machu Picchu, Amazonas & Nascalinjerna!  Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Peru innehåller alla höjdpunkter som du inte vill missa. Äventyrsresan börjar i Quito där du kan ta linbanan upp till Pichincha som ligger 4 100 m.ö.h. Via ekvatorn åker vi till Otavalo och besöker den populära marknaden där. Resan i Sydamerika fortsätter till Baños där vi kan besöka Amazonas och uppleva djungeläventyr som exempelvis forsränning. Vi lämnar Ecuador och kommer till Peru där vi stannar till utanför Tumbes för sol och bad. I Huanchaco finns möjlighet till att surfa och färden fortsätter via huvudstaden Lima till kuststaden Paracas som är känt för sitt djurliv vid Ballestasöarna.   I Peru åker vi även till staden Ica där vi kan roa oss med olika sandäventyr innan vi rullar vidare till Nasca och dess fascinerade linjer som endast ses från ovan. Därefter åker vi uppför Anderna mot inkarikets huvudstad Cusco. Att vandra Inkaleden brukar ses som resans höjdpunkt men det går även att åka tåg eller ta sig via Inca Jungle Trail till Machu Picchu. När vi nått målet och besökt den gamla inkastaden återvänder vi till Cusco och därifrån påbörjar vår resa hemåt till Sverige igen. Den här resan är första etappen av  långresan Ecuador-Brasilien.
1 resa 29 november
Peru runt
Resa till Peru – Inkaleden & Machu Picchu Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och vidare till Parcas och Ballestos öarna (även kallade fattigmans Galapagos). Resan fortsätter via Puerto Inca, Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går vidare till Cruz del Condor där du kan ha chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon.  Titicacasjön & Nascalinjerna Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Resan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna, därifrån åker vi till Ica där du kan prova på sandboarding bland sanddynerna. innan resan avrundas i Lima.  Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika! För flera alternativ till Sydamerika ta en titt i vår resekalender.
1 resa 15 mars 2023
Peru
Rundresa i Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss! Följ med Rosa Bussarna på en fullspäckad rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco för att göra oss redo att besöka den unika och vackra bergsstaden Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller göra den äventyrliga Inca Jungle Trail till den anrika gamla staden.  Efter besöket i Inkariket åker vi mot kusten för att besöka de spektakulära Nascalinjerna. Runt Ica kan vi ta del av spännande ökenäventyr i form av exempelvis sandboarding. Rundresan går vidare till Paracas där vi kan göra en sjösafari vid Ballestaörna och uppleva det stora djurlivet som finns där.  Följ med på ett fantastiskt äventyr i Sydamerika – Peru runt! Peru runt är en del av den längre resan  Chile-Peru.
1 resa 9 april 2023
Peru till Brasilien
Resa i Sydamerika. Äventyr från Peru till Brasilien! Passa på att följa med Rosa Bussarna på en äventyrsresa i Sydamerika. Resan börjar med flyg till Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco. Från den gamla inkahuvudstaden tar vi oss till sevärdheten Machu Picchu. Du kan välja om du vill vandra inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu. Efter besöket i bergsstaden åker vi till Puno och Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och hälsar på lokalbefolkningen. Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där vi kan cykla på Dödens väg i La Paz, besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni och gruvstaden Potosí. Rundresan fortsätter genom Argentina och Paraguay till Brasilien där vi besöker de storslagna Iguazúfallen innan vi rullar för badstopp i Paraty.  Rundresan från Peru till Brasilien avslutas med sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Se längst ner för mer information om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!
1 resa 19 december
Colombia och Panama
Välkommen ombord på en fantastisk äventyrsresa till Colombia och Panama Äventyrsresan inleds med flyg till Colombias vackra hamnstad Cartagena, här finns en vacker gammal stadskärna och många fina ställen att besöka som exempelvis guldmuseet. Resan går vidare till den lilla pittoreska staden Carpugana och därifrån till Sapzurro där vi påbörjar vårt båtäventyr i San Blas. Området bebos av kunafolket som välkomnar oss enligt deras seder och traditioner. Vi besöker deras byar, sover i hängmattor, angör öde öar, äter kokosnötter och färska skaldjur. Båtresan i Panama kan vara utmanande eftersom vi åker båt och sover i hängmattor på nätterna, men det är ett unikt sätt att få ta del av ett speciellt resmål som inte många besökare fått ta del av. Efter några nätter i arkipelagen anländer vi till Carti. Härifrån tar vi oss vidare till vår slutdestination på resan, Panama City, innan vi tar flyget hem till Sverige igen. Det här är en utmanande resa! Du får inte ha med dig för mycket bagage och du måste kunna klara av skumpiga båtturer. I gengäld får du ett oförglömligt äventyr, karibiskt paradis, byar utan bilar och upplevelser som de flesta aldrig får uppleva. Rosa Bussarna samarbetar mycket nära Kunafolket på alla aspekter av resan i San Blas. En stor del av vår resekostnad stannar i San Blas, fördelad på de lokala människorna som vi samarbetar med och de olika samhällen vi besöker.  
1 resa 29 april 2023
Island & Färöarna
Resa till Island & Färöarna Följ med på ett storslaget äventyr som tar dig från Sverige, via Danmark till Färöarna. Vi rullar framåt i rosa bussar genom Norden och vi får upptäcka Färöarnas huvudstad Tórshavn där vi kan strosa omkring i det gamla tingområdet Tinganes eller göra en utflykt till Kirkjuböur. Vår resa fortsätter till Vestmanna där vi tar en båttur för att imponeras av den vackra kustlinjen, de massiva klipporna och det rika fågellivet. Vi har även tid att utforska andra delar av Färöarna som exempelvis vackra Gjógv. På väg till Eidi passerar vi även klippformationerna Risin och Kellingin (jätten och kärringen) innan vi går ombord på Norröna-färjan och fortsätter vår resa till Island. Island, Färöarna, Reykjavik Sommarresan till Island börjar i Seyðisfjörður där färjan lägger till. Därifrån åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. När vi åker vidare passerar vi vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón innan vi avrundar vårt isländska äventyr i Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. Vi tar sedan flyget tillbaka via Danmark och vidare hem till Sverige.  Kolla in avresedatum och boka direkt resan till Island & Färöarna - en mycket populär resa!
1 resa 1 juli
Dansresa till Kuba
Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba? Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad. Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.
