Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med EkmanResor

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
ABC - Alsace, Bourgogne och Champagne & Chablis
Njut av det goda i livet när ni följer med oss till Frankrike! Vi reser  till Europas finaste vindistrikt och fyller dagarna med god mat, vin och kultur. Vi träffar människor bakom vinet och besöker gårdar som sällan öppnar dörrarna för turister. Vi börjar resan från Stockholm under förmiddagen för att under kvällen ta Stena Lines fartyg från Göteborg mot Kiel (anslutning från Hälsingland samt längs vägen är tillgängligt). Efter frukost ombord fortsätter resan ner genom Tyskland. Under resan pratar vi tyska viner och stannar för lunch i höjd med Münster. Efter en lång dag checkar vi in på vårt övernattningshotell och sedan väntar gemensam middag. Efter frukost rullar bussen vidare mot Frankrike och staden Epernay. Här äter vi sen gemensam lunch på den lokala restaurangen La Banque. Efter lunch gör vi resans första besök på ett av områdets champagnehus. Vi åker sen sista biten till Reims, där vi stannar två nätter på vårt enkla men mycket centralt belägna hotell. Här kommer vi under dagarna två besöka två champagnehus av olika karaktär, även de mindre kända för gemene man. På resan femte dag fortsätter vi mot Bourgogne och den charmiga staden Beaune. Vi har nu tre innehållsrika dagar vi ska fylla med smakupplevelser! Det blir en härlig kompott av franska delikatesser och äventyr. En av vingårdarna vi besöker är Brocard i Chablis. Under dagarna två besöker vi ytterligare vingårdar, stora som små. Vi hinner även med ett besök på Cassisium. Där tillverkas Cassis som då det blandas med Bourgogne Aligoté blir den dryck vi kallar Kir – tillsammans med champagne blir det Kir Royale. Naturligtvis missar vi inte rundvandring och senapsprovning på Edmond Fallot La Moutarderie. Mot slutet av veckan säger vi adjö till Beaune för den här gången. På vägen hinner vi med en avstickare till den mysiga lilla staden Riquewihr i regionen Alsace, där vi gör resans sista vinprovning. Framåt sena kvällen når vi Tyskland och i höjd med Frankfurt checkar vi in på vårt övernattningshotell där middag väntar. Efter frukost dag nio fortsätter färden genom Tyskland och framåt eftermiddagen når vi Kiel och vår väntande färja som ska ta oss tillbaka till svensk mark igen. Ombord på båten låter vi oss väl smaka av fartygets à la carte-middag och spenderar senare natten i våra hytter innan vi når Göteborg.
1 resa 20 oktober
Krakow & Warszawa
Krakow och Warszawa – En resa genom historien På denna resa får ni följa med oss till Polen, landet med en lång historia och vackra byggnader. Under fyra upplevelserika dagar kommer vi att besöka huvudstaden Warszawa, uppleva Krakows pärlor och få en personlig guidning i de judiska kvarteren. Vi kommer också att besöka koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau och få en inblick i vad som aldrig får glömmas. Polen har upplevt både stormaktstid och krigets mörker och idag har landet mycket att erbjuda såsom bra shopping, god mat och magnifika byggnader.
1 resa 4 september
Sommarparadiset Öland!
Sommarparadiset Öland! Det är havet, kusten och skärgården som gör denna del av Sverige till ett riktigt paradis. Öland är Sveriges minsta landskap men erbjuder ett gammalt kulturlandskap med talrika fornlämningar och gärdsgårdar och Alvaret med sin sällsynta flora och fauna samt ett rikt fågelliv. Vi bor centralt i Borgholm på Strand Hotell som erbjuder avslappnande relax och fin utsikt. Välkommen att följa med till Öland!
