Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor Aktiva resor

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Vandringsresa Bosnien-Hercegovina
Denna vandringsresa i Bosnien-Hercegovina kombinerar vandringar på nästintill oupptäckta vandringsleder i storslagen natur med besök i spännande städer. Vi njuter av de Dinariska alperna och det lokala köket och får samtidigt en djup insikt i landets historia genom besök i bland annat Sarajevo, Mostar och Jablanica. Bosnien-Hercegovinas enastående natur, intressanta historia och kulturella mångfald lämnar ingen oberörd.
3 resor nästa avresa 3 september
Vandringsresa Georgien
Vandringar i storslagna bergslandskap varvas med kulturella utflykter och det spännande georgiska köket. Vi häller framförallt till i Svanetien som många anser vara den vackraste delen av Kaukasus. Guiden visar oss charmiga och bortglömda bergsbyar där det vilar en avspändhet som kan vara svår att finna på annat håll. Vi får också chansen att prova det högklassiga georgiska vinet och upptäcka den mysiga huvudstaden Tbilisi.
4 resor nästa avresa 12 september
Vandringsresa Transsylvanien
Vi rör oss i det mytomspunna Transsylvanien och njuter av Karpaternas fascinerande bergslandskap. Vandringarna i naturen varvas med intressanta promenader i Transsylvaniens kulturhuvudstad Sibiu, Brasov, den vackra medeltidsstaden Sighisoara samt huvudstaden Bukarest. Vi provar lokala maträtter och får lyssna till rumänsk folkmusik samt besöker Europas största skyddsområde för björnar. Hela denna vandrings-och kulturresa är under ledning av en svensktalande reseledare och engelsktalande lokalguide.
2 resor nästa avresa 6 augusti
Portugal, Alentejo - Yoga & ridning
| Flera datum | I Portugal med sitt fantastiska klimat kan du ta del av givande dressyrlektioner och härliga uteritter, varvat med skön yoga. Som ryttare har vi oftast full fokus på att våra hästar får rätt träning, mat och förutsättningar att prestera. Men vi glömmer lätt vår egen del av detta samarbete. Den här veckan kommer vi att, förutom ridningen, att fokusera på ryttarens speciella behov med hjälp av yogans fantastiska system. Det finns tre olika ridprogram att välja på och alla kombineras under denna vecka med yoga. 
1 resa 9 oktober
Portugal, Alentejo - Yoga & ridning
| Flera datum | I Portugal med sitt fantastiska klimat kan du ta del av givande dressyrlektioner och härliga uteritter, varvat med skön yoga. Som ryttare har vi oftast full fokus på att våra hästar får rätt träning, mat och förutsättningar att prestera. Men vi glömmer lätt vår egen del av detta samarbete. Den här veckan kommer vi att, förutom ridningen, att fokusera på ryttarens speciella behov med hjälp av yogans fantastiska system. Det finns tre olika ridprogram att välja på och alla kombineras under denna vecka med yoga. 
1 resa 9 oktober
Spanien – Yoga & Pilates på Fuerteventura
| Varje vecka | Välkommen till vår året-runt-pärla på Kanarieöarna. Här möts du av vulkanlandskap, kristallklart vatten och ett milt klimat hela året. Det innehållsrika programmet med både yoga och pilatesklasser baseras på mer än 10 års erfarenhet, planering och förfining. Teamet av entusiastiska och professionella lärare väntar på att få hjälpa dig att slappna av och njuta av de utmärkta klasserna. Och det finns gott om tid för sol och strand för den som vill.
32 resor nästa avresa 28 maj
Albanien - I kung Skerdilajds fotspår
Denna långritt följer kung Skerdilajds fotspår då han för 2300 år sedan erövrade Kaonia. Ritten kombinerar fantastisk natur med kultur och det dagliga livet vid kusten. Du kommer att rida i ett mycket varierat landskap med berg, branta upp- och nedstigningar, floder, antika ruiner, slott, kyrkor  och det turkosblå havet. Från maj till september finns det möjlighet att bada i havet på två av långrittens dagar. Natur, kultur, brokigt kustliv och fantastisk gästfrihet ger massor av minnesvärda intryck.  Ni rider ca 180 km, ca 6-9 timmar/dag. Ibland får du gå av och leda hästen genom svår terräng. Läs mer resefakta här>>
8 resor nästa avresa 4 juni
Albanien - Zagoria långritt
Köpmän åkte här med sina diligenser redan för 200 år sedan. Du kommer att rida på dessa vägar genom Zagoria, Pogon, Lunxheria, Libohova och Antigonea i ett land av myter, sagor och ballader. Din väg kantas av antika ruiner, slott, kyrkor och borgar.  Den första och sista natten bor du i den vackra staden Gjirokastra, ett av UNESCO nominerade världsarv.  Du får njuta av skönheten i detta pittoreska landskap med sin vilda natur, små gårdar och rika djurliv. Ritten går längs floder, över berg och  genom orörda blommande dalar. Du blir varmt välkomnad av lokalbefolkningen som kommer att öppna sina hem och bjuda dig på det bästa från sitt kök. Det är en ritt med såväl historiska som gastronomiska förtecken. Ni rider ca 170km under veckan, ca 6 timmar/dag. Ibland får du gå av och leda hästen genom svår terräng. Minimum 3 ryttare max 10. Zagoria rittern kan även köras med 2 ryttare med ett pristillägg (se mer resefakta) Läs mer resefakta här>>
15 resor nästa avresa 28 maj
Argentina, Salta - Inkaleden
Denna långritt går längs de berömda inkalederna över de mäktiga Anderna i nordvästra Argentina.  Ni kommer till platser som man bara kan nå till häst. Området har ett imponerande landskap och en unik mångfald av klimatzoner. Tropiska skogar med kristallklara bäckar i Lerma Valley, Calchaquí öknen med sina mångfärgade berg och Cafayate Creek och dess vatten-och vind eroderade kullar.  Eduardo har lyckats utforma ritten så du får uppleva dessa unika kontraster.  Ni rider upp till 3000 meters höjd  till trädgränsen där skogen övergår till gräsmarker. Detta är kondorens hemvist. När solen går ner kommer de spektakulära stjärnorna på södra halvklotet täcka himlen. Efter en häftig dagsritt är det  mäktigt att sitta vid lägerelden och njuta av lugnet och samvaron med nya vänner.   
4 resor nästa avresa 16 juli
Argentina, Korsa Anderna från Chile till Argentina
Ni får uppleva en fantastisk ritt när ni korsar Anderna till häst genom exakt samma ställe San Martín och hans "Army of Anderna" gjorde 1817 för att befria folket i Chile från sina europeiska monarker.  Denna vildmark flankeras av de högsta bergen i Amerika, Aconcagua (6370 m.) Och Mercedario (6300 m.). Det är på dessa obebodda platser, som du bara kan nå till häst, som stora hjordar av guanaco (vilda lamor) strövar fritt och den andinska kondoren bor. Endast på unika platser som denna kan du njuta av förmånen att se dem i  sin naturliga miljö. När solen går ner, kommer de spektakulära stjärnorna på södra halvklotet att täcka himlen. I lägret lättar lägerelden upp mörkret och ni kopplar av tillsammans med en kopp kaffe eller te och reflekterar över varje dags intryck och känner den tidlösa anda av naturen. Först efter att ni har nått den andra sidan av Anderna, kommer ni att kunna säga att ni nu helt förstår det exakta värdet av varje ord San Martin sa: “…..and to the Army of the Andes remains forever the glory of saying: in 24 days we have done the campaign, we crossed the highest mountains of the globe, we ended tyranny and gave freedom to Chile”. Signed by José de San Martín, 22 February, 1817, Santiago de Chile.  Ritten passar dig som vill utföra en riktig expedition - en once in a lifetime upplevelse!
3 resor nästa avresa 8 januari 2023
Argentina - Pampas, Gauchos, Polo & Buenos Aires
Kombinera hästäventyr på Pampas, gaucho kulturen och polo med att uppleva Buenos Aires.  Det finns inget bättre sätt att förstå den riktiga argentinska andan än att uppleva dess världsberömda Pampas. Full av tradition och historia och vaggan till den bästa polon i världen. Endast ca 2 timmar utanför Buenos Aires börjar ditt äventyr.  Under din vistelse kommer du att bli varmt omhändertagen. Njut av det utmärkta lokala köket, bekvämt boende och smakfull inredning. Gör dig redo att njuta av traditionella argentinska grillkvällar och fantastisk ridning eller bara koppla av. Programmet skulle inte vara perfekt om det inte inkluderade närbelägna Buenos Aires, tangons vagga eller Sydamerikas Paris. Staden har en rik kultur i latinsk anda. Detta program kombinerar äventyr med kultur och god mat & vin. Det är en upplevelse utan motstycke.
6 resor nästa avresa 29 maj
Argentina, Corrientes - Gaucho på Working Estancia
Du välkomnas med öppna armar av denna varmhjärtade familj som älskar hästar och ridning samt de goda sakerna i livet, som en vacker middag och fint vin. Du bestämmer vad vill göra under veckan. Det finns möjlighet att rida i princip så mycket du vill och du uppmuntras att arbeta med boskapen. Om du vill prova polo, kan du också göra det. Det finns små mysiga byar att besöka, en härlig pool att koppla av vid och vackra laguner för fiske. Du kan också boka matlagningskurser och beställa en massage. Veckan går allt för snabbt. Läs mer Reseinformation här>>
31 resor nästa avresa 28 maj
Bosnien
Bosnien har blivit mer och mer populärt bland äventyrare och skidåkare som vill uppleva en av de få oexploaterade delarna av alperna. Det är fantastiskt vackert uppe på Kupres platån med ett närapå öppet landskap, magnifika skogar, fjällsjöar och floder, ett eldorado för naturälskare. Detta är perfekt för dig som vill upptäcka något nytt och gillar fartfylld ridning. Även om standarden är enkel så får du uppleva äktheten och värmen hos ditt värdpar. Det bosniska köket är mycket gott och har influenser från medelhavsländerna. Det finns också utmärkt lokalt vin då klimatet lämpar sig väl för att odla vindruvor. 
21 resor nästa avresa 28 maj
Botswana, Okawango Macatoo - stationär ridsafari
Det finns inget bättre sätt att få uppleva Okawango Deltat på, än på hästryggen. Att Deltat är ett av Unescos världsarv kommer du snabbt förstå. Den årliga översvämningen av området lämnar stora delar av Deltat otillgängliga för fordon, vilket gör hästar till det mest naturliga och bästa sättet att ta sig fram på. Ridtempot varierar mellan snabba och spännande galopper tillsammans med giraffer, zebror och antiloper, i vatten och på land, och att andäktigt stillastående iaktta t.ex. bufflar och elefanter. De erfarna guiderna är fulla av fascinerande berättelser om det ständigt föränderliga landskapet, dess flora och fauna, och har en otrolig förmåga att upptäcka även de bäst kamouflerade djuren.  Detta är en mycket bekväm safari där du bor alla nätter i den permanenta campen. Den består av åtta rymliga tält, med egen dusch, och alla med underbar utsikt. Det finns också ett smekmånadstält med jacuzzi. Centralt finns det ett stort möblerat ”tält” med matsal och pool. Maten som serveras är flerrätters och vällagad av ett professionellt team och till måltiden serveras kvalitetsviner. Här finns chans att se massor av djur som är beroende av deltats vatten, såsom lejon, hyenor, buffel, vildhund, elefant, antilop, flodhäst, krokodiler, vildsvin med flera och över 400 fågelarter. Det finns ett femtiotal hästar i alla storlekar passande erfarna ryttare. Hit kan du även ta med partner och vänner som inte rider då det finns spännande kanotturer, fiske och utflykter till fots. Varje dag är en häpnadsväckande upplevelse!
32 resor nästa avresa 29 maj
Botswana - Tuli Safari
Mashatu Game Reserve ligger i norra Tuli Game Reserve - i den östra spetsen av Botswana. Mashatu omfattar 30.000 hektar och är hem till stora hjordar av elefanter, liksom ett stort antal katter, inklusive leoparder, lejon, gepard, afrikansk vildkatt och cerval.  Tuli blocket är känt som "The Land of the Giants" av goda skäl - de magnifika Baobab träden, stora sandstensformationer, enorma slätter och naturligtvis Mashatuträden som kantar den breda Limpopofloden. Området är perfekt för ridning och erbjuder ett bra tempo och även lite hoppning över naturliga diken och stockar vilket ger en extra dimension till en redan spännande resa. Kanske får du uppleva en galopp över slätterna med zebror och gnuer vilket kommer att ge dig en oförglömlig upplevelse.
31 resor nästa avresa 29 maj
Bulgarien - Rodopibergen
Nu har du chansen att utforska de orörda Rodopibergen, en av Europas sista vildmarker. Här finns fortfarande ädellövskogar som klättrar längs branta berg, vilket förklarar lokalbefolkningens smeknamn ”De gröna bergen”. Här lever varg och björn och över 300 fågelarter har siktats.  Din värd Bogdan, som är veterinär, är passionerat intresserad av sina hästar (såklart) och orörd natur och kultur. Hans ridcenter har ett perfekt läge med natursköna omgivningar och ett stort utbud av kulturella och historiska attraktioner inom ridavstånd. Du kan välja mellan två långritter Mursalitsa Nationalpark och Rodopibergen långritt. På bägge ritterna bor ni på små genuina hotell eller pensionat utefter vägen. Bland höjdpunkterna finns "Chudnite Mostove" (vackra klippformationer), naturskyddsområdet Shiroki Livadi, Lilkovsko Platån, Tamrazh Reservatet och de charmiga byarna Gela och Shiroka Laka. Rodopibergen bjuder på otroliga vyer och mil efter mil med fina ridvägar som har nyttjats sedan urminnes tider. Med sin orörda natur och magiska byar har Rodopibergen lyckats bevara den bulgariska andan genom århundradena.  Du rider på pigga hästar i bra kondition, när terrängen tillåter blir det trav och galopp, annars är det koncentration på mycket fina naturupplevelser.  Så gillar du att på hästryggen uppleva vild och vacker natur och är intresserad av mat & kultur bör du satsa på en av dessa ritter.
4 resor nästa avresa 4 juni
Bulgarien - Rodopibergen
Nu har du chansen att utforska de orörda Rodopibergen, en av Europas sista vildmarker. Här finns fortfarande ädellövskogar som klättrar längs branta berg, vilket förklarar lokalbefolkningens smeknamn ”De gröna bergen”. Här lever varg och björn och över 300 fågelarter har siktats.  Din värd Bogdan, som är veterinär, är passionerat intresserad av sina hästar (såklart) och orörd natur och kultur. Hans ridcenter har ett perfekt läge med natursköna omgivningar och ett stort utbud av kulturella och historiska attraktioner inom ridavstånd. Du kan välja mellan två långritter Mursalitsa Nationalpark och Rodopibergen långritt. På bägge ritterna bor ni på små genuina hotell eller pensionat utefter vägen. Bland höjdpunkterna finns "Chudnite Mostove" (vackra klippformationer), naturskyddsområdet Shiroki Livadi, Lilkovsko Platån, Tamrazh Reservatet och de charmiga byarna Gela och Shiroka Laka. Rodopibergen bjuder på otroliga vyer och mil efter mil med fina ridvägar som har nyttjats sedan urminnes tider. Med sin orörda natur och magiska byar har Rodopibergen lyckats bevara den bulgariska andan genom århundradena.  Du rider på pigga hästar i bra kondition, när terrängen tillåter blir det trav och galopp, annars är det koncentration på mycket fina naturupplevelser.  Så gillar du att på hästryggen uppleva vild och vacker natur och är intresserad av mat & kultur bör du satsa på en av dessa ritter.
3 resor nästa avresa 18 juni
Bulgarien - Sredna Gora - Thrakien
Denna vackra ritt har länge varit en dröm för Bogdan att få genomföra utöver övriga ritter som han leder i Rhodopibergen. Thrakien-dalen med sina otroliga ros- och lavendelfält är både vackra och möjliggör ett högre tempo. Ritten kombinerar ett fantastiskt landskap med antika ruiner, goda viner och spa, detta tack vare de helande mineralkällorna. Du bor bekvämt och har ofta tillgång till en swimmingpool, bastu eller spa på hotellen. Under denna resa utforskar ni många av områdets underverk, till exempel besök på det största mound-templet på Balkanhalvön, från VI-IV-talet f.Kr. Ritten inkluderar även besök av de fascinerande städerna Plovdiv, Hissar och Koprivshtitsa, ridning i Sredna Gora-bergen och en titt på ett Thracian Cult Complex, från 4:e århundradet f.Kr. En vinprovning ingår också då Thrakien området är ett känt vindistrikt.
5 resor nästa avresa 10 september
Danmark, Römö - Ridvecka, nybörjare
Römö ridvecka - nybörjare   Vem drömmer inte om att få rida på en närapå oändlig sandstrand? Nu kan du förverkliga din dröm även om du inte ridit tidigare. Det finns ett stort antal trygga hästar att välja mellan. Efter en kort lektion i ridhuset (25 minuter) får du rida ut i naturen (25 minuter). Den första kvällen bjuds du in på ett välkomstmöte, där du får information om ritten och islandshästen. Under de kommande dagarna kommer du att få utforska Vadehavet, sanddynerna och den oändliga sandstranden från hästryggen. Mellan ridpassen kan du njuta av wellness, bad ute eller inne beroende på årstid och god mat och om du orkar kan du hänga i baren på kvällen. Denna vecka kommer att ge mersmak. • 7 nätter i dubbelrum (standard) inkl. halvpension, 5 riddagar (1 x 50 min och 4 x 2 timmar) • Fri tillgång till wellness centret med inomhuspool, bastu och möjlighet att boka diverse behandlingar. Läs mer resefakta om resmålet här>>
10 resor nästa avresa 26 juni
Danmark, Römö - Ridvecka, vana ryttare
Römö ridvecka - vana ryttare   Under veckan kommer du att få njuta av härliga töltpass och långa galopper på pigga och glada hästar. Naturen varierar från vackra skogsstigar, över ängar och det bästa av allt otroliga stränder. När det är lågvatten rider du på havsbotten ut till en ö, sand och hav överallt, det är magiskt. Hemma igen kan du njuta av wellness, bad ute eller inne beroende på årstid och god mat och om du orkar kan du hänga i baren på kvällen. • 7 nätter i dubbelrum (standard) inkl. halvpension, 5 riddagar ( 1 x 3 timmar, 2 x 2 timmar, 1 x 4 timmar, 1x5 timmar) • Fri tillgång till wellness centret med inomhuspool, bastu och möjlighet att boka diverse behandlingar. Läs mer fakta om resmålet här>>
10 resor nästa avresa 26 juni
Danmark, Römö - Långweekend torsdag-söndag
Römö långweekend torsdag – söndag Under en långweekend hinner du uppleva fantastisk ridning både i skogen och på den oändliga stranden. Islandshästen är en positiv och bekväm häst att utforska naturen på. Efter dagens ridning kan du njuta av bra mat och bekvämt boende. • 3 nätter i dubbelrum (standard) inkl. halvpension, 3 riddagar (enl. dagsprogrammet)  • Fri tillgång till wellness centret med inomhuspool, bastu och möjlighet att boka diverse behandlingar. Läs mer resefakta om resmålet här>>
30 resor nästa avresa 26 maj
Frankrike - Vinritt i Bordeaux
Följ med på en långritt runt Bordeaux, världens vinhuvustad.  Hästar och ryttare tar färjan över floden för att se fortet Blaye. Ritten fortsätter genom vingårdarna och du får njuta av långa galopper. Vid lunchtid bjuds det på härlig picknic och provsmakning av vin. Turen tar dig förbi många vackra slott, och du bor på hotell eller vingårdar. Denna ritt ger en härlig eftersmak! Ni kommer på denna ritt att njuta av de mest förnämliga vinerna såsom: Medoc, Cote de Blaye, Cote de Bourg, Bordeaux Superieur, Lalande Pomerol, St. Emilion, Entre-Deux-Mers, Greaves och Cote de Bordeaux. Ni kommer även att få smaka på söta koncentrerade viner såsom Cadillac och det berömda Sauternes.  Ni besöker citadellet i Blaye vars historia går tillbaka till antiken, idag ett fint exempel på militär arkitektur. Medeltidsstaden St. Emilion har bevarat många reliker från det förflutna trots de skador den fått under århundradena genom flera invasioner, t ex religionskriget och den Franska revolutionen. Där kan ni besöka en monolitisk kyrka och Cordeliers kloster och fästningsverk. St Emilion är en del i världsarvet genom Unesco sen december 1999. Ni får se Rauzanslottet som byggdes under 1200-talet efter riddaren Sir Bernard de Rauzan. Slottet var ett viktigt landmärke för engelsmännen under det hundraåriga kriget. Ni kommer även att besöka Cadillac som under det hundraåriga kriget tillhörde engelsmännen. Idag är Cadillac en liten dynamisk stad. Man kan fortfarande se de gamla murarna som skyddade staden förr. Här ligger även slottet som tillhörde Hertigen av Eperon. Både slottet och kyrkan är värda ett besök. Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information om Bordeaux-Loire-ritterna se  sidan för Bordeaux och Loire >>.
9 resor nästa avresa 24 september
Frankrike - Slotten i Loire
Skimrande floder, vackra slott, medeltida städer och gott vin gör denna ritt exceptionellt trevlig. Att de franska kungarna hellre bodde vid Loire än i Paris kommer du att upptäcka under rundturerna på slotten. Det är inte svårt att hitta bildsköna picknickplatser och luncherna blir ofta långa beroende på såväl den goda maten och vinet som den avslappnade stämningen. Ritten går längs floden Cher och det berömda slottet Chenonccau. Denna dal är exceptionellt vacker med tanke på sin arkitekturiska bakgrund. Ni rider längs floden Loire som är Frankrikes längsta.  Loiredalen är ett rikt och bördigt område och ett av Frankrikes främsta turistmål. Stilla floder som flyter genom ett pastoralt landskap, vackra slott, medeltida städer och gott vin gör denna ritt mycket omväxlande och trevlig.  De franska kungarna bodde under långa tider hellre vid Loire än i Paris. Att hitta bildsköna picknickplatser är lätt och luncherna blir ofta långa både beroende på den goda maten och vinet och den avslappnade stämningen.  Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information om Bordeaux-Loire-ritterna se  sidan för Bordeaux och Loire >>.
8 resor nästa avresa 25 juni
Frankrike - Strandritt i Medoc
Ritten inleds över Medocs stora vingårdar, fortsätter genom vackra pinjeskogar för att sen komma ut till atlantkusten där du får njuta av de fantastiska stränderna. Detta är ett område som andas historia och är känt för sin goda mat. Médoc täcker ungefär en tredjedel av Gironde (den nordvästra delen). Man har Atlanten på en sida och Girondes floddelta på den andra och den enorma Landes-skogen med dess pinjeträd så långt ögat kan se. Médoc är först och främst känt för sina vinodlingar. Men landskapet har en stor variation, från träskområden i lägre Médoc till de stora stränderna vid Atlanten där havet bryts och blandas med vattnet från Gironde. Det finns även ett antal sjöar (Hourtin, Carcans, Lacanau) från norr till söder och Girondeöarna (Green Island, New Island, Paté Island...) som gröna prickar mellan de två bankarna i flodmynningen. Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information om Bordeaux-Loire-ritterna se   sidan för Bordeaux och Loire >>.
2 resor nästa avresa 23 oktober
Frankrike - Lot Valley
Ett resmål du inte får missa. Ridningen här är fantastisk och det finns hästar för alla kunskapsnivåer och personligheter. Ditt värdpar, Derek och Amanda, är britter men har bott i Frankrike i många år. Denna ridsemester är bekväm och mysig då ditt värdpar ger en personlig touch till allt. All mat och dryck ingår, Amandas kokkonst är utmärkt och alla gäster blir sedda och väl omhändertagna.  När du kommer tillbaka efter en hel  dags ritt bjuds du på kalla drycker och snacks. Lite senare serveras en välkomponerad fyra rätters middag med ett gott vin för att avsluta ännu en perfekt dag.
29 resor nästa avresa 28 maj
Frankrike - Vinritt i Provence
I hjärtat av Provence kan du följa vinets väg. Du rider längs vinrankorna som skyddas av berget Luberons södra sida. En påkostad picknick med kallskuret och vin avnjuts i skuggan av pinjeträd. Under veckan kommer du att provsmaka "Coteaux d'Aix-en-Provence", "Cotes du Rhone" och "Cotes de Vendeaux". På kvällarna övernattar du på speciellt utvalda värdhus, t.ex i den historiska byn Vénasque och Crillon le Brave. Informationen på denna sida gäller denna ritt specifikt. För att få mer information och en heltäckande bild, se  sidan för Provenceritterna >>.
1 resa 2 oktober
Georgien
Gränsande mot bergskedjan Stora Kaukasus, Svarta havet, Ryssland och Turkiet, är Georgiens landsbygd lika orörd och vacker som dess historia är fascinerande och färgstark. Din värd och guide Levan är civilingenjör som har hästar som passion och hobby. Han är involverad i olika biståndsprojekt för bland annat SIDAs räkning och pratar flytande engelska.  Ritten startar i huvudstaden Tbilisi och vidare sydväst, tar dig djupt in i bergen, över högt belägna betesmarker, förbi herdar och små landsbygdssamhällen.  Georgien är en korsning mellan öst och väst, och har genom historien invaderats av många olika folkslag som greker, romare, turkar, mongoler och ryssar. Denna blandning av kulturer har skapat många anmärkningsvärda arkeologiska platser som sällan besöks av turister. De första två och sista natten bor ni på ett bekvämt hotell i Tblisi och övriga nätter campar ni ute i fantastiska omgivningar.  Ritten är i ett medelsnabbt tempo och hästarna är välskolade med  energi, så de passar trygga ryttare.  Detta är resan för dig som gillar äventyr och är beredd att avstå vardaglig lyx. Ett besök till det här spännande landet är ett måste för alla som gillar att utforska det oupptäckta.
5 resor nästa avresa 3 juni
Irland, Adare
Adare ligger i regionen Limerick och anses vara Irlands ”sötaste stad”, med sina färgglada blomprydda hus och välbevarade halmtäckta stugor. Här väljer många att gifta sig och Adare räknas ofta som en världsarvsstad. En bit utanför mitt i 60 hektar grönskande parklandskap välkomnas du till vårt ridcenter. Hit ska du åka om du verkligen vill rida mycket på trevliga hästar. Ridcentret har beskrivits i New York Times som ”en ryttares dröm”. Paret Sue och Dan har drivit ridcentret i över 20 år och är fortfarande lika entusiastiska. De har många strängar på sin lyra, hästar utbildas och säljs, blivande ridlärare utbildas, det hålls lektioner för ridskoleryttare och elever med egna hästar, samt många kommer från hela världen för att njuta av intensiv ridning under en weekend eller vecka. Alla blir lika varmt välkomna och omhändertagna, Dan beskrev detta på ett mycket trevligt och tydligt sätt med ”at our ridingcenter every person is a VIP”.
11 resor nästa avresa 1 juni
Irland, Adare
Adare ligger i regionen Limerick och anses vara Irlands ”sötaste stad”, med sina färgglada blomprydda hus och välbevarade halmtäckta stugor. Här väljer många att gifta sig och Adare räknas ofta som en världsarvsstad. En bit utanför mitt i 60 hektar grönskande parklandskap välkomnas du till vårt ridcenter. Hit ska du åka om du verkligen vill rida mycket på trevliga hästar. Ridcentret har beskrivits i New York Times som ”en ryttares dröm”. Paret Sue och Dan har drivit ridcentret i över 20 år och är fortfarande lika entusiastiska. De har många strängar på sin lyra, hästar utbildas och säljs, blivande ridlärare utbildas, det hålls lektioner för ridskoleryttare och elever med egna hästar, samt många kommer från hela världen för att njuta av intensiv ridning under en weekend eller vecka. Alla blir lika varmt välkomna och omhändertagna, Dan beskrev detta på ett mycket trevligt och tydligt sätt med ”at our ridingcenter every person is a VIP”.