2 resor nästa avresa 15 oktober
Jul och nyår i Kuba
Vill du resa till Kuba och fira jul & nyår? Följ med på en exotisk resa till Kuba över jul och nyår. På vår rundresa kommer du att få vara med om en upplevelse utöver det vanliga. Din resa till Kuba börjar i den slitna charmens huvudstad; Havanna. Boendet är hemma hos kubanska familjer i så kallade Casa Particular. Vi unnar oss en tur i en gammal amerikansk bil, besöker tobaksfabriken och kanske någon av Hemingways favoritbarer. Rundresan på Kuba fortsätter till vackra Viñales för en hel dags fria aktiviteter. Vi besöker en grotta, kan förkovra oss i den afrokubanska religionen eller utmana oss själva genom att klättra eller rida. Resan till Kuba innehåller naturligtvis sol och bad. På ön Cayo Levisa kan du prova att snorkla eller dyka. I närheten av pittoreska Trinidad finns en vacker lång strand väl värd ett besök. Under några dagar har du tid att varva strandbesök med att strosa omkring i stadens gränder, besöka sockerodlingar eller vattenfall. Kvällstid finns det små barer vid torget som är öppna och där brukar det ofta spelas livemusik. Kubaresan avslutas i Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger. Oavsett om du önskar dig hårda eller mjuka klappar så kommer du inte bli besviken på Kuba som erbjuder allt från hårda amerikanska gamla bilar till mjuka salsarytmer.
1 resa 19 december
Vandringsresa i södra Norge
Predikstolen - Vandringsresa i södra Norge Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva fantastiska naturupplevelser. Den här resan passar dig som gillar att vandra i otroligt vackra miljöer. Genom västkusten tar vi oss Rjukan som finns med på UNESCOS världsarv. Vi bjuder på vandringar för både den erfarne och oerfarne vandraren, oavsett är utsikten den samma för alla: helt underbar!  Predikstolen - bocka för din "bucketlist"! Det här vill du bara inte missa - färjetur genom fjord för att efter vandring nå en av höjdpunkterna Predikstolen.Övernattnig mitt i natur, skärgårdsliv med bad vid både sandstrand och klippor. Givetvis gör vi även Oslo innan hemfärd. Boka din sommarresa till Norge med rosa bussarna redan idag!
1 resa 17 juni
Panama till Mexiko
Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa från Panama till Mexiko! Välkommen ombord på en äventyrsresa utöver det vanliga. Resan börjar i Panama City och därifrån åker vi ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området. Resan fortsätter till Costa Rica där vi bland annat besöker Tortuguero nationalpark som är känt för sin mångfald av djurarter. Passa på att ta en kanottur i området om du vill komma nära djur och natur. Naturupplevelserna fortsätter i La Fortuna som ligger vid Arenalvulkanen där du kan forsränna, rida och njuta av en canopytur. Äventyret i Costa Rica fortsätter till surfstranden Tamarindo där du både kan njuta av stranden och prova att surfa. I Nicaragua spenderar vi några dagar i pittoreska Granada och sedan åker vi vidare genom Honduras och El Salvador till Guatemala. Rundresan bjuder på vackra stopp i Antigua, Pananachel vid Atitlansjön och den gamla mayaruinstaden Tikal där stora pyramider och stenlämningar finns mitt i djungeln. Nästa land på resan i Centralamerika är Belize. Där åker vi ut till slappa Caye Caulker för några lata dagar med sol, bad eller snorklingsutflykter. Till slut kommer vi till Mexiko och resan avslutas med några dagar i Playa del Carmen varifrån du bland annat kan göra utflykt till den kända Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes. Du kan också utöka resan med en  tur till Kuba.
1 resa 15 januari 2023
Australien 55+
Äventyrsresa till Australien för 55+ Rosa Bussarna erbjuder en kombinerad aktivitets- och äventyrsresa till spännande Australien. På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet. Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr down under. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig resa till Australien, boka med oss idag.  
1 resa 11 februari 2023
Nya Zeeland
Äventyrsresa till Nya Zeeland Rosa Bussarna erbjuder en fantastisk adrenalinresa till Nya Zeeland. Vi börjar resan i Christchurch för att åka vidare till Kaikoura som är känd för sin valsafari. Förutom att paddla kajak och bada i varma källor finns möjlighet till spektakulär forsränning på Rangitatafloden, guidad fyrhjulingstur till landskapen där filmen Sagan om ringen spelades in eller vandring till sjön Tekapo. Resan går vidare till Mount Cook nationalpark, där vi hittar Nya Zeelands högsta berg. I Queenstown väntar nya äventyr, du kan välja mellan bland annat bungyjumping, paragliding, fallskärmshoppning, giant swing eller jet boat. Naturen på Nya Zeeland är storslagen och vi njuter av landskapet på Nordön vid Okuru, Foxglaciären och bor intill en stor lagun. På Sydön åker vi till Hokitika, Paparoa nationalpark och Picton för fortsatta utomhusaktiviteter så som hästridning eller segling. Vi hinner även besöka Wellington innan resan avslutas i Auckland. Häng med på ditt livs adrenalinäventyr till Nya Zeeland. 
1 resa 14 januari 2023
Nya Zeeland och Australien 55+
Äventyrsresa till Nya Zeeland och Australien  Rosa Bussarna erbjuder kombinerade aktivitetsresor och äventyrsresor till spännande Australien och vackra Nya Zeeland. Vi börjar resan på Nya Zeeland med olika typer av äventyr i naturen. Du kan välja mellan forsränning på Rangitatafloden, guidad fyrhjulingstur till landskapen där filmen Sagan om ringen spelades in, vandring till sjön Tekapo och ett besök i Shepherds Church.  I Queenstown finns fler spännande aktiviteter som bungyjumping, paragliding, fallskärmshoppning, giant swing och jet boat. På resan runt Australien får du hänga med till legendariska resmål och städer som Sydney och spatsera på den berömda stranden Bondi Beach. I den vackra kulturstaden Canberra åker du på rundtur och efter det får du egen tid att utforska staden och kanske besöka något av museerna Australian War Memorial, National Museum of Australia eller National Gallery of Australia. Resan fortsätter sedan till Melbourne som är en smältdegel av olika människor och kulturer. Du kommer även få se Ayers Rock, kallad Uluru på aboriginernas språk, och uppleva naturfenomenet Stora barriärrevet. Packa ner solglasögonen och häng med på ett vilt äventyr som bjuder på allt från bungyjump och forsränning till glaciärvandringar i häpnadsväckande vacker natur. Om du vill åka på en spännande och äventyrlig kombinationsresa till Nya Zeeland och Australien ska du boka din resa med oss!
1 resa 14 januari 2023
Borneo, Brunei och Filippinerna
Rundresa till Borneo (Malaysia), Brunei och Filippinerna Följ med på vår spännande resa till Borneo i Malaysia, Brunei och Filippinerna. Vi startar i Kuala Lumpur där du bland annat kan beskåda Petronas Twin Towers och förvilla dig i Chinatowns myller. Resan i Malaysia fortsätter in i Borneos djungel där vi under våra naturutflykter både får uppleva orangutanger, malajbjörnar och massa andra sällsynta djur.   Från Borneos djungel  går resan vidare till Brunei där vi får en rundvandring i landets huvudstad Bandar Seri Begawan där vi upptäcker såväl påkostade moskéer som en by byggd på pålar i vattnet. Det tredje landet på resan är Filippinerna och från Manila tar vi oss till Pandan Island och Apo Reef. Där väntar lata dagar med sol, bad och god mat. I marinparken finns chans att uppleva dykning och snorkling i världsklass. Äventyret slutar med flyg via Manila, hem till Sverige. Missa inte denna underbara äventyrsresa till det bästa på Borneo och Filippinerna. 
