Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor med Saxentours AB

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
I Utvandrarnas Fotspår
Här följer vi i spåren efter svenskar som emigrerade till USA Nyhet! Vi har fått en kul inbjudan att få närvara på Karl-Oskar-dagarna i Lindström, som 2022 firar 60-års jubileum.   Detta är resan för dig som är intresserade av utvandringen till Amerika från 1850 och framåt. I mitten av 1800-talet bodde det ca 4 miljoner invånare i Sverige och av dessa emigrerade över 1 miljon svenskar till Amerika! Det finns många levnadsöden att ta del av, en del lyckliga och en del djupt tragiska. Under resans 11 dagar tillbringar vi mesta tiden i Minnesota. Vi har genom åren skapat ett stort kontaktnät med svenskättlingar och andra sköna människor som bor i det här området – vi vill givetvis att du träffar dem. Vi vill även att du får uppleva de speciella platser där spåren efter de som utvandrade för över 100 år sedan ännu finns kvar. Film från Lindstöm Minnesota För att du som resenärer skall känna dig trygg och hinna uppleva maximalt reser vi i mindre grupper på max 20 personer. Vi erbjuder bra service och flexibilitet. Vi är med på hela resan, är chaufförer, guider och hjälper dig med språket om du vill. Vi ser till att du får en trevlig resa helt enkelt!
1 resa 3 juli
Lantbruksresan
Traktorer, gårdar och en del annat!   Det här är resan för dig som är intresserad av allt som kan tänkas tillhöra lanbrukarlivet i USA och lite till. Under 13 dagar i Mellanvästern rör vi oss i delstaterna Minnesota, Wisconsin, Iowa och Illinois. Vi besöker bland annat John Deeres traktorfabrik, mjölkgårdar, gårdsmejeri och mycket mer. Populära stopp är också svenskbygderna, storstäderna St Paul och Minneapolis, Amishgårdar och ett besök på ett av världens största köpcentra – Mall of America. 
1 resa 20 mars 2023
Nashville
Häng med till musikens Tennessee! En resa i musikens tecken! Det finns så otroligt mycket musikhistoria i Nashville och Memphis att ta del av. Att få uppleva pulsen på musikens gator – Broadway i Nashville och Beale Street i Memphis är så häftigt! Show på Grand Ole Opry , besök på Johnny Cash Museum och Sun Studio är såklart inbokade. Givetvis besöker vi även Elvis Presley’s Graceland som har ett helt nytt upplevelsecentrum. För dig som älskar Country, Soul och Rock är detta ett måste!   Kontrasten blir stor när vi sedan kör österut mot bergen. Vi åker genom Smoky Mountains National Park som ligger i bergskedjan Appalacherna. Vi upplever de fantastiska vyerna, besöker den pittoreska staden Gatlinburg med sin historik av moonshine-tillverkning och inte minst det intressanta mötet med Cherokee-Indianerna som ger en inblick i deras kultur och historia. I Atlanda besöker vi Coca-Colas imponerande museum och Stone Mountain. För att du som resenärer skall känna dig trygg och hinna uppleva maximalt, reser vi i mindre grupper på max 20 personer. Vi erbjuder trygghet, bra service och flexibilitet. Vi är med på hela resan, är chaufförer, guider, hjälper dig med språket (om du vill) och ser till att du får en trevlig resa helt enkelt!
1 resa 10 oktober
Traktorresa
Vi ställer in denna resa 2022, går redan nu att boka för 2023.   Traktorresan  Häng med på denna "ny- gamla resa" I Louisville Kentucky är denna JÄTTE maskinmässa " National Farm Machinery Show ". På kvällarna är det Traktor Pulling inomhus i Freedom Hall (detta är ett tillval vid bokning). Vi kollar maskiner fordon och annat kul. Blir även besök hos traktorsamlare mm. Detta blir en special "VIP" resa. Crister tar med max 10 resenärer i en buss. Så först till kvarn gäller!
1 resa 14 februari 2023
Kanada Rocky Mountain
Fantastiska Klippiga Bergen! Vi träffas på Landvetters flygplats. Vi flyger till Calgary för att sedan fortsätta upp i Banff Nationalpark med sin mäktiga natur och rika djurliv.  Kontrasten från bergen blir stor när vi kommer ner i vindistriken i Okanagan Valley med den fantastiska miljön. Vid mötet med Osoyoos-Indianerna lär vi mer om deras historia och kultur. Väl i Vancover väntar en skön stad vid Stilla Havets kust på att bli utforskad. Vi erbjuder dig trygghet, service och stor flexibilitet under resans gång. I lugnt tempo besöker vi resmålen. Varmt välkommen att åka med oss!
1 resa 19 september
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top