11 resor nästa avresa 29 maj
Irland, Adare - Rid- och språkläger
Vi har glädjen att presentera ytterligare ett rid- och språkläger på Irland av hög kvalitet, i regionen Limerick. Här utbildas ridlärare, tränas och tävlas fälttävlanshästar för försäljning och bedrivs ridskoleverksamhet. Under sommaren kommer ungdomar från hela världen hit (när HorseXplore var där och provred träffade vi killar från Frankrike och Kina och tjejer från England, Frankrike och Spanien).  Här får du rida mycket, tre pass om dagen bestående av uteritt, hopplektioner, terränghoppning, dressyr / markarbete och gymkhana. Är du fortfarande ridsugen kan det bli en kvällsritt också. Mellan ridpassen hinner du även med en engelskalektion. Du bor och äter bra i gästhuset på gården. Veckan avslutas med olika tävlingar. Du kommer inte vilja åka hem.
11 resor nästa avresa 12 juni
Irland, Adare - Rid- och språkläger
Vi har glädjen att presentera ytterligare ett rid- och språkläger på Irland av hög kvalitet, i regionen Limerick. Här utbildas ridlärare, tränas och tävlas fälttävlanshästar för försäljning och bedrivs ridskoleverksamhet. Under sommaren kommer ungdomar från hela världen hit (när HorseXplore var där och provred träffade vi killar från Frankrike och Kina och tjejer från England, Frankrike och Spanien).  Här får du rida mycket, tre pass om dagen bestående av uteritt, hopplektioner, terränghoppning, dressyr / markarbete och gymkhana. Är du fortfarande ridsugen kan det bli en kvällsritt också. Mellan ridpassen hinner du även med en engelskalektion. Du bor och äter bra i gästhuset på gården. Veckan avslutas med olika tävlingar. Du kommer inte vilja åka hem.
11 resor nästa avresa 12 juni
Irland, Clare - Stationärt program
Du kan välja att bo på ridcentret hela veckan i dubbelrum med dusch/WC på rummet. Då ingår ca 15 timmars ridning i omgivningarna. Nybörjaren kan få lektioner och sedan rida ut. Helpension.  Läs reseinformation   här >>.
20 resor nästa avresa 28 maj
Irland, Galway - Clare långritt
Efter en provritt av din häst går ritten upp över Slieve Aughty bergen med fascinerande utsikter över de majestätiska Lough Derg och floden Shannon. Längs vägen passeras gamla gårdar och ruiner som berättar en del om Irlands historia. Arkeologiska fynd visar att området var befolkat redan för 5000 år sedan.  Du rider längs underbara skogsvägar som leder till "Glandaria" (kungarnas dal). Det är en stor grönskande dal vid floden Shannon, där Irlands kungar för hundratals år sedan brukade bosätta sig. Härnäst utforskas Burren, detta månliknande landskap har inte bara en otrolig fauna och flora utan även normandiska ruiner och keltiska fort. Den sista dagen ser ni Atlanten med de kända Aran öarna och Connemarabergen i bakgrunden. Nära det spöklika slottet Ballinalaken tar långritten slut. Vid lunchtid avnjuts en god picknick och på kvällen efter 4-6 timmar i sadeln är det skönt att slå sig ner vid ett dukat bord och äta en god trerättersmiddag. Du bor några nätter på ridcentret och några nätter på små trevliga pensionat. Läs mer om långritter Clare här.
18 resor nästa avresa 28 maj
Irland, Clare - Slott- och klosterritt
Njut av en kombination av besök på gamla irländska slott och kloster med härliga guidade ridturer genom irländska myrar, ängar och lokal jordbruksmark. På denna 4 dagars ritt kommer ni att besöka det imponerande slottet i Portumna som var säte till earlen av Clanricarde och Pallas slott - ett av de bäst bevarade torn hus och slottsgrunder från 1300-talet. Du kommer också att ta en båttur till Holy Island på floden Shannon för att utforska ruinerna från en av Irlands viktigaste klosterplatser, och du kommer att rida till en 500 år gammal keltisk grav. Läs mer reseinformation här >>
13 resor nästa avresa 28 maj
Irland, Sligo - Långritt vid havet
Har du en dröm om att få galoppera i full fart på havsbotten ut till en ö? Kom och förverkliga din dröm hos Ursula och Raymond vars ridcenter har ett fantastiskt läge med en härlig utsikt över havet och den kilometerlånga stranden.  När du rider är det lågvatten och underlaget är perfekt så du behöver inte oroa dig för hål och ojämnheter. På vägen passerar du solande sälar och väl ute på ön kan du hoppa lite stenmurar och naturhinder. Denna del av Irland är vild och vacker och varje dag bjuder på nya spännande äventyr. Du rider mellan 4-6 timmar per dag i ett friskt tempo. Vissa dagar har du picknicklunch och andra dagar stannar du till vid en mysig pub.  Du kan välja mellan ett fyrtiotal hästar, det är irländska halvblod, fullblod och ponnyer. Alla hästarna är pigga och glada och älskar att sträcka ut i galopp längs de långa stränderna, så det är lätt att hitta en passande häst.
22 resor nästa avresa 30 maj
Italien, Marche - Toppklass hoppträning
Är du en kräsen ryttare som vill utveckla din hoppteknik i vackrast möjliga omgivning på en både lyxig och personlig anläggning, har du hittat rätt. Ditt värdpar Isabella och Franco har byggt upp ett exklusivt boutiquehotell och ridanläggning i den extremt vackra regionen Marche som av många omnämns som det nya Toscana. Med sina soldränkta vidsträckta stränder, ett spektakulärt kuperat landskap översållat av vin- och olivodlingar och medeltida byar finns mycket att upptäcka och njuta av. Som ryttare och gäst hos Isabella och Franco är du en viktig person. Tillsammans med din tränare Jochen, som är en belgisk aktiv hoppryttare, kommer de att göra sitt yttersta för att du ska få bästa möjliga träningsvecka eller helg, baserat på din erfarenhet, situation och mål. Egendomen består av det vackra lilla hotellet som ligger högt med en utsökt panoramavy över de 60 hektar stora ägorna. Nedanför ligger ridanläggningen med ett trettiotal boxar, hagar, stor ridbana, ett elegant klubbhus och ett stort exklusivt inrett gästhus. Mellan ridpassen kan du njuta av den två hektar stora anlagda trädgården med infinity pool, jacuzzi, solterrasser, lusthus, bbq och den eleganta uteplatsen. Ditt värdpar har valt att ta emot ett begränsat antal gäster i taget för att kunna tillgodose höga krav på gästfrihet, integritet, service och boende. Detta är även ett utmärkt resmål för sällskap där inte alla rider, eftersom det finns golfbanor, restauranger, stränder och nattliv inom kort köravstånd.
29 resor nästa avresa 29 maj
Kanada
Cowboy på working guest ranch    Den kanadensiska ranchen ligger gömd i den vackra Saskatchewan River Valley och har 15 kilometer strand utefter Lake Diefenbaker. Här blir du välkomnad av George, som har en ”working cattle – guest ranch” där han föder upp kalvar och arbetar med boskapen på traditionellt sätt med hjälp av hästar. När nya kalvar kommer till världen varje vår, vaknar ranchen också till liv.  Du rider på trevliga quarterhästar, appaloosa och painthästar. Hästarna har det fantastiskt bra, de lever i enorma hagar och kommer själva hem på morgonen för att bli ridna eller få lite godis. Du bor i små bekväma hus i westernstil. Lunchen består av medhavda smörgåspaket i sadelväskorna, så till middag är det gott med ett rejält mål mat. Alla samlas kring matbordet och det blir mycket skratt och prat då alla har ett gemensamt intresse.  
18 resor nästa avresa 30 maj
Marocko
Denna vackra marockanska ranch ägs av två fransyskor, Caroline och Caroline (som bor i Frankrike men besöker ranchen med jämna mellanrum), och ligger mellan Atlasbergen och havet, som bara är 10 minuters promenad från ranchen. Marocko, endast några timmar från Skandinavien, har en rik kultur så annorlunda mot vår egen och som känns mycket exotisk.  Här kan du välja mellan:  - Stationärt program - en vecka med ridning ca 4 timmar/dag och du kommer tillbaka till ranchen varje eftermiddag. Då finns det möjlighet att köpa till olika wellness behandlingar på plats. - Kombivecka - en vecka kombinerat med enklare lektioner eller uteritter följt av en tre dagars långritt med två övernattningar i tält - Mellan hav, berg och öken och  Långritt längs stränder & palmlundar -  långritter där du byter boende varje natt Arabiska, berber, afrikanska och europeiska influenser har gjort det här landet mycket fascinerande att besöka. Med både Atlanten och Medelhavet och med ett robust bergigt inre förblev landet oberoende i århundraden. Dess historia, klimat och geografi verkar mer närbesläktade till Medelhavet än till resten av Afrika.  Marocko har både snötäckta berg och sandiga öknar, bördiga slätter och långa vita stränder. Landet har så mycket att erbjuda besökare med sina antika ruiner och moderna semesteranläggningar. På hästryggen är ett perfekt sätt att utforska detta fascinerande land. Bergen, frodiga dalar, höglandet och den sandiga öknen med dess oaser varvas med spännande gamla städer.  Agadir är ett populärt resmål på grund av sitt torra varma klimat, fantastiska landskap, den omväxlande naturen och de fina hästarna. Ridning i Marocko har en lång historia. Guidernas engelska är för närvarande något begränsad. Detta är inte ett problem (engelsktalande har ridit långritten) men tänk på att kommunikationen kan begränsas ibland och kan potentiellt bli ganska underhållande! Det finns engelsktalande personal på ranchen och guiderna är väldigt vänliga och ansvarsfulla. Om du talar lite franska är det en fördel.
32 resor nästa avresa 28 maj
Mexiko
Besök detta fascinerande land med sina färgstarka invånare, smakrika maträtter, tropiska klimat och spännande kultur. Det är en elegant och smakfullt inredd ranch för den aktiva gästen med höga kvalitetskrav på komfort och intresse för god mat och dryck. Du blir välkomnad redan på flygplatsen och körd ca 1,5 timme till ranchen. Om det är hästar och ridning som är din passion kan du välja att bara rida.  På Colores de Mexico kan du rida hur mycket du orkar och vill. Detta kallas ”open big sky country” då du kan galoppera kilometervis utan att se ett stängsel.  Ritterna tar dig genom pittoreska små byar, förbi ståtliga haciendor och till färgglada marknader, där du lär vara den enda turisten. Ryttarna delas varje dag in i grupper efter tempo och erfarenhet. Vill du ta det lugnt så går det lika bra.  Här erbjuds även dagligen yoga, tai chi och meditation på förmiddagarna och på eftermiddagen guidade vandrings- och cykelturer och lite senare en matlagningsklass. Så var dag kan du välja fritt, till exempel yoga på morgonen och sen ridning eller cykling efter lunch eller en intressant utflykt.  På kvällen samlas alla till en god middag och givande konversation om alla dagens upplevelser. Detta är ett perfekt resmål för den aktiva familjen eller sällskapet med olika intressen. Tidningen Hästliv har skrivit en artikel från resmålet.  Läs artikel (pdf) »
29 resor nästa avresa 28 maj
Mongoliet - Big Skies
Big Skies är en ridtur med lite mer bekvämligheter än övriga Mongolietritter. Ni behöver inte krypa in i ett litet tält med sovsäck, utan alla ryttare övernattar i jurtor som varannan dag flyttas till en ny plats med jakfölje. Det här innebär att du kommer att kunna sova i bekväma fältsängar med sänglinne, och jurtorna värms upp av en kamin. Denna ritt omfattar den södra utkanten av Khan Khentii, den natursköna Gorkhi Terelj National Park. Ni kommer att rida över berg, stäpper, skog och genom lövdungar. Ni inleder denna ritt med en kort biltur till taiga zonen Khan Khentii och ni lämnas vid den övre Tuul floden för att möta era lokala guider och personal som har satt upp era personliga jurtor. Efter en dagritt ritt i omgivningarna (två övernattningar) fortsätter ni er ritt som en riktig nomad, dvs. utan fordonsstöd i vild terräng. Ni får följe av en karavan av jak kärror och lokala nomader som tar med ert bagage. Ni kommer att rida "omvägar" medan karavanen tar en rak väg till ert nästa natursköna övernattningställe. Ni tillbringar två nätter på varje ställe. Ert läger ligger för det mesta längs en flod. Ni bor 8 nätter i bekväma jurtor (mongoliska tält med fältsängar), och 2 nätter i dubbelrum med dusch/WC. Läs mer resfakta här
3 resor nästa avresa 2 juni
Mongoliet - Gobi stäppritt
Med några av landets bästa hästtränare utforskar ni Gobi stäppen, den största oexploaterade stäppen i hela världen. Det är fascinerande att rida över denna närapå oändligt stora, öde och trädlösa stäpp. Du följs av kameldragna kärror. Med på ritten har ni nomader som föder upp hästar. Ni kommer även att passera flera nomadfamiljer, det är otroligt intressant att få ta del av hur dessa människor lever med sina familjer och sin boskap. Förutom stäpp kommer du rida över en 20 km lång sanddyn, där vargar brukar gömma sig. I bakgrunden ser du häftiga klippformationer som sträcker sig flera hundra meter upp i skyn. Denna ritt blir ett minne för livet.  En transfer guide kommer att möta er på flygplatsen i Ulaanbaatar, förutsatt ni ankommer resans första dag, eller beställt ytterligare hotellnätter (om ni anländer tidigare). Ni bor oftast i tält med liggunderlag, men även i bekväma jurtor (mongoliska tält med sängar) Två nätter bor ni i dubbelrum med dusch/WC. Läs mer resfakta här
4 resor nästa avresa 6 juni
Mongolisk långritt
Under denna långritt möts sibirisk natur från norr med sanddyner från centralasien. Bagaget transporteras med yakoxar på traditionellt sätt och på kvällen slås inhemska tält (jurtor) upp. Efter den stora stäppen rider ni längs floden Tuul och upp i Hentiibergen med fantastiska vyer. Ni kommer att hälsa på hos era hästkarlars vänner och släktingar i deras jurtor. Du kommer att få en unik inblick i ett helt annat sätt att leva och en hästhållning som bygger på tusenåriga traditioner.    En transfer guide kommer att möta er på flygplatsen i Ulaanbaatar, förutsatt ni ankommer resans första dag, eller beställt ytterligare hotellnätter (om ni anländer tidigare). Boendet är oftast i tält med liggunderlag, men även bekväma jurtor (mongoliska tält med sängar). Två nätter bor ni i dubbelrum med dusch/WC. Läs mer resfakta här
5 resor nästa avresa 15 juni
Polen, Masurien - Långritt eller allroundprogram
Joanna och hennes man hittade sitt drömslott från 1600-talet vars tak höll på att kollapsa, i sista sekund köpte de slott och mark. Under tjugo år har de renoverat det till sin forna glans. Den vackra lantegendomen på 200 hektar omfattar böljande ängar, pampig ekskog och små sjöar. Förutom renovering har de även valt att satsa på kvalitetsavel av hopphästar med tyska stammar som holsteiner och westphalian. Många av avkommorna har sålts till satsande ryttare utomlands. Här har du chansen att i härlig slottsmiljö välja mellan en mycket varierad långritt och ett allroundprogram med lektioner och uteritt. Förutom ridning går det att låna cyklar, fiska, spela tennis, eller varför inte njuta av en härlig massage eller en bastu (russian banya).
30 resor nästa avresa 26 maj
Polen, Masurien - Långritt eller allroundprogram
Joanna och hennes man hittade sitt drömslott från 1600-talet vars tak höll på att kollapsa, i sista sekund köpte de slott och mark. Under tjugo år har de renoverat det till sin forna glans. Den vackra lantegendomen på 200 hektar omfattar böljande ängar, pampig ekskog och små sjöar. Förutom renovering har de även valt att satsa på kvalitetsavel av hopphästar med tyska stammar som holsteiner och westphalian. Många av avkommorna har sålts till satsande ryttare utomlands. Här har du chansen att i härlig slottsmiljö välja mellan en mycket varierad långritt och ett allroundprogram med lektioner och uteritt. Förutom ridning går det att låna cyklar, fiska, spela tennis, eller varför inte njuta av en härlig massage eller en bastu (russian banya).
29 resor nästa avresa 29 maj
Azorerna, Sao Miguel - Lilla ridveckan
Lilla ridveckan med mer tid för andra aktiviteter. Ridprogrammet består av ca 10 timmars ridning med både uteritter och lektioner. Normalt rider du efter frukosten, någon dag rider du ut i det otroligt vackra landskapet, andra dagar får du en ridlektion. Programmet är flexibelt mellan lektioner och uteritter. Vill du byta lektioner mot mer uteritt eller tvärtom så går det utmärkt. Naturligtvis går det även bra att köpa till någon extra timme om så önskas. Ön erbjuder härliga uteritter i det vackra landskapet med oändliga stenmurar, fantastisk utsikt och tropikliknande vegetation.  Detta är i sanning ett paradis för häst- och naturälskare!  Ankomst- och avresedagarna (valfri) innehåller ingen ridning. Läs mer resfakta här
32 resor nästa avresa 28 maj
Azorerna, Sao Miguel - Lär dig rida på en vecka
Lär dig rida på en vecka. Ridprogrammet består av en mix med både teori, lektioner och uteritter. Ankomst- och avresedagarna innehåller ingen ridning. Dag 1 Transfer från flygplatsen - Middag  Dag 2 Frukost. Teorilektion + ridlektion. Lunch. Teorilektion + liten uteritt. Middag  Dag 3 Frukost. Teorilektion + ridlektion. Lunch. Uteritt 2 tim. Middag.  Dag 4 Frukost. Utflykt till Eldsjön m.m. Lunch. Teorilektion + ridlektion. Middag.  Dag 5 Frukost. Shopping i Ponta Delgada. Lunch. Uteritt 2,5 - 3 tim. Middag.  Dag 6 Frukost. Teorilektion + ridlektion. Lunch. Ledig eftermiddag. Middag.  Dag 7 Frukost. Heldagsritt Sete Cidades. Middag.  Dag 8 Frukost. Transfer till flygplatsen.  Läs mer resfakta här
32 resor nästa avresa 28 maj
Azorerna, Sao Miguel - Genom tropisk vegetation
Denna ridsemester är en pärla som du inte får missa! Efter att du installerat dig på ett av de fem fint inredda rummen äter ni en god välkomstmiddag.  Följande dag bjuder på ett besök på ananasplantage och en ritt i ”tropisk regnskog”. Lite sömn och därefter är det trevligt att strosa runt på marknaden i huvudstaden Ponta Delgada. En god lunch ger energi till en eftermiddagsritt då öns norra sida med sin storslagna natur utforskas.  Dagen därpå blir det heldagsritt i riktning nordost med storslagna vyer. Trötta ridmuskler får vila lite då ni åker iväg med bil för att se den vackra Lagoa de Fogo, eldsjön med efterföljande bad i 30-gradigt varmt vattenfall. Därefter riduppvisning och ridlektion.  Nu är du i form för att rida hela dagen, ända från fincan till Agua de Pau. Som vanligt bjuds du på en välförtjänt och härlig middag vid återkomsten.  Ytterligare en heldagsritt i ”paradiset” som går till de sägenomspunna tvillingsjöarna och orten Sete Cidades.  En perfekt avslutning på en härlig vecka! Läs mer resfakta här
32 resor nästa avresa 28 maj
Portugal, Lourinhã - Dressyr nära havet
Att få vara en varmt välkommen gäst på denna exklusiva vin- och hästegendom känns som en ynnest. Här har du verkligen möjlighet att få njuta av livets goda såsom dressyrundervisning på välskolade lusitanos från välrenommerade stuterier, vacker omgivning med anor och pricken över i, gårdens prisbelönta Pinot Noir vin. Hela egendomen andas kvalitet, personligt engagemang och positivism. Viljan att återställa forna tiders prakt utan att spara på något syns överallt och gården är smyckad med vackra statyer och målningar (ofta med hästmotiv) som gör en glad och inspirerad. Du, som ryttare och gäst hos Rita och Carlos, är en viktig person. Rita och Ricardo (stallchef och tränare) är extremt måna om att du ska få bästa möjliga dressyrvecka eller weekend utifrån dina förutsättningar och mål.  Den stora egendomen är Carlos barndomshem. Rita och Carlos tog över gården för 20 år sedan och återupptog familjens vinproduktion. Även här präglas det av kvalitet istället för kvantitet. Vinproduktionen sker efter gamla beprövade metoder kombinerat med dagens tid, allt för att få fram de bästa dryckerna. Den 120 hektar stora egendomen har vinodling, päronodling, tennisbana, basketbollplan och en stor pool med valfri inglasning. Detta är ett utmärkt resmål för familjer och sällskap där inte alla rider, då det finns flera fina golfbanor inom rimligt avstånd, endast 9 km till havet med fantastiska surfstränder och cirka 40 minuter till vackra Lissabon. 
30 resor nästa avresa 26 maj
Portugal, Lourinhã - Dressyr nära havet
Att få vara en varmt välkommen gäst på denna exklusiva vin- och hästegendom känns som en ynnest. Här har du verkligen möjlighet att få njuta av livets goda såsom dressyrundervisning på välskolade lusitanos från välrenommerade stuterier, vacker omgivning med anor och pricken över i, gårdens prisbelönta Pinot Noir vin. Hela egendomen andas kvalitet, personligt engagemang och positivism. Viljan att återställa forna tiders prakt utan att spara på något syns överallt och gården är smyckad med vackra statyer och målningar (ofta med hästmotiv) som gör en glad och inspirerad. Du, som ryttare och gäst hos Rita och Carlos, är en viktig person. Rita och Ricardo (stallchef och tränare) är extremt måna om att du ska få bästa möjliga dressyrvecka eller weekend utifrån dina förutsättningar och mål.  Den stora egendomen är Carlos barndomshem. Rita och Carlos tog över gården för 20 år sedan och återupptog familjens vinproduktion. Även här präglas det av kvalitet istället för kvantitet. Vinproduktionen sker efter gamla beprövade metoder kombinerat med dagens tid, allt för att få fram de bästa dryckerna. Den 120 hektar stora egendomen har vinodling, päronodling, tennisbana, basketbollplan och en stor pool med valfri inglasning. Detta är ett utmärkt resmål för familjer och sällskap där inte alla rider, då det finns flera fina golfbanor inom rimligt avstånd, endast 9 km till havet med fantastiska surfstränder och cirka 40 minuter till vackra Lissabon. 
29 resor nästa avresa 29 maj
Portugal - Dressyr i Alentejo
Är du en kräsen dressyrryttare? Och har du en estetisk drivkraft, det vill säga söker skönhet och harmoni? Då har du hittat din like i Diogo, ägare och skapare av detta vackra stuteri och lyxiga boutiquehotell. Han är arkitekt och har ett hektiskt arbete med resor över hela världen. Den vackra gården ligger endast drygt en timme från Lissabon så hit går det även utmärkt att åka för en långweekend. Här på sin fina lantegendom har Diogo funnit sin oas och viloplats där han njuter och slappnar av med sin familj och sina vackra lusitanos. Under tjugo år har han fött upp lusitanos med målet att de ska kunna konkurrera med tyska och holländska dressyrhästar. Och nu har han bland annat en avkomma som matchas inför OS i Tokyo 2021.  
79 resor nästa avresa 29 maj
Portugal - Dressyr i Alentejo
Är du en kräsen dressyrryttare? Och har du en estetisk drivkraft, det vill säga söker skönhet och harmoni? Då har du hittat din like i Diogo, ägare och skapare av detta vackra stuteri och lyxiga boutiquehotell. Han är arkitekt och har ett hektiskt arbete med resor över hela världen. Den vackra gården ligger endast drygt en timme från Lissabon så hit går det även utmärkt att åka för en långweekend. Här på sin fina lantegendom har Diogo funnit sin oas och viloplats där han njuter och slappnar av med sin familj och sina vackra lusitanos. Under tjugo år har han fött upp lusitanos med målet att de ska kunna konkurrera med tyska och holländska dressyrhästar. Och nu har han bland annat en avkomma som matchas inför OS i Tokyo 2021.  
79 resor nästa avresa 29 maj
Portugal, Porto
Välkommen till den vackra hamnstaden Porto. Här har de trevliga och sociala bröderna Bruno och João byggt upp 2 fina ridanläggningar. Den ena satsar på högklassig träning av dressyr- och hoppryttare och den andra fokuserar på härliga uteritter genom vingårdar och längs stränderna samt ridskoleverksamhet.  Du bor på ett modernt beachhotell några minuters bilväg från träningsanläggningen. På vinterhalvåret är den vidsträckta stranden vild och vacker och på sommarhalvåret kan du njuta av sköna simturer. Bägge bröderna är ryttare som tävlat hoppning på professionell nivå. De har lyckats samla ett ambitiöst internationellt gäng av tävlingsryttare och tränare, såsom Anna (svenska) som tävlar upp till 160 cm, Antonio, tvåfaldig portugisisk mästare, Miguel, som tävlar upp till Grand Prix i dressyr, Astrid (svenska), som tävlar i working equitation och Mia (norska) som tävlar upp till 145 cm. Alla brinner de för hästar och ridsport och delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Tillsammans med detta härliga gäng kommer du att trivas och utveckla din ridning.
30 resor nästa avresa 26 maj
Portugal, Porto
Välkommen till den vackra hamnstaden Porto. Här har de trevliga och sociala bröderna Bruno och João byggt upp 2 fina ridanläggningar. Den ena satsar på högklassig träning av dressyr- och hoppryttare och den andra fokuserar på härliga uteritter genom vingårdar och längs stränderna samt ridskoleverksamhet.  Du bor på ett modernt beachhotell några minuters bilväg från träningsanläggningen. På vinterhalvåret är den vidsträckta stranden vild och vacker och på sommarhalvåret kan du njuta av sköna simturer. Bägge bröderna är ryttare som tävlat hoppning på professionell nivå. De har lyckats samla ett ambitiöst internationellt gäng av tävlingsryttare och tränare, såsom Anna (svenska) som tävlar upp till 160 cm, Antonio, tvåfaldig portugisisk mästare, Miguel, som tävlar upp till Grand Prix i dressyr, Astrid (svenska), som tävlar i working equitation och Mia (norska) som tävlar upp till 145 cm. Alla brinner de för hästar och ridsport och delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Tillsammans med detta härliga gäng kommer du att trivas och utveckla din ridning.
30 resor nästa avresa 26 maj
Serbien
Serbien – orört och vackert. God vällagad mat och härlig livsglädje. Denna ritt bjuder på fantastiska vyer och vart du än kommer möter du genuin gästfrihet på Serbiens vackra landsbygd. Basen för långritten börjar på en gård i Taor. Igor eller någon av hans guider kommer att visa dig detta vackra landskap som går i "sumadija", som betyder skogsmark och i vacker bergsmiljö i de östra delarna av Dinaric Alps. Det är otroligt vackert och du kommer att få galoppera över öppna fält, på skogsstigar och skritta upp och ner längs bergsstigar och njuta av fantastiska vyer.  Ritten tar dig genom små byar där du välkomnas som gäst i bybornas gårdar och pensionat. Här blir du bjuden på serbiska hemlagade specialiteter som vetebrännvin, ost och goda grillade rätter med mycket grönsaker.  Var dag möts du av nya bilder och intryck. Denna ridresa är en både vacker och kulturell upplevelse som tar dig tillbaka i tiden.
3 resor nästa avresa 4 juni
Skottland - Glasgow
Strax utanför den lilla mysiga orten Lanark, med sina pubar och shoppingstråk, ligger vår ridskola. Den drivs sedan 28 år av paret Maureen och Euen och deras vuxne son Paul. Det finns ett ridhus och två utebanor. Alldeles intill ligger en nerlagd galoppbana, där du kan skritta av din häst efter lektionerna. Här hålls kontinuerligt tävlingar i främst hoppning. Förutom detta finns det härlig landsbygd att utforska. Alla ridlärare är utbildade och godkända av Brittiska Ridförbundet. Ridcentret är godkänt av Brittiska Ridsportförbundet, Brittiska Hoppförbundet och Skottlands Långritts- och ridförbund. Stämningen är varm och trevlig.  Här kan du välja på en vecka med enklare dressyr- och hopplektioner kombinerat med uteritter eller under vissa veckor i maj till september en riktig långritt med byte av boende. Förutom ridning finns det mycket att se och uppleva här i Skottland så detta blir en både spännande och lärorik vecka.
