Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Lind Tour

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Göta Kanal med Lena Linderholm
På denna resa får vi tillfälle att uppleva några av Sveriges mest populära sevärdheter. Vi åker båt på ”Sveriges blåa band”, Göta Kanal, tittar närmare på Heliga Birgittas stad Vadstena och hälsar på hos Ragnar Dahlberg i Gamla Linköping. Vi gör även ett “hemma hos” besök hos Lena A Linderholm i hennes stora sekelskiftesvilla i Strängnäs.
1 resa 30 juli
Lofoten
En resa som tar oss till de vackra omgivningarna runt Lofoten och Vesterålen. Lofoten – känd för sina små fiskelägen med sin bohemiska atmosfär, omgivna av majestätiska granitklippor och vita sandstränder. Under knappt två månader lyser midnattssolen i väster. 
1 resa 6 augusti
Städernas stad Paris
Paris är och förblir det klassiska resmålet som man någon gång i sitt liv måste besöka. Överallt kan vi känna en fläkt av historiens vingslag. Från renässansen på 1500-talet, solkungen Ludvig XIV på 1600- talet och Napoleontiden. Tillsammans med alla moderna byggnader i sin annorlunda, spännande arkitektur gör det Paris till en stad som man kan besöka ofta och varje gång uppleva något nytt.
1 resa 23 september
Skagerrak runt
Tre länder – tre hav! Sverige, Danmark, Norge Danska sandstränder, norska fjordar och svensk västkust bjuder denna resa på. Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerak tar sig smidigt in mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det norska Sörlandet och svenska Bohuslän. Under vår rundresa, som delvis går med båt längs det otroligt vackra kustlandskapet, visar sig länderna från sina bästa sidor. GÖTEBORG, SKAGEN, BERGEN, FLÅMSBANAN & OSLO är några av upplevelserna under färden.  
1 resa 14 juni
Toscana med Cinque Terre
Ovärderliga kulturskatter, pastellfärgade bergsbyar, sköna lediga dagar! Toscanas norra kustremsa kallas Versiliakusten och är känd för sina fashionabla badorter. På vår resa mixas tid för rekreation och bad vid de milslånga stränderna med fina natur- och kulturupplevelser. Vi besöker bl a Toscanas huvudstad Florens med sin praktfulla arkitektur, sin historia och renässans i överflöd, vackra Pisa och Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. Allt inom bekvämt avstånd från vårt boende vid kusten i trivsamma Lido di Camaiore.
1 resa 30 augusti
Kryssning på Ångermanälven Härnösand
Upplev Höga Kusten från ett unikt perspektiv ombord på Ådalen III. Se solen spegla sig i Ångermanälven, vars sötvatten har färdats från södra Lappland och här gör sig redo att möta havet. Vi börjar vår tur från Skeppsbron i Härnösand och åker uppströms. Här ser du en glimt av Bottenhavet innan du får ta del av älvens harmoni, samtidigt som du njuter av en riklig skärgårdsbuffé. Ångermanälven är Sveriges tredje största älv och leder oss lugnt och stillsamt genom den gamla kulturbygden. Vi åker bland annat in i vackra Norafjärden där Lövviksbron välkomnar oss med en praktfull entré. Vi glider längs strandkanten och rundar små öar bebyggda med gemytliga sommarstugor. Väl ute ur viken tar vi sikte på Högakustenbron som är en av resans mest omtyckta sevärdheter. Där får du på riktigt nära håll uppleva en av Europas längsta hängbroar med ett spann på hela 1210 meter. En mäktig och uppskattad syn när vi sakta passerar under, innan vi åter styr mot Härnösand igen. Åter i Umeå runt 19-tiden.