1 resa 2 november
Jul och nyår i Filippinerna
Sol, avkoppling och bad i Filippinerna över jul och nyår! Rosa Bussarna erbjuder en jul- och nyårsresa till Filippinerna så att vi kan fira högtiderna i tropiskt klimat där det är varmt och skönt i vattnet. Resan börjar med flyg till Manila och därifrån tar vi oss till risterrasserna i Banaue för två dagars härlig vandring. Äventyrsresan fortsätter sedan till Manila för lite storstadsliv. Vi kommer göra ett gemensamt besök till världsarvet Intramuros och efter det har vi fri tid i storstaden. Är man shoppingsugen så kan man passa på att göra ett besök till SM Mall of Asia, som är det tredje största shoppingcentret i Sydostasien.  Resan fortsätter till den lilla sömniga fiskebyn Port Barton för avkopplande dagar och julaftonsfirande längs paradisstränder. Från Port Barton åker vi även ut på öhoppning bland mysiga små öar.  Nästa stopp på resan i Filippinerna är El Nido som är känd för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och sina mysiga små stränder. Och även från El Nido kommer vi åka ut på öhoppning och utforska de exotiska öarna i området.  Gruppresan fortsätter till Palawans huvudstad Puerto Princesa och därifrån vidare till vår slutdestination Manila innan hemresan till Sverige väntar. Passa på att fira jul och nyår i Filippinerna, i varmt klimat tillsammans med andra glada resenärer.
2 resor nästa avresa 17 december
Nyårsresa i Filippinerna
Fira nyår i varma Filippinerna! Följ med Rosa Bussarna på nyårsresan till Filippinerna där du både kan räkna ner och varva ner samtidigt. Resan börjar i Manila och därifrån flyger vi till Coron och sedan besöker vi den fantastiska undervattensfloden Puerto Princesa Subterranean River National Park. Höjdpunkten på resan är båtturen med Tao Philippines där vi åker båt från Coron till El Nido. På dagarna njuter vi på båten, stannar för badstopp och äter lokalt lagad mat som exempelvis bananblomburgare med bananketchup och stekt fisk med sötsur sås. På kvällarna lägger vi till vid små öar där vi sover i nipa huts i det tropiska klimatet. Vi besöker byar, äter färsk frukt och njuter av sol, bad och snorkling. Efter båtresan kommer vi till El Nido som är känd för sina vackra kalkstensöar, sitt kristallklara vatten och mysiga små stränder. Därefter åker vi till Port Barton för mer sol och bad. Vi lämnar Palawan och flyger till Manila för att ta flyget hem till Sverige. Finns det något bättre sätt att fira nyårsafton än utomlands i solen och värmen?
2 resor nästa avresa 26 december
Cykelresa i indiska Kerala & Karnataka 55+
Cykelresa i Kerala och Karnataka i södra Indien för 55+are - Har du drömt om att resa till förtjusande Kerala och Karnataka? Följ med oss på en oförglömlig cykelresa  i södra Indien där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an genom djungeln, gröna risfält och gårdar. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Förutom cyklingen kommer vi att besöka livliga marknader, bo på palmbladshusbåt, sola och bada på fina stränder i Mararikulam och pröva på ayurveda behandlingar. Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i indiska Kerala och Karnataka med oss - boka din resa idag! 
1 resa 30 oktober
Vandringsresa i Ladakh (indiska Himalaya)
Välkommen till en unik vandringsresa till Ladakh, Indiska Himalaya Passa på att följa med Rosa Bussarna på denna unika vandringsresa. Vi beger oss till de nordligaste delarna av Indien, till Ladakh. Området brukar kallas för lilla Tibet och det är ett vackert bergsområde som inte ännu förstörts av massturism.  Vi reser runt med jeep, vandrar i den vackra naturen och kommer nära den lokala kulturen. När vi inte sover på hotell, eller övernattar i ett kloster, så campar vi på bekvämt sätt. Denna vandringsresa till Indien är ett av Rosa Bussarnas mest genuina resmål och passar alla som vill upptäcka något storslaget och uppleva något magiskt. Det är bra om du har viss vana att vandra eftersom det kan bli lite utmattande med den höga höjden. I gengäld får du se och uppleva en del av världen som är få förunnade. 
1 resa 2 september
Indien och Nepal
Spännande rundresa i Indien & Nepal Häng med till Asien på en spektakulär resa med Rosa Bussarna. Vi inleder rundresan i New Dehli där vi kan besöka Lotustemplet, India Gate, Lodhis trädgårdar eller strosa runt bland marknader och folkmyller. Gruppresan går sedan vidare till den rosa staden Jaipur i Rajasthan. Efter tigersafari i Ranthambore reser vi vidare till Agra för att beskåda det vackra Taj Mahal. Besöket i Indien avrundas med ett stopp i Varanasi där du kan se människor bada i den heliga floden Ganges.  Rundresan fortsätter till Nepal där vi åker på safari i Royal Chitwan nationalpark. Har du tur så kan du se en av de största noshörningarna som finns i världen. Efter ett par dagar i djungeln åker vi till Pokhara och där har vi möjlighet att göra en kort vandring till Sarankot. Äventyrsresan avslutas i Katmandu där du kan förvilla dig bland gränder, tempel och stupor innan du går ombord på flyget till hem Sverige. På rundresan i Indien & Nepal kan du boka  tillvalet vandring i Nepal. 
1 resa 15 oktober
Rundresa i Japan
Spännande rundresa i Japan  Följ med på vår rundresa till det spännande landet i öster, Japan. Vi börjar med några dagar i huvudstaden Tokyo där vi kan inleda resan med att njuta av den japanska maten och storstadspulsen. Efter några dagar tar vi Shinkansen till Kanazawa där vi bland annat kan besöka den vackra japanska trädgården Kanrokuen eller matmarknaden Omicho. Gruppresan fortsätter till Hiroshima där ett besök till atombombsmuseet visar på konsekvenserna av den första atombomben som släpptes över Japan 1945. Med tåg rullar vi vidare till Beppu och njuter av varma bad och varma källor. Vi tar oss sedan till Himeji för att besöka en av de äldsta ännu existerande byggnader från medeltida Japan. Rundresan fortsätter till världsarvstaden Kyoto där vi kan njuta av inte mindre än 17 olika världsarv bland andra Kinkaku-ji eller stenträdgården. Efter upplevelsefulla dagar når vi slutdestinationen Tokyo. Passa på att njuta av maten, shoppingen, atmosfären och pulsen innan resan går mot sitt slut och vi tar flyget tillbaka till Sverige igen.