8 resor nästa avresa 5 juni
Slovenien
Här handlar allt om kärlek, det säger till och med namnet, sLOVEnien. "Slovenien lär bli ett av de vackraste länderna du någonsin sett”, står det i reseguiden Lonely Planet. Du kommer även bli väldigt väl omhändertagen. På veckoritten bor du i en liten by en timmes bilresa från Ljubljana på ett mysigt pensionat hos Lise och Zvone med parets islandshästar utanför. Din värd Borut har oftast sina hästar, westernhästar och islandshästar här. På de kortare ritterna bor du på pensionat i byarna Bac eller Pozar. Det finns tre ritter att välja mellan. På veckoritten Karst långritt rider du på den natursköna Karst-platån. Den är mest känd för sina grottor men regionen är också full av fascinerande historia med vackra gamla slott. Det finns även möjlighet att besöka Lipica – lippizanerhästens hem. Vill du rida en kortare ritt väljer du Historiska slott där du utforskar området under tre riddagar.  Gillar du vildmark och äventyr passar Wildlife Experience perfekt. En natt övernattar ni i en jaktstuga djupt inne i skogen, i björnland. Med lite tur kan du även få se en björn! Alla ritter bjuder på god mat och dryck, oftast på pubar och lokala restauranger och mycket hög trivselfaktor.
11 resor nästa avresa 1 juni
Slovenien
Här handlar allt om kärlek, det säger till och med namnet, sLOVEnien. "Slovenien lär bli ett av de vackraste länderna du någonsin sett”, står det i reseguiden Lonely Planet. Du kommer även bli väldigt väl omhändertagen. På veckoritten bor du i en liten by en timmes bilresa från Ljubljana på ett mysigt pensionat hos Lise och Zvone med parets islandshästar utanför. Din värd Borut har oftast sina hästar, westernhästar och islandshästar här. På de kortare ritterna bor du på pensionat i byarna Bac eller Pozar. Det finns tre ritter att välja mellan. På veckoritten Karst långritt rider du på den natursköna Karst-platån. Den är mest känd för sina grottor men regionen är också full av fascinerande historia med vackra gamla slott. Det finns även möjlighet att besöka Lipica – lippizanerhästens hem. Vill du rida en kortare ritt väljer du Historiska slott där du utforskar området under tre riddagar.  Gillar du vildmark och äventyr passar Wildlife Experience perfekt. En natt övernattar ni i en jaktstuga djupt inne i skogen, i björnland. Med lite tur kan du även få se en björn! Alla ritter bjuder på god mat och dryck, oftast på pubar och lokala restauranger och mycket hög trivselfaktor.
6 resor nästa avresa 11 juni
Spanien, Andalusien dressyr
Vår nya dressyrpärla ligger i soldränkta Andalusien, nära kusten och endast en timme från Sevilla. José Manuel kunde inte hittat ett bättre ställe att äntligen realisera sin dröm om att skapa ett dressyr center på. Målet var att bygga upp en personlig anläggning där varje ryttare och häst är unik och tas om hand på bästa möjliga sätt för att trivas, utvecklas och må bra. Ridcentret ligger i utkanten av staden El Rocio som är en hästälskares paradis. Alla vägar består av sand och det finns inga trafikljus, gatumarkeringar eller trottoarer. Känslan är att befinna sig i vilda västern på 1800 - talet. Det finns till och med barer med bord på ryttarhöjd, där man kan ställa sitt glas och sitta kvar och avnjuta sin dryck på hästryggen.  Många ryttare från Madrid och Sevilla har sina sommarhus här, då de flesta fastigheter även har ett stall. Från gatan ser det ut som ett vanligt bostadshus, men när du går in hittar du hästar uppstallade i samma hus som familjen bor. José Manuel har tidigt gått i lära hos en dressyrmästare, men utbildade sig samtidigt till ingenjör med inriktning natur och miljö. Efter några års arbete i den angränsande nationalparken tog dock hans passion för hästar och dressyr över, så han återgick till att utbilda hästar och ryttare. Nu har han och hans fru Maria tagit steget att driva sitt eget dressyrcenter. Här kan du rida på välutbildade spanska hästar, PRE (Pura raza Espanola), PRE korsningar och Lusitanos. Det är både valacker och hingstar, och du har självklart möjlighet att prova på både piaff och passage. Ungefär en gång per månad arrangerar  José Manuel en mycket intressant långritt i nationalparken. Under 5 dagar rider ni mellan 6 och 7 timmar varje dag. Ni får upptäcka den skyddade parken Doñana med dess fyra ecosystem från hästryggen, genom områden med vilda djur (rådjur, lodjur...). Ni avslutar den sista dagen med en härlig strandritt. De har även valt att satsa på maten som komponeras av en mästerkock och lagas av lokala kvalitets råvaror. Du bjuds även på ett gott vin till lunch och middag. Njut även av José Manuels pappas hemodlade tomater, färskpressad apelsinjuice och ägg från gårdens höns. Huset är läckert med 6 meter i takhöjd, och det finns en lägenhet samt fyra fina dubbelrum på övervåningen. Inom en kvart med bil kan du njuta av en 30 km lång gyllengul sandstrand och den större orten El Monte är också värd ett besök. Vill du uppleva dressyrens vackra konst i en hemtrevlig, hjärtlig miljö, ska du åka hit.
15 resor nästa avresa 26 maj
Spanien, Andalusien dressyr
Vår nya dressyrpärla ligger i soldränkta Andalusien, nära kusten och endast en timme från Sevilla. José Manuel kunde inte hittat ett bättre ställe att äntligen realisera sin dröm om att skapa ett dressyr center på. Målet var att bygga upp en personlig anläggning där varje ryttare och häst är unik och tas om hand på bästa möjliga sätt för att trivas, utvecklas och må bra. Ridcentret ligger i utkanten av staden El Rocio som är en hästälskares paradis. Alla vägar består av sand och det finns inga trafikljus, gatumarkeringar eller trottoarer. Känslan är att befinna sig i vilda västern på 1800 - talet. Det finns till och med barer med bord på ryttarhöjd, där man kan ställa sitt glas och sitta kvar och avnjuta sin dryck på hästryggen.  Många ryttare från Madrid och Sevilla har sina sommarhus här, då de flesta fastigheter även har ett stall. Från gatan ser det ut som ett vanligt bostadshus, men när du går in hittar du hästar uppstallade i samma hus som familjen bor. José Manuel har tidigt gått i lära hos en dressyrmästare, men utbildade sig samtidigt till ingenjör med inriktning natur och miljö. Efter några års arbete i den angränsande nationalparken tog dock hans passion för hästar och dressyr över, så han återgick till att utbilda hästar och ryttare. Nu har han och hans fru Maria tagit steget att driva sitt eget dressyrcenter. Här kan du rida på välutbildade spanska hästar, PRE (Pura raza Espanola), PRE korsningar och Lusitanos. Det är både valacker och hingstar, och du har självklart möjlighet att prova på både piaff och passage. Ungefär en gång per månad arrangerar  José Manuel en mycket intressant långritt i nationalparken. Under 5 dagar rider ni mellan 6 och 7 timmar varje dag. Ni får upptäcka den skyddade parken Doñana med dess fyra ecosystem från hästryggen, genom områden med vilda djur (rådjur, lodjur...). Ni avslutar den sista dagen med en härlig strandritt. De har även valt att satsa på maten som komponeras av en mästerkock och lagas av lokala kvalitets råvaror. Du bjuds även på ett gott vin till lunch och middag. Njut även av José Manuels pappas hemodlade tomater, färskpressad apelsinjuice och ägg från gårdens höns. Huset är läckert med 6 meter i takhöjd, och det finns en lägenhet samt fyra fina dubbelrum på övervåningen. Inom en kvart med bil kan du njuta av en 30 km lång gyllengul sandstrand och den större orten El Monte är också värd ett besök. Vill du uppleva dressyrens vackra konst i en hemtrevlig, hjärtlig miljö, ska du åka hit.
11 resor nästa avresa 19 juni
Spanien, Costa del Azahar
Äntligen! efter många års letande har vi glädjen att kunna erbjuda dressyr på frieserhingstar. Och detta i vackrast möjliga miljö och med största chans till sol, och god mat & vin. Detta är ett unikt och exklusivt tillfälle att båda få rida dressyr på dessa svarta sagohästar och även få galoppera längst den spanska kustremsan! Vissa program innehåller även välgörande yoga. I utkanten av Amposta omgiven av hav, berg, olivträd och apelsinodlingar, har Oriol som är mer eller mindre född på hästryggen, en stor gård med endast frieserhästar. Han och hans bror bestämde sig för att importera frieserhästen till Spanien. De är nu ledande i Spanien och ett stort namn i övriga frieservärlden. På plats har vi svenska Matilda Axelsson som brinner för både hästar och att ge alla gäster en riktig wow upplevelse. Hon är passionerad över att få visa dig det Spanien som hon själv älskar. Matilda finns tillgänglig under din vistelse och kommer även att hjälpa till med översättning på dressyrlektionerna. Mi casa es tu casa! Ni bor i fina och genuina semesterhus som ligger 10-15 minuter från ridanläggningen. Detta ger dig en chans att uppleva och se mer av Costa del Azahar och dess fantastiska omgivningar. Alla hus har antingen gångavstånd till hav, pool (öppen under säsong) eller härlig utsikt över bergen. Maten är en mycket viktig del av upplevelsen och området är känt för sina olika risrätter med fisk och skaldjur. Det sägs att den bästa paellan i världen kan hittas här!  Dressyr på sagohästar + personligt omhändertagande i vacker miljö + god mat & vin = måste upplevas!
1 resa 27 maj
Spanien, Katalonien - Besalú och sjöar
På Besalu & sjöar långritt rider du fyra heldagsritter i det inre av Katalonien. Över slätter, skogar och nära den största sjön i regionen. Ritten tar er genom regionerna "Plà de l'Estany", "Garrotxa" och "Alt Empordà" och på kvällarna får du uppleva kvällslivet i Besalú och Banyoles. 5 nätter, 4 dagars ridning, 4-6 timmar/dag, 120km Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
3 resor nästa avresa 12 september
Spanien, Katalonien - Berg & hav
Galopp på orörda stränder, ridning genom gamla byar och romanska kyrkor. Från foten av Pyrenéerna till de böljande slätterna i Empordà-regionen, kantad av den långa Bay of Roses, åtta kilometer strand! Varje timme passeras med vackra byar, slott och kyrkor såsom Castelló d'Empúries en livlig katedralstad. Rid genom Alt Empordàs fantastiska natur. Upptäck små medeltida byar som Besalú, Crespià och Bàscara. Korsa kullar och fält av vete, vallmo och solrosor. Galoppera på kustängar och följ slingrande vattendrag. Alt Empordà är full av kultur, historia och naturlig mångfald. 7 nätter, 6 dagars ridning - 4-6 timmar/dag, 180km. Vilafreser - Sant Marti d’Empúries - Castelló d’Empúries - Boadella lake - Besalú - Espinavessa - Vilafreser Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
5 resor nästa avresa 11 september
Spanien, Katalonien - Beach & Meadows
Denna långritt rids längs den katalanska kusten, genom det fantastiska landskapet Empordà och Costa Brava. Det är en vacker kuststräcka och detta område har en rik medeltida historia, vacker natur och ett konstnärligt arv. Det har faktiskt utnämnts till en av världens bästa destinationer av National Geographic Traveler Magazine. Du kommer också att rida genom ett naturreservat, Parc Natural dels Aiguamolls de Empordà. Denna nationalpark har utsetts som både en RAMSAR-plats och ett viktigt fågelområde. Parken består av myrmark och bebos av övervägande vattenfåglar. Mer än 300 olika arter har blivit sedda här. Du kommer även att rida genom "La Gola", som är ett skyddat naturområde och består av stränder och sanddyner. Denna ritt bjuder på strandgalopper, vacker orörd natur och besök i små genuina byar och ett flertal historiska byggnader i form av slott och kyrkor. Trevlig guidning, bra ridning och god mat & vin sätter en extra krydda på ritten. Stränder & historisk landsbygd 8 dagar / 7 nätter – 160 KM - 4/6 timmars ridning/dag Vilafreser - Sant Marti d'Empuries - Castelló d'Empuries - Vilafreser - La Gola de Ter - Serra d'Aró - Vilafreser Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
6 resor nästa avresa 5 juni
Spanien, Katalonien - Extreme trail, kortvecka
Är du en erfaren ryttare med begränsad tid passar detta perfekt. Under en långhelg kommer du att rida lika mycket som under en vecka. Under fyra dagar rider du 5-7 timmar/dag i ett högt tempo. Ritten går längs vägar och över slätter och stränder i Alt Empordà-regionen. Du får njuta av fartfylld ridning och detta i kombination med övernattning i Besalú och Sant Pere Pescador, där du om du vill och orkar kan ta del av ett rikt nattliv, gör denna ritt till en riktig pulshöjare. 4 nätter – 4 dagars ridning, 170 KM - 5/7 timmars ridning/dag Vilafreser - Besalú - Vilaür - Gulf of Rosas - Vilafreser   “For athletic type and highly experienced riders” Läs mer resefakta här>>
6 resor nästa avresa 8 juni
Spanien, Katalonien - New Year Trail
Från 28 december till den 4e januari, njut av sex härliga dagar i sadeln och en riktigt god middag och ett avslappnat och gemytligt nyårsfirande med ryttare från hela världen. 7 nätter - 4/6 timmar X 6 dagars ridning Vilaür - La Gola - Sant Martí d’Empúries - Vilaür – Vilanant - Besalú - Vilaür “One of the more unforgettable way to close the year” Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
1 resa 28 december
Spanien, Costa de la Luz
Costa de la Luz är den del av Andalusiens kust som sträcker sig från Tarifa till Portugal. Hit har inte massturism nått, så här är det fortfarande genuint och personligt, och du kan få lära känna det geuina Spanien. Följ med Jesus, som är en passionerad ryttare sen barnsben, på långritt, på en av hans fina och välmående hästar. Du kan välja mellan två vitt skilda och spännande långritter. På Strandritt och spanska ridskolan i Jerez , kommer du att få njuta av ridning på fina stränder och bland sanddyner och inne i två vackra nationalparker med sina kända korkekar. Samt för många höjdpunkten på veckan, besök på motsvarigheten till Spanska ridskolan i Wien, med tillhörande show. Du kommer att bo på två trevliga hotell av bra standard där du äter goda middagar med vin. Luncherna kommer att avnjutas på små lokala tavernor eller bestå av goda picknicks.  På långritten Från Gibraltar till Ronda , följer du historiska hovspår från regenter mellan 800-1500 -talet som till stor del är ansvariga för närvaron av så många citadeller, fästningar och slott. Du byter boende var natt och bjuds även här på mycket god mat och vin.   Bägge ritterna präglas av Jesus lokalkännedom, entusiasm, horsemanship och trevliga sätt, såväl häst som ryttare stortrivs.
5 resor nästa avresa 4 september
Spanien, Costa de la Luz
Costa de la Luz är den del av Andalusiens kust som sträcker sig från Tarifa till Portugal. Hit har inte massturism nått, så här är det fortfarande genuint och personligt, och du kan få lära känna det geuina Spanien. Följ med Jesus, som är en passionerad ryttare sen barnsben, på långritt, på en av hans fina och välmående hästar. Du kan välja mellan två vitt skilda och spännande långritter. På Strandritt och spanska ridskolan i Jerez , kommer du att få njuta av ridning på fina stränder och bland sanddyner och inne i två vackra nationalparker med sina kända korkekar. Samt för många höjdpunkten på veckan, besök på motsvarigheten till Spanska ridskolan i Wien, med tillhörande show. Du kommer att bo på två trevliga hotell av bra standard där du äter goda middagar med vin. Luncherna kommer att avnjutas på små lokala tavernor eller bestå av goda picknicks.  På långritten Från Gibraltar till Ronda , följer du historiska hovspår från regenter mellan 800-1500 -talet som till stor del är ansvariga för närvaron av så många citadeller, fästningar och slott. Du byter boende var natt och bjuds även här på mycket god mat och vin.   Bägge ritterna präglas av Jesus lokalkännedom, entusiasm, horsemanship och trevliga sätt, såväl häst som ryttare stortrivs.
1 resa 23 oktober
Spanien, Malaga - Uteritter och dressyrlektioner
Endast fyrtio minuter från Malaga ligger den fina gården från 1800-talet, vackert inramad av berget La Camorra i norr och La Sierra del Torcal i söder. Hit välkomnar det engelska paret Christine och Paul och deras trevliga personal dig med öppna armar. Här råder en hjärtlig och personlig stämning och alla månar om att du ska få en härlig och avkopplande ridsemester. Många återkommande gäster visar att de lyckas. Under din vistelse bjuds du på Sceniska uteritter och lektioner. Oftast rider ni ut på en härlig långritt efter frukost. Genom oliv- och vinodlingar, över floden och genom nationalparken La Camorra.. Ibland stannar ni vid en liten bar för förfriskningar. Ingen ritt är den andra lik. På eftermiddagen efter ett uppfriskande dopp i poolen kan du få en lektion på ridbanan. Hästarna är mjuka och följsamma och utbildade upp till lätt klass samt ett par med högre utbildning. Att vistas här gör gott för kropp och själ. Ingen stress och press utan du får njuta av vackra uteritter och givande lektioner. Här månar man inte bara om sina gäster utan även djuren står högt i värde. Christine och Paul brinner för att hjälpa djur som far illa. Flera av hästarna är "rescue" hästar som dom med mycket stort tålamod tränat till fina och harmoniska ridhästar. Även övergivna hundar hittar hit och flera gäster har tagit med sig en hem. 
28 resor nästa avresa 29 maj
Spanien, Mallorca - Klosterritt
Programmet inleds med en lektion och uteritt och följs av tre heldagsritter till kloster i bergen Sant Salvador, Consolació och Montission. Efter en ledig med besök i Palma eller stranden Es Trenc, rider ni ut på en tvåtimmarsritt.  Läs mer resefakta här>> Programmet är preliminärt och kan komma att ske i olika ordning.  Söndag: Ankomst Måndag: 1 timmes lektion och 1 timmes uteritt Tisdag: Heldagsritt till Monastery Montission  Onsdag: Heldagsritt till Santuari de Consolació Torsdag: Fri dag med besök till Palma eller stranden Es Trenc Fredag: Heldagsritt till Santuari de Sant Salvador  Lördag: 2 timmars uteritt  Söndag: Frukost och avresa Under november månad finns det möjlighet att lägga till en strandritt till Es Trenc beach istället för lördagens ordinarie program. Ni körs då 20 minuter med bil till Sa Rapita där ni börjar rida till Es Tranc Beach. Ni passerar Ses Covetes och fortsätter sedan upp i bergen till Salobrar (salt mountains) med vacker utsikt över stranden och sedan tillbaka till Sa Rapita. Ni stannar även för pick nick lunch under dagen. Pris för detta tillval finns under Boka på förfrågan under Datum & priser nedan. Ca 4 timmars ridning.  
24 resor nästa avresa 29 maj
Spanien, Mallorca - Allroundvecka
Vill du ha allt? Både dressyr på de fantastiska andaluserina, heldagsritt i den vackra naturen och sist men inte minst hoppning och markarbete? Då är detta program ditt val. Att kombinera ridträning, med sol, bad och god mat och dryck måste vara den optimala semestern. Du kommer att få 6 timmar markarbete och hoppning (upp till ca 90cm-1m hinder), 3 timmar dressyr på de fina dressyrhästarna 1 timmes uteritt. En dag får ni en heldagsritt till Consolació klostret. Att kombinera ridträning, med sol, bad och god mat och dryck måste vara den optimala semestern. Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information om Spanien - Mallorca programmen se- Mallorca-dressyr-eller-langritt
62 resor nästa avresa 29 maj
Spanien, Mallorca - Dressyr på andalusier
Här har du chansen att få uppleva dressyr och hoppning på varmare breddgrader i en härlig miljö. Mellan ridpassen är det härligt att ligga vid poolen och njuta av solen, samtidigt som du kan se hästarna tränas på ridbanan. Många blir förtjusta i den andalusiska hästen, då den är både vacker och trevlig att rida. På detta program lär du dig att rida med så små hjälper som möjligt. Hästarnas känslighet och arbetsvillighet gör dem till utmärkta läromästare. Även mycket erfarna ryttare kan lägga sig till med ovanor. Sitter du t.ex. lite snett i sadeln när du gör en galoppfattning kommer inte hästen att börja galoppera utan förflytta sig åt sidan. Men gör du rätt får du omedelbart rätt gensvar. När allt stämmer känns det som du dansar med din häst. Ridningen börjar på måndagen med 1 dressyrlektion och en uteritt, därefter rider du  2 dressyrlektioner per dag från tisdag till och med onsdag. På torsdagen får ni en härlig heldagsritt till ett kloster med picknicklunch. På fredagen rider ni 2 dressyrlektioner igen. Lördagen avslutas med en lektion på förmiddagen och så har ni eftermiddagen fri för att kanske slappa vid poolen, boka en massage eller en extra lektion innan avskedsmiddagen på kvällen. Grupperna är små med normalt 4 ryttare. Totalt kan vara maximalt 7 ryttare på programmet. Hästarna är högt utbildade och du kommer att träna på sluta, öppna, skänkelvikning, galoppombyten och kanske du är redo för en passage. Du kommer att rida på en hingst eller valack beroende på vad din tränare anser bäst. Detta är en både lärorik och fantastisk vecka! Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information och resefakta om Spanien, Mallorcaprogrammen se- mallorca-dressyr-hoppning-uteritt
62 resor nästa avresa 29 maj
Spanien, Sierra Nevada
Alpujarra långritt & minilångritt   Sierra Nevada är den högsta bergskedjan på spanska fastlandet. La Alpujarra kallas Sierra Nevadas sydsluttning som vetter mot Medelhavet. Det sägs vara en av de mest förtjusande och vackraste regionerna i världen. Det är känt för sin vackra natur, sina snötäckta berg och de små genuina vitkalkade byarna. Här har du chans att rida på en spännande långritt med Sarah från England eller någon av hennes guider.  Flora och fauna är spektakulär och du bjuds hela tiden på fantastiska utsikter. Ritten går upp och ner längs gamla åsnevägar och genom vackra dalar. Terrängen varierar dagligen, från bergsvägar, till pinjeskogar och mandel och olivodlingar. Byar passeras med typiska vita hus på små smala vindlande gator med begonior som hänger i fönstren och klädstreck mellan husen.  Du rider normalt fem till sex timmar per dag i ett vackert bergslandskap i ett lugnt tempo, men med några galopper per dag och ibland måste du även hoppa av och leda din häst. Oavsett tempot kommer utsikten vara spektakulär. Du bor i bergsstugor och små hotell utefter vägen och bjuds på god spansk mat. Du kommer att uppleva ett helt annat Spanien än den vanliga turisten gör. 
29 resor nästa avresa 28 maj
Spanien, Sierra Nevada
Alpujarra långritt & minilångritt   Sierra Nevada är den högsta bergskedjan på spanska fastlandet. La Alpujarra kallas Sierra Nevadas sydsluttning som vetter mot Medelhavet. Det sägs vara en av de mest förtjusande och vackraste regionerna i världen. Det är känt för sin vackra natur, sina snötäckta berg och de små genuina vitkalkade byarna. Här har du chans att rida på en spännande långritt med Sarah från England eller någon av hennes guider.  Flora och fauna är spektakulär och du bjuds hela tiden på fantastiska utsikter. Ritten går upp och ner längs gamla åsnevägar och genom vackra dalar. Terrängen varierar dagligen, från bergsvägar, till pinjeskogar och mandel och olivodlingar. Byar passeras med typiska vita hus på små smala vindlande gator med begonior som hänger i fönstren och klädstreck mellan husen.  Du rider normalt fem till sex timmar per dag i ett vackert bergslandskap i ett lugnt tempo, men med några galopper per dag och ibland måste du även hoppa av och leda din häst. Oavsett tempot kommer utsikten vara spektakulär. Du bor i bergsstugor och små hotell utefter vägen och bjuds på god spansk mat. Du kommer att uppleva ett helt annat Spanien än den vanliga turisten gör. 
29 resor nästa avresa 1 juni
Sverige, Lappland - Vinteräventyr (4 dagar)
Välkommen för ett vinteräventyr på fyra dagar i Norra Sverige med det bästa som kan erbjudas av aktiviteter. Du får åka rensläde, rida islandshäst, få dig till livs av den samiska kulturen och prova att köra skoter. Du får uppleva dessa dagar tillsammans med lokala guider, mycket väl förtrogna med området och med den samiska kulturen. Under dessa dagar besöker ni också det berömda Icehotel. Du får uppleva lugn och stillhet samt vistas mycket ute i naturen och får säkert se både norrsken, ren, älg och andra djur. Det du upplever här är genuint och äkta med spännande aktiviteter ute i naturen.  Efter ankomst till Kiruna den första dagen efter lunch åker ni till hästgården. Du börjar med en introduktion under eftermiddagen och avslutar dagen med en god trerätters middag. Övernattningen sker på gården och på gården och runtomkring finns olika vilda och tama djur som häst, hund, ren, älg, räv, get, katt mm som förgyller tillvaron. Nästa dag får du prova på att köra skoter, två personer per skoter. Ni har med er lunch som tillagas över öppen eld. På eftermiddagen ger ni er ut på en ridtur i skogen på islandshästarna. Där får ni kanske se både norrsken, ren och älg. Dagen avslutas runt elden i kåtan med god mat tillagad av lokala matvaror.  Den tredje dagen samisk kultur med lunch i kåta och du får prova på att åka släde efter ren, vilket är samernas gamla transportsätt. Ni besöker det berömda Icehotel på eftermiddagen, äter middag där och kommer tillbaka till gården på kvällen. Den sista dagen rider ni en kortare tur i skogen och transfer till Kiruna på dagen. Det kan hända att vi gör aktiviteterna i en annan ordning än det är angivet i programmet. Övernattning sker i dubbelrum i hus på vår hästgård med gemensamt kök, dusch och toalett. De flesta aktiviteter utgår från vår gård, men till vissa tar vi oss med bil. Maten som serveras har lokal prägel och består till stor del av vilt och fisk.  Ingår: 3 nätter, 4 dagar, alla aktiviteter i programmet, helpension (from middag första dagen tom frukost fjärde dagen), häst med utrustning, guide (svenska, engelska), vinterytterkläder, hjälm, transfer Kiruna Extra: Du kan byta ut en av nätterna på gården mot en övernattning på ICEHOTEL (2 p i dubbelrum – is-rum mån-ons) 3250 kr extra per person. Eget rum ICEHOTEL 5995 kr.  Minimiålder 12 år / maxvikt 90 kg. Min 3 pers per tur. Läs mer om Vintervecka till häst (sju dagar) här>> Läs mer resfakta om resmålet här>>  
5 resor nästa avresa 11 december
Sverige, Lappland - Vintervecka till häst (7 dagar)
Välkommen till en fascinerande vintervecka med ridning på islandshäst kombinerat med andra aktiviteter. Det är spännande att rida i snön, i mörker och i dagsljus. Förutom att rida ut på tur får du också rida lektion, besöka det berömda Ishotellet (där du mot tillägg kan övernatta i ett isrum), åka rensläde, samt lära dig om den samiska kulturen och åka ut med skoter. Du guidas av samiska guider denna vecka, väl förtrogna med området, naturen och djuren. Här får du uppleva lugnet och tystnaden, samt förhoppningsvis se norrsken, renar och älgar och andra djur. Här följer ett exempel på veckoprogrammet: Efter transfer till hästgården den första dagen har ni en introduktion för att bli bekant med hästarna. Du blir serverad en tre-rätters middag efteråt. Förhoppningsvis ser du det vackra norrskenet och runt gården finns gott om älgar. Den andra dagen lär du dig att köra skoter, två personer på varje skoter. Lunch blir det utomhus. Senare rider ni på en tur i skogen i vintermörkret för att spana efter norrskenet och tillbringar kvällen runt elden i kåtan. Den tredje dagen får ni lära känna  den samiska kulturen, hur de lever, träffa renar, prova på renslede vilket är samernas gamla transportsätt. Lunch. På eftermiddagen beger ni er till det berömda Icehotel för ett besök (går att boka in övernattning i ett isrum). Ni äter middag där och kommer tillbaka till gården på kvällen. Den fjärde dagen har ni en ridlektion speciellt för islandshästridning och på eftermiddagen besöker ni staden Kiruna och ett samiskt museum. Kiruna är unikt med tanke på att man håller på och flyttar stora delar av staden för att utvidga gruvan. Går även att mot tillägg byta ut mot hundspanntur. Nästa dag blir det en ridtur i skogen och du får chansen att bada bastu vid Kalixälvens strand. Den sjätte dagen rider ni ut i skogen och på eftermiddagen får du en ridlektion. Sista dagen körs ni tillbaka till Kiruna. Under denna vecka bor du i ett gästhus på hästgården med tre rum, gemensamt kök och badrum. Gården är vackert belägen vid Kalixälvens strand väster om Kiruna. Maten består av våra lokala specialiteter såsom vilt och fisk. De flesta aktiviteterna sker utifrån gården, men till några tar ni er med bil. Aktiviteterna i programmet kan komma i en annan ordning än det är angivet. Ingår: 6 nätter, 7 dagar, helpension (middag från dag 1 till frukost dag 7), alla aktiviteter i programmet, vinterytterkläder, hjälm, transfer Kiruna Ankomst: Senast kl. 15.00 Mot tillägg: Du kan byta ut en av nätterna på gården mot en övernattning på ICEHOTEL (2 p i dubbelrum – isrum mån-ons) 3250 kr extra per person. Eget rum ICEHOTEL 5995 kr. Istället för att besöka Kiruna kan du välja en hundspannstur på delad släde för 2500 kr/pers (2p per släde, inkl lunch) Minimiålder 12 år / maxvikt 90 k Läs mer resfakta om resmålet här>>
8 resor nästa avresa 11 december
Sydafrika, Karongwe "Big Five" safari
Denna safari är den mest populära och anordnas året runt. Ankomst är på lördagar vid lunchtid och efter en säkerhetsgenomgång börjar din första safariritt. Ni stannar i bascampen i tre nätter och utforskar omgivningarna. Den fjärde dagen rider ni till Beacon rock och sover under stjärnorna. På morgonen rider ni till nästa vackra camp. Där stannar ni i två nätter. Sedan en lång ritt tillbaka till baslägret och en sista kväll tillsammans. Denna ritt  förkortas vissa datum till 5 nätter genom att ni inte rider till campen vid Makhutswe floden utan ni rider tillbaka till bascampen efter en natt under stjärnorna.  Läs mer resfakta här
18 resor nästa avresa 4 juni
Sydafrika, Sunshine Coast
Hisnande strandgalopper + safari med chans att se The big five = svårslaget! Upplev ditt livs äventyr med utmärkt ridning på fantastiska stränder i högt tempo och safari med ridning bland de vilda djuren. Veckan inleds längs Indiska Oceanens orörda och vackra stränder. Tillsammans med Jono och hans vältrimmade distanshästar, kan du galoppera kilometervis (utan att överdriva). Så bra att jag trodde att jag drömde. Tidvattnet spelar en viktig roll på denna långritt, så vissa delar kan du behöva simma med din häst, vilket är en mycket rolig erfarenhet. I mitten av veckan bjuds du på ridning bland de vilda djuren och har chans att se fyra av ”The Big Five”. På kvällen åker ni flodbåt och lär se ännu fler djur. Ytterligare en dag tillbringas bland de vilda djuren, denna gång i en safaribil, då hästarna får en välförtjänt vila. Ni utforskar Addo Elephant National Park, och här finns alla medlemmar av ”The Big Five”, som är leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Under veckan bor du främst i ett bekvämt safaritält läger och på två olika strandhotell/guest house. Efter en lång dag i sadeln och en god måltid är det lätt hänt att man blir sittande med ett glas vin framför lägerelden och njuter av alla exotiska ljud. En oförglömlig, innehållsrik och mycket prisvärd ritt som är tillgänglig året runt. Obeskrivbara upplevelser och excellent ridning!