1 resa 7 augusti
Kryssning på Ångermanälven Kramfors
Känn historiens vingslag på vår färd längs Sveriges tredje största älv, Ångermanälven. Turen går från Kramforsviken och tar oss sakta och behagligt nedströms genom en genuin kulturbygd. Här flottades större delen av timret under sågverkens storhetstid på 1800- talet, och lämningar efter den viktiga näringen finns fortfarande kvar. Höga berg och storslagna vyer varvas med vackra byggnadsverk, till exempel två av Sveriges mest sevärda broar – Sandöbron och Högakustenbron. Till sist en tur in i vackra Norafjärden där Lövviksbron välkomnar oss med en praktfull entré. Vi glider längs strandkanten och rundar små öar bebyggda med gemytliga sommarstugor innan vi vänder tillbaka mot Kramfors igen. Under din resa med Ådalen III serveras en varierad och smakfull skärgårdsbuffé. Sätt dig ner, koppla av och ta in allt det fina naturen omkring har att ge. Åter i Umeå runt 19-tiden.
1 resa 22 juli
Musikalen Bodyguard
The Bodyguard the musical spelas på China Teatern i Stockholm från den 8 september. Musikalen är baserad på filmen The Bodyguard med Whitney Houston (Rachel Marron) och Kevin Costner (Frank Farmer). Musikalen återberättar filmens historia där den före detta Secret Service-agenten Frank Farmer anlitas av den världsberömda stjärnan Rachel Marron som privat livvakt för att skydda henne mot en hotfull stalker. Motsträvigt attraheras Rachel och Frank av varandra, och efter en kärleksnatt måste Frank erkänna att han inte både kan älska och beskydda Rachel. Supertalangen tillika Idolvinnaren Nadja Kasanesh Holm spelar Whitney Houstons legendariska roll som Rachel Marron och Kevin Costners roll som livvakten spelas av Anastasios Soulis. Medverkar gör också Marsha Songcome, Karl Dyall, Rikard Ulvshammar och Anton Lundqvist tillsammans med en stor ensemble och orkester. Den svenska översättningen av dialogen är gjord av Calle Norlén. Vi börjar resan med en Cinderellakryssning.  
1 resa 17 november
Cinderella med dansbandsveckan
Äntligen blev det tillslut dags för dansbandsveckan på Cinderella igen. Vad vi har väntat. Med ett gediget program som ni sent kommer att glömma bjuds det upp till dans två kvällar i rad på vår dubbelkryssning. Med topporkestrar och danssugen publik blir det en härliga stämningen ombord. Dessutom går bussresan som en dans då du alltid underhålls av en trevlig bussvärd som oftast heter Jörgen Hultgren. Kasta loss och häng med oss.   Dansbanor Gammaldansen har växt sig för stor för Gammaldansbanan som låg på däck 9, så denna har nu flyttat ned till däck 7 och Dansbana 2 och på däck 9 har en ny dansbana skapats som vi kallar för ”Konferensbanan”, så att man enkelt skall hitta dit. Dansbana 1 Étage, däck 8 (ca 135 kvm + 40 kvm) Dansbana 2 Melody, däck 7 (ca 322 kvm) Dansbana 3 Banqueten, däck 8 (ca 123 kvm) Konferensbanan, på däck 9 (ca 57 kvm) Dansa på plan 2 i terminalen, innan ombordstigning! Avgång söndag   Dansbana 1 Matz Bladhs & Streaplers Dansbana 2 Micke Ahlgrens, Duo Vi & nygammalt med Dur-X Dansbana 3 Hedins Avgång måndag   Dansbana 1 Black Jack & Wahlströms Dansbana 2 Donnez, Duo Vi & nygammalt med Dur-X Dansbana 3 Sandins  
1 resa 2 oktober
GES i Örnsköldsvik
Efter succé och lyckorus på Cirkus i Stockholm tar GES klivet upp på scener ute i landet och den 1 oktober är det Örnsköldsviks tur att "stanna världen en stund". Våra pophjältar kommer bjuda på en både intim och storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer. Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”. Så missa inte chansen att se Glenmark, Eriksson och Strömstedt i ett stycke svensk pophistoria.  