1 resa 16 oktober
Nyårsresa i Maldiverna och Sri Lanka
Resa till Sri Lanka och all inclusive på Maldiverna - nyårsresa! Häng med till Asien och fira nyårsafton i Sri Lanka. Vi börjar resan med flyg till Colombo och Negombo för att sedan åka till Dambulla och besöka grottor och titta på vackra målningar. Nyårsresan fortsätter till Sigiriya där vi kan vandra uppför klippan och beskåda den vackra utsikten. Har vi tur kan vi även se vilda elefanter i området. Rundresan på Sri Lanka fortsätter sedan till Kandy där dansuppvisning och nyårsfirande väntar. I staden kan vi även passa på att besöka det kända Tandtemplet. Därefter väntar en vacker tågresa (OBS! tågresan ersätts av bussresa om pandemins restriktioner fortfarande råder då) till Nuwara Eliya där vi besöker en teplantage. Via djungelboendet i Kitugala där vi får möjlighet att forsränna kommer vi till Galle. Här finns tid för sol och bad eller besök till Galle Fort. Resa till Maldiverna Efter händelserika dagar på Sri Lanka fortsätter nyårsresan till Maldiverna där vi njuter av all inclusive på en fin resort. Här kan vi dyka, snorkla, åka på fiskeutflykter eller bara njuta av sol och bad innan hemresan till Sverige. Glöm inte kamera, minneskort, solskydd, ja allt det där får ni mer info kring när ni bokat- och hett tips: boka tidigt, nyårsresorna är något av de mest populära resor vi har!   
1 resa 27 december
Cykling och vandring i Myanmar och Thailand 55+
Cykla med på en aktivitetsresa i Myanmar (Burma) och Thailand för 55+are Resa till Myanmar (Burma) och Thailand. Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Myanmar (Burma)? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Myanmar (Burma) där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Rangoon där vi får besöka bland annat Shwedagon.  I Myanmar tar vi oss runt och besöker såväl Inlesjön som Mandalay och Myanmars tidigare huvudstad Amarapura. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. I den tempelrika staden Bagan finns det flera olika sätt att ta sig runt på och olika tempel och stupor att besöka. Rundresan i Myanmar avslutas i Rangoon innan vi flyger vidare till Thailand.  De sista dagarna spenderar vi på thailändska Koh Samet med sol och bad innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige. Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Myanmar (Burma) och sedan njuter av vackra dagar i Thailand.
1 resa 9 november
Nordkorea, Kina och Sydkorea
Resa till Nordkorea Följ med Rosa Bussarna till landet annorlunda. Resan börjar i Kinas huvudstad Beijing där vi besöker Kinesiska muren & Himmelska fridens torg. Vi kan även vandra i de charmiga hutongområdena och passa på att handla lite innan resan till Nordkorea påbörjas.  Peking - en uppvärmning! Vi flyger sedan vidare till Nordkoreas huvudstad Pyongyang och påbörjar där en mycket spännande resa i ett land som skiljer sig från sina geografiska grannar. Vi ser triumfbågen, besöker krigsmuseet och gränsen mellan Nord- och Sydkorea. Om Mass Games går av stapeln medan vi besöker Nordkorea så finns möjlighet att titta på det enorma skådespelet.  Efter några dagar i det mytomspunna och särpräglade landet tar vi tåget tillbaka till Kina och därifrån båt till Sydkorea. I Seoul möter vi kontrasternas Korea och där finns även möjlighet att besöka War Memorial innan hemresan till Sverige påbörjas. Unna dig en resa som skiljer sig från allt annat du tidigare upplevt! Passar inte denna avgång så titta på det andra alternativet som du hittar längre ner på denna sida eller i resekalendern!
2 resor nästa avresa 25 augusti
Nepal och Bhutan till Bangladesh
Spännande rundresa i Asien med Rosa Bussarna Följ med Rosa Bussarna på en exotisk och färgstark rundresa i Nepal, Bangladesh och Bhutan.  Rundresan börjar med flyg från Sverige till Nepals huvudstad Katmandu där vi får smaka på bergsluften och uppleva den myllrande staden. Därefter väntar ett stort äventyr när vi fortsätter resan till ett av världens mest isolerade länder, Bhutan. Vi reser runt i det lilla kungadömet och njuter av den storslagna naturen och den bevarade kulturen.  Vi åker vidare till Bangladesh. Landet som ännu inte förstörts av massturism bjuder på exotiska miljöer. Vi njuter av miljöerna i Rangamati och Bandarban. Äventyret avslutas i landets huvudstad Dhaka. Denna resa sker utan rosa buss, i stället reser vi med flyg och lokalt inhyrda transporter. Vi bor på hotell, oftast i tvåbäddsrum. Välkommen till ett annorlunda reseäventyr som du sent kommer glömma!
1 resa 29 september
Vandringsresa i Nepal, Poon Hill-Ghandruk
Vandra i Nepal,  Ghorepani (Poon Hill) - Ghandruk Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.). Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se apor, rhododendronskogar, julstjärnor (ej blommande), och besöka byar längs vägen.  Unna dig att hänga med på en storslagen äventyrsresa!
1 resa 3 november
Vandringsresa i Nepal, Mardi Himal
Resa till Nepal - vandringsresa i Himalaya! Följ med oss på vandringresa till Mardi Himal i Nepal. Resan startar med flyg till Kathmandu och fortsätter vidare till Boudha för övernattning i ett buddhistiskt kloster. Gruppresan fortsätter med sightseeingtur i Thamel och ett besök till Kathmandus mest betydelsefulla hinduiska tempel Pashupatinath. Daliternas hem Damauli står näst på tur och här får vi ta del av lokalbefolkningens vardag.   Vandring Nepal Resan fortsätter till Khande och här startar vår sex dagars vandring på väg mot Mardi Himal Viewpoint.  De första dagarna på vandringen är lättare med gradvis stigande höjning genom skogsområden och rhododendronskogar. Medan de sista dagarna på vandringen blir tuffare med brantare uppförsbackar och kargare landskap. På dag nio har vi den tuffaste vandringsdagen och då går vi mot tunnare luft och genom ett landskap av glaciärer och stenar. Med utsikten när vi når fram är värd allt besvär. Efter vandringsdagarna får vi besöka en teplantage i Lwang och efter det väntar avkopplande dagar i Lakeside Pokhara innan vi flyger tillbaka till Sverige igen.
1 resa 16 april 2023
Rundresa i färgstarka Sri Lanka 55+
Färgstark rundresa i Sri Lanka  Missa inte rundresan till exotiska Sri Lanka. Resan är fylld av vackra sevärdheter, gamla historiska platser, långa stränder, safari och god mat. Under resan till Sri Lanka kommer vi besöka en nationalpark där vi kan se leoparder, elefanter, björnar och olika sorters hjortar. Vi bor i närheten av nationalparken och på kvällarna kommer vi njuta av lägereldarna ute i det fria. På resan kommer vi även besöka Lejonets berg (Sigiriya) som är med på Unescos världsarvslista. Vi upptäcker omgivningen bland annat genom att cykla och möter lokal kultur och natur på ett avslappnat och vänligt sätt. På rundresan besöker vi även Trincomalee, där några av Sri Lankas bästa stränder finns. Vid ett besök på Pigeon Island kan du dessutom snorkla och uppleva den otroliga undervattensvärlden som finns utanför Sri Lankas kust. Rundresan på Sri Lanka fortsätter genom berg och dalgångar som vi delvis får uppleva från en tågresa. Vi besöker en teplantage och resan avslutas i Kalutara som ligger vid kusten söder om huvudstaden Colombo. Unna dig en fantastisk rundresa på Sri Lanka tillsammans med likasinnade!