13 resor nästa avresa 3 juni
Sydafrika, Waterberg - Ranchvistelse med safari
Ranchen är vackert belägen vid en sjö med flodhästar och består av ett smakligt renoverat kolonialhus med sin stora klassiska veranda omiven att ett antal gäststugor, alla med sin egen karaktär.  Här kommer du att trivas. Du bor antingen i det stora huset eller i en av stugorna. Din vistelse här skräddarsys och med en hjord av 60 hästar, finns det en lämplig partner för varje ryttare. Valmöjligheterna är många med spännande ridning bland de vilda djuren, simma med hästarna, westernlekar, hoppa på terrängbanan och om du vill kan du lära dig spela polocross. Det går till och med att gifta sig här, för att inte glömma att det är ett perfekt resmål för dig som fyller jämnt. Barn över åtta år är hjärtligt välkomna och kommer att älska varje minut. Utan distraktionen av datorer kan familjer flätas samman och njuta av härliga upplevelser tillsammans. Läs mer resefakta här>>
32 resor nästa avresa 28 maj
Sydafrika och Botswana - Afrika explorer
Få det bästa av två länder. Perfekt för erfarna ryttare som vill uppleva så mycket som möjligt.  Denna spännande ritt kombinerar fyra nätter på en nybyggd camp i Waterberg och tre nätter i Limpopo valley i Botswana. Först utforskas Waterbergs fantastiska högland för att sen på nya hästar förflytta er i Mashatu Game Reserve i Tuli. Det finns gott om vilda djur så i Sydafrika finns det chans att få se bland annat giraff, zebra, impala, röd koantilop, eland och rörbock liksom många av de mindre däggdjur som jackal, babianer, apor och vårtsvin och i Botswana Mashatu,som omfattar 30.000 hektar och är hem till stora hjordar av elefanter, liksom ett stort antal katter, inklusive leoparder, lejon, gepard och afrikansk vildkatt och andra slättdjur som giraff och zebra. Campen i Waterberg ligger högt upp, ovanför Matlapeng-dalen i hjärtat av de skogsklädda bergen. Här har du en underbar panoramautsikt över de centrala högländerna i Waterberg-massivet. De klassiska tvåmans safaritälten är uppbyggda på trädäck med eget badrum bakom tältet. En natt sover ni i Bellevue lodges. På Botswanadelen av safarin bor ni på stationära camper som ligger inbäddat i skuggan av centurion Mashatu-träd. Tälten är uppbyggda på teakplattformar, med egen WC och varmvatten-dusch.  Maten är utmärkt, lunchen består ofta av rikliga picknicks och middagarna är utmärkta med mycket grönsaker och serveras med ett gott vin.   Läs mer reseinformation här>>
31 resor nästa avresa 27 maj
Ungern, Budapest - Härlig ranchvistelse
Du behöver inte åka ända till USA för att få vara cowboy. Det räcker med några timmars flygresa och du kan ta på dig westerbootsen och svinga dig upp på en fin quarterhäst, appaloosa eller varför inte en paint. Denna ranch har sitt ursprung i dess ägares genuina intresse för western och hästar. Det var länge en privat ranch och stuteri, men nu har de öppnat upp dörrarna för utländska ridgäster. Det sparas inte på något för att gäster och hästar ska må bra och trivas.  Ute på landsbygden, ca 90 km från Budapest nära Kunsagi National Park i Soltszentimre hittar du denna trevliga ranch på 60 hektar som erbjuder grundläggande westernlektioner och härliga uteritter i Kiskunsagi nationalpark där den sandiga marken är perfekt för lugna galopper. Det är en lugn, avslappnad och harmonisk stämning på ranchen och instruktörerna som är erfarna ryttare ser fram emot att välkomna dig. En stor fördel med western är att man rider i bekväma westernsadlar på coola hästar. Veckan består främst av härliga uteritter. Du bjuds på god ungersk mat och dryck och ett svalkande dopp i poolen är ju alltid skönt.  Där finns 2 ridbanor, en på 60 x 30 meter och en på 35 x 70 meter. Dessutom finns det ett ridhus på 22 x 44 meter och en rundcorall. Detta resmål passar alla typer av resenärer från singel resenären till familjer, grupper av vänner och även husdjur. Andra aktiviteter du kan köpa till när du inte rider är bland annat besök på den lokala ostfabriken, fågelskådning, utflykt till staden Kecskemét. Vissa aktiviteter måste förbokas.   Det finns en utomhus pool, en relaxavdelning med finsk bastu, infra- och ångbastu, saltvägg och jacuzzi som du kan slappna av i efter en dag i sadeln. Du lär komma hit både en, två och flera gånger. 
31 resor nästa avresa 29 maj
Ungern, Budapest - Härlig ranchvistelse
Du behöver inte åka ända till USA för att få vara cowboy. Det räcker med några timmars flygresa och du kan ta på dig westerbootsen och svinga dig upp på en fin quarterhäst, appaloosa eller varför inte en paint. Denna ranch har sitt ursprung i dess ägares genuina intresse för western och hästar. Det var länge en privat ranch och stuteri, men nu har de öppnat upp dörrarna för utländska ridgäster. Det sparas inte på något för att gäster och hästar ska må bra och trivas.  Ute på landsbygden, ca 90 km från Budapest nära Kunsagi National Park i Soltszentimre hittar du denna trevliga ranch på 60 hektar som erbjuder grundläggande westernlektioner och härliga uteritter i Kiskunsagi nationalpark där den sandiga marken är perfekt för lugna galopper. Det är en lugn, avslappnad och harmonisk stämning på ranchen och instruktörerna som är erfarna ryttare ser fram emot att välkomna dig. En stor fördel med western är att man rider i bekväma westernsadlar på coola hästar. Veckan består främst av härliga uteritter. Du bjuds på god ungersk mat och dryck och ett svalkande dopp i poolen är ju alltid skönt.  Där finns 2 ridbanor, en på 60 x 30 meter och en på 35 x 70 meter. Dessutom finns det ett ridhus på 22 x 44 meter och en rundcorall. Detta resmål passar alla typer av resenärer från singel resenären till familjer, grupper av vänner och även husdjur. Andra aktiviteter du kan köpa till när du inte rider är bland annat besök på den lokala ostfabriken, fågelskådning, utflykt till staden Kecskemét. Vissa aktiviteter måste förbokas.   Det finns en utomhus pool, en relaxavdelning med finsk bastu, infra- och ångbastu, saltvägg och jacuzzi som du kan slappna av i efter en dag i sadeln. Du lär komma hit både en, två och flera gånger. 
31 resor nästa avresa 29 maj
USA, Arizona - Cowboy i Vilda västern
Välkommen till en mycket trevlig "guest-ranch" med bra ridning i vacker natur med massor av kaktusar, men där det även finns mycket annat att göra utöver ridningen.  Ranchen har ägts av samma familj sedan 1960-talet. Familjens mål är att ha en hemtrevlig ranchatmosfär utan att för den skull göra avkall på hög kvalitet gällande service, boende, mat och ridning. Deras ständigt återkommande gäster bevisar att de lyckats. Denna charmiga "guest ranch" ger dig en känsla av äkta vilda västern. Du känner kanske igen dig för här spelades delar av den gamla västernserien High Chaparall in. Ranchen ligger vid foten av ett bergsmassiv och omges av stora vidder med fantastiska kaktusar. Ranchen passar speciellt bra för dig som uppskattar en bekväm vistelse med möjlighet till många aktiviteter utöver ridningen, eller som bara vill slappa vid poolen mellan ridturerna. Ranchen har drygt 100 hästar och ca 150 kor.  På lördagarna är det rodeouppvisning på ranchen, något som brukar vara mycket uppskattat! De flesta kvällarna har man uppträdanden och shower efter middagen, t ex orm- och spindelshow, lär dig dansa amerikansk dans eller cowboy-poet på besök.  När du inte rider finns det en mängd aktiviteter att välja mellan såsom tennis, guidade bergspromenader, basket, volleyboll, biljard, bordtennis m.m.. Eller varför inte ta ett uppfriskande dopp ute i poolen eller inne i bubbelpoolen eller bara koppla av i biblioteket.  I spa-avdelningen kan du njuta av massage, bastu och olika typer av behandlingar som betalas på plats. Här finns även en fräsch träningsavdelning med motionscyklar, trappmaskin, multiträningsmaskin m.m..  Familjer med barn i alla åldrar är hjärtligt välkomna, från 5 år får de följa med på skrittritterna och från 8 år även på galoppturerna. Förutom ridning och alla sporter kan de även roa sig i ranchens eget  "game room". Denna ranchvecka passar inte bara dig som är en aktiv ryttare utan alla från unga till gamla som vill passa på att njuta av livets goda.
31 resor nästa avresa 29 maj
Montado
Portugal har länge varit ett populärt golfresmål och landet kan stoltsera med många högklassiga golfanläggningar. Montado Hotel & Golf Resort är en av dem och är en riktig trotjänare med flertalet säsonger i bagaget. I en vacker natur, på den portugisiska landsbygden, ligger denna trevliga anläggning perfekt för dig som under semestern vill andas och leva golf. Under resan får du chansen att resa på heldagsutflykt till Lissabon. (Obs. Guidad tur ingår ej). På Europas yttersta kant ligger denna charmiga kullerstenstad som sprudlar av kultur, historia och shopping. Här finns mängder av saker att upptäcka! Lissabon ligger vackert utmed Atlantkusten och här finns på många vackra utsiktsplatser där du kan blicka ut över floden Tejo och omgivningarna. Stadens historiska centrum är byggt på sju kullar, vilket gör de smala gatorna relativt backiga. På med de gångvänliga skorna eller hoppa på spårvagnen och spana in vad denna charmiga huvudstad har att erbjuda. Under dagen är Belém ett givet besök (spårvagn 15 riktning mot Algés) där du bland annat kan njuta av den portugisiska vaniljkakan Pastel de Nata på anrika cafét Pastéis de Belém.   Utflyken kan du förboka redan innan avresa via "Mina sida" eller genom att ringa in till oss. 
30 resor nästa avresa 10 september
Marina Club
Long Stay med närhet till centrum och med endast kortare bilavstånd till golfen! Välkommen till Marina Club och Algarve. Algarve har länge varit känt för sina fina golfbanor och ett klimat som för oss uppe i norr är något som vi annars bara drömmer om. Golfresorna till Portugal är således mycket populära.    Lagos bjuder på liv och rörelse året om och har dessutom en härlig, gemytlig atmosfär. Du som vill ha något gott att äta behöver inte leta länge. Staden är även välkänd för att ha några av regionens vackraste stränder alldeles i sin närhet, vilket förstärks av att Ponta da Piedade 2014 korades till världens vackraste strand.
27 resor nästa avresa 5 oktober
Marina Club
Long Stay med närhet till centrum och med endast kortare bilavstånd till golfen! Välkommen till Marina Club och Algarve. Algarve har länge varit känt för sina fina golfbanor och ett klimat som för oss uppe i norr är något som vi annars bara drömmer om. Golfresorna till Portugal är således mycket populära.    Lagos bjuder på liv och rörelse året om och har dessutom en härlig, gemytlig atmosfär. Du som vill ha något gott att äta behöver inte leta länge. Staden är även välkänd för att ha några av regionens vackraste stränder alldeles i sin närhet, vilket förstärks av att Ponta da Piedade 2014 korades till världens vackraste strand.
35 resor nästa avresa 5 oktober
Morgado
Morgado Golf Resort ligger naturskönt en bit från kusten och ca en mil från Portimao. Här bor man bra i avkopplande miljö med fina möjligheter till sight-seeing både vid kusten och i närliggande byar och städer samt bergskedjan Serra de Monchique. Resorten har två fina 18-hålsbanor, bra träningsanläggning och ett fyrstjärnigt hotell.
26 resor nästa avresa 24 september
Vilamoura
När man kommer till Vilamoura förstår man verkligen varför Algarve flera gånger har blivit utnämnd till bästa golfdestinationen i Europa. Många fantastiskt fina banor och ambitiösa projekt. Kanske de mest ambitiösa samlas i företagsgruppen Dom Pedro och vi bor på Dom Pedro Vilamoura mitt i stadens centrum. Det är bara 200m till marinan med flera restauranger och 200m till den kilometerlånga sandstranden. Dom Pedro har 5 banor som ligger inom 15 minuters bilfärd från hotellet. Vi kommer spela på Dom Pedro Victoria, Dom Pedro Old Course, Dom Pedro Millennium och Dom Pedro Pinhal. På Dom Pedro Victoria hade de så sent som 2021 Europatourtävlingen Portugal Masters.  På denna resa får man verkligen njuta av golf i världsklass men även en härlig semester med god mat, stranden och en fantastisk marina.
26 resor nästa avresa 24 september
Sesimbra
En golfresa till Sesimbra bjuder på charm, strandläge och mycket golf med spel på tre olika golfbanor! Charmiga kuststaden Sesimbra, några mil söder om Lissabon, är en livlig fiskeby som vuxit sig stark som en pittoresk turistort men samtidigt bevarat sin portugisiska charm. Från den trevliga strandpromenaden fortsätter du upp bland stadens gränder och smågator, kantade av butiker, caféer och restauranger. Vi rekommenderar framför allt ett stopp på någon av fiskrestaurangerna där du kan njuta av havets nyfångade läckerheter.
11 resor nästa avresa 3 oktober
Gloria Verde
Belek är Turkiets största golfområde och ligger på bekvämt avstånd från flygplatsen och staden Antalya. Området är mycket uppskattat för sina banor och hotell i världsklass! Här finns allt man kan önska sig av en oförglömlig golfsemester för golfare på alla nivåer. På femstjärniga Gloria Verde Resort njuter du av lyx vid stranden. Hotellets egen sandstrand, precis vid Medelhavets kant, är inte många meter bort och hotellet har såväl utomhus- som inomhuspool. I anslutning till Gloria Verde Resort ligger Gloria Golf som stoltserar med två uppskattade 18-hålsbanor, Gloria Old Course och Gloria New Course. Båda banorna har genom åren stått som värd för ett antal tävlingar på Europatouren och även arrangerat Lag-VM för amatörer.
21 resor nästa avresa 24 september
Kulinariska vandringar på Amalfikusten
Vandringsresa till Italien 2022 med vandring på vackra Amalfikusten Amalfikusten är ett paradis för alla dem som tycker om utmanande vandringar och en överväldigande natur. Vi kan nu stolt presentera en vandringsresa till denna storslagna kust, som kommer att bjuda på både italienska specialiteteter, charmerande hotell och trötta fötter. Resan vänder sig till den som önskar en aktiv semester i en vacker natur och med svett i pannan, kryddat med kulinariska upplevelser på goda, lokala restauranger. Vår bas för veckan är bergsbyn Ravello, belägen 350 meter över havet och känd för sina klassiska konserter, imponerande palats och spektakulära utsikter. Därför ska du följa med oss och vandra på Amalfikusten: Boende på vackert beläget hotell med slående utsikter Raffinerande vandringar över Amalfis påfallande kustlandskap Kulinariska matupplevelser av italienska specialiteter Båttur på klarblått vatten och guidade stadsturer Boende på Hotel Bonadies Vi bor på Hotel Bonadies, hos familjen Carrano som har drivit hotellet sedan slutet av 1800-talet. Hotellet är en perfekt utgångspunkt, då de små grannbyarna ligger på så behagligt avstånd att vi både kan börja och avsluta våra vandringar på hotellet. Vandringar längs naturstigar, Gudarnas stig, berg och städer Vi ska under vår vecka på Amalfikusten avverka många höjdmeter och trappor på de naturstigar som vi bestiger, då vi kommer att vandra mellan 10 och 15 kilometer per dag. Självklart lägger vi också in gott om fotograferingsstopp och kaffepauser, äter välsmakande lokala luncher, åker ut på havet och dricker litervis med källvatten och färskpressad citronsaft. Spännande utmaningar väntar oss på naturstigar med namn som Torre dello Ziro, Kvarndalen, Atrani och Pontone. På Gudarnas stig, som ligger på 650 meters höjd, går vi bokstavligen med känslan av att vara på världens kant, med utsikter så vackra att man inte kan tro sina ögon. Turen från Pogerola till Scala, genom bergen, är också en upplevelse utöver det vanliga. Denna vandringen blir finalen på en oförglömglig resa. Kort dagsprogram för vandringsresan: Dag 1: Ankomst och färd till Ravello Dag 2: Stadsvandring i Ravello. Scala och Torre dello Ziro (F, L) Dag 3: Villa Cimbrone och Atrani (F, L) Dag 4: Kvarndalen och Amalfi (F, L) Dag 5: Ledig dag till egna upplevelser (F) Dag 6: Gudarnas stig och båttur från Positano till Amalfi (F, L) Dag 7: Genom bergen till Pogerola (F, L) Dag 8: Hemresa (F) F = Frukost   L = Lunch Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.
4 resor nästa avresa 28 maj
Tyskland, Övre Rhendalen
I södra Tyskland hittar du vårt stuteri och ridcenter. Omgivningen är vacker och det är lätt att ta sig hit då det finns ett flertal flygplatser inom rimligt avstånd, Stuttgart, Strasbourg, Basel och Frankfurt. Här föds det upp fina tyska sporthästar med inriktning dressyr. Hela familjen är engagerad. Claudia träffar du i stallet, det är hon eller någon av hennes instruktörer som du får undervisning av.  Hon är även den som ansvarar för stuteriet och val av hingstar till stona. Hon tävlar också aktivt på flera av hästarna upp till intermedaire.  Hennes mamma Brigitte har  byggt upp hela gården som består av huvudhus med pool, ett antal lägenheter för gäster, 2 ridhus och 2 utebanor. Totalt finns cirka 50 hästar varav knappt 10 används för lektioner och ett antal ponnyer. Här satsas det på kvalitet istället för kvantitet. Ni bor i moderna fullt utrustade lägenheter. Dressyrlektionerna hålls för två ryttare och hopplektionerna för max fyra ryttare. Nivån på dressyr är upp till medelsvår och hoppning cirka en meter. Inom gångavstånd finns en liten söt by med korsvirkeshus och sju restauranger och en fullsorterad matvaruaffär. Så du väljer själv om du vill äta ute eller hemma. Stämningen på gården är hjärtlig och familjär så du känner dig snabbt hemma. Här har du chans att få intensiv undervisning på riktigt fina hästar av en mycket engagerad och duktig tränare. Varmt välkommen!
29 resor nästa avresa 29 maj
Tyskland, Övre Rhendalen
I södra Tyskland hittar du vårt stuteri och ridcenter. Omgivningen är vacker och det är lätt att ta sig hit då det finns ett flertal flygplatser inom rimligt avstånd, Stuttgart, Strasbourg, Basel och Frankfurt. Här föds det upp fina tyska sporthästar med inriktning dressyr. Hela familjen är engagerad. Claudia träffar du i stallet, det är hon eller någon av hennes instruktörer som du får undervisning av.  Hon är även den som ansvarar för stuteriet och val av hingstar till stona. Hon tävlar också aktivt på flera av hästarna upp till intermedaire.  Hennes mamma Brigitte har  byggt upp hela gården som består av huvudhus med pool, ett antal lägenheter för gäster, 2 ridhus och 2 utebanor. Totalt finns cirka 50 hästar varav knappt 10 används för lektioner och ett antal ponnyer. Här satsas det på kvalitet istället för kvantitet. Ni bor i moderna fullt utrustade lägenheter. Dressyrlektionerna hålls för två ryttare och hopplektionerna för max fyra ryttare. Nivån på dressyr är upp till medelsvår och hoppning cirka en meter. Inom gångavstånd finns en liten söt by med korsvirkeshus och sju restauranger och en fullsorterad matvaruaffär. Så du väljer själv om du vill äta ute eller hemma. Stämningen på gården är hjärtlig och familjär så du känner dig snabbt hemma. Här har du chans att få intensiv undervisning på riktigt fina hästar av en mycket engagerad och duktig tränare. Varmt välkommen!
29 resor nästa avresa 29 maj
Slovenien
Här handlar allt om kärlek, det säger till och med namnet, sLOVEnien. "Slovenien lär bli ett av de vackraste länderna du någonsin sett”, står det i reseguiden Lonely Planet. Du kommer även bli väldigt väl omhändertagen. På veckoritten bor du i en liten by en timmes bilresa från Ljubljana på ett mysigt pensionat hos Lise och Zvone med parets islandshästar utanför. Din värd Borut har oftast sina hästar, westernhästar och islandshästar här. På de kortare ritterna bor du på pensionat i byarna Bac eller Pozar. Det finns tre ritter att välja mellan. På veckoritten Karst långritt rider du på den natursköna Karst-platån. Den är mest känd för sina grottor men regionen är också full av fascinerande historia med vackra gamla slott. Det finns även möjlighet att besöka Lipica – lippizanerhästens hem. Vill du rida en kortare ritt väljer du Historiska slott där du utforskar området under tre riddagar.  Gillar du vildmark och äventyr passar Wildlife Experience perfekt. En natt övernattar ni i en jaktstuga djupt inne i skogen, i björnland. Med lite tur kan du även få se en björn! Alla ritter bjuder på god mat och dryck, oftast på pubar och lokala restauranger och mycket hög trivselfaktor.
4 resor nästa avresa 9 juli
Vandringsresa i södra Norge
Predikstolen - Vandringsresa i södra Norge Man behöver inte alltid åka långt för att uppleva fantastiska naturupplevelser. Den här resan passar dig som gillar att vandra i otroligt vackra miljöer. Genom västkusten tar vi oss Rjukan som finns med på UNESCOS världsarv. Vi bjuder på vandringar för både den erfarne och oerfarne vandraren, oavsett är utsikten den samma för alla: helt underbar!  Predikstolen - bocka för din "bucketlist"! Det här vill du bara inte missa - färjetur genom fjord för att efter vandring nå en av höjdpunkterna Predikstolen.Övernattnig mitt i natur, skärgårdsliv med bad vid både sandstrand och klippor. Givetvis gör vi även Oslo innan hemfärd. Boka din sommarresa till Norge med rosa bussarna redan idag!
1 resa 17 juni
Vandringsresa i Ladakh (indiska Himalaya)
Välkommen till en unik vandringsresa till Ladakh, Indiska Himalaya Passa på att följa med Rosa Bussarna på denna unika vandringsresa. Vi beger oss till de nordligaste delarna av Indien, till Ladakh. Området brukar kallas för lilla Tibet och det är ett vackert bergsområde som inte ännu förstörts av massturism.  Vi reser runt med jeep, vandrar i den vackra naturen och kommer nära den lokala kulturen. När vi inte sover på hotell, eller övernattar i ett kloster, så campar vi på bekvämt sätt. Denna vandringsresa till Indien är ett av Rosa Bussarnas mest genuina resmål och passar alla som vill upptäcka något storslaget och uppleva något magiskt. Det är bra om du har viss vana att vandra eftersom det kan bli lite utmattande med den höga höjden. I gengäld får du se och uppleva en del av världen som är få förunnade. 
1 resa 2 september
Cykling och vandring i Myanmar och Thailand 55+
Cykla med på en aktivitetsresa i Myanmar (Burma) och Thailand för 55+are Resa till Myanmar (Burma) och Thailand. Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Myanmar (Burma)? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Myanmar (Burma) där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Rangoon där vi får besöka bland annat Shwedagon.  I Myanmar tar vi oss runt och besöker såväl Inlesjön som Mandalay och Myanmars tidigare huvudstad Amarapura. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. I den tempelrika staden Bagan finns det flera olika sätt att ta sig runt på och olika tempel och stupor att besöka. Rundresan i Myanmar avslutas i Rangoon innan vi flyger vidare till Thailand.  De sista dagarna spenderar vi på thailändska Koh Samet med sol och bad innan det är dags att påbörja hemresan till Sverige. Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Myanmar (Burma) och sedan njuter av vackra dagar i Thailand.
1 resa 9 november
Vandringsresa i Nepal, Poon Hill-Ghandruk
Vandra i Nepal,  Ghorepani (Poon Hill) - Ghandruk Följ med Rosa Bussarna på en vandringsresa utöver det vanliga. Under fem dagar vandrar vi 42 km och närmar oss även legendariska Annapurna (8 091 m.ö.h.) och världens sjunde högsta berg, Dhaulagiri (8 167 m.ö.h.). Vandringen börjar och slutar i Pokhara och tillsammans kommer vi njuta av storslagen natur. Under vandringen kommer vi bland annat ha möjlighet att se apor, rhododendronskogar, julstjärnor (ej blommande), och besöka byar längs vägen.  Unna dig att hänga med på en storslagen äventyrsresa!