1 resa 4 juli
Oberammergau
Oberammergau –  Passionsspelens, i Luthers fotspår och tyska världsarv Följ med oss på en unik och historisk resa. Passionsspelen i Oberammergau uppfördes första gången 1634 och anordnas vart 10:e år. Även om själva spelen har moderniserats så är det ännu levande tablåer från Gamla Testamentet och scenerna från Nya Testamentet som i stort behållit sitt ursprungliga skick. Vi besöker Sanssoucipalatset i Potsdam samt bor en natt i Luthers hemstad Wittenberg på vägen ner mot södra Tyskland. Staden andas historia och här finner vi bland annat Luthers och Melanchthons gravplatser. Givetvis får vi guidning i denna intressanta stad! Vi spenderar två nätter i Oberammergau och upplever Passionsspelen! Spelen tog sin början på 1600-talet som ett löfte från stadens invånare. Om Gud skonade staden från den fasansfulla pesten som härjat i flera år skulle invånarna framföra Jesu lidande, död och uppståndelse var 10:e år. Deras bön hördes och 2022 spelas den 42:a upplagan av Passionsspelen. Vi bor 4-stjärnigt mitt i staden och äter gemensamma middagar. På resans 5:e dag besöker vi slottet Linderhof för guidad rundvisning. Det är det minsta av tre slott som byggdes av kung Ludvig II av Bayern, även känd som den galne kung Ludwig. Natten spenderas i Rothenburg, innan vi dagen efter fortsätter norrut till Eisenach. Här besöker vi nästa slott, Wartburg, som sedan 1999 är listad som ett världsarv. Slottet, eller snarare borgen, ligger naturskönt på ett mindre berg, med fantastisk utsikt. Vi får rundvandring även här innan vi på kvällen anländer ”silverstaden” Goslar för härlig 3-rättersmiddag tillsammans. Denna gamla kejsarstad vid foten av Harzbergen hade sin glansperiod för över 500 år sedan och flera sevärda byggnadsverk påminner om tiden. Den pittoreska stadskärnan som är välkänd som ett av Tysklands världsarv, omringas delvis av en mur med portar och torn. Hemresan går via Kiel och vår väntande färja som ska ta oss över till svensk mark igen.
1 resa 15 september
Italiens guldkorn
Italiens guldkorn - Verona, Valpolicella, Amarone och Gardasjön På denna   ljuvliga resa till Verona och Gardasjön tar vi oss genom frodiga landskap och praktfull bebyggelse till något av det bästa Italien kan erbjuda. Härliga vingårdsbesök i Valpolicella och de skönaste historiska mil­jöer man kan tänka sig. Med färja från Trelleborg åker vi över till Tyskland och orten Wurzburg, och stannar för en natt i staden Ulm. Under efter­middagen dag tre når vi Verona, där vi stannar i fyra nätter på vårt centralt belägna hotell. Här blir det intressant stadsrundtur i staden med enastående historia. Senare kör vi till det frodiga vindistrik­tet Valpolicella. Vinprovning hos Roberto Mazzi och på kvällen gemensam middag. På vår femte dag blir det flera vingårdsbesök och tillika provningar i Valpolicella området som lockar med över 350 vingårdar. God­set Tenute Ugolini, ett tidigare kloster, Cantina Carlo Meroni, gården som härstammar från 1700 talet, med fantastisk Amarone. Dagen därpå kör vi genom vackert landskap till den smaragdgröna Gardasjön, Italiens största insjö. Det blir vinprovningslunch innan vi återvänder till Verona och kvällen är fri. Innan vi reser hemåt blir det bubblande Prosecco-provning innan bussen tar oss via Innsbruck och Bad Mergentheim med över­nattningar. Därefter blir det färja från Travemünde som under nästföljande dag når Trelleborg. Den tionde dagen når vi Stockholm igen under eftermiddagen.
1 resa 7 oktober
Slöjdmässan i Hjo
Slöjdmässan i Hjo  Den fina trästaden Hjo invid Vätterns strand bjuder in till sin årliga Slöjdmässa. En av Skandinaviens största hantverksmässor med nästan 300 utställare. Mässan är känd för sin kvalitet och allt genuint hantverk. Här finns smide, tenn, silver, näver, rotslöjd, stickat, handvävt, keramik, tenntrådsbroderi, skinn och mycket mer. Vi har cirka tre timmar till vårt förfogande på hantverksmässan.
1 resa 9 juli
Rättviks marknad
Välkommen till Dalarna och Rättviks Marknad - en tradition ända sedan 1890-talet - marknaden är idag en av de tre största i Sverige och en riktig folkfest! En dag fylld av shopping och upplevelser. Vi strosar runt på marknaden på egen hand och tar del av allt spännande. Det går att köpa det mesta, fint hantverk, goda matvaror, gammalt och nytt, ja – allt!   Det passar bra att äta lunch på marknaden med sina många mat- och kaffeställen. När vi sedan fyllt bussen med hantverk och annat smått och gott vilar vi benen under färden hemåt mot Stockholm igen.