1 resa 1 oktober
Härmä SPA
Unna dig själv lite avkoppling och välbefinnande på Härmä SPA, beläget ca 7 mil öster om Vasa. Under vistelsen ingår en 25 minuters klassisk massage och en skön multivitamin behandling för händerna. Övriga behandlingar bör förbokas. Vi får även en rolig och interessant föreläsning på svenska om fötter. Middagarna äter vi i den tjusiga Banketti restaurangen. Några dagar i veckan bjuds det upp till dans.  Den här resan passar för alla, både män som kvinnor.  Här finns ett stort utbud av olika aktiviteter både inom och utomhus. På torsdag gör vi en utflykt till Finlands Ullared - Kyläkauppa som ligger ca en timmes bussresa bort. Med på resan är Birgit Feklistoff som talar både finska och svenska. POOL: Spabadet har en 25 meters bassäng med fyra banor för motionssimning samt en 17 meter lång terapibassäng och en kallvattenpool. Oasen är försedd med avslappnande element i form bubblor, vattenfall och en masserande vattensvamp. BASTU: Vårt spa har förutom finsk bastu även turkisk mixed bastu samt en unik ångbastu. Ångbastu bjuder på effektfulla färger, en mjuk ånga och behagligt fuktig värme. GÅNG: På spahotellets egen tomt finns en upplyst 3,3 km lång friluftsled som passar utmärkt även för stavgång. Leden är uppdelad i en motionsbana och en gårdsstig. Stavar finns till utlåning. Prislista behandlingar     (rulla ner till blad 2 för svenska) Boka tid för behandling per e-post:   myynti@harmankylpyla.fi    Uppge gruppid: Lind Tour 3-7.10 2022 OBS! Bokningsdagar för vår grupp: tisdag 4/10 och onsdag 5/10.  
1 resa 3 oktober
Passionsspelen med Schweiz
Schweiz är ett av världens rikaste länder. Även vad gäller vacker natur – höga alptoppar, gröna fjällhedar och stilla sjöar – lever det lilla landet i överflöd. Det finns många klicheer kring Schweiz – gökur, choklad, alpflickan Heidi och hemliga bankkonton är bara några av dem. Schweiz är ett renligt land och ibland så vackert att det nästan känns som man befinner sig i ett vykort. Men att Schweiz skulle vara tråkigt och konservativt är långt ifrån sanningen. Unikt med Schweiz är hur så många olika språkkulturer samsas i ett litet land. Tyska talas av en klar majoritet, men i västra Schweiz är franskan dominerande. I söder talar många italienska och i öster finns Europas enda rätoromanska minoritet. Trots att bara cirka en procent av befolkningen talar rätoromanska har språket ändå fått status som ett av landets fyra officiella språk. Vi börjar vår resa med att bekanta oss med det lilla vackra landet bland Alperna, där vi får ta del av storslagna naturupplevelser, provsmaka ost och givetvis åka med den formidabla Glaciärexpressen, en smalspårig järnväg som passerar genom de mest spektakulära landskap med idylliska byar, alpsjöar och bergstoppar. Mitt under det 30-åriga kriget, efter svenskarnas plundringar 1632 härjades byarna i Bayern av pesten, ”den svarta döden”. I sin förtvivlan lovade invånarna i Oberammergau att – om deras by framgent skonades – vart tionde år uppföra ett spel till minne av Jesu Kristi lidande. Efter detta beslut sägs att ingen ytterligare församlingsbo avled i pesten. I tvåhundra år förblev passionsspelen en lokal angelägenhet men från och med 1850 hade spelen uppnått ett sådant rykte att de – då som nu – samlade besökare från hela världen. Spelen i Oberammergau uppförs år 2020 för fyrtioandra gången. Under denna resa är det naturligtvis passionsspelen som är höjdpunkten men vi hinner också bekanta oss grundligt med Schweiz. Teknisk arrangör: Oravais Trafik, Vasa/Finland
1 resa 11 september
Sommarteater i Skellefteå
Västerbottensteatern ger årets sommarteater, Wendy & Peter Pan i vackra Medelforsparken. Dessutom får vi en guidad visning av Sara Kulturhus. En nyskriven musikalföreställning för alla åldrar, fritt bearbetad efter Barries klassiska äventyr om landet Ingenstans. Wendy är mitt i en frigörelse från barndomshemmet. Hon känner sig instängd och längtar efter gemenskap. Wendys sätt att hantera sin familjesituation med att ta hand om sina mindre syskon är att underhålla dem med historier om den trotsiga figuren Peter Pan som säger sig aldrig kunna bli vuxen. Trots gemenskapen med de yngre syskonen söker Wendy häftigare utmaningar och de oroliga föräldrarna är besvärade av hennes nattliga promenader och försöker hindra henne från att umgås med ungdomsgänget som hänger på deras gata. En kväll när Wendy ser efter syskonen får den spännande fantasivärld de fyller sitt liv med plötsligt liv. Tillsammans med den flygande Peter Pan kastas de in i en omtumlande resa på liv och död. Innan föreställningen får vi en guidad visning av Sara Kulturhus. Välkommen till sommarens teateräventyr!  