1 resa 3 november
Vandringsresa i Nepal, Mardi Himal
Resa till Nepal - vandringsresa i Himalaya! Följ med oss på vandringresa till Mardi Himal i Nepal. Resan startar med flyg till Kathmandu och fortsätter vidare till Boudha för övernattning i ett buddhistiskt kloster. Gruppresan fortsätter med sightseeingtur i Thamel och ett besök till Kathmandus mest betydelsefulla hinduiska tempel Pashupatinath. Daliternas hem Damauli står näst på tur och här får vi ta del av lokalbefolkningens vardag.   Vandring Nepal Resan fortsätter till Khande och här startar vår sex dagars vandring på väg mot Mardi Himal Viewpoint.  De första dagarna på vandringen är lättare med gradvis stigande höjning genom skogsområden och rhododendronskogar. Medan de sista dagarna på vandringen blir tuffare med brantare uppförsbackar och kargare landskap. På dag nio har vi den tuffaste vandringsdagen och då går vi mot tunnare luft och genom ett landskap av glaciärer och stenar. Med utsikten när vi når fram är värd allt besvär. Efter vandringsdagarna får vi besöka en teplantage i Lwang och efter det väntar avkopplande dagar i Lakeside Pokhara innan vi flyger tillbaka till Sverige igen.
1 resa 16 april 2023
Julresa med vandring i Sri Lanka
Vandringsresa i Sri Lanka över jul! Ge dig själv en julklapp du sent kommer att glömma. Följ med Rosa Bussarna till Asien över jul. Vi startar resan med flyg från Sverige och landar i Colombo. Vi åker direkt till Negombo och bor vid stranden. Dagen efter fortsätter vi till Habarana och passar på att vandra uppför Lejonets berg (Sigiriya) samt Pidurangalaklippan som erbjuder vacker utsikt över området.   Efter en mysig lunch vid ett risfält, där vi även får en guidad kryddtur, så kommer vi till Kandy, där vi både kan besöka en lokal dansshow och det kända Tandtemplet. Julresan fortsätter med vandring uppför Hantane Mountain innan vi fortsätter resan till Kitulgala där vi kan rafta och vandra till Belilenagrottan. Rundresan på Sri Lanka fortsätter in i landet till den vackra bergsbyn Ella. I närområdet besöker vi en teplantage och vandrar till Ella Rock där vi bland annat passerar risodlingar och järnvägen. När vi återhämtat oss så påbörjar vi resans främsta vandring, bestigningen av Sri Pada (Adam’s Peak). Berget som är känt i de flesta religioner och en pilgrimsfärd för många. När vi erövrat berget och är klara med vandringen så väntar en skön och vacker belöning i Weligama. En vacker strand, surf, sol och bad och färsk mat från havet. Vandringsresan fortsätter till Galle där vi kan strosa omkring i stadens gamla stadsdel och vi kan även passa på att åka på valsafari i närområdet innan det är dags att påbörja hemresan. Unna dig en julresa utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sri Lanka!
2 resor nästa avresa 18 december
Spanien, Almeria - Cabo de Gata Beach Ride
Långritten går genom naturparken Cabo de Gata-Nijar och kombinerar ritter längs kusten med ridning genom dalar längre inåt landet där du hittar vacker natur och små, okända byar. 7 nätter, 6 dagars ridning, 5-6 timmar per dag. Läs mer resefakta här>>
6 resor nästa avresa 12 juni
Spanien, Almeria - Cabo de Gata stjärnritt
Det här är det bästa alternativet för dig som vill upptäcka naturreservatet i Cabo de Gata-Nijar naturpark med de orörda stränderna, dalarna, de små fiskarbyarna utan att behöva byta boende och kanske kombinera med egna utflykter. Du bor på hotell i San Jose. Du rider 5 halvdagsritter ca 3 timmar/dag. Är du ovan ryttare eller nybörjare kan du istället få lära dig rida. I slutet av veckan kan du tryggt trava ute i det fria. Programmet kombinerar lektioner med uteritter i din egen takt. 6 nätter, 5 halvdags ritter (ca 3 timmar/dag) alternativt lektioner och uteritter. Läs mer resefakta här>>
13 resor nästa avresa 5 juni
Frankrike - Bubblande långritt i Champagne
Följ med på en spännande långritt där du får utforska Champagneregionen och dess stora utbud av vingårdar. Ritten går i «Montagne de Reims» - en trädbevuxen platå vars sluttningar är det så kallade "Pinot Noir-riket" (en känd druvsort). Ni rider också åka längs Marne Valley - där Pinot Noir-druvan växer sida vid sida med druvan Meunier. Ni får också upptäcka "Côte des Blancs". Några av de mest kända Champagner som heter "Blanc des Blancs" produceras där med Chardonnay druva. Champagne-regionen tillhör UNESCO: s världsarv, tack vare dess hisnande miljö av "kungen av viner". Med sitt gnistrande namn ger regionen ett löfte om vingårdar, prestigefyllda vinkällare och vackra landskap! Champagneregionen är en historisk region och katedralen i Reims vittnade om flera franska kungars kröning. Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt.  För allmän information om Bordeaux-Loire-ritterna se sidan för Bordeaux och Loire >>.
6 resor nästa avresa 6 augusti
Italien, Sicilien - Madoniebergen
Mark och hans tonårsdotter valde att bosätta sig på Sicilien, denna vilda och otroligt vackra ö. Mark har haft många strängar på sin lyra, bland annat som racerförare, men sen sadlade han om och renoverade en gård 700 meter över havet i Madoniebergen. Det ligger i en av de mest bördiga dalarna i regionen - Gurfadalen, uppkallad efter de förhistoriska grottor som finns där. På denna höjd får ni njuta av spektakulära vyer över bergstoppar och stora böljande kullar. Detta är en liten, personlig gård där Mark förutom ridningen kommer att visa er små charmiga byar, bjuda er på mat på sina favoritrestauranger och ta er till intressanta platser som den vanliga turisten normalt aldrig upptäcker. Han kan också mycket om Siciliens historia och kultur som han gärna delar med sig av. De har lagt upp ett veckoprogram där du på hästryggen får uppleva och se det bästa i deras nya hemland. Hästarna är en blandad kompott av andalusier, haflinger och olika lokala korsningar. De är alltid pigga på en galopp men också totalt orädda för allt som man kan träffa på ute på ritterna. Luncher och middagar intas ofta på lokala restauranger, som är utvalda på grund av sitt vackra läge, trevliga ägare eller skickliga kock. I mitten av veckan spenderar ni en heldag i Palermo, Siciliens huvudstad. Ni besöker marknader för shopping, sevärdheter och får smaka på några typiska lokala specialiteter. Den sista kvällen bjuds du på BBQ och dryck på terrassen (om vädret tillåter) med utsikt över Gurfa dalen. Marks vänner som ni säkert har träffat under veckan kommer och deltar i festligheterna. Efter en tidig frukost (och väskor packade), beger ni er ut på en kort avskedsritt innan det är dags att lämna denna sagoö.   
27 resor nästa avresa 28 maj
Frankrike, Occitanien
Kathar långritt med eller utan guide Vid foten av Pyrenéerna nära den spanska gränsen i den nybildade regionen Occitanien frodas inte bara växtligheten utan området är även rikt på historia och kulturskatter. Här förföljdes katharerna under 1300-talet och gömde sig i de många slotten och borgarna som du ser under ritten. Det råder medelhavsklimat med torra somrar som är perfekta för odling av vin och olivträd. Landskapet är vilt med berg och dalar med porlande bäckar och vattendrag. Var dag får du njuta av häftiga vyer i ett nära på öde landskap. I en liten by med bara 125 invånare håller Nicole till med sina hästar. Hon har under 25 år välkomnat ryttare från hela världen som velat utforska denna vackra och stundtals spektakulära landsbygd. Numera driver Nicole ridskolan och långritterna tillsammans med sin dotter som är ridinstruktör och fälttävlansryttare. Här finns två olika möjligheter. Antingen rider du i grupp med guide. Eller om du är en erfaren ryttare som vill ha extra äventyr så kan du med hjälp av karta och kompass ta dig fram på egen hand.  Du bor hemma hos lokalbefolkningen på mysiga små pensionat och gästhus utefter vägen. När du kommer fram väntar ditt bagage på dig och du välkomnas med en utsökt middag med vin och en skön säng. Din häst får mat och vatten och kan njuta av en natts vila. Hästarna är speciellt utvalda för att kunna ta sig fram i stundtals tuff terräng och samtidigt vara trygga så att du kan koncentrera dig på naturupplevelserna och att hitta rätt väg. De är i god kondition och gillar både att klättra i bergig terräng och härliga galopper över ängar. Varje kväll blir du varmt välkommen av kvällens värd som är intresserad av att ta del av din dags äventyr. Efter en god middag sover du gott.
16 resor nästa avresa 29 maj
Turkiet, Antalya - Sol, bad & ridning
Vill du ha lite mer tid till strand och pool, men ändå rida några timmar per dag passar detta dig.  Programmet är anpassat för dig som vill lägga mer tid på bad, sol, strandliv och utflykter, men ändå vill kunna rida varje dag.  Vid ankomsten får du information om ridcentret och veckans program. Följande dag får du får träffa hästarna, och provrida i manegen eller en kort uteritt. Efter det kan du slappna av och ha det bra, och kanske ta ett dopp i poolen. Lunch och middag kan köpas till på plats. Resten av dagarna rider du ca 2-3 timmar per dag. Det finns många ridmöjligheter i de vackra omgivningarna, som den engelsktalande ridguiden gärna visar.  När du inte rider kan slappa vid den fina swimmingpoolen, eller åka till stranden med gratistransport som avgår en gång per dag. Det finns också massor av affärer, restauranger och barer i turistorten Kemer ca 10 minuter med bil från ridcentret. Om du har hyrbil hjälper personalen på ridcentret dig gärna med lämpliga utflyktsmål. Läs mer Resefakta här>>
29 resor nästa avresa 28 maj
Italien, Sicilien – Ashtanga Yoga Retreat med Yogashala Stockholm och Lisa Lalér
| 2022-10-08 och 2023-09-30 |   Följ med oss till underbara Sicilien för en veckas Ashtanga Yoga Mysore-style Retreat Resan vänder sig till dig som självständigt kan ordningen på minst solhälsningarna och stående positioner och som vill fördjupa din praktik och förståelse av yoga under några intensiva dagar.   Kursen hålls på Sicilien precis vid havet i närheten av Cefalú. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat.  Njut av stranden, solen och omgivningen mellan yogapassen varje morgon och kväll.  Yogan utövas antingen i det fina yogarummet eller på en av terrasserna med utsikt över havet. Klasserna leds av Lisa Lalér som är en rutinerad Ashtanga-lärare. Någon av dagarna ger vi oss kanske ut på en morgonpromenad till "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten. Fullbokat. Mejla oss om du vill stå på väntelista.
2 resor nästa avresa 8 oktober
Kirgizistan
- Längs sidenvägen - Upplev ditt livs äventyr i Centralasien med Sidenvägen, Pamir och Tian-Shan (himmelska) bergen. För att inte glömma storslagna öppna ytor med höga platåer och ljuvligt grönskande dalar. Kom och njut av det nomadiska levnadssättet med Kirgizistans folk och upptäck detta magiska land.  Ishen, Gulmira och Rash är ättlingar till traditionella Kirgizistan herdar. De tar besökare på odysséer genom gömda dalar och grönskande ängar i Tian-Shan-bergen. Tian-Shan-landskapet är deras hem. De tillbringade sin barndoms somrar på hästryggen på det gamla traditionella sättet med att valla familjens boskap till sommarbeten omringat av snöklädda toppar. Nu, med mycket goda kunskaper i engelska, delar de med sig av sina kunskaper om området och dess invånare med besökare från hela världen. Bishkek, huvudstad i Kirgizistan, ligger i Chui-dalen på en höjd av 750 meter över havet. Det är en underbar plats. Människorna är vänliga och öppna. Bishkek anses som en av de grönaste städerna i världen. Det ligger vid foten av de glaciärklädda Ala-Too Mountains och i en region som glimmar av kända namn - Alexander den store, Tamerlane och Marco Polo. Under många århundraden passerade en viktig gren av Sidenvägen rakt igenom vad som nu är Bishkek. Du kommer att få ett varmt välkomnande och du känner dig snart som en medlem i en traditionell kirgizisk familj. Deras huvudsakliga bas ligger i byn Barskoon, på södra stranden av sjön Issyk-Kul, som fortfarande är relativt outvecklad och orörd och erbjuder en storslagen natur. Byn Barskoon ligger på den gamla Sidenvägen och har omkring 9000 invånare. Lokalbefolkningen är vänlig och du känner dig väldigt välkommen. Ishen med familj och medarbetare är specialiserade på långritter i hela Kirgizistan, där du kan få se massor av vilda djur och träffa och bo med nomader. Kontakta oss om ni är intresserade av andra datum mellan början av juli till slutet av augusti. 
2 resor nästa avresa 17 juli
Marocko – Yoga & surfing
| Varje vecka | Praktisera yoga vid soluppgång och solnedgång, ta surflektioner i ett ljuvligt hav och vila ut i trevligt boende. Retreatet kan beskrivas som väldigt ”laid back”, det är en mycket avslappnad stämning och man kan göra precis så mycket eller så lite som man själv vill utan några som helst krav på prestation. Hit kommer man för att slappna av och verkligen bara ta det lugnt och njuta av sol, värme, yoga och surfing. Du äter gott, hälsosamt och näringsrikt från det marockanska köket. Marocko har en av de vänligaste kulturerna i världen. Här har man skapat en konst av att koppla av med vänner, dricka mintte och leva ett liv utan stress. Lägg till surfarnas energigivande och avslappnade livsstil så förstår du att detta är den perfekta platsen för en Yoga & Surf-semester! Sex dagar i veckan erbjuds det två yogaklasser per dag, en på morgonen och en på kvällen. Yogaklasserna äger rum på någon av takterrasserna - havsutsikten är spektakulär och solnedgångarna över havet är underbara. Åt andra hållet har du utsikt över de vackra Atlasbergen.  Läs artikel om denna resa >>
31 resor nästa avresa 28 maj
Mexiko
Besök detta fascinerande land med sina färgstarka invånare, smakrika maträtter, tropiska klimat och spännande kultur. Det är en elegant och smakfullt inredd ranch för den aktiva gästen med höga kvalitetskrav på komfort och intresse för god mat och dryck. Du blir välkomnad redan på flygplatsen och körd ca 1,5 timme till ranchen. Om det är hästar och ridning som är din passion kan du välja att bara rida.  På Colores de Mexico kan du rida hur mycket du orkar och vill. Detta kallas ”open big sky country” då du kan galoppera kilometervis utan att se ett stängsel.  Ritterna tar dig genom pittoreska små byar, förbi ståtliga haciendor och till färgglada marknader, där du lär vara den enda turisten. Ryttarna delas varje dag in i grupper efter tempo och erfarenhet. Vill du ta det lugnt så går det lika bra.  Här erbjuds även dagligen yoga, tai chi och meditation på förmiddagarna och på eftermiddagen guidade vandrings- och cykelturer och lite senare en matlagningsklass. Så var dag kan du välja fritt, till exempel yoga på morgonen och sen ridning eller cykling efter lunch eller en intressant utflykt.  På kvällen samlas alla till en god middag och givande konversation om alla dagens upplevelser. Detta är ett perfekt resmål för den aktiva familjen eller sällskapet med olika intressen. Tidningen Hästliv har skrivit en artikel från resmålet.  Läs artikel (pdf) »
31 resor nästa avresa 30 maj
Gruppresa - BlueBay Banús, Marbella
Gruppresa till Marbella  Åk till fantastiska Marbella och bo på Hotel BlueBay Banús. Hotellet ligger inte långt ifrån Real Club och med gångavstånd till centrum. På denna gruppresa blir det spel med goda vänner, nyfunna vänner och men chans till lektioner med en av dom bästa engelsktalande spanska tränarna.   OBS. Behöver ni flyga från Göteborg kontaktar ni oss så ordnar vi det.
8 resor nästa avresa 9 september
Lloret de Mar - 4**** Hotel Olympic Park
Resan med fler dagar och mer padel! Denna resan är för dig som vill ha mycket padel när du är iväg. Du får mycket padel på 3-5 dagar. Ta chansen att åka med 16 andra padeltokiga spelare och spela med padelspelare från hela Sverige!  Costa Brava-kustens största pärla är utan tvekan Lloret de Mar. Här finns ett rikt utbud av hotell, restauranger, affärer, barer och diskotek. Tack vare de höga berg som omger staden är klimatet skönt och behagligt nästan året om. Ni bor på 4 stjärniga Hotel Olympic Park med 6 nylagda padelbanor precis utanför dörren. I detta paketet inkluderar vi flyg med SAS och padel, lägg där till helpension på hotellet så är det ett väldigt svårslaget alternativ prismässigt. Lloret de Mar är en semesterort belägen ca 7 mil norr om Barcelona, flygplanstransfer T/R är också inkluderat i resan. 
2 resor nästa avresa 24 september
Valle del Este
På den andalusiska kusten längs Medelhavet, cirka nio mil nordost om Almería och strax utanför de gamla spanska städerna Vera, Garrucha och Mojacar Pueblo, ligger Valle del Este Golf Resort. Denna fyrstjärniga golfanläggning är vackert belägen i Europas soligaste region med i genomsnitt 312 soldagar om året. Spanjorerna framhäver gärna det behagliga klimatet i Andalusien och menar att det är vårväder året runt med lite regn och få blåsiga dagar. Precis intill hotellet hittar du dessutom anläggningens 18-hålsbana som är en utmanande men rolig golfbana. Du bor på trevliga Hotel Valle del Este med balkong till alla rummen. Här finns spa-anläggning samt gym, bastu, pool och fyra padeltennisbanor. Området runt Valle del Este med dess trevliga småstäder och närhet till havet har behållit sin själ med charmiga byar och oupptäckta stränder.
27 resor nästa avresa 24 september
Sverige, Lappland - Biellugisturen (5 dagar)
Att välja en flerdagstur med islandshäst i fjällen är ett härligt sätt att vistas i fjällen. Du får lära känna islandshästen, vistas ute i naturen, sitta runt öppen eld, lära dig om samisk kultur och sova i tältkåta. Det viktiga är inte klockan och prylar utan istället hästen, ridningen, naturen, vädret, samvaron och maten. Turen rids i lågfjällsområdet väster om Kiruna och öster om Kebnekaise på södra sidan av Kalixälven. Det är ett område dit få turister hittar så ni får vara ostörda. Efter att ha blivit hämtad i Kiruna bjuds du på middag på Hästgården. Sover över i gästhuset i bekväma dubbelrum. Sen startar den första riddagen morgonen därpå. Du tilldelas en häst som passar dig och din ridvana och ni går igenom turen, hästar och utrustning. Sen beger ni er iväg på hästryggen ut i den fantastiska fjällvärlden. Till största delen rider ni i obanad terräng eller på stigar, så ni får utnyttja islandshästens fenomenala förmåga att ta sig fram. Ni kan rida i olika tempon beroende på terräng. Ni rider på kalfjället, över myrar och genom skogen. Eftersom ni rör er i fjällterräng tas hänsyn till vädret och det kan hända att ni måste ändra rutten pga vädret. Övernattningen sker i tältkåta två nätter, där ni sover i sovsäck runt eldstaden, så det är bra om du prövat på att sova i tält innan turen. Varje dag stannar ni för lunch som tillagas över öppen eld. Maten består av lokala specialiteter som vilt och fisk som tillagas på traditionellt sätt över öppen eld. När ni kommer fram till övernattningsstället hjälps ni åt med hästarna och matlagningen. Ni förflyttar er, hästarna och utrustning så under turen får du uppleva känslan av ett rörligt nomadliv. Ni har med er packhäst som hjälper till att bära, men alla ryttare packar sina personliga saker i sadelväska på den egna hästen. För att tvätta sig under de dagarna används det klara och friska vattnet i fjällbäckarna.  Den första riddagen rider ni genom skogen, över myrar och upp på fjället till övernattningsstället i närheten av Biellugis. Ni stannar under dagen för lunch. Efter frukost nästa dag rider ni en dagstur västerut och kommer tillbaka till övernattningsstället. Ridningen går helt över kalfjället denna dag och ni har en vidunderlig utsikt. Ridningen avslutas på eftermiddagen dag tre och den dagen rider ni tillbaka till start-punkten. Därifrån körs ni med bil till hästgården. På en del av turerna går andra riddagen längre västerut till Ratekjokk där ni sover andra natten i stuga och dag tre blir då en dagstur. Ibland rider ni istället till Ratekjokk tredje dagen. Hästarna lämnas då i Ratekjokk och ni tar er över Kalixälven med båt och sedan med bil tillbaka till gården i Puoltsa (kan ridas åt andra hållet också).  Detta är en tur för dig som kan avstå från en del av dagens moderna bekvämligheter för att få uppleva fjällen på ett naturligt sätt och gärna hjälper till med praktiska bestyr. Dagsetappernas längd är ca 15-25 km.  Du bor bekvämt i dubbelrum på gården första och sista natten. Ingår: 4 nätter, 3 dagars ridning, häst med utrustning, guide (sve- och engelsktalande), helpension (middag dag 1 - frukost dag 5), hjälm, transfers   Läs mer resfakta om resmålet här>>  
5 resor nästa avresa 10 juli
Sverige, Lappland - Må gott till häst i Kebnekaisefjällen (4 dagar)
Upplev fjällen från hästryggen under fyra dagar och rid islandshäst tre av dagarna. På denna tur övernattar du i hus och serveras mat med lokal prägel. Efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag erbjuds bastubad. Ni rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen.  Första dagen startar ni efter lunch och börjar med en eftermiddagsridtur. Men innan dess har ni hämtats upp i Kiruna och skjutsats med bil och båt över Kalixälven till Ratekjokk, en liten samisk by. Ni stannar under turen för fika. Efter ridningen väntar vedeldad bastu vilket är härligt efter en dag ute. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning som sker i hus i Ratekjokk. I Ratekjokk finns el, bastu och utetoalett. Andra dagen rider ni en heldagstur upp på fjället där ni har fantastisk utsikt och äter lunch på kalfjället som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag äter ni när ni kommit tillbaka till gården och bastu erbjuds. Nästa dag rider ni också en heldagstur med lunch ute, samt 3-rättersmiddag och bastu. Efter frukost sista dagen åker ni tillbaka med båt och bil till Kiruna. Om en tidig hemresa är planerad kan sista natten istället ske på hästgården om så önskas. Denna ritt är antingen i Ratekjokk (södra sidan av Kalixälven) som beskrivits ovan eller med övernattning på hästgården (norra sidan av Kalixälven).  Det går även att boka övernattning på gården natten före eller efter ritten.  Ingår: 3 nätter, 3 dagars ridning (start ca kl. 13.00, 1:a dagen), transfer, helpension (lunch dag 1- frukost dag 4), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), hjälm Datum: Enl överenskommelse även andra datum än nedan (slutet av juni tom början på oktober) Läs mer resefakta om resmålet här>>  
6 resor nästa avresa 27 juni
Sverige, Lappland - Ratekjokkturen (7 dagar)
En flerdagstur med islandshäst i fjällen är ett härligt sätt att uppleva fjällen på. Du får lära känna islandshästen, vistas ute i naturen, sitta runt öppen eld, lära dig om samisk kultur och sova i tältkåta.  Det viktiga är inte klockan och prylar utan istället hästen, ridningen, naturen, vädret och maten. Turen rids i lågfjällsområdet väster om Kiruna och öster om Kebnekaise på södra sidan av Kalixälven. Det är ett område dit få turister hittar så ni får vara ostörda. Denna tur kräver ridvana. Program Du blir hämtad i Kiruna och körd till hästgården där du bjuds på välkomstmiddag och du får chans att bekanta dig med de andra gästerna. Du övernattar i ett gästhus på gården i dubbelrum.  På gården finns chans att basta i vedeldad bastu för den som önskar. Efter frukost dagen därpå körs ni till ett ställe i närheten där du får träffa din häst och färdkamrat. Ritten, hästarna och utrustning gås igenom. Du tar själv hand om och gör i ordning din häst, med assistans om det behövs.  Därefter startar äventyret ut i den fantastiska fjällvärlden. Till största delen rider ni i obanad terräng eller efter stigar, tempot anpassas efter terrängen och ni får utnyttja islandshästens fenomenala förmåga att ta sig fram. Någon sträcka rids även på grusväg. Ritten går på kalfjället, över myrar och genom skogen. Eftersom ni rör er i fjällterräng får ni ta hänsyn till vädret och det kan det hända att rutten måste ändras.  Övernattningen sker i tältkåta två nätter, där ni sover i sovsäck runt eldstaden, så det är bra om du prövat på att campa tidigare. Två nätter sover ni i en stuga.  Varje dag stannar ni för lunch som tillagas över öppen eld. Maten består till större delen av lokala specialiteter som vilt och fisk. När ni kommer fram till dagens övernattningsställe hjälps alla åt med hästarna och matlagningen. Beroende på vädret lagas maten över öppen eld utomhus eller inne i kåtan. Efter övernattning lagas gemensam frukost och hästar samt utrustning packas för nästa dags äventyr.  Ni förflyttar er, hästarna och all utrustning så under turen får du uppleva känslan av ett rörligt nomadliv. Med är en packhäst som hjälper till att bära, men alla ryttare packar sina personliga saker i sadelväskan på den egna hästen. Den första riddagen rider ni nerifrån dalgången upp på fjället och rider på kalfjället tills ni kommer till en mer skyddad plats för övernattning. Där övernattar ni i tältkåta, tvättar sig gör man i jokken och det finns en enkel campingtoalett. Efter frukost nästa dag packar ni ihop och rider iväg.  Ridningen går över kalfjället och ni rider ner till den lilla samiska byn Ratekjokk där ni stannar de två följande nätterna och sover i flerbäddsrum i stuga. På kvällen finns möjlighet till vedeldad bastu med dopp i jokken.  Följande dag rider ni en dagstur och kommer tillbaka till Ratekjokk. I Ratekjokk finns elström, bastu och utetoalett. Den femte dagen beger ni er tillbaka österut och sover följande natt i tältkåtan på fjället. Den sista riddagen rider ni tillbaka ner mot Kalixälvens dalgång. Därifrån tar ni er med bil tillbaka till gården på eftermiddagen.  Detta är en tur för dig som kan avstå från en del av dagens moderna bekvämligheter för att kunna uppleva fjällen på ett naturligt sätt och gärna hjälper till med praktiska bestyr. Denna tur kräver flerårig ridvana. Den sista övernattningen sker i hus på gården i dubbelrum med gemensamt kök och badrum. Avresedagen skjutsas ni till Kiruna. Någon av avgångarna i sommar kan se lite annorlunda ut då ni istället avslutar eller börjar turen i Ratekjokk, men samma antal nätter i kåta och i stuga i Ratekjokk. Dagsetappernas längd är ca 15-25 km. Om du planerar för en flerdagstur är det bra om du har flerårig ridvana, du ska kunna hantera en häst i öppen terräng och ha god fysisk hälsa.  Maxvikt 90 kg och minimiålder 12 år.  Om du behöver logi före eller efter turen kan det bokas mot tillägg. Denna tur är certifierad av svenska Ekoturismföreningen, enligt Naturens Bästa. Ingår: 6 nätter, 5 dagars ridning, guide (sve, eng talande), helpension (middag dag 1-frukost dag 7), hjälm, transfer Läs mer resfakta om resmålet här>>  
4 resor nästa avresa 3 juli
Frankrike, Occitanien
Kathar långritt med eller utan guide Vid foten av Pyrenéerna nära den spanska gränsen i den nybildade regionen Occitanien frodas inte bara växtligheten utan området är även rikt på historia och kulturskatter. Här förföljdes katharerna under 1300-talet och gömde sig i de många slotten och borgarna som du ser under ritten. Det råder medelhavsklimat med torra somrar som är perfekta för odling av vin och olivträd. Landskapet är vilt med berg och dalar med porlande bäckar och vattendrag. Var dag får du njuta av häftiga vyer i ett nära på öde landskap. I en liten by med bara 125 invånare håller Nicole till med sina hästar. Hon har under 25 år välkomnat ryttare från hela världen som velat utforska denna vackra och stundtals spektakulära landsbygd. Numera driver Nicole ridskolan och långritterna tillsammans med sin dotter som är ridinstruktör och fälttävlansryttare. Här finns två olika möjligheter. Antingen rider du i grupp med guide. Eller om du är en erfaren ryttare som vill ha extra äventyr så kan du med hjälp av karta och kompass ta dig fram på egen hand.  Du bor hemma hos lokalbefolkningen på mysiga små pensionat och gästhus utefter vägen. När du kommer fram väntar ditt bagage på dig och du välkomnas med en utsökt middag med vin och en skön säng. Din häst får mat och vatten och kan njuta av en natts vila. Hästarna är speciellt utvalda för att kunna ta sig fram i stundtals tuff terräng och samtidigt vara trygga så att du kan koncentrera dig på naturupplevelserna och att hitta rätt väg. De är i god kondition och gillar både att klättra i bergig terräng och härliga galopper över ängar. Varje kväll blir du varmt välkommen av kvällens värd som är intresserad av att ta del av din dags äventyr. Efter en god middag sover du gott.