1 resa 8 oktober
Det vackra Bohuslän
Det vackra Bohuslän - Med unik skärgårdsnatur och hällristningsområdet i Tanum, ett Världsarv. Följ med oss och upptäck det intagande vackra landskapet Bohuslän! Härliga fiskelägen och en Lysekils-atmosfär som doftar Evert Taube. Det blir Uddevalla och Lysekil, Kosteröarna och Tanumshede. Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag i Ljungskile. Nu väntar tre dagar med spännande utflykter. Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker det berömda hällristningsmuseet i Tanumshede. På Sundby Säteri blir det förmiddagskaffe och sedan kör vi över Orust till Tjörn. Vi besöker Pilane gravfält och skulpturpark och det Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn med fina verk. Dag fyra väntar den fantastiska skärgården! Vi gör en heldagstur i västkustens arkipelag, där vi såklart kliver iland för guidad tur. Gemensamma middagar på kvällarna. Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!
1 resa 8 augusti
Eksjö Internationell Tattoo
”Internationella toner med militära förtecken” Så kan Eksjö International Tattoo beskrivas rent musikaliskt. Men upplevelsen är större än så. En pampig, färgstark och spektakulär show i hjärtat av trästaden Eksjö. Säreget för Eksjö International Tattoo är att det är placerat mitt i staden med arenan omgiven av husen med anor från 1500-talet, kyrkan, stadshotellet och den stolta ryttarstatyn som en del av sceneriet. Detta är en miljö som inspirerar både agerande och publik. Den 28 - 30 juli 2022 marscherar orkestrar från olika delar av Europa. Evenemanget har ett starkt och väletablerat varumärke och genomförs nu för tolfte gången sedan 1989.
1 resa 30 juli
Höga kusten - och det röda Ådalen
Höga Kusten – Mannaminnne, Fraxinus och Ulvön Höga Kusten är ett av Sveriges mest unika områden. Kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och en aktiv skärgård är så speciell att UNESCO utnämnt Höga Kusten till ett Världsarv.
1 resa 4 augusti
Hjälmare Kanal
Hjälmare Kanal Sveriges äldsta kanal är oerhört vacker, vi glider fram i grönskan som på en svensk Amazonasflod. Byggd på 1600-talet för transporter mellan Bergslagen och Stockholm. Under vår dagstur på kanalen färdas vi drygt 26 km via 8 slussar. Vi får höra historik och anekdoter av vår fantastiske skeppare längs färden. Det serveras en härlig lunch ombord. Efter tre timmar anländer vi till Notholmen där kanalen mynnar ut i Hjälmaren. På hemvägen stannar vi till för härligt eftermiddagsfika.
2 resor nästa avresa 11 juli
Visingsö
Vackra Visingsö Få platser i Sverige har ett så förtrollat skimmer över sig som Visingsö…   Ön har en grym och krigisk historia men människorna som levt här som är så fascinerande och de gör ön till en stor turistattraktion och en mycket levande idyll! Med buss söderöver blir det förmiddagsfika innan vi tar färjan till ön. Vi kommer att få en guidad tur med "Remmalag" (häst och vagn)  och det blir lunch på Solbacken. I Gränna blir det besök på polkagristillverkning.
1 resa 2 augusti
Trästaden Nora
Trästaden Nora Välkommen att följa med oss till en av Sveriges tre unika trästäder – Nora. Vi kommer att besöka fantastiska Åkerby Herrgård där vi blir varmt välkomnade med hemlagad lunch och kaffe. Ägaren till herrgården berättar om dess spännande historia och om utveckligen från rikemansgård under gruvornas storhetstid till idag. Vår lokala guide möter upp på herrgården och följer med oss i bussen in till Nora stad. Vi går en vandring i deckarförfattarinnan Maria Langs fotspår och får höra om hennes, Dagmar Langes, ”Skoga” som vi känner till från hennes omtyckta böcker. På hemvägen blir det eftermiddagsfika på väl valt ställe.