1 resa 17 juli
Musikalen Tootsie & Cinderella
Den prisbelönta Broadwaysuccén Tootsie kommer till Oscarsteatern i Stockholm hösten 2022. Robert Gustafsson spelar Tootsie i denna färgsprakande musikalkomedi som är baserad på den Oscarsbelönade filmen med Dustin Hoffman i huvudrollen från 1982. För fem år sedan hade den prisbelönta musikalversionen av Tootsie Broadwaypremiär och nu kommer denna storslagna musikalkomedi till Sverige. Om föreställningen: Den egoistiska och karriärsdrivna Michael Dorseys (Robert Gustafsson) kämpar för ett break som musikalstjärna på Broadway. Michael har talang men saknar hyfs (och självinsikt) vilket ger honom ett välförtjänt dåligt rykte. Efter att ha skällt ut och klagat på allt och alla får han förklarat från sin agent att han bränt alla sina chanser till att någonsin nå sin dröm. Ingen kommer anställa honom!!! Ur desperation, och den bekanta känslan av att alla andra har fel, föds Michaels kvinnliga alterego Dorothy Michaels (även den rollen spelas av Robert Gustafsson). Genombrottet är ett faktum. Men med framgången kommer utmaningar och att utge sig för att vara kvinna visar sig vara allt annat än okomplicerat.   Vi börjar resan med en julbordskryssning med Cinderella.  
1 resa 24 november
Ullared
Detta är turen för dig som vill tjäna på att resa! GeKå:s varuhus i Ullared är Skandinaviens största varuhus och förmodligen även det billigaste. Vi bor på hotellet i Ullared, ett stenkast från Gekås, så du kan komma och gå som du vill mellan shopping och hotellet.
1 resa 20 oktober
Visbykryssning med Cinderella
Följ med på en trevlig sommarkryssning till Visby och Gotland.  Den vackra skärgården bjuder på fantastiska vyer, och det tillsammans med soldäckshäng, god mat, underhållning och en hel dag i Visby där du kan bocka av några av öns största sevärdheter. Vi kryssar från Stockholm med Viking Lines flaggskepp Vikning Cinderella. Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På utresan äter vi en trerätters middag i a la carte restaurangen Sea View  och på båtresan hem från Gotland njuter du av Svenska Kocklandslagets fantastisk skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade sommargrönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget!  Och du! -passa på att fynda i Taxfree butiken.  Ombord bjuds det på sång och artisteri på hög internationell nivå. Luta er tillbaka och njut. Maxa din resa till Gotland genom att förboka någon av Viking Lines utflykter. Utflykterna presenteras när du påbörjar din bokning.  