4 resor nästa avresa 5 juni
Vandringsresa i Israel
Vandring i Israel med Anders & Irén 22-29 november Denna speciella pilgrimsresa består av två delar: Först Jesu väg genom Galiléen. Här vandrar vi genom trakter, där också Jesus från Nasaret befann sig – bergen och dalarna, vägen till Genesarets sjö och sjöstranden. Från Genesarets sjö går vägen genom Jordandalen och sedan genom Judéens öken upp till Jerusalem. Också här vandrar vi ”i Jesu fotspår”. Vandringarna är i lugnt tempo, ca 1-2 mil per dag och för den som har stegräknare går vi mellan 13 och 19.000 steg per dag. OBS! Med tanke på rådande omständigheter så reserverar vi oss för eventuella (sena) ändringar i programmet. Dag 1 Utresa och transfer från Ben Gurion-flygplatsen till Nasaret. Vi flyger till Tel Aviv. Där blir vi hämtade med buss för transfer till Nasaret. Övernattning på hotell i Nasaret. Dag 2 Från Nasaret till Seppori  Vår första vandringsdag för oss genom det arabisk-israeliska Nasaret och dess sevärdheter: Bebådelsekyrkan med dess otaliga Mariabilder från hela världen, den lilla ortodoxa Gabrielskyrkan och dess fresker och den arabiska marknaden (suq). Vi vandrar till Seppori, den på Jesu tid kanske vackraste staden i Galiléen. Trolighetsvis arbetade Josef och hans son med byggen här. Förutom imponerande väg- och byggnadsrester och ett än mer imponerande vattensystem, finner vi här regionens kändaste mosaikarbeten, bland annat ”Sepporis Mona Lisa”, som följer oss med blicken. Övernattning och middag i Kibbutz Lavi. Dag 3 Från Kibbutz Lavi via Arbel  till Migdal och Genesarets sjö Vi vandrar ca 5 timmar genom Galiléens vårlandskap, förbi ”Hittins horn” och får en imponerande vy över Genesarets sjö från Arbel-klippan.  Bussen kör oss ner till Magdala. Utgrävningarna där visar på ett stort kommersiellt center på Jesu tid. I Magdala finns en vacker ny katolsk kyrka dedicerad till de kvinnor som följde Jesus. Där har vi en andakt.  Övernattning och middag på hotell vid Genesarets strandkant. Dag 4 Sjöns heliga platser Vi börjar dagen med en vandring nedför sluttningen på Saligprisningarnas berg där Anders undervisar om de åtta saligprisningarna. Nedanför, vid stranden, ligger Petrus kyrkan, där Jesus bjöd lärjungarna på frukost. Vi fortsätter vandringen längs stranden till fransiskanernas Kapernaum, staden där Jesus bodde i sina 3 verksamma år i Galileen. Sent på eftermiddagen åker vi med buss genom Jordandalen till Döda havet. Övernattning och middag på kibbutzhotell nära Döda havet. Dag 5 Genom Judéens öken Mycket tidigt på morgonen stiger vi över Jordandalens ”kant” och vandrar längs den antika Sockervägen (Derech Ha’Ssuckar) västerut från Döda havet. Vi passerar Nabi Musa som sedan medeltiden av muslimer anses vara Moses grav. Sen körs vi till Jeriko för att gå den hisnande vackra dalen Wadi Quelt och klostret St George som ligger insprängt i klippan. På eftermiddagen besöker vi Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades 1947.  Dagen avslutas med ett dopp i Döda havet. Övernattning och middag på kibbutzhotell nära Döda havet. Dag 6 Kidrondalen i Jerusalem  Se vi går upp till Jerusalem – vi börjar dagen med en utsiktspunkt från Scopusberget och vandrar ner i Kidrondalen till Getsemanekyrkan.  Därifrån tar bussen oss till Herdarnas äng söder om Jerusalem. Tillbaka sedan till Gamla stan i Jerusalem och vi vandrar igenom de judiska och de kristna kvarteren och går ner ett par stationer på Via Dolorosa fram till Uppståndelsekyrkan, även kallad den heliga Gravens kyrka. Vi avslutar dagen med att besöka Västra muren (även kallad Klagomuren) Övernattning och middag på centralt "guest house" i Jerusalem. Dag 7 Emmaus och Jerusalem Vi kör väster om Jerusalem och vandrar ca fyra timmar genom vackert landskap till en av de troliga platserna för det bibliska Emmaus. Där stannar vi till inför Emmaus-vandrarnas önskan "Herren blir kvar till oss ty det lider mot afton".Lukas 24:29.  Tillbaka i Jerusalem besöker vi Trädgårdsgraven, där vi stannar till i stillhet, precis som det står att kvinnorna vid Jesu grav gjorde: "När de hade återvänt hem, gjorde de i ordning välluktande kryddor och oljor och sabbaten tillbringade de efter lagens bud i stillhet". (Luk 23:56). Eftermiddagen är fri i gamla stan.  Dag 8 Hemresa. Vi lämnar Jerusalem och återvänder hem med många minnen med oss. Viktig info: Vi går ca. 1-2 mil om dagen på varierande underlag. Detta innebär att denna resa är mer krävande än våra övriga Israelresor. Rejäla och väl ingångna vandringskängor/skor behövs. Tunna skor och skor som inte är ingånga är olämpliga för vandringarna.  Vi behöver inte bära vårt bagage själva utan det transporteras i bussen till nästa hotell. Det räcker med en dagsryggsäck där man har vatten, snacks, extrakläder m.m. Allt detta ingår: Reguljärflyg Stockholm/Göteborg-Tel Aviv, del i dubbelrum 7 nätter med frukost och middag, alla entréer och utflykter enl. program, lokal svensktalande guide & reseledare. Tillkommer: Måltidsdrycker, dricks till chaufför och lokalguide ca USD 11,-/dag. Notering med anledning av Covid Ändringar i programmet kan ske med kort varsel om Israeliska myndigheter inför begränsningar av något slag. Ev kostnader för PCR-tester och liknande kan tillkomma utifrån myndigheternas beslut. Reseledare: Resan leds av Anders Sjöberg , känd från TV, präst, teolog, författare, vandrare och inte minst en mycket erfaren reseledare i Det heliga landet. Lokal svensktalande guide är Irén Kärrbrant med stor erfarenhet av svenska, kyrkliga grupper och som har en enorm kunskap både om Israels historia och nutid. 
2 resor nästa avresa 22 november
Vandringsresa Grövelsjöfjällen
Vandringsresa i färgsprakande natur i september till Grövelsjöfjällen 21-25 september 2022   Grövelsjöfjällen är lättillgängliga fjäll, mjuka och vackra i sina former. Att vandra här kräver inte mycket mer än vanlig kondition, sunt förnuft och bekväma skor! Kryssmärkta vandringsleder börjar direkt från hotellet och tar dig snabbt upp på kalfjället.  Under sommaren och hösten är Grövelsjöfjällen oerhört populärt för fjällvandrare. Fina och lättillgängliga vandringsleder för all sorts vandring. Här finns även ett fantastiskt fiskevatten som har ett varierat marinliv och lockar sport- och nöjesfiskare från när och fjärran. Ett annat sätt att upptäcka naturen är att paddla kanot. Under sensommaren är bärplockning populärt även här. Vilken aktivitet ni än väljer är vildmarkskänslan närvarande runt hela Storsäternområdet. Tre dagar är vi på plats i fjällen. Två av dagarna ingår det guidade vandringar. Den ena lätt och den andra lite mer utmanande. I bokningstillfället väljer man vilken man vill ha och givetvis ingår de i priset, men det måste vara minst 10 personer anmälda till varje guidning. De varar i vardera 5 timmar och det är en professionell guide som verkligen kan hela området. Ni får uppleva underbar utsikt, porlande bäckar och under vandringen tar guiden Björn er till områdets vackraste platser. Ni får uppleva utsikten och den underbara naturen när fjällvärlden är som vackrast. Vi bor på det klassiska fjällhotellet Storsätra Fjällhotell som byggdes 1939 mitt i vackra Grövelfjäll i norra Dalarna. I resan ingår det helpension där det bland annat är trerättermiddag på kvällarna (läs mer under hotellinformationen). Bilder från den omtyckta resan 2020 & 2021 kan ni titta på här
1 resa 21 september
Lloret de Mar - 4**** Hotel Olympic Park
Bra boende med närhet till allt!  Under ett par dagar blir det träningar och matchspel men någon av våra duktiga tränare, så ta nu chansen och ta ditt padelspel till en ny nivå och samtidigt få ett par sköna dagar med klubbkompisarna  i soliga Spanien. Costa Brava-kustens största pärla är utan tvekan Lloret de Mar.Här finns ett rikt utbud av hotell, restauranger, affärer, barer och diskotek. Tack vare de höga berg som omger staden är klimatet skönt och behagligt nästan året om.Ni bor på 4 stjärniga Hotel Olympic Park med 6 nylagda padelbanor precis utanför dörren. I detta paketet inkluderar vi flyg med SAS och padel, lägg där till helpension på hotellet så är det ett väldigt svårslaget alternativ prismässigt. Lloret de Mar är en semesterort belägen ca 7 mil norr om Barcelona, flygplanstransfer T/R är också inkluderat i resan.
1 resa 3 augusti
Danmark, Römö - 3 öar långritt – Römö, Mandö och Koresand – vana ryttare
3 öar långritt – Römö, Mandö och Koresand – vana ryttare Under en vecka bjuds du på spännande ridning på tre öar. Fantastiska naturupplevelser och rolig ridning med mycket tölt och galopp. • 7 nätter i dubbelrum (standard) inkl. halvpension, 6 riddagar (enl. dagsprogrammet)  • Fri tillgång till wellness centret med inomhuspool, bastu och möjlighet att boka diverse behandlingar. Läs mer resefakta om resmålet här>>
8 resor nästa avresa 26 juni
Danmark, Römö - Mandö Weekend
Mandö weekend Vill du uppleva mycket naturupplevelser och ridning under en weekend väljer du Mandö weekend. Förutom den vackra ön Römö får du rida över havsbotten till ön Mandö. Här har ridcentret en liten gård, som kallas Mandøgården. Med denna bas ges en mängd möjligheter att utforska ön på hästryggen. Ingår: 1 natt på hotell i lägenhet 25 m², 2 nätter på Mandögården med delat badrum i korridoren, helpension med måltidsdryck (öl, vin kan köpas till) Minimum 6 ryttare. Om färre än 6 ryttare ändras Mandöturen till en heldagstur på Römö. Läs mer resefakta om resmålet här>>  
4 resor nästa avresa 26 maj
Storbritannien, Dartmoor långritt
Utforska den mytomspunna och vackra Dartmoorheden. Nationalparken Dartmoors mystiska landskap, speciellt då morgondimman har inspirerat många författare, bland annat Agatha Christie. Hedarna är otroligt vackra och avgränsade av rasslande färistar som håller vildponnyflockarna från att lämna området.  Dina värdar och guider Phil och Mandi hittar ute på de vidsträckta hedarna och tillsammans med sina westernhästar tar de dig med ut på Dartmoor långritt. Fyra till fem timmar i sadeln med stopp för antingen picknicklunch eller på en av de mysiga små pubar som passeras. Du väljer själv om du vill boka kortvecka eller vecka. Dagsprogram. Ankomst till värdshuset på kvällen då ditt värdpar kommer och välkomnar dig och berättar vad som kommer att hända under din vistelse. Frukost på värdshuset och sen blir du hämtad vid 10-tiden och körd till gården. Därefter fyra till fem timmar i sadeln med stopp för picknicklunch eller så binder ni upp hästarna utanför en mysig pub och äter lunch där. Därefter går ritten hem en annan väg. Vid hemkomst till gården bjuds du på afternoon tea och kaka innan du skjutsas tillbaka till värdshuset vid 16-18-tiden. Middag (ingår ej) äter du med fördel på värdshuset där du även kan hänga i puben in på småtimmarna om du vill.  "There’s nothing better for a man’s soul than being outside on a horse.” Läs mer resefakta här>>
3 resor nästa avresa 5 juni
Storbritannien - Dartmoor Crossing
Följ med på en spännande långritt över den mystiska heden.  Du kommer att rida 19-30 km, ca 4-5 timmar per dag och sova över på mysiga hotell och värdshus på heden. Ritten tar dig genom ett mycket varierande och vackert landskap. Du kommer att få uppleva ett av Storbritanniens mest spektakulära sceneri. En dag får ridmusklerna vila och du tas med på en lokal sevärdhet. Lunch intas på vägen antingen i form av en picknick eller så binder ni upp hästarna utanför en mysig pub och får njuta av en äkta publunch. Goda middagar finns att köpa på alla boenden utefter vägen. Efter en spännande dag med massor av nya intryck kommer du att sova gott. Läs mer Resefakta här>>
3 resor nästa avresa 25 juni
Storbritannien, Dartmoor - Cattle Drive
Unikt är även att Phil och Mandi har kor som flyttas med hjälp av hästarna. Så under vissa perioder har du chans att få vara en riktig cowboy utan att korsa Atlanten. Kor ska flyttas från vinter- till sommarbeten, kalvar ska märkas, vissa kor ska ut med tjuren etc. Du väljer själv om du vill rida en kortvecka eller vecka. ‘The fastest way to move cattle is slowly!’ Boskap flyttas på ett mycket bra sätt med hjälp av hästar. Hästarna är lugna och korna känner en naturlig respekt för dem. Ryttarna jobbar som ett team med de flesta längs med hjorden, ett par bakom och en eller två framför. Det finns alltid en ledarko om de andra korna följer efter. Att driva boskap ät extremt tillfredsställande och rogivande, då man utför något som gjorts på samma sätt under decennier. Landskapet som du rider över är varierat och väldigt vackert med floder, berg, vidsträckta heder, upp och ner, genom branta passager etc. ‘Head ’em up, move ’em out!’ Du väljer själv om du vill rida i tre eller fem dagar. Gruppen är liten med max 8 ryttare. Läs mer Resefakta här >>
4 resor nästa avresa 12 juni
Italien – Yoga i charmerande medeltida by
| Många datum | Koppla av med yoga i en medeltida by i soliga Italien. Retreatens filosofi bygger på hälsa, avslappning, bra mat, italiensk kultur, ekoturism och natur. Dina värdar arbetar efter en etisk och ekologisk övertygelse och de är måna om att tillvarata naturens resurser och det lokala kulturarvet. Retreaten har funnits sedan 1998 och var det första i sitt slag i Italien. 
17 resor nästa avresa 23 maj
Los Alcázares
Välkommen till Los Alcázares och Roda Golf på Costa Calidá – ”den varma kusten” – söder om Alicante. Här väntar som namnet antyder ett solsäkert och behagligt klimat, optimalt för en härlig golfsemester. Golfen spelas på två trevliga golfbanor. Roda Golf och La Serena Under din vistelse bor du centralt på Hotel 525 nära torget i kuststaden Los Alcázares. En charmig spansk by med trevliga restauranger och cafeér, lite shopping och en mycket fin sandstrand. Med andra ord kan du lätt strosa runt och njuta av semesterlunket efter dagens golfrunda.
27 resor nästa avresa 24 september
Storbritannien, Dartmoor långritt
Utforska den mytomspunna och vackra Dartmoorheden. Nationalparken Dartmoors mystiska landskap, speciellt då morgondimman har inspirerat många författare, bland annat Agatha Christie. Hedarna är otroligt vackra och avgränsade av rasslande färistar som håller vildponnyflockarna från att lämna området.  Dina värdar och guider Phil och Mandi hittar ute på de vidsträckta hedarna och tillsammans med sina westernhästar tar de dig med ut på Dartmoor långritt. Fyra till fem timmar i sadeln med stopp för antingen picknicklunch eller på en av de mysiga små pubar som passeras. Du väljer själv om du vill boka kortvecka eller vecka. Dagsprogram. Ankomst till värdshuset på kvällen då ditt värdpar kommer och välkomnar dig och berättar vad som kommer att hända under din vistelse. Frukost på värdshuset och sen blir du hämtad vid 10-tiden och körd till gården. Därefter fyra till fem timmar i sadeln med stopp för picknicklunch eller så binder ni upp hästarna utanför en mysig pub och äter lunch där. Därefter går ritten hem en annan väg. Vid hemkomst till gården bjuds du på afternoon tea och kaka innan du skjutsas tillbaka till värdshuset vid 16-18-tiden. Middag (ingår ej) äter du med fördel på värdshuset där du även kan hänga i puben in på småtimmarna om du vill.  "There’s nothing better for a man’s soul than being outside on a horse.” Läs mer resefakta här>>
3 resor nästa avresa 5 juni
Vin och vandring i Skåne
En kombination med lätta vandringar och goda viner, vad kan väl vara trevligare? På denna resa så gör vi några besök på trevliga vingårdar och vi vandrar i ganska lätt terräng med lite olika längder. Ett besök på den mysiga ön Ven hinner vi också med.
1 resa 19 augusti
Grönland
Grönland är inte platsen för massturism, utan för den kräsne gästen som söker unika upplevelser i en storslagen natur, ren miljö och en spännande kultur. Grönland är världens största ö, som ligger där norra Atlanten och Ishavet möts. 85% av Grönlands areal är täckt av is och glaciärer, som är upp till 3 km tjock. Trots en yta på nästan 2 miljoner km2 bor det bara ca. 56 000 människor här. Fiske och jakt på säl, fåglar, vildren och myskoxar är idag fortfarande den huvudsakliga inkomstkällan. Värdparet, Piitaq och Naasu som är tredje generationen fårfarmare med över 500 får välkomnar dig till sin gård på södra Grönland.  På den här långritten vill dom visa dig den absolut vackraste sidan av södra Grönland med dess fårfarmare, höga berg och djupa dalar, vattenfall, glaciärer och vackra fjordar med utspridda isberg. Gården ligger vid havet och hit leder endast en väg. Det är bara 10 minuter med båt från Narsarsuaq internationella flygplats. Var en av de första att uppleva detta mäktiga landskap från hästryggen.
3 resor nästa avresa 5 juli
Magaluf - Hotel Samos med André Lennberth
Padelresan som ger det där lilla extra! Många bra lektioner i Padel anpassad efter din nivå. Många härliga skratt, sol, bad och värme. Åk med några kompisar, med din partner eller varför inte åka med själv för att knyta nya Padel kontakter. Under 4 dagar äter, andas och sover vi Padel.
1 resa 25 september
Vandring på Skåneleden & Ven
Vi erbjuder en härlig resa med vandring på Skåneleden och på Ven. I Helsingborg övernattar vi på Scandics nya hotell, Scandic Helsingborg Oceanhamnen med fantastisk utsikt över hamnen och Öresund. Det centrala läget ger närhet till shopping, caféer och restauranger.
1 resa 9 september
Polen, Lobez - Långritt på lantegendom
Utanför Lobez ligger denna stora lantegendom som består av en herrgård, stall, ett litet ridhus samt 1000 hektar mark. Maten som serveras är mycket välsmakande och baserad på ekologiskt odlade grönsaker och kött, inklusive anka, från egen uppfödning. Det serveras även fisk från den egna sjön. Under veckan bor du på den fint renoverade herrgården.  Detta är en riktig ekologisk herrgård och lantegendom där man verkligen månar om både naturen och djuren. Gården består av herrgården, stall, ett litet ridhus och 200 hektar mark samt arrende av ytterligare 1000 hektar. De flesta hästarna är angloaraber och uppfödda på gården. De har det mycket bra och går ute i stora grönskande hagar på dagarna. De är uthålliga och i god kondition vilket möjliggör ett högt tempo med många och långa galopper. Du kommer att få mycket ridning (3-6 timmar/dag). Några dagar utgår ritten från gården och några nätter lämnas hästarna i stall och du skjutsas hem. Ritten går över stora, böljande kullar, längs fina skogsvägar och till regionens största sjö. Du kommer även att besöka ett travstuteri, det tidigare statligt ägda stuteriet Lobez. Efter en härligt lång ritt och en god middag är det mysigt att sitta framför brasan och provsmaka hemgjorda likörer.  På weekendprogrammet rider du 4-5 timmar per dag och rider tillbaka varje dag till lantegendomen.
11 resor nästa avresa 28 maj
Polen, Lobez - Långritt på lantegendom
Utanför Lobez ligger denna stora lantegendom som består av en herrgård, stall, ett litet ridhus samt 1000 hektar mark. Maten som serveras är mycket välsmakande och baserad på ekologiskt odlade grönsaker och kött, inklusive anka, från egen uppfödning. Det serveras även fisk från den egna sjön. Under veckan bor du på den fint renoverade herrgården.  Detta är en riktig ekologisk herrgård och lantegendom där man verkligen månar om både naturen och djuren. Gården består av herrgården, stall, ett litet ridhus och 200 hektar mark samt arrende av ytterligare 1000 hektar. De flesta hästarna är angloaraber och uppfödda på gården. De har det mycket bra och går ute i stora grönskande hagar på dagarna. De är uthålliga och i god kondition vilket möjliggör ett högt tempo med många och långa galopper. Du kommer att få mycket ridning (3-6 timmar/dag). Några dagar utgår ritten från gården och några nätter lämnas hästarna i stall och du skjutsas hem. Ritten går över stora, böljande kullar, längs fina skogsvägar och till regionens största sjö. Du kommer även att besöka ett travstuteri, det tidigare statligt ägda stuteriet Lobez. Efter en härligt lång ritt och en god middag är det mysigt att sitta framför brasan och provsmaka hemgjorda likörer.  På weekendprogrammet rider du 4-5 timmar per dag och rider tillbaka varje dag till lantegendomen.
11 resor nästa avresa 1 juni
Spanien, Katalonien - Cattle drive
Välkommen till en äkta cattledrive. Varje vår måste 250 kor flyttas till grönare bete och du har en chans att få följa med! Förbered dig på några intensiva dagar fyllda med vacker natur, lagarbete och samspel med pigga hästar, hundar och, naturligtvis, kor!  Korna ska flyttas till härliga sommarbeten. Denna cattledrive kan vara händelserik så du måste vara beredd på att samarbeta och att arbeta som ett team. Det här är inte bara en enkel turisttur genom bergen. Utan ritten har ett mål: att få besättningen till sin destination helt intakt, vilket kan kräva problemlösning och många timmar i sadeln. Några av svårigheterna kan vara att korsa vägar med trafik, täta skogar, små floder och oförutsägbart väder. Ritten går genom dalar, över höga berg och på stigar så smala att du knappt ser dem. Hotell och campingplatser på rutten är alla natursköna och speciellt utvalda. Detta är en snabbare cattledrive än normalt, då dagarna blandas av lite snabbare ridning utan boskap med långsammare ridning med boskapen. Detta blir både ett äventyr och minne för livet. 7 nätter, 6 dagars ridning - 5/6 timmar per dag (endast en vecka per år) Vilafreser - Vilanant/Avinyonet - Terrades - Albanya - Coll del Malrem - Rocabruna - Camprodon “Join the adventure!!” Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
1 resa 28 maj
Spanien, Katalonien - Smugglarnas långritt
Denna ritt passar dig som gillar att bestiga berg och få fantastiska vyer. Ritten innebär också mycket kultur då du passerar och bor i medeltida städer. Tempot är blandat, klättring i berg kombineras med långa galopper över vackra bergsängar. Att följa smugglarnas fotspår är en resa i historien, men även din kulinariska ådra kommer att bli tillgodosedd på olika speciella boenden på unika orter som du nog aldrig skulle besöka på egen hand. 7 nätter – 170 KM, 6 dagars ridning- 4/6 timmars ridning/dag Vilafreser - Espinavessa - Besalú - Montagut - Beget - Espinavell - Camprodon Läs mer resefakta här>>
6 resor nästa avresa 12 juni
Spanien, Katalonien - Långweekend 2 beaches
En långhelg från onsdag till söndag där du rider i regionerna Costa Brava och Emporda. Tre kompletta dagar med hästar, ridning och natur, torsdag, fredag  och lördag. Upptäck Costa Brava, med sina medeltida städer full av historisk arkitektur. Detta blir en komplett helg bestående av ridning, god mat och dryck och sevärdheter. Beläget i hjärtat av regionen, 10km från stranden, erbjuder hästgården en perfekt bas. 4 nätter - 3 dagars ridning, 4-6 timmar ridning /dag Vilafreser - Gulf of Rosas - La Gola Beach - Vilafreser Läs mer resefakta om ritterna i Katalonien här>>
3 resor nästa avresa 15 juni
Rumänien, Transylvanien
De stora skogarna i bergskedjan Karpaterna i Transylvanien är bland de mest bevarade ekosystemen i Europa. Naturen är bedövande vacker och stora fårhjordar går fria i de stängsellösa dalarna. Dina värdar driver en av Europas största privata bevarandeprojekt, inrättandet av en ny 200.000 hektar National Park över hela södra och centrala Karpaterna. Detta områda har Europas största koncentration av stora rovdjur och på Karpatien långritt ges möjlighet att även få se vilda brunbjörnar från ett gömsle. På Transylvanien långritt får du rida över de intilliggande transsylvanska böljande kullarna som tycks ändlösa - som om de var gjorda för ridning. I byarna där emellan tycks tiden stå stilla, inte många bilar besöker dessa byar och tempot på de små gårdarna är fortfarande som det brukade vara hundra år sedan. Du kan välja mellan att bo på gården hela veckan, eller att rida en "riktig" långritt med olika boende eller kombinera en långritt med kultur.
12 resor nästa avresa 28 maj
Rumänien, Transylvanien
De stora skogarna i bergskedjan Karpaterna i Transylvanien är bland de mest bevarade ekosystemen i Europa. Naturen är bedövande vacker och stora fårhjordar går fria i de stängsellösa dalarna. Dina värdar driver en av Europas största privata bevarandeprojekt, inrättandet av en ny 200.000 hektar National Park över hela södra och centrala Karpaterna. Detta områda har Europas största koncentration av stora rovdjur och på Karpatien långritt ges möjlighet att även få se vilda brunbjörnar från ett gömsle. På Transylvanien långritt får du rida över de intilliggande transsylvanska böljande kullarna som tycks ändlösa - som om de var gjorda för ridning. I byarna där emellan tycks tiden stå stilla, inte många bilar besöker dessa byar och tempot på de små gårdarna är fortfarande som det brukade vara hundra år sedan. Du kan välja mellan att bo på gården hela veckan, eller att rida en "riktig" långritt med olika boende eller kombinera en långritt med kultur.
9 resor nästa avresa 4 juni
Spanien – Yoga & vandring i spektakulär natur
| Flera datum | Om du söker efter en resa med yoga & vandring har du hittat rätt nu!   Här bor du fint omgiven av underbar natur med mäktiga berg och oexploaterad natur i en av Spaniens vackraste nationalparker. Efter yogan eller vandringen kan du svalka av dig i poolen med utsikt över bergen. I en mysig spansk miljö blir du serverad fräscha vegetariska måltider baserade på lokala råvaror. Det ingår fyra dagliga varierade yogaklasser och två vandringar under veckan.  Boka 2 månader innan så får du 1000 SEK rabatt Boka 5 månader innan så får du 1600 SEK rabatt   Rabatterna dras av när du fyller i din bokningsförfrågan.
2 resor nästa avresa 21 juni
Rumänien, Karpaterna
Red Lake långritt på lipizzaner Den här ritten tar dig till orörda bergslandskap i fantastiskt vackra Karpaterna. Med sina kristallklara sjöar, dramatiska kalkstensformationer och små undangömda byar, där jorden fortfarande odlas på traditionellt sett. Här kan du verkligen få uppleva uppleva oförstörd natur och förflytta dig minst 50 år tillbaka i tiden.  En av kuriositeterna på ritten är Red Lake (Lacu Roşu), Rumäniens största bergsjö, som bildades 1837 efter ett stort jordskred. Spetsarna på de brutna stammarna från granar kan fortfarande ses sticka upp ur sjön, medan dess djupgröna vatten speglar klipporna i Suhardul Mic Massif.  En annan höjdpunkt på ritten är Bicaz Gorges - Hasmas Mountains National Park med sina grottor, doliner och vattenfall. Du kommer också besöka en av de vackraste droppstensgrottorna i området, Sugau Cave.  Denna ritt passar dig som söker en oslagbar och autentisk karpatisk upplevelse.