2 resor nästa avresa 12 juli
Opera på Skäret
Sommaren 2022 är det dags för den storslagna operan Maskeradbalen! Vi lämnar Stockholm på morgonen och rullar mot Bergslagen och sjön Ljusnarens strand. Här får vi njuta av opera och blir serverade lunch och fika Giuseppe Verdi bygger sitt storverk Maskeradbalen på en text som kretsar kring mordet på Gustav III 1792. Operan uruppfördes i Rom redan 1859 och har spelats många gånger i olika versioner på olika platser under årens lopp. Nu har det blivit dags för en “svensk” version på Skäret men med sång på klingande italienska. Framåt kvällen vänder vi hem mot Stockholm igen.
2 resor nästa avresa 30 juli
Slott och Mat i Uppland
Vad är en bal på slottet om inte alldeles underbar! Låt oss presentera vår slott- och matresa som går till vackra Uppland. Dagen startar med ett besök på ståtliga Wiks Slott som har en spännande medeltida historia, där vi välkomnas med en härlig förmiddagsfika och guidad tur av slottet.  Dagen fortsätter med lunch på fina Landsberga Gård som omgärdas av vackra vyer och vi får lära oss mer om den uppländska matkulturen. För den som önskar köpa med sig något finns tid att botanisera i gårdsbutiken. Mätta och belåtna far vi vidare mot ännu ett ståtligt slott, nämligen Grönsöö Slott, som idag ägs och drivs av familjen von Ehrenheim och Grönsöö kulturhistoriska stiftelse. Där välkomnas vi med en guidad tur på slottet och eftermiddagsfika innan det blir dags att vända hemåt.
1 resa 8 augusti
Operafestivalen i Savonlinna
Savonlinna Operafestival- Både Aida, Tosca och ångbåtstur Följ med vår kunniga ciceron Johan Molander på vår spännande resa till Operafestivalen i Savonlinna. Vi tar vår buss med oss över Östersjön till Helsingfors, klassiskt svenskt smörgåsbord på båten och härlig frukost innan vi rullar iland och styr kosan genom Finland mot Tertti Herrgård utanför Mikkeli där en lunch väntar oss. Vi kör sedan via ett skönt landskap till Savonlinna och vårt mycket centralt belägna Hotell Tott där vi checkar in. Middag på egen hand. På kvällen ser vi resans första föreställning, Tosca.   Dagen därpå finns det tid att ta en liten kort promenad till Salutorget och kanske ta en kopp kaffe eller bara se sig kring. På förmiddagen tar vi sedan ångbåten S/S Punkaharju till Punkaharju, där det blir lunch ombord. Väl framme besöker vi en konstnärsateljé och det går också att inhandla något, för den som önskar, och en skön stund i trädgården. Bussen hämtar oss och vi far tillbaka i de vackra omgivningarna till Nyslott/Savonlinna i god tid för middag på egen hand och därefter aftonens föreställning Aida. En kortare promenad sedan till vårt Hotell Tott i sommarkvällen innan dagen är till ända. Dagen efter är bussen framkörd efter tidig frukost och vi kör syd-österut mot den ryska gränsen och vi guidas under vägen av vår reseledare. Vi styr kosan i full fart mot Helsingfors. Där blir det lite tid att upptäcka staden på egen hand och sen lunch, innan vi tar fartyget till Stockholm. Ombord blir det à la carte gemensam middag och sedan tid att ta del av underhållning och eventuell shopping för den som önskar. Efter en frukost till havs anländer vi så till vår huvudstad på morgonen och vi skiljs åt vid terminalen, förhoppningsvis med sköna musikaliska- och naturupplevelser i bagaget.
1 resa 10 juli
Smaka på Sörmland
  På denna tur får vi smaka på Sörmland utifrån både kultur, historia, natur och smaker. Med vår guide för dagen beger vi oss till dagens första stopp Grinda Gårdsglass för förmiddagskaffet och glass. Längs med vägen njuter vi av vackert landskap. Förmiddagen fortsätter med Stavtorps Honung och Musteri för provsmakning och ett besök i Malmköping som har mycket historia att berätta för oss. Lunch blir det i Hälleforsnäs vid bruket.  Eftermiddagen fortsätter med ett besök på kungens Stenhammars gods marker och vackra Lida Gård, här blir det ytterligare provsmakning. Dagen avslutas med kaffe och kaka innan det blivit dags att vända hemåt.
1 resa 30 augusti
Möt Våren i Loiredalen
Vad sägs som att fira in våren i vackra Loiredalen? Området runt det mittersta avsnittet av floden Loire i centrala Frankrike är en vin-dal med många arkitektoniskt intressanta slott. Vi reser med 1st Bussness Class och njuter av allt denna fantastiska dal har att erbjuda!