1 resa 9 september
Julresa med vandring i Sri Lanka
Vandringsresa i Sri Lanka över jul! Ge dig själv en julklapp du sent kommer att glömma. Följ med Rosa Bussarna till Asien över jul. Vi startar resan med flyg från Sverige och landar i Colombo. Vi åker direkt till Negombo och bor vid stranden. Dagen efter fortsätter vi till Habarana och passar på att vandra uppför Lejonets berg (Sigiriya) samt Pidurangalaklippan som erbjuder vacker utsikt över området.   Efter en mysig lunch vid ett risfält, där vi även får en guidad kryddtur, så kommer vi till Kandy, där vi både kan besöka en lokal dansshow och det kända Tandtemplet. Julresan fortsätter med vandring uppför Hantane Mountain innan vi fortsätter resan till Kitulgala där vi kan rafta och vandra till Belilenagrottan. Rundresan på Sri Lanka fortsätter in i landet till den vackra bergsbyn Ella. I närområdet besöker vi en teplantage och vandrar till Ella Rock där vi bland annat passerar risodlingar och järnvägen. När vi återhämtat oss så påbörjar vi resans främsta vandring, bestigningen av Sri Pada (Adam’s Peak). Berget som är känt i de flesta religioner och en pilgrimsfärd för många. När vi erövrat berget och är klara med vandringen så väntar en skön och vacker belöning i Weligama. En vacker strand, surf, sol och bad och färsk mat från havet. Vandringsresan fortsätter till Galle där vi kan strosa omkring i stadens gamla stadsdel och vi kan även passa på att åka på valsafari i närområdet innan det är dags att påbörja hemresan. Unna dig en julresa utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sri Lanka!
2 resor nästa avresa 18 december
Transsibiriska järnvägen till Japan
Resa med Transsibiriska järnvägen till Japan  Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.  De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse! Följ med oss på äventyr österut! För mer information om de olika resorna och för att boka, se nedan.
1 resa 19 augusti 2023
Transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan
Resa med Transsibiriska järnvägen till Nordkorea och Japan  Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea. De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse! Följ med oss på äventyr österut!
1 resa 19 augusti 2023
Transsibiriska järnvägen till Nordkorea
Resa med transsibiriska järnvägen till Nordkorea  Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.  De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse! Följ med oss på äventyr österut! 
1 resa 19 augusti 2023
Rundresa i Vietnam
Byt decembers mörker och kyla mot äventyr och värme i Vietnam! Följ med Rosa Bussarna på en rundresa i Vietnam där vi gör en kryssning i Halongbukten, besöka världsarvsstaden Hoi An och får en guidad tur i Mekongdeltat. De sista dagarna i Vietnam spenderar vi i Mui Ne för sol, bad och avkoppling vid havet, längs en av Vietnams kanske vackraste stränder.
1 resa 6 december
Cykelresa i Vietnam 55+
Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa för 50+are Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.  Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong Bay till Bai Tu Long Bay.  Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 
2 resor nästa avresa 3 november
Jul och nyår i Vietnam, Kambodja och Thailand
Jul- och nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand Passa på att resa med Rosa Bussarna och fira jul och nyår utomlands. Resan inleds med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh -staden (Saigon). Vi besöker de kända Co Chi-tunnlarna och har även tid för egna utflykter. Sedan åker vi till Vung Tao på sydkusten för ett par baddagar innan vi fortsätter upp i Mekongdeltat för olika sevärdheter. Resan fortsätter med att vi gör en halvdagsresa på den mäktiga Mekongfloden för att ta oss från Vietnam till Phnom Penh. Här får vi ta del av landets blodiga historia. Därefter åker vi vidare till Siem Reap där vi utforskar khmerrikets gamla huvudstad Angkor och bland annat det mäktiga templet Angkor Wat. Rundresan fortsätter in i Thailand där vi inleder med ett par sköna och lugna sol- och baddagar på vår väg mot resans slutdestination Bangkok. I Bangkok har vi ett par dagar för att upptäcka den myllrande storstaden, besöka tempel och äta god mat.
2 resor nästa avresa 20 december
Nyårsresa i Vietnam till Kambodja och Thailand
Nyårsresa i Vietnam, Kambodja & Thailand Följ med Rosa Bussarna på en nyårsresa till Vietnam, Kambodja & Thailand. Resan inleds med flyg från Stockholm till Hô Chi Minh-staden (Saigon). Vi besöker de kända Co Chi-tunnlarna och har även tid för egna utflykter. Sedan åker vi till Vung Tao på sydkusten för ett par baddagar innan vi fortsätter upp i Mekongdeltat för olika sevärdheter. Resan fortsätter med att vi gör en halvdagsresa på den mäktiga Mekongfloden för att ta oss från Vietnam till Phnom Penh. Här får vi ta del av landets blodiga historia. Därefter åker vi vidare till Siem Reap där vi utforskar khmerrikets gamla huvudstad Angkor och bland annat det mäktiga templet Angkor Wat. Rundresan fortsätter in i Thailand där vi inleder med ett par sköna och lugna sol- och baddagar på vår väg mot resans slutdestination Bangkok. I Bangkok har vi ett par dagar för att upptäcka den myllrande storstaden, besöka tempel och äta god mat.
1 resa 27 december
Sweden Rock Festival
Sweden Rock Festival! -Åk med Rosa Bussarnas  För tolfte gången  åker Rosa Bussarna till Sweden Rock Festival! Så packa tandborsten, ladda upp för fest och häng med oss när vi kör ner till Sölvesborg på en festivalresa som går helt i rockens tecken. Även i år kör vi bussar från Stockholm och från Göteborg/Uddevalla redan på tisdagen den 7 juni. OBS! begränsat antal platser. Middag ingår på tisdag kväll. Vi kör även bussar på onsdagen den 8 juni från både Stockholm och Göteborg. Sweden Rock Festival 2022 pågår mellan 8e juni till 11e juni och du kan läsa mer HÄR  Sweden Rock 2022  Artister som Def Leppard, KIZZ & Yngwie Malmsteen har tidigare förgyllt festivalen, nu får du se fram emot årets upplaga.  Trycket på biljetter är högt, som du kanske kan gissa efter pandemi och annat otippat, så gör dig själv och dina polare en stor tjänst. Boka biljetter och se till så ni har plats på våra rutter, med boende och mat. Sweden Rock Festivalen grundades av Ingolf Persson i Olofström, Norje, 1992 i dess nuvarande form, och i år efter 2 års pandemistopp så kanske det blir nytt deltagarrekord?  Boka och säkra era platser!     