11 resor nästa avresa 5 juni
Irland, Galway - Terränghoppning
Detta är ett perfekt val för dig som vill ha fartfylld ridning med mycket hoppning på fantastiska hästar. Du behöver inte ha hoppat terränghinder tidigare men bör vara van att rida i ett högt tempo utomhus.  Du möts av irländsk charm, med hästar i varje skrymsle. Här finns mångårig och gedigen kunskap om hästar så du som är öppen, ödmjuk och modig kommer att älska detta ställe. Det finns två alternativ gällande boende. Antingen bor du hos Mary i Portumna med halvpension, eller hos Caroline i Tynagh med helpension. På bägge ställen  bjuds du på en riklig irländsk varm frukost innan du skjutsas till gården där du tillbringar hela dagen. Bor du hos Mary så finns det flera restauranger och pubar i byn  att välja mellan på kvällen. Föredrar du helpension bjuder Caroline dig på en god pubmiddag. På ridcentret finns det en enorm terrängbana med uppåt hundra hinder. Det finns många låga hinder så du kan bygga upp känslan och självförtroendet under din vistelse. Ett som är säkert är att du kommer att hoppa hundratals språng och ha såå roligt. Hit är det många av våra ryttare som åker år efter år och vem vet kanske tar du med dig en av hästarna hem, det är det många före dig som gjort. 
27 resor nästa avresa 26 maj
Island - Långritt Norra Island
Denna underbara, mångsidiga ritt tar er från Fremstafell bondgård till Goðafoss och genom Bárðardalur. Du får se Europas mest aktiva vulkaniska regionen - Mývatn - med all sin skönhet och sedan rida nära sjön Másvatn i Reykja-Dalur. Ni rider genom en otroligt tjock skog - Fellskógur - längs floden Skjálfandafljót tillbaka till Fremstafell. Läs mer resefakta här>>
6 resor nästa avresa 21 juni
Island, Norra - Höstfärger och norrsken
På denna ridtur får du möjlighet att uppleva mångfalden och skönheten i den isländska naturen under hösten. I slutet av augusti är sommaren snart över. Dagarna i september blir kortare och inför ett brett spektrum av höstfärger och de berömda norrskenet. Ni rider genom drömska dalar där flockar av kacklande gäss vilar på sin resa till söder ut. Ni rider upp till bergen där ni möter fåren som har tillbringat ett par underbara månader i frihet. Nu är det dags att föra dem tillbaka till sina hem. Vintern börjar knacka på dörren!    6 nätter och 5 dagars intensiv kontakt med islandshästen, den isländska vackra naturen och kultur väntar dig! Läs mer resefakta här>>
3 resor nästa avresa 1 september
Island, Norra - Runt Midnattssolen
Doften av våren, ljusa nätter och den uppvaknande naturen är utmärkande för denna vecka, som består av flera turer och sightseeing med buss. Du kommer att uppleva dagarna kring midnattssolen, besöker berömda turfhouses av Laufás, valar i fjorden Eyjafjörður och det fantastiska området runt den hisnande sjön Mývatn. En midnattsritt blir höjdpunkten på denna vecka då solen knappt går ner! Läs mer resefakta här>>
1 resa 13 juni
Ecuador - Cotopaxi vulkanritt
Den första dagen är utformad för att du ska få vänja dig vid höjden och det nya ekosystemet samt få möjlighet att känna efter om du passar ihop med din häst. Du kommer även att få lära känna dina guider ”chagrans". Deras skicklighet på hästryggen och kunskap om den andinska Paramon är legendariska. Ritten ramas in av vulkaner och du rider på höglandsplatåer och korsar floder som rinner nerför Anderna  mot Amazonas och Stilla havet. Vid molnskogen kommer ni in en helt annan miljö och får se en spännande förändring i den omgivande vegetationen. Spektakulär ridning som stiger upp till 4000 meter i ett frodigt tundralikt landskap och när ni rider nerför får ni erfara en subtropisk vegetation längs vägen. Här, inbäddat djupt i den mystiska molnskogen, får du lära dig om medicinalväxter och träd som är unika i området, och förundras över berättelser om hur det är att leva i denna avlägsna tempererade molnskog. Efter acklimatisering på haciendan liksom ridning i molnskogen kommer ni vara förberedda för den andra delen av resan och börja er ritt mot den mäktiga vulkanen Cotopaxi Den andra delen av ritten besöker ni den färgglada marknaden i Machachi på er väg där du kan njuta av den unika skönheten på en marknad i anderna samt få möjlighet att köpa hantverk eller läderverk. Ni fortsätter sedan ritten till Cotopaxi, den högsta aktiva vulkanen i världen (5.987m). Cotopaxis imponerande symmetriska kon leder er framför sina omgivande kullar. Ni rider runt Rumiñahui massiva stenar och till slätterna nära Cotopaxi. När ni rider genom Anderna, kommer du att uppleva stora väderskiftningar. Var beredd på stunder av intensiv ekvatorial sol följt av en kylig vind från Anderna allt inom loppet av några timmar. Lokalbefolkningen säger att höglandet upplever alla fyra årstider under samma dag. När ni rider genom paramos, får du se stora hjordar av alpackafår och lamadjur som strövar fritt omkring på denna höjd. Långt efter er återkomsten till Haciendan och slutet av din ritt, kommer minnen av denna karga men vackra värld dröja sig kvar. Läs mer reseinformation här>>
3 resor nästa avresa 17 juni
Finland - Finska Lappland
Välkommen till en äkta familjeägd gård i finska Lappland, nära skidorten Levi. Här möts du av glada Alaskan husky hundar, pigga Finnhästar, renar och dina värdar med personal som ser fram emot att träffa dig! Förutom att uppleva vacker natur kommer du också att lära dig om kulturen och livet i denna samiska region och hur man hanterar livet utan alla moderniteter. Du kan välja mellan en kortare vistelse där du bor i vackra ekostugor nära gården eller en riktig vildmarksritt där du förflyttar dig och bor i olika avlägsna stugor utan el och rinnande vatten. Det är verkligen ett stort äventyr och väldigt annorlunda mot hur de flesta människor har det i vardagen. Det ger dig tid att koppla av och njuta av tystnaden. I denna fridfulla omgivning får du även tid till eftertanke. Tillsammans med din fyrbenta partner i vildmarken kanske du inser värdet av att inte vara uppkopplad 24/7. Det är en fantastisk upplevelse och värt att prova!  
2 resor nästa avresa 22 juli
Finland - Finska Lappland
Välkommen till en äkta familjeägd gård i finska Lappland, nära skidorten Levi. Här möts du av glada Alaskan husky hundar, pigga Finnhästar, renar och dina värdar med personal som ser fram emot att träffa dig! Förutom att uppleva vacker natur kommer du också att lära dig om kulturen och livet i denna samiska region och hur man hanterar livet utan alla moderniteter. Du kan välja mellan en kortare vistelse där du bor i vackra ekostugor nära gården eller en riktig vildmarksritt där du förflyttar dig och bor i olika avlägsna stugor utan el och rinnande vatten. Det är verkligen ett stort äventyr och väldigt annorlunda mot hur de flesta människor har det i vardagen. Det ger dig tid att koppla av och njuta av tystnaden. I denna fridfulla omgivning får du även tid till eftertanke. Tillsammans med din fyrbenta partner i vildmarken kanske du inser värdet av att inte vara uppkopplad 24/7. Det är en fantastisk upplevelse och värt att prova!  
3 resor nästa avresa 1 augusti
Sverige, Västerås - Dressyr och Working Equitation på lusitanos
Vackra lusitanos betar rofyllt i hagarna, med ängar, skog och en badsjö som omgärdar hästgården. Det är en oas långt bort från stadens alla ljud och intryck. Här kan du verkligen slappna av, andas ut och bara njuta. När Jenny och hennes familj kom hit för 17 år sen såg de potentialen i detta vackra naturområde trots förfallna byggnader. Sen dess har de renoverat, byggt ett fint stall och vackert boningshus, några gäststugor och ridbana. Jenny har en bred kunskap om hästar och ridning. Hon har ridit in och utbildat alla sina hästar själv, och flera kan utföra rörelser inom den högre skolan som piaff och passage. Hon är intelligent, ödmjuk och analytisk och menar att det inte bara är hon som utbildar sina hästar utan de utbildar även henne. När hon ser sina elever på deras ryggar vet hon precis hur hon ska undervisa eleverna för att de ska utveckla sin ridning och känsla. Jennys mamma Therese ser till att du får i dig god och näringsrik mat både gällande frukost, lunch och middag. Ingen som går hungrig från matbordet här inte. Det är en varm och gästfri atmosfär på gården så här kommer du att trivas och snabbt känna dig som hemma.  
10 resor nästa avresa 27 maj
Sverige, Västerås - Dressyr och Working Equitation på lusitanos
Vackra lusitanos betar rofyllt i hagarna, med ängar, skog och en badsjö som omgärdar hästgården. Det är en oas långt bort från stadens alla ljud och intryck. Här kan du verkligen slappna av, andas ut och bara njuta. När Jenny och hennes familj kom hit för 17 år sen såg de potentialen i detta vackra naturområde trots förfallna byggnader. Sen dess har de renoverat, byggt ett fint stall och vackert boningshus, några gäststugor och ridbana. Jenny har en bred kunskap om hästar och ridning. Hon har ridit in och utbildat alla sina hästar själv, och flera kan utföra rörelser inom den högre skolan som piaff och passage. Hon är intelligent, ödmjuk och analytisk och menar att det inte bara är hon som utbildar sina hästar utan de utbildar även henne. När hon ser sina elever på deras ryggar vet hon precis hur hon ska undervisa eleverna för att de ska utveckla sin ridning och känsla. Jennys mamma Therese ser till att du får i dig god och näringsrik mat både gällande frukost, lunch och middag. Ingen som går hungrig från matbordet här inte. Det är en varm och gästfri atmosfär på gården så här kommer du att trivas och snabbt känna dig som hemma.  
5 resor nästa avresa 27 juni
Ungern - Pustan långritt
Ungern är perfekt för ryttare då man kan rida fritt på närapå obegränsade ytor. Här har du chansen att tillsammans med Maja och hennes fina hästar få uppleva pustan. Under denna vecka eller weekend får du lära känna den ungerska landsbygden och njuta av smakrika måltider och uppleva fartfylld ridning på härliga hästar.  Följ med Maja på Pustan långritt. Efter en provritt bär det av söderut, genom skogar, upp över böljande kullar och ut på den fantastiska pustan. Stora fält och öppna vidder så långt ögat kan se. Här blir det många och långa galopper. På pustan möter du de ungerska grå korna, bufflarna och rackafåren. Långritten inleds och avslutas på gården. Övriga nätter bor du på trevliga landsortshotell och värdshus utefter vägen. Ett har pool, ett annat erbjuder massage för trötta ridmuskler och oftast finns det en bar för de kvällspigga. Maten är smakrik och god. Den berömda aprikossnapsen och de mjuka ungerska vinerna är också något som de flesta gillar. I mitten av veckan då många ridmuskler är trötta rider du en kortare ritt, annars är det ca 4-5 timmars ridning per dag i en grupp med max 8 ryttare.  Pustan - Weekend Det går också bra att boka en kortare stationär långritt (torsdag-söndag) och då bor ni tre nätter på Majas gård och rider ut i de vackra omgivningarna, ca 4-5 timmar per dag under fredagen och lördagen.  
7 resor nästa avresa 11 juni
Ungern - Pustan långritt
Ungern är perfekt för ryttare då man kan rida fritt på närapå obegränsade ytor. Här har du chansen att tillsammans med Maja och hennes fina hästar få uppleva pustan. Under denna vecka eller weekend får du lära känna den ungerska landsbygden och njuta av smakrika måltider och uppleva fartfylld ridning på härliga hästar.  Följ med Maja på Pustan långritt. Efter en provritt bär det av söderut, genom skogar, upp över böljande kullar och ut på den fantastiska pustan. Stora fält och öppna vidder så långt ögat kan se. Här blir det många och långa galopper. På pustan möter du de ungerska grå korna, bufflarna och rackafåren. Långritten inleds och avslutas på gården. Övriga nätter bor du på trevliga landsortshotell och värdshus utefter vägen. Ett har pool, ett annat erbjuder massage för trötta ridmuskler och oftast finns det en bar för de kvällspigga. Maten är smakrik och god. Den berömda aprikossnapsen och de mjuka ungerska vinerna är också något som de flesta gillar. I mitten av veckan då många ridmuskler är trötta rider du en kortare ritt, annars är det ca 4-5 timmars ridning per dag i en grupp med max 8 ryttare.  Pustan - Weekend Det går också bra att boka en kortare stationär långritt (torsdag-söndag) och då bor ni tre nätter på Majas gård och rider ut i de vackra omgivningarna, ca 4-5 timmar per dag under fredagen och lördagen.  
10 resor nästa avresa 2 juni
Finland, Norra Lappland - Arktisk guldgrävarritt
Gillar du äkta vildmarksliv och är nyfiken på det vilda norra Lappland och dess guldgrävarhistoria?  Då har du hittat rätt och är varmt välkommen till detta personliga familjeägda stall i Inari-Saariselkä-regionen i finska Lappland!  Din värdinna Maria och hennes väluppfostrade glada Finnhästar tar dig med på en spännnade långritt. Du kommer att få uppleva ett äkta lägerliv i den vackra och orörda vildmarken, en krog med bastu och lokala delikatesser, och som pricken över i ett besök på en guldutgrävarplats. Där du får lära dig om den berömda historiska och romantiska guldrushen i Lappland. På denna långritt får du dessutom njuta av många sidor av det arktiska livet. Du kommer att få uppleva den vilda naturen och tystnaden, blandat med moderna bekvämligheter och intressant lokalhistoria.  Med massor av minnen och upplevelser återvänder du hem glad och avslappnad!  
2 resor nästa avresa 4 augusti
La Finca
En bit söder om Alicante ligger La Finca Golf & Spa Resort. Här kan man få uppleva en golfmiljö i världsklass. Kritvit bunkersand, figurklippta fairways och en banlayout som inspirerar alla. Njut särskilt av omgivningen med stora apelsinodlingar och olivträd - en avkopplande och lugn miljö.  Inte långt bort ligger badorten Torrevieja med mängder av restauranger och vidsträckta stränder, perfekt för en golfledig dag. Vi spelar fyra rundor på La Finca samt en utflyktsrunda på antingen Las Ramblas eller Villamartin. Du bor på ett toppmodernt 5-stjärnigt hotell, byggt 2009, med rikt utbud av restauranger, 117 ljusa rum med balkong, spaavdelning, gym ,inom- och utomhuspool och gångavstånd till La Finca Golf.
24 resor nästa avresa 1 oktober
Italien, Molise - Colle dellOrso långritt
Detta är ett underbar ritt ute på den italienska landsbygden. Du kommer att tillryggalägga långa distanser genom orörd vacker natur, bland annat genom ”The magic forest", bo i bergsstugor, på landsortshotell och såklart på Carmines mysiga gård.  7 nätter, 5 ½ dags ridning, ca 5-7 timmar per dag under långritten. Minst 6 pers och max 10. Läs mer resefakta här>>
3 resor nästa avresa 4 juni
Italien, Molise - Majella Nationalpark långritt
Den här ritten tar dig genom denna nationalpark som skyddas av WWF (nationalparken är den åttonde så kallade Pan Park i Europa). Du kommer att rida genom allt högre berg och stora dalsträckor. Nationalparken är centrerad på Majella massivet, vars högsta topp är Monte Amaro (2 793 m). 7 nätter, 5 ½ dags ridning (6 - 7 timmar/dag). Minst 5 pers och max 8-10. Läs mer resefakta här>>
2 resor nästa avresa 18 juni
Italien, Molise - Monte Capraro långritt
Ett spännande långritt kring Monte Capraro "Goat Mountain" (1730m), genom dalar och vackra skogar. Här får ni utforska den fantastiska landsbygden och njuta av utsökt italiensk mat.  7 nätter, 5 ½ dags ridning (5 - 6 timmar/dag). Minst 5 pers och max 8-10. Läs mer resefakta här>>
2 resor nästa avresa 2 juli
Italien, Molise - Two parks trail
Långritt genom nationalparkerna Abruzzo och Majella. 7 nätter, 5 ½ dags ridning (7 - 8 timmar/dag). Minst 5 pers och max 8-10. Läs mer resefakta här>>
1 resa 3 september
Frankrike, Provence - Luberon till Camargue
Under denna ritt får du njuta av de kontraster som dessa regioner erbjuder. Långritten sträcker sig från slingrande vägar längs olivträd och gamla stenhus till de vita sandstränderna i Camargues nationalpark. Härliga galopper på stränderna blir en perfekt avslutning på denna långritt. Ritten startar norr om Provence huvudstad, Marseille. Ni passerar de gamla kulturstäderna Arles och les Baux. Denna medelhavsregion med berg, olivplantager och vingårdar är mycket omväxlande och vacker. Under de härliga lunchpauserna njuter du av goda picknicks och regionens välkända rosévin. Ritten avslutas i Camargue vid Les Saintes Maries de la Mer vid det blå Medelhavet. Här finns de berömda svarta tjurarna och de vita hästarna. Härliga strandgalopper markerar slutet på denna omväxlande ritt. Du kommer att rida 5-6 timmar per dag. Det är viktigt att du kan kontrollera en häst i skritt, trav och galopp. Informationen på denna sida gäller denna ritt specifikt. För att få mer information och en heltäckande bild, se   sidan för Provenceritterna >>.  
13 resor nästa avresa 29 maj
Frankrike, Provence - Cezanne långritt
Ritten går genom de berömda Montagne Sainte-Victoire och du kommer att förstå varför konstnären Paul Cezanne blev inspirerad till sina vackra landskap, som i sin tur inspirerade andra konstnärer som t ex Pablo Picasso. De vita kalkstensklipporna, den ofta knallblå himlen, de gröna pinjeträden och den röda jorden bildar en fantastisk naturupplevelse.  Här trivs även ca 900 olika växtarter, 27 djursorter coh 126 fågelarter. Vilket eldorado för natur- och djurälskare. Informationen på denna sida gäller denna ritt specifikt. För att få mer information och en heltäckande bild, se  sidan för Provenceritterna här >>.
1 resa 23 oktober
Frankrike, Provence - Luberon & Colorado Provencale
Luberons kullar och berg är en av de mest utsökta platserna i Provence, en naturpark. Med sin skog av gröna och vita ekar, dess klippor av kalksten och dess typiska drystone byar, visar Luberon upp ett autentisk och pittoreskt landskap som väl beskrivs i romanen Ett år i Provence av Peter Mayle. Här får du upptäcka det mystiska "Provence Colorado", fylla dina sinnen med doften av lavendel och unika "Provence örter", och förtrollas av doften från det provensalska köket. På kvällarna har Didier valt ut charmiga värdshus, flera av dem med pool, där du kan äta en god middag och ha en härlig kväll. Informationen på denna sida gäller denna ritt specifikt. För att få mer information och en heltäckande bild, se  sidan för Provenceritterna här >>.
5 resor nästa avresa 1 augusti
Frankrike, Provence - Luberon & lavendel
På en väg av lavendel... Njut av en ritt som är rik på dofter och färger. Den går från södra Luberon till områden i Provence som är berömda för sin lavendelproduktion. Till Plateau Claparèdes norr om Grand Luberon och Plateau d'Albion. En doftande ridtur bland Provencalska örter, lavendel, salvia... En färgglad tur längs de vita kalkstensklipporna i Luberon och de gröna "Garrigue", tall och ekskogarna, ockra från Colorado provensale, blå himmel och lavendel. Ett hisnande landskap från Nedre till övre Provence vid foten av Giant av Provence: Mont Ventoux. För denna ritt ta endast med ett bagage med maxvikt på 15 kg som förflyttas med dig. Om du vill ta med dig fler bagage, vänligen informera oss om det innan.  Peaken av lavendelblomningen är före den 15 juli! Skörden börjar vanligtvis i mitten av juli. Denna ridtur är utmärkt även senare, men med mindre och mindre blommande lavendelfält när sommaren fortskrider. Informationen på denna sida gäller denna ritt specifikt. För att få mer information och en heltäckande bild, se  sidan för Provenceritterna här >>.
4 resor nästa avresa 3 juli
Sverige, Dalarna – Yoga, vandring och massage i Idre med Didi
| 2022-07-30 | 2022-08-13   | 2022-08-27 | En mysig vecka med spännande äventyr och en liten grupp på max 6 personer. Varje morgon och kväll blir det skön yoga som balanserar upp ditt "system" och hjälper dig till stillhet och djupavslappning. Yogan är lugn och skön. Yinyoga, Mediyoga, Ananda Marga yoga och Restorative yoga blandas under veckan. Allt med fokus på att hitta balans, komma ner i varv och hitta återhämtning och ny energi. Detta förstärks med en underbar avslappnande massage.  En av dagarna gör vi en vandring med renar. Vi går med renarna genom trollskogen och får sedan en samisk fika där dom berättar om samekulturen och livet som renskötare. Dessutom gör vi en vandring till Sveriges högsta vattenfall, en med båt över till Norge och vandring tillbaka till Sverige samt en vandring vid Städjan och Nipfjället. När vi har lust kan vi avsluta dagen med ett härligt bastubad.  Detta blir alltså en riktigt lyxig och spännande vecka som kommer fylla dig med energi och glädje som du kan bevara länge.
3 resor nästa avresa 30 juli
Sverige, Sörmland
I hjärtat av vackraste Sörmland, mitt i det grönskande och böljande landskapet hittar du den moderna och fina hästgården. Du välkomnas av Stina och Nicky som efter att ha drivit ridverksamhet i Sigtuna under tio år nu har hittat sin drömgård. Här finns ett vackert boningshus, stall, ridbana, stora hagar samt ett trevligt gästhus. Stallet med sina öppna fönster där hästarna tittar ut ger en internationell touch. Ditt värdpar har en mångårig och gedigen hästbakgrund, Stina är ridlärare från Strömsholm och Nicky är både B-tränare i hoppning och banbyggare. De har utbildat hästar och ryttare under största delen av livet och båda lyser upp då de pratar om sin stora passion hästen. Hästarna är trygga, välutbildade läromästare, och dessutom finns det fina ponnyer i alla storlekar.  Du kan välja mellan dressyr- och allroundweekends. Väljer du allround varvas dressyr och hoppning med härliga uteritter i trygg miljö. Vill du fokusera på dressyr går det också bra. Med tanke på att det finns både stora hästar och ponnyer finns det även Mor & dotter helger på programmet, och då är självklart fäder och söner också välkomna. Tänk att få åka till en härlig plats där allt handlar om hästar, ridning och umgås med nya och gamla vänner. Dessutom är det enkelt att ta sig hit! Gården ligger endast en timmes bilresa söder om Stockholm (halvtimme med snabbtåg).  Här kommer du att trivas.  
4 resor nästa avresa 3 juni
Sverige, Sörmland
I hjärtat av vackraste Sörmland, mitt i det grönskande och böljande landskapet hittar du den moderna och fina hästgården. Du välkomnas av Stina och Nicky som efter att ha drivit ridverksamhet i Sigtuna under tio år nu har hittat sin drömgård. Här finns ett vackert boningshus, stall, ridbana, stora hagar samt ett trevligt gästhus. Stallet med sina öppna fönster där hästarna tittar ut ger en internationell touch. Ditt värdpar har en mångårig och gedigen hästbakgrund, Stina är ridlärare från Strömsholm och Nicky är både B-tränare i hoppning och banbyggare. De har utbildat hästar och ryttare under största delen av livet och båda lyser upp då de pratar om sin stora passion hästen. Hästarna är trygga, välutbildade läromästare, och dessutom finns det fina ponnyer i alla storlekar.  Du kan välja mellan dressyr- och allroundweekends. Väljer du allround varvas dressyr och hoppning med härliga uteritter i trygg miljö. Vill du fokusera på dressyr går det också bra. Med tanke på att det finns både stora hästar och ponnyer finns det även Mor & dotter helger på programmet, och då är självklart fäder och söner också välkomna. Tänk att få åka till en härlig plats där allt handlar om hästar, ridning och umgås med nya och gamla vänner. Dessutom är det enkelt att ta sig hit! Gården ligger endast en timmes bilresa söder om Stockholm (halvtimme med snabbtåg).  Här kommer du att trivas.  
4 resor nästa avresa 10 juni
Sverige, Islandshäst i Roslagen
I det vackra Roslagen finner du denna pärla. Jenny och Hreggvidur (Hreggi), båda flerfaldiga svenska mästare och framgångrika landslagsryttare, är stora namn inom islandshästvärlden. Jenny är en av Sveriges fyra auktoriserade ridlärare för islandshästridning. De är proffs både inom sin passion islandshästen men även när det gäller att ta hand om dig som gäst. Här kan du välja mellan en träningsweekend, veckoritt eller långweekend. Mitt bland vallonbruken i den leende upplandsnaturen hittade de sin hästgård för 13 år sedan och har sedan varsamt renoverat den till ett mycket trivsamt islandshästcenter. Nu finns förutom mangårdsbyggnaden ett nyrenoverat gästhus, en konferenslokal för 20 personer ett stall med 40 boxplatser, ridbana, ovalbana och oändliga ridvägar. Dom har även anställda instruktörer som också håller i lektioner och uteritter. Du bjuds på goda måltider, ibland blir du serverad en speciell isländsk middag i källarvalvet.
1 resa 3 november
Sverige, Islandshäst i Roslagen
I det vackra Roslagen finner du denna pärla. Jenny och Hreggvidur (Hreggi), båda flerfaldiga svenska mästare och framgångrika landslagsryttare, är stora namn inom islandshästvärlden. Jenny är en av Sveriges fyra auktoriserade ridlärare för islandshästridning. De är proffs både inom sin passion islandshästen men även när det gäller att ta hand om dig som gäst. Här kan du välja mellan en träningsweekend, veckoritt eller långweekend. Mitt bland vallonbruken i den leende upplandsnaturen hittade de sin hästgård för 13 år sedan och har sedan varsamt renoverat den till ett mycket trivsamt islandshästcenter. Nu finns förutom mangårdsbyggnaden ett nyrenoverat gästhus, en konferenslokal för 20 personer ett stall med 40 boxplatser, ridbana, ovalbana och oändliga ridvägar. Dom har även anställda instruktörer som också håller i lektioner och uteritter. Du bjuds på goda måltider, ibland blir du serverad en speciell isländsk middag i källarvalvet.
2 resor nästa avresa 2 juni
Italien - Toscana slottsritt
Välkomna till vårt vackra 1700-talsslott som är beläget mellan de böljande kullarna i Toscana, Lazio och Umbrien (knappt tjugo mil från Rom). Slottet var en gång hemvist för en kardinal som inhyste Vatikanens skatter här för att hålla dem säkra under revolutionen 1848. Han valde slottet till sin bostad och nu har hans ättlingar, greve Antonio och hans familj, öppnat upp sitt hem för ryttare från alla länder. Hästar har återigen fått en central roll på ägorna.  Med sina sagotorn är slottet en romantisk och bekväm miljö för dig som vill utforska omgivningens kultur och historia från hästryggen.