1 resa 23 september
Hälsingland
Hälsingland – med Hälsingegårdar och svenskt hantverk En favorit i repris! Vi reser till Hälsingland och våra underbara Hälsingegårdar som andas svensk historia och skönhet! Denna uppskattade resa tar oss via Trönö med Söderblomsgården och den välkända kyrkan, till Växbo Lin, specialister på detta naturmaterial som håller i generationer och blir vackrare genom åren, till Järvsö. Orten är en riktig pärla i detta kulturlandskap – och vi bor på oslagbara Hotell Järvsöbaden. Familjeägt i generationer ända sedan 1860-talet och nuförtiden också med eget spa, historia i väggarna och härliga middagar! En genuin, familjär miljö med personlig charm. Under denna intressanta resa blir det flera guidade visningar av fina, gedigna gårdar som doftar både av trä och av svensk historia. Vi ser även Sveriges största landsbygdskyrka, Järvsö Kyrka under vår resa. Under dessa dagar njuter vi goda måltider och milsvida landskap.
1 resa 24 juli
Kristina från Duvemåla på Dalhalla!
Välkommen att följa med oss till det magnifika kalkbrottet Dalhalla för att njuta av den vackra och tidlösa musikalen Kristina från Duvemåla. Musikalen/berättelsen är baserad på Vilhelm Mobergs utvandrarsvit med musik av Benny Andersson och text av Björn Ulvaeus. Vi bor i vackra äkta dalaatmosfär i fagra Tällberg som ligger mitt i Siljansbygden med fantastisk utsikt över Siljan. Dag två sover vi ut, njuter av god frukost och besöker Hildasholms vackra trädgård! Guidad visning och hembakad fika i trädgården. På vägen hem stannar vi för sen gemensam lunch innan vi anländer Stockholm på sena eftermiddagen.
2 resor nästa avresa 12 augusti
Peter Jöback på Dalhalla!
I sommar åker en av våra mest älskade artister ut på vägarna! Med turnén ”50 år på jorden, 40 år i musikens tjänst” firar Peter Jöback dubbla jubileum och bjuder in svenska folket för att hylla karriären. Med sig på turné har han sitt magiska band och sin gedigna låtskatt. Välkommen att följa med oss till det magnifika kalkbrottet Dalhalla för att njuta av denna unika konsert, ett måste för Jöback-älskare! Vi bor i vackra äkta dalaatmosfär i fagra Tällberg som ligger mitt i Siljansbygden med fantastisk utsikt över Siljan. Dag två sover vi ut, njuter av god frukost och besöker Hildasholms vackra trädgård! Guidad visning och hembakad fika i trädgården. På vägen hem stannar vi för sen gemensam lunch innan vi anländer Stockholm på sena eftermiddagen.
1 resa 8 juli
Furusund
Furusund i sommargrönska Furusund har en väldigt spännande historia. Vi gör en trivsam busstur upp till det levande skärgårdslandskapet Roslagen. Här blir det på Furusunds Värdshus ett program med musik om detta fina ställe, med Michael Blum, född och uppvuxen i Roslagen. Därefter serveras det lunch. Vi besöker också Wira bruk. Hjärtligt välkomna!
1 resa 16 augusti
Adventskonsert i Blå Hallen med Viking Glory!
Adventskonsert i Blå Hallen och julbordskryssning med NYA Viking Glory Välkommen till ett dygn med härlig julstämning!  Vi börjar med en ljuvlig adventskonsert i unika Blå Hallen med några av landets främsta körer. Konserten är ett av landets största årligt återkommande konsertevenemang, en tradition sedan 1994.   Fyllda av vackra toner beger vi oss mot Stadsgården där nya M/S Viking Glory välkomnar oss. Ett av världens mest miljösmarta fartyg. Kvällen bjuder på ett dignande julbord och trevlig samvaro ombord innan vi tackar för kvällen.  På morgonen njuter vi av en stadig frukost och därefter har vi tid att ta del av M/S Glorys nöjesutbud. När magen börjar kurra, finns flertalet restauranger och matställen att välja på.  Framåt kvällen beräknas M/S Glory åter vara förtöjd vid Stadsgården. 