1 resa 28 juni
Upplev Värmland
Ack Värmeland du sköna! Vidsträckta skogar, öppna landskap, livet längst Klarälven och Vänerkusten, varvat med god mat och dryck. Lägg där till ett bekvämt resande med spännande utflykter i ett landskap fyllt av kultur, berättelser, samt roliga aktiviteter, så är vår resa till Värmland komplett – välkommen med.   Vi besöker- Selma Lagerlöfs Mårbacka, Lars Lerins Sandgrund, Rottneros, Klässbol Linneväveri, Munkfors med underhållning, Alfred Nobels Björkborn.   Reseledare: Kikki Fjelde från Karlstad.
1 resa 21 augusti
Top of Arjeplog - vandra & njut
Att vandra är som balsam för både kropp och själ och att vandra i grupp ger en härlig gemenskap. Detta är en resa för dig som vill njuta av den svenska fjällvärlden. Arjeplog är känt för sin vackra natur och de fantastiska vyer som fjälltopparna erbjuder. Vandringarna är relativt lätta och går bitvis längs stigar och spänger. Vår buss tar oss upp på topparna varifrån vi får en fantastisk utsikt över Arjeplog och Sveriges djupaste sjö Hornavan. Har vi tur och det är riktigt bra väder så kan vi se över till vårt västra grannland Norge. Lägg där till ett härligt boende, goda middagar och tillgång till spa på Hornavan Hotell. Med på vandringsdagarna har vi en rutinerad vandrings- & naturguide.
1 resa 25 augusti
Vasakryssning med Strömsö
Unna dig en avslappnande dag till sjöss med Wasalines nya miljövänliga färja Aurora Botnia. Ombord njuter vi av god mat och dryck i trevligt sällskap. Vi hinner också med ett besök på Strömsö som blivit bekant för miljoner tv-tittare. Vi får en guidad rundtur i den idylliska villan och tittar runt i trädgården.   OM TV-programmet: Strömsö är ett mycket populärt finlandssvenskt TV-program med hantverk, mat och trädgård som huvudinnehåll.  
1 resa 25 juli
De 39 stegen - Sara kulturhus
På Sara Kulturhus i Skellefteå ger Västerbottensteatern Hitchcock klassikern DE 39 STEGEN – en rafflande thrillerkomedi. TÅGJAKTER, SPIONER, FEMME FATALES, LÖMSKA SKURKAR MED AVHUGGNA FINGRAR OCH VÄLDIGT MYCKET SKRATT Epoken är 1930-tal i Skottland och England. De fyra skådespelarna delar på över 150 roller och bytena sker i halsbrytande takt. Innan föreställningen äter vi lunch på The Wood Hotel och därefter en guidad visning av Sara Kulturhus.
1 resa 30 november
Sommarrevy Lösdrift
Mittrevyns sommarshow ”Lösdrift” och Gårdsbutiken i Nordingrå Skrattfest i det gröna -Mittrevyn bjuder på sommarshowen Lösdrift, en föreställning där de går lös på vår samtid i en drift med det mesta. Varmt välkommen på en musikalisk föreställning med mycket humor ute i det gröna, i den vackra parken bakom anrika Logen i Härnösand. På scenen: Jens W Nilsson, Lars T Johansson, Susanne Jonsson, Christer Cavallius, Lotta Hultman och Lillis Trio under ledning av Patrik Grundström.
1 resa 9 augusti
Cinderella Lasse Stefanz dubbelkryss
Dubbelkryssning med Lasse Stefanz & Fernandoz Missa inte två helkvällar där Lasse Stefanz och Fernandoz bjuder på alla sina hits! Hela båten går i det legendariska bandets tecken. Det blir talkshow med sångaren Olle Jönsson, LS-quiz med fina priser, signering och meet and greet. Dessutom, karaoke för den som vill sjunga sin egen LS-låt. Partytrubaduren Calle Nilsson höjer stämningen i Melody och rutinerade pianisten Elin Örebrand bjuder på ljuva toner i Bottega Winebar. Dessutom går bussresan som en dans då du alltid underhålls av en trevlig bussvärd som oftast heter Jörgen Hultgren. Kasta loss och häng med oss.
1 resa 25 oktober
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top