4 resor nästa avresa 7 juni
Jordanien och Israel
Oförglömlig resa till Jordanien och Israel! Häng med på en resa genom två av de mest inflytelserika länderna i Mellanöstern.  Jordanien är ett betydelsefullt resmål för resenärer som är intresserade av historia, naturområden och välbefinnande. Vi besöker Petra, gör en ökensafari i Wadi Rum, shoppar i Aqaba och passar på att ta ett dopp i Röda havet och flyter på världens saltaste bad i Döda havet. När vi är mätta på äventyr i Jordanien åker vi vidare till Israel.  Få platser på jorden väcker passionen på det sättet som Israel gör: den hisnande skönheten i berg och dalar, den kusliga stillheten i Döda havet, den mångfärgade kanjonen Makhtesh Ramon och de gamla murarna och vägarna i Nasaret och Jerusalem. Vi stannar till i Tel Aviv samt Haifa som har moderna och trendiga nöjesområden med många restauranger, caféer, nattklubbar och barer. Vi åker även till Galileen och sist men inte minst kommer vi att åka till en av världens äldsta städer, Jerusalem. Jordanien och Israel lämnar avtryck som stannar kvar länge efter hemresan. Ahla w sahla -  Välkommen till Jordanien & Israel! 
1 resa 25 oktober
Förenade Arabemiraten och Oman
Resa till Dubai, Abu Dhabi, Liwa-oasen och Oman Följ med på en extraordinär resa till Dubai, Abu Dhabi, Liwa-oasen och Al Ain  i Förenade Arabemiraten samt Misfat Al Abriyeen , Nizwa, wahiba sands och Muskat i Oman. Besök världens högsta byggnad Burj Khalifa , gå på kryddmarknad, fynda guld, strosa i Jumeira Beach, åk jeepsafari i öknen, besök Louvre i Abu Dhabi, vandra på Omans högsta berg Jebel Shams och bada i naturliga pooler omringad av palmer och klippformationer i Wadi Bhani Khalid. Är du på jakt efter en All inclusive - resa? I denna resa ingår frukost varje dag, 3 luncher, 6 middagar, inträde till de flera av aktiviteterna så du får väldigt mycket för pengarna. Förverkliga din drömsemester till mellanöstern med Rosa Bussarna!
1 resa 10 februari 2023
Sverige till Indien overland
Äntligen är den här! Resan som blev starten för Rosa Bussarna, rosa buss från Sverige hela vägen till Indien. Hösten 2022 går denna äventyrsresa av stapeln. Anders själv har kört denna resa 15 gånger och det är enligt honom en av hans favoritresor. Så häng med oss på ditt livs äventyr. Denna resa har inte körts på många år, så det blir lite av en expeditionsresa, så färdvägen kan ändras under resans gång.
2 resor nästa avresa 19 augusti
Peru runt 55+
Rundresa i Peru – äventyr, natur, kultur med rosa buss! Följ med Rosa Bussarna på en vacker rundresa i Peru. Vi startar äventyret i Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Ica där vi kan prova på sandboarding bland sanddynerna. Resan fortsätter via Puerto Inca och Arequipa till Chivay för bad i varma källor. Rundresan går sedan till Cruz del Condor där det finns chans att få se kondorer flyga i Colca Canyon.  Turen fortsätter till Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och besöker lokalbefolkningen innan vi åker vidare till Cusco för att påbörja vårt besök i Machu Picchu. Du kan själv välja om du vill vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den berömda bergsstaden. Seniorresan i Peru fortsätter sedan till de säregna Nascalinjerna innan resan avrundas i Lima.  Resan går att kombineras med  tillval Galapagos. Om du är intresserad så måste du ringa till kontoret innan du bokar resan. Missa inte ditt livs äventyr, följ med Rosa Bussarna till Sydamerika!
1 resa 23 oktober
Sydafrika till Zimbabwe
Resa till Sydafrika - Zimbabwe med äventyr & safari Häng med på en äventyrsresa i Afrika. Resan börjar i Kapstaden , Sydafrika, där vi kan besöka Taffelberget , Robben Island eller åka och dyka med vithajar. Rundresan fortsätter till Namibia där vi besöker världens högsta sanddyner. I adrenalinstaden Swakopmund kan vi prova att sandboarda, köra fyrhjuling eller hoppa fallskärm. Äventyrsresan fortsätter mot Victoriafallen till Etosha nationalpark för några dagars safari där vi kan se mängder av vilda djur som elefanter, lejon, zebror m.m. Resan fortsätter till Botswana för safari i Okavangodeltat. När vi kommer till Zimbabwe stannar vi till vid Victoriafallen där de som vågar kan hoppa bungyjump. Den här resan är första etappen av den långa resan Sydafrika-Kenya.
1 resa 5 november
Båtresa i Raja Ampat, Indonesien
Ett exotiskt äventyr med båt i Indonesien! För alla paradisälskare, här kommer den äntligen! Rosa Bussarna sätter kurs mot Raja Ampat som också kallas för "The last paradise". Häng med Rosa Bussarna och upplev ett riktigt ÄVENTYR! Färden går via södra Sulawesi med traditionellt båtbygge, långa vita stränder, kristallklart vatten och fantastisk dykning och snorkling. Sulawesi har varit isolerat från andra landmassor i 40 miljoner år. Här finns ett stort djurliv och en rik kultur. Raja Ampat finns med på alla erfarna resenärers "bucket list".  Ögruppen sattes upp på UNESCOs världsarvlista år 2005. Det är världens artrikaste vatten, här hittar vi flera arter av koraller och fiskar än någon annanstans. Förutom fantastiska dyk/snorkel-vatten bjuder Raja Ampat även på storslagna vyer bland tusentals kalkstensöar, perfekta stränder, laguner och ett helt unikt naturliv. Den endemiska paradisfågeln finner vi här i djungelns morgontimmar och under vår båttur letar vi efter de gigantiska, oceaniska mantorna som kan ha ett fenspan på upp till fem meter! Missa inte chansen att uppleva äventyr i Raja Ampat med Rosa Bussarna!
3 resor nästa avresa 16 november
Safari i Kenya med sol och bad
Den lyxigaste av våra safariresor i Afrika. Perfekt över jul och nyår. 
1 resa 22 december
Marocko nyårsresa
Marocko nyårsresa Fira nyår på exostiska Marocko med Rosa Bussarna! Lämna kylan och snön i Sverige och följ med oss till exotiska Marocko som förför och förtrollar med sina dramatiska bergslandskap och sin magiska öken. På denna resa kommer vi att besöka Ait Ben Haddou som kallas för Marockos Hollywood och Zagora som är rik på kultur från olika delar av afrika. Vi kommer även rida dromedarer i Merzouga och gå i de många labyrinter och soukarna i Marrakesh.  Missa inte chansen att fira en oförglömlig nyår med Rosa Bussarna!