1 resa 27 november
Kosta Boda
Låt oss presentera en tvådagarsresa till spännande Kosta Boda! På denna trevliga resa besöker vi populära Glasbruket i Kosta samt upplever Vilhelm Mobergs utvandrarbygder med egen guide. Vi äter god mat, shoppar på outlet och njuter av vårt SPA-hotell. Följ med till Kosta Bosa!
2 resor nästa avresa 24 juli
Östra Finlands pärlor
Östra Finlands pärlor – med Valamo Kloster och Bizets ”Carmen” Följ med oss till vårt sköna grannalnd i öst, till staden Savonlinna/Nyslott, naturskönt beläget på holmar och uddar. Vi upplever opera i högsta klass och tar del av Finlands spännande historia. Vi reser med Viking Lines NYA fartyg GLORY till Åbo och med vår fina buss genom det fagra finska sjölandskapet till Heinävesi och fascinerande nya Valamo kloster. Under resan besöker vi också besök vid Finlands ortodoxa kyrka, Riisa. Imatra, den natursköna rullstensåsen Punkaharju och Borgå med skalden Johan Ludvig Runebergs hem. Hemfärden går med fartyg från Helsingfors. Varmt välkomna till denna omtyckta resa!
1 resa 17 juli
Atlanterhavsveien
Atlanterhavsveien   - Genom Gudbrandsdalen och ett magiskt fjordlandskap Denna resa tar oss med buss till den imponerande Atlanterhavsveien i det yttersta havsbandet och med båt på Geirangerfjorden, vattenfallen Friaren och De Sju Systrarna. Ett fascinerande minne för livet.
1 resa 28 juni
Midsommar i Dalarna
Midsommar med Skinnarspelet i Malung VÄLKOMMEN TILL ett riktigt midsommarfirande i härliga Dalarna. På midsommarafton reser vi med buss för att uppleva genuin midsommar med majstångsresning och det berömda Skinnarspelet. Ett besök på Zorngården står även på programmet.
1 resa 24 juni
Lofoten & Nordnorges pärlor
Det bästa av Norrlandskusten med Lofoten & Nordnorges pärlor - Med en liten båttur i fjordlanskapet Det är en oförglömlig upplevelse att få blicka ut över de klarblå fjordarna med de mäktiga bergen som bakgrund. Under denna resa kommer vi att få uppleva något av det bästa med Norra Sverige och Nordnorge, göra en båttur bland det vackra fjordlandskapet och med buss bege oss längre norrut än vad många någonsin gjort.
1 resa 4 juli
Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols
Välkommen att följa med oss på en spännande resa till kulturlivet i det fagra Värmland! Vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka, vi guidas genom konstnären Lars Lerins spännande liv och fantastiska akvareller på konsthallen Sandgrund vid Klarälven i Karlstad. Vi upplever skön svensk konst och skulptur på Rackstadmuseet i Arvika och njuter av fantastiska tyger mm på Klässbols Linneväveri. Genom vår sköna svenska natur kör vi till Värmland. Det blir kaffepaus längs vägen mot Karlstad. På Sandgrund möter vi Lerins konst, han blir bara mer och mer folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Därefter lunch i Karlstad innan vi rullar vidare och besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här blir vi serverade eftermiddagskaffe och Mårbacka-kaka och det blir en inlevelsefull visning av gården. Sedan kör vi den korta biten till vårt fina herrgårdsboende, Dömle Herrgård! Vi njuter av gemensam trerättersmiddag innan vi tar kväll. På morgonen njuter vi av högklassig frukost och tillgång till Dömles avkopplande SPA. Varför inte en promenad i den omkringliggande naturen? Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna svenska konstnärsmuseet Rackstadmuseet med visning och lunch innan vi kör till Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se och en inbjudande butik för den som så önskar. Vi får även här guidad visning och sedan vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända framåt kvällskvisten.
1 resa 5 september
Vin och Trädgårdar
Du behöver inte resa till Frankrike eller Tyskland för att besöka vingårdar eller dricka goda viner. I dag finns flera druvsorter som går att odla i Sverige och på denna resa besöker vi två svenska vingårdar och provar deras produkter. Vi får också njuta av den fantastiska svenska naturen, både i odlad och i naturlig form.
