Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Norrtelje Resebyrå

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Kryssning Bornholm och Visby med Viking Cinderella
Datum: 5-8 juni 2022 Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till danska Bornholm och därefter till Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på kryssningsfartyget Viking Cinderella. Solskensön Bornholm kombinerar hisnande vita vyer utmed kusten med idylliska gränder i Rönne och de karakteristiska korsvirkeshusen i den gamla delen av staden. Världsarvsstaden Visby med de slingrande, rosenprydda gränderna, ringmuren och medeltida kyrkorna tar dig tusentals år tillbaka i tiden. Här inbjudes vi till en Östersjökryssning med två av dess vackraste och mest dramatiska öar, Bornholm och Gotland. Du väljer själv om du vill upptäcka pärlorna på egen hand eller att boka en utflykt för att få se mer av dem med en guide som berättar allt du vill veta. Besök ett av Bornholms fiskrökerier innan du tar ett dopp från en kritvit sandstrand. I både Rönne och Visby erbjuder lokala tillverkare av mat, godsaker och hantverk sina produkter. Ombord på Cinderella kan vi njuta av kulinariska upplevelser , glittrande underhållning, lek och bus för de yngre, och trevlig samvaro. I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.
1 resa 5 juni
GOODWOOD REVIVAL 2022
Goodwood Revival, Chichester är en årlig festival med världens mest berömda veteranbils- och mc-race i typisk brittisk stil. Här hänger man i depån för att känna på tävlingsnerverna ,njuta av doften från olja och bränt gummi. Många klär upp sig i kläder från 1920-1960-talen dansar och skålar i champagne. Man ser spännande racing, flygutställningar och shoppar allt från bilar till märkeskläder. Det finns verkligen något för alla!
3 resor nästa avresa 16 september
Kryssning Höga Kusten med Viking Cinderella
Välkommen till världsarvet- Höga Kusten! Datum: 29-31 maj & 21-23 juni 2022 Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden. Och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta destinationer. Härnösand har ett rikt kulturliv och en historisk stadskärna belägen på en ö i Höga Kustens södra skärgård. Staden har de senaste åren legat i toppen på listan över Sveriges bästa sommarstäder. Med sitt havsnära läge, unika butiker, evenemang, sevärdheter och vackra natur är Härnösand en perfekt skärgårdsdestination. Ett stort utbud av utflykter med olika teman från historia och natur till lokal mat och dryck. När vi styr ut från Härnösand glider vi som enda fartyg i världen inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingsparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Resan toppas av alla upplevelser ombord med en härlig trerättersmiddag, en skaldjursbuffé , aktiviteter för alla smaker, underhållning, spa, ljusa sommarkvällar, shopping till taxfreepriser och allt annat som skapar en komplett semesterupplevelse. Avgång från Stockholm kl 17.00, ankomst till Härnösand kl 09.30 Avgång från Härnösand kl 15.00. Vi åker på inomskärstur genom världsarvet Höga Kusten, som bl a tar oss förbi: Sannasundet, förbi Lungö och Hemsön (ca 15.20) Högakustenbron, 1867 meter lång (ca 15.50) Storön Fyren Högbonden, invigd 1909 (ca 17.00) Ulvön, som främst är förknippad med surströmmingstillverkning (ca 17.40) Mjältön – Sveriges högsta ö, 236 m ö h Skuleskogens nationalpark Trysundaön Cinderella vänder mot Mariehamn ca kl 19.00 Ankomst i Mariehamn kl 07.30 Avgång från Mariehamn kl 08.30, ankomst till Stockholm kl 14.00 I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.
1 resa 21 juni
Magiska Färöarna 18-23 aug
Följ med oss på denna resa till det spännande öriket Färöarna. Tillsammans med en svensktalande guide får vi några härliga dagar i detta unika landskap. Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museum och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar. Mitt i Nordatlanten ligger 18 små öar med häpnadsväckande natur och ett sagolikt landskap som hämtat ut fantasin. Färöarna är en måste destination för den som önskar naturupplevelser i världsklass. Vädret kan variera snabbt och det kan vara både sol och regn inom en och samma timme. Här bor vi på ett unikt hotell med naturen precis utanför fönstret och en lyxig SPA avdelning. En svensktalande guide är med under hela resan.