1 resa 27 december
Cykelresa i Kuba 55+
Resa till Kuba - cykeläventyr för alla 55+ Kanske har du alltid drömt om att resa till Kuba och se det vackra och genuina landet? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr.  Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 
1 resa 12 november
Båtresa i Kroatien, Kvarnerbukten, lätt cykling och vandring
Resa till Kroatien med öluff, cykling & vandring Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer. Båtresa i den Kroatiska övärlden är helt fantastisk och vi får smakprov på detta tillsammans med fantastiska naturupplevelser blandat med histora. Självklart blir den Kroatiska köket något att längta till med en egen genuin mat & dryckes kultur.  Vi kommer uppleva Kroatiska städet öar och byar så som Krk, Rab, Pag och Cres. Aktiv eller inte, gör det du känner för och njut av en härlig semester med Rosa bussrna!   
1 resa 16 juli
Båtresa i Kroatien, norra Dalmatien med tillval cykling
Resan till Kroatien - Båtresa i norra Dalmatien vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad. Priset är baserat på de som önskar att mest ta det lugnt, men risken är stor att man får lusten att följa med på alla äventyr. Båtliv, byar, städer, natursköna vidder, höjder och stränder, ja alla Kroatiens vackra sidor får du uppleva. Primosten Sali Zadar & Vodice, några av Kroatiens pärlor är bara en del av de sköna ställen vi kommer besöka eller passera. Över vatten, öar, broar och genom tunnlar lär vi känna Kroatien och varandra och äter gott och tar härliga bad. Nationalpark , vattenfall fortet St. Nicholas & Adriatiska havet. Och även om du enkelt kan uttala staden Split så måste du inte kunna uttala alla ställen vi besöker så som Krka , Tkon eller Ugljan för att få en riktigt härlig semester med Rosabussarna!  Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1000 kronor eller elcykel 1500, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 
1 resa 27 augusti
Båtresa i Kroatien, södra Dalmatien med tillval cykling
Resan till Kroatien - båtresa i södra Dalmatien vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad, cykelhyran tillkommer. Så även om det inte är en renodlad cykelresa och inte heller enbart en båtresa i Kroatien, så kan resan helt enkelt innehålla det mesta av det bästa för den som önskar. Split Pusisca & Lovista är bara några av de sköna ställen vi kommer till.  Honungs -ön ,  saltvattenssjöar  och  Benediktinska kloster , cykling genom vingårdar och till hemliga stränder, båtliv, ja du kommer få njuta ordentligt. Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1000 kronor eller elcykel 1500, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 
1 resa 24 september
Sverige till Grekland (ny rutt fr 2022)
Äventyrlig bussresa genom Östeuropa till Grekland På grund av rådande omständigheter gör vi om vår resa genom östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan. Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storslagen natur , gamla slott och borgar , vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Buss från Stockholm till Ystad börjar din bussresa med och därifrån åker vi färja till Polen och Swinoujscie och vidare till Gdansk. Resan fortsätter till Warszawa på vår väg söderut.  Sommarresan genom Europa fortsätter till Slovakien där vi får chansen att vandra i Tatrabergen, sedan fortsätter turen till Ungern där vi kanske provar på desertvintet Tokaj. Resan fortsätter in i Rumänien via draculas födelseort till Ceausescus palats i Bukarest. Vidare åker vi till Svarta Havet i Bulgarien för några välbehövliga dagar med sol och bad. Turen tar oss inåt landet till huvudstaden Sofia. Vi nosar sedan på Serbien med att stanna och bada vid en liten sjö innan vi tar oss in i Kosovo och Pristina. Vi vänder söderut via Skopje och ett badstopp vid en liten sjö i Nord Makedonien innan resan avslutas i Grekland varifrån vi flyger hem till Sverige igen.  Boka en plats på sommarens spännande Östeuroparesa!
2 resor nästa avresa 16 juni
Sverige till Grekland till Kroatien (ny rutt 2022)
Res med Rosabussarna till Grekland & Kroatien På grund av rådande omständigheter gör vi om vår resa genom östeuropa och kör en alternativ rutt. Följ med på en annorlunda men spännande sommarresa genom Östeuropa. Många platser är samma som ursprungliga resan. Vi erbjuder en äventyrlig bussresa genom Östeuropa där vi upplever det bästa och det mesta av de gamla öststatsländerna. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med storlagen natur, gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Färja till Polen och Swinoujscie Din bussresa börjar med buss från Stockholm till Ystad och därifrån åker vi färja till Polen och Swinoujscie och vidare till Gdansk. Resan fortsätter till Warszawa på vår väg söderut.  Sommarresan genom Europa fortsätter till Slovakien där vi får chansen att vandra i Tatrabergen , sedan fortsätter turen till Ungern där vi kanske provar på desertvintet Tokaj. Resan fortsätter in i Rumänien via draculas födelseort till Ceausescus palats i Bukarest. Vidare åker vi till Svarta Havet i Bulgarien för några välbehövliga dagar med sol och bad. Turen tar oss inåt landet till huvudstaden Sofia. Vi nosar sedan på Serbien med att stanna och bada vid en liten sjö innan vi tar oss in i Kosovo och Pristina. Vi vänder söderut via Skopje och ett badstopp vid en liten sjö i Nord Makedonien.  Resan fortsätter till Grekland där vi varvar sol och bad med besök i klosterstaden Meteora. I Makedonien stannar vi till vid vackra Ohridsjön och när vi besöker Albanien ser vi till att utforska huvudstaden Tirana. Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats. Denna bussresa är en kombination av resorna Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa bussresa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på din livs äventyrsresa!
1 resa 16 juni
Galapagos och Ecuador
Reseinformation Grundpriset inkluderar flyg T&R flyg till Ecuador och T&R till Galapagosöarna från Quito, Ecuador, boende 6 nätter på Galapagosöarna, 6 frukostar, gemensamma transporter, en heldagsutflykt med båt, flygplatstransfer. På fastlandet inkluderar det fyra nätter i Quito, två nätter i Banos och fyra nätter på rosa buss och ytterligare ca 10 måltider inkl frukost.  Tillvalsaktiviteterna betalas också innan resan. Du kan skräddarsy din egen vistelse på Galapagosöarna och välja de aktiviteter du själv vill göra. Nedan ser du tillvalen du kan välja mellan, vilken ö de olika aktiviteterna är på och vilka dagar de är. Väljer du inget tillval förutsätter vi att du den dagen roar dig på egen hand. Priserna för tillvalen ser du ovanför beskrivningen men på bokingssidan där du bockar i tillvalet.
1 resa 21 november
Rundresa på Island
Resa till Island Följ med på ett storslaget äventyr på Island. Vi rullar framåt i en rosa buss på Island. Sommarresan till Island börjar med flyg till Reykjavik. Därifrån åker vi vidare och passerar vattenfall och vackra naturformationer som exempelvis glaciärsjön Jökulsárlón. Vidare åker vi till Húsavík där vi kan passa på att rida eller åka på valsafari. Äventyret fortsätter via Akureyri tillbaka mot Reykjavik och på vägen stannar vi en natt på höglandet där vi njuter av de öde vidderna och bad i en varm naturlig källa. Blå Lagunen  sedan innan vi når den isländska huvudstaden passar vi också på att besöka Golden Circle med dess sevärdheter Gullfoss, Geysir och Thingvellir. I Reykjavik kan vi antingen njuta av staden och dess stora utbud av kultur och restauranger eller åka till Blå lagunen och bada. innan vi avrundar vårt isländska äventyr och flyger hem till Sverige.