1 resa 25 augusti
Åland över dagen
Charmiga Åland Kryssning och lokal guidning – härlig dagsresa i sommar! Efter brunchbuffé i skärgården ombord på m/s Rosella möter vi i Mariehamn vår guide för dagen. Detta blir en speciell dagstur med pärlor som Kastelholms slott, Bomarsunds fästningsruiner, Smakbyn, Sundskyrka och friluftsmuseet Jan Karlsgården. Observera på vår apriltur besöker vi Amalias istället för Kastelholms slott som är under renovering då.  Efter en heldag på denna fantastiska ö tar vi Rosella tillbaka och serveras då middagsbuffé innan vi anländer till Kapellskär på kvällen.
2 resor nästa avresa 5 juli
Norrlands Vildmark - med Inlandsbanan
Genom storslagen natur reser vi till Sápmi, samernas rike. Vi upplever spektakulära vyer, vilda djur, samisk kultur och njuter av en avstressande resa på den omtalade Inlandsbanan. Vi bor dessutom på häftiga, nyöppnade "WOOD HOTEL" by Elite i Skellefteå.  Välkommen att följa med !
1 resa 16 augusti
Nordkap - Med Rovaniemi, Samecenter och Ishavskatedralen
Nordkap - Med Rovaniemi, Samecenter och Ishavskatedralen Följ med oss på en resa genom Finland, där vi bland annat får uppleva Världsarvet Rauma, Rovaniemi, Samerna i Karasjok. Resans stora höjdpunkt, Nordkapsklippan med sin bländande vackra utsikt över himmel och hav. På hemresan som går genom vårt vackra Sverige besöker vi bland annat Kiruna och Jokkmokk. Välkomna önskar EkmanResor!
1 resa 21 juli
Möt ljuset i Skagen
Möt ljuset i Skagen Natur och konst Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap, haven Kattegatt och Skagerrak som dramatiskt möts och de berömda Skagenmålarna.
1 resa 27 september
Musikalen Titanic på Wermland Opera
Musikalen Titanic på Wermland Opera! Titanic the musical är en musikal med musik och texter av Maury Yeston och manus av Peter Stone. Musikalen är baserad på händelsen om RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912. Den hade premiär 23 april 1997 på Broadway där den gavs över 800 gånger och vann fem Tony Awards. Av en slump hade James Camerons episka filmvariant av historien premiär i december samma år. Även om musikalen och filmen är baserade på samma historiska händelse är inte handlingen densamma i de båda verken. Yestons musikal får Sverigepremiär på Wermland Opera den 29 september 2022. Titanic är en ensemblemusikal där vi får följa olika livsöden från första till tredje klass. Musikalen börjar i hamnen i Southampton när passagerarna går ombord. Vi ser autentiska personer, som var med på Titanics jungfrufärd och får följa dem under tre fantastiska dagar till havs. Det är skeppsbyggaren, kaptenen, ägaren och flera resenärer med stora drömmar om en strålande framtid i Amerika. De är också övertygade om att de gått ombord på världens mest moderna skepp, ett helt osänkbart bygge... Med 22 personer i ensemblen, som kreerar mer än 60 roller, och en stor orkester blir Titanic the musical en hissnande, överväldigande och drabbande musikalupplevelse!
2 resor nästa avresa 29 september
Ölands Skördefest
Ölands Skördefest har något för alla! Varje höst i slutet av september bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. I år firar de dessutom 25 år! ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vidgavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger och krogar säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Hela Ölands näringsliv, med allt från rörmokare och konstnärer till lantbrukare och restauranger, satsar på en riktigt bra fest.
1 resa 30 september
Örbyhus slott och Österbybruks herrgård
Med inslag av Opera Följ med på en dagsresa med besök på Örbyhus Slott och Österbybruks herrgård. Vi lämnar Stockholm på morgonen och åker mot Örbyhus slott där vi får en guidad visning på området. Vi besöker även Österbybruk, ett kulturcentrum i vacker bruksmiljö med spännande historia. Framåt eftermiddagen tar vi oss in på Österbyopera för den tjeckiska tonsättaren Antonín Dvořáks opera ”Rusalka”. Här finns gripande vackra arior, som Rusalkas berömda sång till månen, fartfyllda ensembler och mäktiga orkesterpartier. Handlingen bygger på den populära sagan om sjöjungfrun som måste ge upp sin röst för att bli människa.
1 resa 16 juli
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top