1 resa 18 augusti
Kryssning Ystad/Österlen och Visby med Viking Cinderella
Datum: 10-13 juli & 28-31 aug Missa inte chansen till en helt unik långkryssning till sköna Österlen och därefter till Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar i skärgården ombord på kryssningsfartyget Viking Cinderella. Ystad blev 2021 års favoritdestination! Österlen i sydöstra Skåne kännetecknas av det sköna landskapet, ett långsammare sätt att leva och den vänliga atmosfären. Man erbjuder en unik kombination av vacker natur och intressant kultur som omges av en slingrande, vit kustremsa. Världsarvsstaden Visby med de trånga, rosenprydda gränderna, ringmuren och medeltida kyrkorna tar dig tusentals år tillbaka i tiden. Här inbjudes vi till en Östersjökryssning med strandhugg både i Ystad och på Gotland där du kan upptäcka pärlorna på egen hand eller att boka en utflykt för att få se mer av dem med en guide som berättar allt du vill veta. Stranden Sandhammaren strax utanför Ystad har flera gånger utsetts till Sveriges vackraste strand där du kan sola och bada eller prova hisnande skärmflygning. I både Ystad och Visby erbjuder lokala tillverkare av mat, godsaker och hantverk sina produkter. Ombord på Viking Cinderella kan vi njuta av kulinariska upplevelser, glittrande underhållning, lek och bus för de yngre, och trevlig samvaro. Avgång från Stockholm kl 15.30, ankomst Ystad kl 11.30 Avgång från Ystad kl 18.00, ankomst till Visby kl 09.30 Avgång från Visby kl 18.00, ankomst till Mariehamn kl 07.10 Hemresa från Mariehamn kl 08.30, ankomst Stockholm kl 14.00 I land kan du utforska destinationerna på egen hand eller delta på de utflykter som Viking Line erbjuder (måste förbokas minst 7 dagar före avresa).  För att säkerhetsställa plats rekommenderar vi er att boka utflykter i samband med kryssningsbokningen, då efterfrågan på vissa är mycket stor.  
2 resor nästa avresa 10 juli
Yoga & vandra i Costa Brava
Kusten Costa Brava är känt som en av de finaste kuststräckorna längs medelhavet. Vackra vandringsstigar, hundratals stränder, gamla fiskebyar med vitkalkade hus och många restauranger med Guide Michelin-stjärnor genom åren. Vi bor i fina byn Tamariu och härifrån gör vi dagsutflykter till fots och kanske även på cykel. Vi kombinerar dessutom dessa vandringar med yin yoga som passar utmärkt för att mjuka upp våra kroppar innan vi startar dagarnas aktiviteter.  Yin Yogainstruktör på resan Kristina Spegel är utbildad yin yoga och meditationslärare och har egen träning sedan 15 år tillbaka. Hon undervisar på Yogamovement , Gamla stan, på Yeshe Norbu Mind training center i Stockholm, Mudita Yoga på Österlen och på retreat med bland annat Stephan Pende. Hon är certifierad i Corporate Mindfulness Training och håller till vardags föreläsningar och utbildningar runt om i Sverige.
1 resa 23 september
Göta Kanal med Wadköping, Motala och Söderköping
En båttur på Göta Kanal är väl för många en önskeresa och på vår resa tar M/S Kung Sverker oss med på en av de vackraste delarna. Slusstrappan Borenshult som är kanalens brantaste består av fem sammankopplade slussar med en totalhöjd av 15 meter! Vi passerar Motala Verkstads fabriksområde där den svenska industriella revolutionen startade. På väg mot resans mål stannar vi i Örebro och äter en välsmakande lunch i Stadsträdgården och får en guidning i Wadköpings friluftsområde. I Motala besöker vi ett av Sveriges största motormuseum som bjuder på mycket nostalgi. Vi upplever Söderköping där de pittoreska Drothemskvarteren påminner om stadens tidiga historia.
1 resa 13 juni
Nice, Monaco & San Remo
En fascinerande resa där vi tagit det bästa från två förtrollande regioner, den franska och den italienska Rivieran. Vi kommer att besöka sevärda orter som Cannes, Nice, San Remo, Alassio och Monaco med Monte Carlo. Förutom förbokade utflykter så finns det tid för egna strövtåg och avkoppling i San Remo.
1 resa 17 september
Wien med Roslagens sparbank 30 sep- 3 oktober
I samarbete med Roslagens Sparbank! Wien – Utsedd till en av världens grönaste städer och här finns charm och romantik i luften. Det är detta och den vänliga atmosfären som gör staden så unik. Bratislava – En ungdomlig stad men med vackra historiska byggnader och med ett pulserande gatuliv. Hit tar vi oss med snabbgående båt på Donau. Båda städerna har en rik musik- och cafékultur med det lilla extra.
1 resa 30 september
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top