1 resa 16 juli
Centralasien (sidenvägen)
1 resa 2 september
Dansbandsveckan i Malung
Dansbandsveckan i Malung Åk på premiärturen med Rosa Bussarna till Dansbandsveckan i Malung! Packa tandborsten, putsa dansskorna och ladda upp för dans och häng med oss när vi kör till Malung på en festivalresa som går helt i dansens tecken. Dansbandsveckan 2022 CASANOVAS , ENGDAHLS , MATZ BLADHS eller varför inte BARBADOS ?  Listan är lång med våra härligaste dansband och du får en glädjekick genom att åka till och njuta av dansbandsveckan med Rosabussarna!  Resan, boendet och frukost ingår så klart.  Sen river vi loss på sex dansbanor och 82 dansband tar ton, dock inte samtidigt... bugg, fox , swing, lindyhop och gammeldans ! Välj avgång och boka turen som passar dig! 
2 resor nästa avresa 17 juli
Weekendresa till norra Gotland
Resa till Gotland & Fårö Välkommen ombord på en intensiv och rolig resa med destination Gotland. Vi åker rosa buss från Stockholm till Nynäshamn där vi tar färjan över till den exotiska sommarön och Visby.  Vi åker runt på ön för att komma nära dess natur och kultur. För att få ut det mesta och det bästa av vårt besök på Gotland så åker vi till Slite strandby  innan vi åker vidare till Fårö. Där kommer vi besöka Sveriges största raukområde Digerhuvud och unna oss ledig tid på Sudersands strand.   Weekendresa till norra Gotland - häng med! Vidare gör vi ett besök på Bläse Kalkbruksmuseum. Innan hemresan kommer vi återvända till Visby där du kan njuta av den pittoreska staden med allt som erbjuds där sommartid och en sista chans att handla lokala souvenirer, umgås med lokalbefolkningen eller beskåda de andra besökarna som intagit ön. På paketresan till Gotland ingår turen med färja till och från ön, bussäventyr, allt boende och vissa måltider. Häng med Rosa Bussarna på ett roligt äventyr till Gotland.
1 resa 6 juli
Atlas Rock i Gävle
Åk med Rosa Bussarna till AtlasRock Festival i Gävle! Visst är det skönt att ha ett ställe att gå till mellan konserterna för att kunna ta igen sig lite och ladda inför nästa konsert? Tänk om det (Gud förbjude) skulle vara dåligt väder under festivalen, då är det inte kul att sova i tält på ett lerigt och blött område eller hur? Då är det mycket skönare att kunna ta igen sig i en skön rosa buss och dricka en öl i trevligt sällskap med andra rockälskare. Till ett förmånligt pris får du festivalbiljett, transport, boende, frukost och kanske några nya vänner till och med så boka in dig IDAG och följ med Rosa Bussarna till Atlas Rock.
1 resa 4 juni
Bergsgorillor, Safari & Zanzibar
Safariresa i Afrika, bergsgorillor och besök på Zanzibar Häng med våra rosa bussar på en resa i Afrika där vi hälsar på hos bergsgorillor i exotiska Rwanda och Uganda. Din äventyrsresa i Afrika börjar i Rwandas huvudstad Kigali. Här får du besöka Gisozi Memorial som är en viloplats för offren från folkmordet år 1994. Det är också ett intressant museum om folkmordet, händelseförloppet och bakgrunden. Safariresan fortsätter från Kigali till Virungabergen. Därifrån fortsätter vi sedan in i Uganda och till Bwindi NP. Tillsammans med en ”ranger” och en guide ger vi oss ut för att möta bergsgorillor. Du kommer att få tillbringa cirka en timme med gorillorna på bara några meters håll. Det är en upplevelse som garanterat blir ett kärt minne för livet. Safariresan går vidare till Lake Bunyonyi för sol och bad, sedan vidare till Mweya som ligger i Queen Elisabeth Park där vi campar för natten. I parken får du följa med på safari för att se elefanter, vårtsvin och spännande fåglar. Du får också åka båt på Kazinga Channel. Här finns goda chanser att fotografera flodhästar, krokodiler, bufflar och elefanter som svalkar sig i vattnet. För den äventyrslystne finns det under resan möjlighet att prova forsränning på Nilen, köra fyrhjuling, rida och paddla kajak. De sista dagarna spenderar du inne i Jinja, strosandes omkring i byn eller så kan du besöka Nilens källa. Rundresan fortsätter till Kenya och Masai Mara där vi åker på safari i parken (har du tur kan du se The Big Five) och träffar massajerna. Men det är ändå inte slut på safari. Vi hinner även med att besöka Ngorongorokratern innan vi åker till Zanzibar för lata dagar i solen.
1 resa 2 juli
Transsibiriska järnvägen till Kina
Resa med Transsibiriska järnvägen till Kina Vi erbjuder resor till Kina, Nordkorea, Sydkorea och Japan med ett stopp i Mongoliet längs vägen. Alla resor inleds på Transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing i Kina. I priset ingår alla resor, allt boende och mycket mer. Du kan välja mellan att boka ett resepaket där du får resa vidare till Sydkorea och Japan eller att resa till Nordkorea och sedan vidare till Sydkorea.  De varierande resepaketen bjuder på olika spännande upplevelser som exempelvis ett stopp i Mongoliet för några dagar på den mongoliska stäppen. Där övernattar vi i mongolisk hydda/tält och har möjlighet att rida på mongoliska hästar. I Kina och Beijing besöker vi den Kinesiska muren och du får möjlighet att se Sommarpalatset och Himmelska fridens torg. Reser du vidare till Sydkorea och Japan besöker du först hypermoderna Seoul och får sedan chansen att uppleva Japan genom Hiroshima, templen i Kyoto och slutligen den dynamiska huvudstaden Tokyo. En annorlunda upplevelse väntar dig om du väljer att resa till Nordkorea. Den strikta regimen reglerar vårt besök och från att vi landat i Pyongyang åtföljs vi av två guider och övervakare då vi får se triumfbågen, krigsmuseet, besöka en skola, ett sjukhus och Kim II Sungs mausoleum. Vi kommer också få pröva att sova en natt på traditionellt nordkoreanskt sätt, det vill säga direkt på mattor på golvet. Oavsett vilken resa genom Asien du väljer, så kommer det bli en oförglömlig upplevelse! Följ med oss på äventyr österut!
1 resa 19 augusti 2023
Cykelresa i Costa Rica 55+
Cykelresa till Costa Rica - Cykeläventyr för alla 55+  Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och att vandra. Cykeläventyret startar med att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Volcán Irazú nationalpark. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med Parque nacional Manuel Antonio där vi får uppleva en värld av exotiska djur och storslagen natur samt en rundtur i den myllrande huvudstaden San José. Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad.     
1 resa 24 januari 2023
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top