Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Rederi Mälarstaden

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Brunchkryssning
Vågad brunch med Mälarkryss Kryssa med brunchbuffé och Mälarutsikt Mälarens vyer tillhör Sveriges vackraste. Gröna, sköna paradisöar, ödekobbar och idylliska sommarstugor varvas med storslagna strandvillor och förbipasserande flytetyg av allehanda slag. Ett ständigt föränderligt Mälarpanorama. Brunchbuffén gör din förmiddag garanterat extra god: Här hittar du såväl sillfavoriter, lax och skinka som äggröra, bacon och korvar. Gott kaffe/te, juice och kylda drycker väntar.  Välkommen ombord på M/S Havsörnen - luta dig tillbaka och njut av den vackra miljön. Moderna salonger med fönsterbord och ett stort soldäck för mingel, avkoppling och goda utsikter finns ombord.  
8 resor nästa avresa 29 maj
Specialkryssningar
Sommarens specialkryssningar! Sommarens temakryssningar på Mälaren! Välkommen ombord på M/S Havsörnen och M/S Tor - luta dig tillbaka och njut av den vackra sjöresan akompanjerad av god mat och trevlig underhållning!  Sommarens konsertkryssningar till Sundbyholm! Välkommen ombord på M/S Havsörnen och M/S Tor - luta dig tillbaka och njut av den vackra sjöresan till konserten. Moderna salonger med fönsterbord, cafeteria/bar med snacks, drinkar och andra drycker, och ett stort soldäck för mingel, avkoppling och goda utsikter finns ombord. Under färden underhålls du av en av våra skickliga trubadurer. Båten har så klart fullständiga rättigheter. Kryssa över Mälaren till konsert med Lars Winnerbäck på Sundbyholm, fredag 5 augusti år 2022 med M/S Havsörnen. Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Senaste albumet “Eldtuppen” får räknas som ett av Winnerbäcks största och den efterföljande turnén fyllde arenor över hela landet. I 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas idag som en av landets absolut största artister. Kryssa över Mälaren till konsert med Diggiloo på Sundbyholm, lördag 20 augusti år 2022 med M/S Havsörnen. Vilket jäkla gäng som är med iår! Vad sägs om Jessica Andersson, Mariette, Lena Philipsson, TikTok fenomentet Theoz med många flera. Dessutom succékomikern Måns Möller. Så gör Dig redo, nu åker vi! 
2 resor nästa avresa 5 augusti
Räkkryssning
Räkkryssning till sköna toner Räkfrossa med vidunderlig utsikt och skön stämning  Räkkryssningarna ombord på M/S Havsörnen och vårt traditionella fartyg "Räkbåten" M/S Tor tillhör livsnjutarnas favoriter och är omåttligt populära. Såpass att fartygen fått namnet "Räkbåten". Den skönskimrande färden genom Mälarens vackraste skärgård, det välfyllda buffébordet och trubadurens personliga låtval gör sjöresan till en kittling för alla sinnen. Därtill kommer ditt goda sällskap och den sköna stämningen ombord.  På våra tisdagsturer från Västerås strömmar gamla goda sommarklassiker ur båtens högtalare medans det på alla andra avgångar och orter ersätts av trubadur ombord.  Räkbuffén som serveras per bord innehåller alla "måsten": vitlöksdoftande aioli, frasigt nybakat bröd, riktigt smörvisp med västerbottensost, god färskost, fräscht salladsplock och räkor i överflöd. Utvalda viner och ölsorter kröner kvällen. Under resans gång finns det gott om tid att ta en paus från ätandet och njuta av solnedgången från fartygens soldäck. Självklart är räkorna ombord MSC-märka - för ett välskött och uthålligt fiske.
85 resor nästa avresa 24 maj
Skaldjurskryssning
Skaldjurskryssning på Mälaren Njut av skaldjur och skön stämning med Mälarpanorama   Skaldjurskryssningar på Mälaren med fartyget M/S Tor.  Ombord underhåller båtens duktiga musiker samtidigt som en gedigen skaldjursplatå serveras per bord och sällskap. Havets läckerheter som räkor, hummer, krabbklor, kräftor och havskräftor serveras tillsammas med tillbehör som smör, bröd, aioli och sallad.  Självklart är skaldjuren ombord MSC-märka - för ett välskött och uthålligt fiske. Skaldjurskryssning från Färjkajen i Västerås I sommar kan Du skaldjurskryssa en kväll i veckan genom Mälarens vackraste skärgård. Ombord har vi fullständiga rättigheter, klassiska salonger med fönsterbord och litet soldäck för mingel, avkoppling och goda utsikter. Dessutom ingår trubadurunderhållning ombord. 
11 resor nästa avresa 27 maj
Stockholmskryssning
Mälarkryss till Stockholm Sommarens pärla - en Mälarkryssning till Stockholm I båtresan som utgår från Västerås och Strängnäs ingår båtresa med M/S Havsörnen över Mälaren där båten sniffar förbi charmig skärgårdsbebyggelse, sommargröna öar och småstäder. Vikingastaden Birka och kungliga Drottningholms Slott passerar även så under båtresan mot Stockholm. Under båtturen serveras du en välsmakande lunch om så önskas. Väl framme i huvudstaden väljer Du om Du vill göra ett kort strandhugg på 60 minuter innan resan fortsätter hemåt igen, eller så stannar Du, gör sta´n och tar Dig hem på eget sätt. Läs gärna mer på: visitstockholm.com   strangnas.se
6 resor nästa avresa 3 juli
Tapaskryssning
Tapaskryssning Njut av gemenskapen, sjöutsikt, musikunderhållning och tapasrätter i svensk touch Nu tar vi tapastraditionen till vårt traditionella fartyg M/S Tor. Tapas är det lilla fatets meny. Tapas  är ett samlingsnamn för smårätter som härrör från Spanien med influenser från hela Medelhavet. Det finns många uppfattningar om själva ursprunget av tapasrätter, men oavsett vilken sägen som stämmer har tapas slagit igenom som begrepp i hela världen. Det står för en varieté av smårätter som är snabba, enkla och goda. Som standard serveras tapas i svenska smaker ombord, Västerbottenostpaj med dillrimmad gurka (Veg), Späda primörer med Kvibille dipp (Veg), Gubbröra på kavring med gräslök & äpple, Tunnbrödsnittar med rökt lax, färskost, pepparrot och gräslök, Toast med rostbiff, remuladesås & rostad lök.  Nu tar vi tapastradionen ombord på vårt traditionella fartyg M/S Tor där du ombord njuter av rätterna, gemenskapen, trubadurunderhållning och givetvis det bästa av allt - sjöutsiken. 
11 resor nästa avresa 27 maj
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top