24 resor nästa avresa 28 maj
Frankrike, Aquitaine - Silverkusten långritt
Silverkusten långritt inleds med en lång provritt för att du ska känna efter om du passar ihop med din häst. Därefter följer en fem dagars långritt med upp till 40 km per dag och ca 5-6 timmar i sadeln, så det gäller att du är i bra form. Detta är en fartfylld långritt där hästarna lämnas i hagar utefter vägen och du skjutsas ”hem” till gästhuset var kväll utom en natt då ni övernattar på en herrgård.  De mjuka sandvägarna i skogen inbjuder till galopp och ger er möjlighet att inte bara rida på en linje, men du kommer också möta tuffare och mer utmanande terräng för att inte glömma de vidsträckta platta stränderna. Galopperna i skogen eller på stranden görs individuellt och man startar en eller två ryttare åt gången. Ritten avslutas på bästa sätt med en halvdag på den otroliga stranden, wow. 5 veckor i juli och augusti övernattar ni 1 natt i tält beroende på väder. Ni campar i mycket fina omgivningar mitt i naturen, bredvid en flod med mycket klart vatten där det är möjligt att simma. Hästarna bor på motsatt sida av floden. Alla spenderar kvällen runt elden, grillar, dricker sangria och njuter av den ljumma kvällen. Det finns bekväma madrasser med lakan och kuddar i tältet, bord och stolar för middag och frukost. Medtag egen sovsäck. Läs mer resefakta här>>
8 resor nästa avresa 5 juni
Portugal, Algarve – Yoga & Soul Food
| 2022-04-03 och 2022-10-23 | I södra Portugal är klimatet milt och soligt året runt. I en lugn miljö på detta välrenommerade retreatcenter får du kvalificerade yogaklasser i en avslappnad stämning som ger en behaglig atmosfär. Yoga & Soul Food Retreat är ett retreatprogram som i grunden har arrangerats under snart 20 år med många återkommande deltagare. Oavsett om yoga är något nytt för dig eller om du är en fulländad yogi så kommer du uppskatta yogaklasserna med inriktning på detox, dvs att få en avgiftningseffekt i kroppen. Varje dag ges det en meditationsklass och två yogaklasser med asanas (yogaställningar), pranayama (andingsteknik) och yoga nidra (avslappning).  Du blir serverad frukost, lätt lunch och middag, allt baserat på hälsosamma vegetarisk råvaror fria från tillsatser. Genom kombinationen av yoga och de måltider som serveras kommer du fyllas av ny energi. Du kommer lämna retreaten med en djupare förståelse av yoga, en känsla av en lättare och renare kropp, ett avslappnat och klart sinne, ett öppet hjärta och strålande ögon. Utövare på alla kunskapsnivåer är välkomna, undervisningen anpassas efter individerna i gruppen. 
1 resa 23 oktober
Frankrike, Aquitaine - Baskien och beach kombo
Detta är en spännande ritt där du får uppleva en orörd natur på en vacker anglo-arab. Ni rider i varierande terräng, ofta robust, men hästarna är trygga och tar er säkert från de höga topparna ner i de djupa vilda dalarna där örnar och gamar sväva högt ovanför dig på den blå himlen. Ritten avslutas sedan vid Atlantkusten! Detta är en utmanande ritt och det krävs att man är i god kondition och säker i alla gångarter för att kunna rida för 6 - 7 timmar varje dag och i stundtals utmanande terräng. Det blir också en del trav och galopp möjligheter så fort landskapet erbjuder. På vissa ställen får man gå av och leda sin häst. Luncherna är typisk mat från regionen. Efter lunchen finns det ofta tid för en kort siesta innan ni fortsätter den äventyrligt ritten. Programmet är inte bara spännande ur ridsynpunk men den ger också en mycket intressant inblick i kulturen i franska Baskien. När ni kommer till Saint Jean Pied de Port, som finns med på Unescos världsarv, kan ni njuta av att upptäcka området till fots innan ni besöker de små butikerna och väljer en restaurang för en härlig första kväll. Två lättare dagar kommer att vara vid Atlantkusten där ni får möjlighet till en spännande galopp på den vita sanden. Om vädret tillåter kan ni simma med hästarna. Också beroende på väderprognosen, kan programmet börja vid Atlantkusten i syfte att dra nytta av de bästa vädret uppe i bergen. Läs mer resefakta här>>
5 resor nästa avresa 12 juni
Vandringsresa Amalfikusten ✈
FLYGRESA - Italien - Vandringsresa , Rundresa flyg & buss - 8 dagar Vandringsresa Amalfikusten - Uppfriskande & upplevelserikt Insprängd mellan Sorrento och Salerno ligger kustremsan som av många betraktas som Italiens vackraste - Amalfikusten. Sorrentohalvön är berömd för sin skönhet och den hänförande utsikten när de branta bergen reser sig över det klarblå havet. Vidunderligt vackra vyer väntar. Vad sägs om Capri, Positano, Vesuvius och Pompeji? En alldeles ljuvlig resa till den citrondoftande regionen Kampanien! En resa med medelsvåra vandringar. Snabba fakta! Fem vandringsutflykter ingår i resans pris. Vandringarna är medelsvåra med en stigning upp till 380 meter över ca 3 - 4 timmars effektiv vandring.
4 resor nästa avresa 8 oktober
Vandringsresa Dolomiterna ✈
FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar Vandringsresa Dolomiterna - Uppfriskande & upplevelserikt En livsbejakande resa till italienska Trentino och sköna Soledalen. Vi bjuder på underbara vandringar med ljuvliga naturupplevelser, majestätiska alpkulisser, lantligt gemyt och gästfrihet. Det är så hälsosamt och stärkande i Dolomiterna! En resa med lätta till medelsvåra vandringar. Snabba fakta! Fyra vandringsutflykter ingår i resans pris. Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.
4 resor nästa avresa 10 september
Vandringsresa Gardasjön ✈
FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar Vandringsresa Gardasjön - Uppfriskande & upplevelserikt  Med den undersköna Gardasjön och Limone som bas ger vi oss ut på livsbejakande vandringar med härliga naturupplevelser. Här kan vi njuta av allt det underbara som härliga Italien har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. En resa med lätta till medelsvåra vandringar. Snabba fakta! Fem vandringsutflykter ingår i resans pris. Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 450 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.
3 resor nästa avresa 8 oktober
Vinvandring i Österrike ✈
FLYGRESA -  Österrike - Vandringsresa, Vinresa, Rundresa flyg & buss - 7 dagar Vinvandring i Österrike - Natur, vin & kultur Österrike är ett modernt vinland med en av Europas äldsta vinkulturer och Steiermark brukar omnämnas som landets eget Toscana. Här kan vi njuta av allt det underbara som sköna Österrike har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. Vi får även uppleva Burgenland och ståtliga Wien. En resa med lätta till medelsvåra vandringar. Snabba fakta! Två natursköna vandringar i Steiermark med vinprovningar. Sköna Graz och huvudstaden Wien. Burgenland och Neusiedler See med vinprovning.
6 resor nästa avresa 23 augusti
Vandringsresa norra Tjeckien
BUSSRESA - Tjeckien - Vandringsresa - 5 dagar Vandringsresa norra Tjeckien - Uppfriskande & upplevelserikt  Sagolika landskap och hisnande vyer väntar oss i Böhmiska Schweiz. Under några innehållsrika dagar vandrar vi genom djupa raviner, imponeras av höga sandstensklippor och forsande vattendrag. Dessa outforskade bergstrakter i norra Tjeckien vänder sig inte mot massturismen men vi som tar oss hit möter småskalighet och genuina upplevelser. Och Prag kan ingen få för mycket av!     Snabba fakta Samtliga utflykter ingår i resans pris! Vackra vandringsleder med dramatisk och unik natur, stenformationer och vattendrag. Vandringarna är lätta till medelsvåra.
1 resa 28 augusti
Vandringsresa Toscana ✈
FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar Vandringsresa Toscana - Uppfriskande & upplevelserikt Ett av Italiens vackraste landskap och troligtvis det mest berömda. Denna del av Italien har flest pittoreska byar per kvadratkilometer i hela världen vilket gör det till en utmärkt vandringsdestination. Praktfulla viner och ett utsökt kök fullbordar bilden av landskapet som har allt. Med Montecatini Terme som utgångspunkt adderar vi pulshöjande vandringar för en fulländad semester. En resa med lätta till medelsvåra vandringar. Snabba fakta! Fem vandringsutflykter ingår i resans pris. Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 - 5 timmars effektiv vandring.
3 resor nästa avresa 1 oktober
Frankrike, Aquitaine - Perigord - Sauternes och beach kombo
Denna ritt bjuder på en rik historia i Aquitaine regionen och går genom muromgärdade städer och befästa slott. Ridningen genom de vackra dalarna tar er till den magnifika skogen som var en tillflyktsort för lokalbefolkningen under det 100 åriga kriget. De sista dagarna av ritten tillbringas i Mimizan området, så förutom en resa i historiskt tecken, får du också några fantastiska strandritter! Giftermålet mellan Eleanor och Henrik II (Henrik av Plantagenet) år 1152 ledde Aquitaine-regionen in i en lång konflikt som kallas 100 åriga kriget. Flera muromgärdade städer och slott byggdes under denna period i syfte att bemöta de olika strategiska, politiska och ekonomiska krav i området. Denna ritt tar er tillbaka i tiden, genom djupa, mystiska dalar och en labyrint av gamla vägar genom skogen som var en tillflyktsort för många av lokalbefolkningen. Under tre dagar återvänder ni varje kväll till Hameau de Peyrie där ni får njuta av god mat från Perigord provinsen. Ni bor fyra nätter på denna vackra plats. Du får möjlighet att smaka några fantastiska franska viner varje kväll vid middagen. Tre provinser gränsar till detta område - Lot, Lot et Garonne och Dordogne, så varje dag får du upptäcka ny mark, ny flora och fauna och sist men inte minst, några fantastiska slott. Efter dessa fyra nätter åker ni till Mimizan där ni bor tre nätter på ett gite i Mimizan. Här får ni uppleva härliga strandritter och utforskning av detta område. Läs mer resefakta här>>  
3 resor nästa avresa 29 maj
Portugal, Santarem - Dressyr & WE - NYHET
Vi har glädjen att presentera en ny dressyrpärla i Portugal. Välkommen till en stor gård med mycket historia och tradition. Runt den stora familjegården har släktingar valt att bosätta sig, och nu är hela byn mer eller mindre en släkthistoria med en egen vacker kyrka i centrum. Rui, som äger och driver den stora gården är tredje generationen och han brinner för att förvalta och vidareutveckla sitt arv. Dessutom är han arkitekt och en skicklig och passionerad ryttare som rider flera hästar per dag.  När han och din tränare Pedro (som tidigare drev ett av våra andra mycket populära dressyr resmål) träffades, bestämde de sig för att tillsammans öppna dörrarna till ryttare från andra länder. Fantastiska hästar fanns redan på plats, ridhus, pool och en duktig kock likaså, så snabbt renoverades en av många byggnader till bekväma gästrum. Du kan välja mellan utvecklande lektioner i klassisk dressyr eller den alltmer populära disciplinen working equitation (WE). Hästarna är lusitanos med utbildningsnivå upp till Grand Prix rörelser med lugnt och bra psyke. Oftast sitter Rui och Pedro med vid måltiderna, vilket bidrar till känslan att vara en välkomnad gäst. Vill du utveckla din ridning genom privatlektioner på förstklassiga hästar i en varm och rustik gårdsmiljö är detta rätt ställe för dig.  
31 resor nästa avresa 26 maj
Portugal, Santarem - Dressyr & WE - NYHET
Vi har glädjen att presentera en ny dressyrpärla i Portugal. Välkommen till en stor gård med mycket historia och tradition. Runt den stora familjegården har släktingar valt att bosätta sig, och nu är hela byn mer eller mindre en släkthistoria med en egen vacker kyrka i centrum. Rui, som äger och driver den stora gården är tredje generationen och han brinner för att förvalta och vidareutveckla sitt arv. Dessutom är han arkitekt och en skicklig och passionerad ryttare som rider flera hästar per dag.  När han och din tränare Pedro (som tidigare drev ett av våra andra mycket populära dressyr resmål) träffades, bestämde de sig för att tillsammans öppna dörrarna till ryttare från andra länder. Fantastiska hästar fanns redan på plats, ridhus, pool och en duktig kock likaså, så snabbt renoverades en av många byggnader till bekväma gästrum. Du kan välja mellan utvecklande lektioner i klassisk dressyr eller den alltmer populära disciplinen working equitation (WE). Hästarna är lusitanos med utbildningsnivå upp till Grand Prix rörelser med lugnt och bra psyke. Oftast sitter Rui och Pedro med vid måltiderna, vilket bidrar till känslan att vara en välkomnad gäst. Vill du utveckla din ridning genom privatlektioner på förstklassiga hästar i en varm och rustik gårdsmiljö är detta rätt ställe för dig.  
31 resor nästa avresa 26 maj
Kroatien – Yoga i den kroatiska övärlden
| Många datum 2022 | Åk till den ljuvliga paradisön Hvar i den kroatiska övärlden för en vecka med harmoni, yoga samt intressanta utflykter. Dina värdar tar väl hand om dig, bjuder på god vällagad vegetarisk mat, härlig yoga, utflykter, lugn och ro. Närheten till flera vackra små hamnstäder ger möjlighet även till shopping, bad och semesterliv för den som så önskar. Ön är över åtta mil lång och ligger en och en halv timmes bekväm båtresa från Split. Här finns allt; underbara vyer, fantastiska berg, kristallklart turkosblått vatten, grönska, massor av lavendel, sol och bad. Det finns en jättefin yogaplattform för de dagliga yogaklasserna. Och de dagliga utflykterna gör att du får se och uppleva mycket av den underbara ön. Du kan välja mellan flera olika innehållsrika program som alla beskrivs nedan.
13 resor nästa avresa 29 maj
Kroatien, Split - Krka långritt
Här får du uppleva en fantastisk långritt där du utforskar Kroatiens vilda och orörda natur. Dijana och Bosko välkomnar er till sin ranch som ligger ca 3 km från staden Sinj och ca 45 km från Split. Här erbjuder de en långritt som är idealiska för ryttare som vill lära känna den vilda och orörda kroatiska naturen, men även stationära program och ridlektioner för barn och nybörjare. Den 2 hektar stora gården innehåller grönområden att strosa omkring i, en egen vinodling och en restaurang med närproducerad mat.   
22 resor nästa avresa 28 maj
Tyskland, Südharz
- Klassisk dressyr - I det vackra Südharz drygt en timmes bilresa från Leipzig har du chans att få utmärkta privatlektioner på välskolade hästar. Alexandra som äger ridcentret är också din tränare. Hon är en mycket populär och aktiv tränare och även dressyrdomare. Hon likväl de flesta proffs har insett att sitsen är grunden till riktigt bra ridning. Beroende på dina förkunskaper och önskemål kommer du att träna på olika grader av samling och sidvärtsrörelser. Men du som är en avancerad ryttare kan självklart få träna både piaff och passage. Alexandra är väldigt lugn och mjuk i sitt sätt att träna hästar och ryttare, vilket brukar ger ett väldigt gott resultat.  Du rider främst på PRE (Pura Raza Española) hästar och andalusier, både hingstar, valacker och ston. På ridcentret finns både en stor utebana och ridhus. Du bor bekvämt i trevliga lägenheter med köksdel och badrum.  
23 resor nästa avresa 30 maj
Tyskland, Südharz
- Klassisk dressyr - I det vackra Südharz drygt en timmes bilresa från Leipzig har du chans att få utmärkta privatlektioner på välskolade hästar. Alexandra som äger ridcentret är också din tränare. Hon är en mycket populär och aktiv tränare och även dressyrdomare. Hon likväl de flesta proffs har insett att sitsen är grunden till riktigt bra ridning. Beroende på dina förkunskaper och önskemål kommer du att träna på olika grader av samling och sidvärtsrörelser. Men du som är en avancerad ryttare kan självklart få träna både piaff och passage. Alexandra är väldigt lugn och mjuk i sitt sätt att träna hästar och ryttare, vilket brukar ger ett väldigt gott resultat.  Du rider främst på PRE (Pura Raza Española) hästar och andalusier, både hingstar, valacker och ston. På ridcentret finns både en stor utebana och ridhus. Du bor bekvämt i trevliga lägenheter med köksdel och badrum.  
23 resor nästa avresa 30 maj
Vandringar i Geilos vackra fjällvärld
Som en ljuv symfoni, ett stycke vacker poesi, ett välbalanserat vin – den norska naturen etsar sig fast och förmedlar bestående stunder av njutning. Balsam för själen. På denna resa kommer vi naturen nära; de storslagna fjällvidderna och de mäktiga topparna, spegelblanka vattendrag och grönskande sluttningar. Det är en aktiv resa – med Geilo och utmärkta Vestlia Resort som bas gör vi vandringar, och en cykeltur, i den omgivande fjällvärlden. Tempot är behagligt. Aktiviteter varvas med avkoppling. Som extra krydda erbjuder vi möjligheten att åka med Flåmsbanan, en av världens vackraste tåglinjer!  Programmet i korthet Dag 1:  Svensk buss till Geilo och vårt fiina hotell, Vestlia Resort. (M) Dag 2:  Flack vandring runt Store Krækkjavannet. Lunchpaus i Krækkja. (F,L,M) Dag 3: Tåg till Finse. Cykel längs Rallarvegen till Haugastøl. (F,L,M) Dag 4: Idag ska vi vandra via vattenfallet Hivjufossen till Budalen. (F,L,M) Dag 5: Fri dag alt. åka till Flåm med Bergenbanan & Flåmsbana (tillägg). (F,L,M) Dag 6: Vandring på Prestholtstien till toppen av Hallingskarvet. (F,L,M) Dag 7:  Med buss tar vi oss åter till Sverige och hemåt.. (F) F=Frukost    L=Lunch    M=Middag
1 resa 19 augusti
Turkiet - Kappadokien långritt
Kappadokien, eller "Landet med de vackra hästarna" som det heter på fornpersiska, är med bland annat Göremedalen, Ürgüp och dess omgivningar ett av de mest mystiska och häpnadsväckande landskap i världen, och har till och med varit bakgrunden i en av Star Wars filmerna. Tiden, vinden och vädret har format de nästan sensuella kurvorna i denna en gång vulkaniska region och de rundade topparna och tornen kallas idag för "sagoskorstenar". Kappadokien är unikt, och är noterat som världsarv av UNESCO.  Ranchen ligger i hjärtat av nationalparken och är en perfekt utgångspunkt för att utforska de mest kända dalarna i Kappadokien. Franskfödda Nicolas upptäckte Kappadokien då han för första gången var där som filmproducent. Efter att ha rest runt och ridit en hel del i Asien bl.a Afghanistan och Turkiet flyttade han hit för 9 år sedan för att förverkliga sin dröm och har sedan dess organiserat långritter i området. Han pratar engelska, franska och turkiska. Nicolas är en hjärtlig och lågmäld person, men om man frågar honom om något så kan han prata timtals om hästar, Turkiet, och historien i området... Nicolas och hans flickvän Hélène delar sitt hem med 25 hästar, hundar, katter, getter, gäss och en åsna. 
4 resor nästa avresa 28 augusti
Turkiet - Kappadokien långritt
Kappadokien, eller "Landet med de vackra hästarna" som det heter på fornpersiska, är med bland annat Göremedalen, Ürgüp och dess omgivningar ett av de mest mystiska och häpnadsväckande landskap i världen, och har till och med varit bakgrunden i en av Star Wars filmerna. Tiden, vinden och vädret har format de nästan sensuella kurvorna i denna en gång vulkaniska region och de rundade topparna och tornen kallas idag för "sagoskorstenar". Kappadokien är unikt, och är noterat som världsarv av UNESCO.  Ranchen ligger i hjärtat av nationalparken och är en perfekt utgångspunkt för att utforska de mest kända dalarna i Kappadokien. Franskfödda Nicolas upptäckte Kappadokien då han för första gången var där som filmproducent. Efter att ha rest runt och ridit en hel del i Asien bl.a Afghanistan och Turkiet flyttade han hit för 9 år sedan för att förverkliga sin dröm och har sedan dess organiserat långritter i området. Han pratar engelska, franska och turkiska. Nicolas är en hjärtlig och lågmäld person, men om man frågar honom om något så kan han prata timtals om hästar, Turkiet, och historien i området... Nicolas och hans flickvän Hélène delar sitt hem med 25 hästar, hundar, katter, getter, gäss och en åsna. 
3 resor nästa avresa 21 augusti
Vandring i Cornwall & Devon
Smäckra kustlinjer sockrade med magiska vikar, dramatiska klippor och romantiska fiskebyar stöpta i historia. Vidsträckta hedar höljda i mystik och exotiska trädgårdar. Devon och Cornwall, Englands sydvästra hörn, bjuder på svindlande upplevelser! Och allra bäst upplevs de till fots på grevskapens fina vandringsleder. Under en härlig vecka njuter vi av varierade vandringar i behagligt tempo - längs med kusterna och i nationalparkerna Dartmoor och Exmoor. Historier om riddare och helgon, smugglare och annat följer vår väg. Spännande besök och aktiviteter som bl a ångtåg längs engelska rivieran och båttur på floden Dart, Heligans förlorade trädgårdar och tidvattensön St Michael's Mount kompletterar vårt vandringsprogram och fulländar resan! Programmet i korthet  Dag 1:  Flyg till London.  Besök Montacute House. Ankomst till Devon. (M)  Dag 2: Vandring i Dartmoor nationalpark. Båttur på Dart. (F,M) Dag 3: Vandring i Exmoor nationalpark. Besök på Dunster Castle. (F,M) Dag 4: Vandring South West Coast Path. Besök i Lost Gardens of Heligan. (F,L) Dag 5: En utmanande vandring på The Lizard. Besök på St Michael’s Mount. (F,L) Dag 6: Besök på Tintagel Castles. Vandring på South West Coast Path runt kuststaden Padstow. (F,M) Dag 7: Stopp i Lulworth Estate för egen tid. Flyg från London hem. (F) F=Frukost    L=Lunch    M=Middag
3 resor nästa avresa 1 september
Italien, Sardinien – Reset Your Mind med yoga & meditation med Ellinor Läth
| 2022-09-10 | Total mental återhämtning  Vakna upp till ljuset av de första solstrålarna på dagen med havets avlägsna brus i bakgrunden. Med yogamattan i handen letar du dig igenom olivträd ner till stranden vid den turkosblåa viken eller till den mysiga yogashalan för att starta dagen i lugn och ro. Här börjar vår yogavecka som går under temat "förundran och stilla närvaro”. Få platser är så inbjudande för alla sinnen som Sardinien. Detta retreat handlar om att stanna upp och vända uppmärksamheten inåt för återhämtning, grundande och stilla närvaro. Som inspiration låter vi sinnena fyllas av Sardiniens havsdoft, den ljumma solen mot huden, vyerna av oändliga vita stränder, olivträd, blommor och smaken av autentisk italiensk mat. Det finns mycket som väcker förundran och bidrar till en känslomässig avslappning här.  Du leds genom hatha/vinyasa-yogapass med fokus på att stärka och grunda kropp och sinne, samt Yinyoga i kombination med meditation för återhämtning och stilla närvaro.  Vi skapar förutsättningar för att du ska kunna återvända till vardagen starkare och smidigare i kroppen och med ett lugn inombords som det är lätt att återvända till. Vi gör även små workshops med skrivande och tar vara på de små magiska stunderna som solens upp och nedgång samt gemenskapen med likasinnade. Under veckan varvar vi två yoga och meditationspass per dag med sol, fin gemenskap, strand och poolhäng eller varför inte hyra en cykel och utforska de små närliggande pittoreska byarna där du även kan äta lunch? Vårt hotell är ett smakfullt ”rural casa” med fantastisk utsikt och bara 200 meter till stranden. Frukostbuffe och gemensam middag ingår.  Möjlighet att som tillval boka båtutflykt. Din lärare heter Ellinor Läth som är välutbildad och har mångårig erfarenhet av yogaundervisning och retreat, läs mer om henne nedan. Ellinor fungerar även som gruppledare och tar på bästa sätt hand dig. Hon har haft retreat på detta hotelle tidigare och löser eventuella frågor som dyker upp på plats.
1 resa 10 september
Spanien, Andalusien – Elegant wellness-retreat utanför Marbella
| Varje vecka | Välkommen till ett exklusivt retreat-hotell, en elegant gömd fristad en halvtimme från Marbella, full av lugn och harmoni, där du omges av fridfull natur, prasslande apelsinlundar och sipprande små vattenfall. Retreatet har en stilfull atmosfär, andas asiatisk skönhet och österländsk visdom och är designat med inspiriation från Thailand och Bali. Det finns 12 dubbelrum och 2 sviter, alla är individuellt designade och några har väggar utsmyckade av lokala konstnärer. Väldigt prisvärt med tanke på miljön och kvaliteten in i minsta detalj. Här väljer du mellan retreat-program med fokus på - Yoga - Detox - Viktminskning - Fitness - Pilates - Avslappning I grundpriset ingår yoga-programmet. de övriga programmen innebär en tilläggskostnad på ca 3000-6500 SEK och väljs som ett tillval när du klickar på Boka på förfrågan och därefter Gå vidare, där finns även priserna för respektive program.  Läs mer om innehållet i varje program nedan. Det här är en plats där du återfår din energi, balans och fokus genom dagliga yogaklasser, meditation och personligt stöd. Du erbjuds även ett utbud av spa-behandlingar som kombinerar österländska och västerländska traditioner. Även om du deltar i ett fullt yoga- eller detox-program är målet att du får tid för personlig reflektion, självförståelse och din fortsatta personliga utveckling.  Du får möjlighet att lära dig mer om de positiva effekter som en mer balanserad livsstil kan ge. Målet är att ge råd, uppmuntra och utbilda men aldrig förmana.
30 resor nästa avresa 4 juni
Marocko
Denna vackra marockanska ranch ägs av två fransyskor, Caroline och Caroline (som bor i Frankrike men besöker ranchen med jämna mellanrum), och ligger mellan Atlasbergen och havet, som bara är 10 minuters promenad från ranchen. Marocko, endast några timmar från Skandinavien, har en rik kultur så annorlunda mot vår egen och som känns mycket exotisk.  Här kan du välja mellan:  - Stationärt program - en vecka med ridning ca 4 timmar/dag och du kommer tillbaka till ranchen varje eftermiddag. Då finns det möjlighet att köpa till olika wellness behandlingar på plats. - Kombivecka - en vecka kombinerat med enklare lektioner eller uteritter följt av en tre dagars långritt med två övernattningar i tält - Mellan hav, berg och öken och  Långritt längs stränder & palmlundar -  långritter där du byter boende varje natt Arabiska, berber, afrikanska och europeiska influenser har gjort det här landet mycket fascinerande att besöka. Med både Atlanten och Medelhavet och med ett robust bergigt inre förblev landet oberoende i århundraden. Dess historia, klimat och geografi verkar mer närbesläktade till Medelhavet än till resten av Afrika.  Marocko har både snötäckta berg och sandiga öknar, bördiga slätter och långa vita stränder. Landet har så mycket att erbjuda besökare med sina antika ruiner och moderna semesteranläggningar. På hästryggen är ett perfekt sätt att utforska detta fascinerande land. Bergen, frodiga dalar, höglandet och den sandiga öknen med dess oaser varvas med spännande gamla städer.  Agadir är ett populärt resmål på grund av sitt torra varma klimat, fantastiska landskap, den omväxlande naturen och de fina hästarna. Ridning i Marocko har en lång historia. Guidernas engelska är för närvarande något begränsad. Detta är inte ett problem (engelsktalande har ridit långritten) men tänk på att kommunikationen kan begränsas ibland och kan potentiellt bli ganska underhållande! Det finns engelsktalande personal på ranchen och guiderna är väldigt vänliga och ansvarsfulla. Om du talar lite franska är det en fördel.
19 resor nästa avresa 28 maj
Portugal, Alentejo - Atlantkusten långritt
På västkusten norr om Algarve ligger ridcentret. Regionen heter Alentejo och är en del av Portugals största naturreservat som är skyddat från exploatering. Detta är ett paradis för ryttare då det finns hundratals mil av sandvägar som förbinder de små vitkalkade byarna med varandra.  Detta är en fartfylld långritt där hästarna lämnas i hagar utefter vägen och du skjutsas ”hem” till stuteriet var kväll. Är du kvällspigg kan du avsluta en härlig dag med ett dopp i havet.   Er värd är Claudia med familj. Claudia är en duktig dressyrryttarinna som har tränat många unghästar samt tävlat upp till medelsvår nivå. Nu har hon valt att satsa på sina långritter. Hon föder upp angloaraber som hon rider in och skolar, men huvudintresset är numera att få sina långritter så bra som möjligt. Claudias duktiga guider kommer att leda långritten.  Ni rider 4-6 timmar per dag i ett varierat tempo. Minsta antal ryttare är 4 stycken och maximalt antal är 6-8 ryttare. Är ni färre än 4 personer så ändras programmet till så kallad stjärnritt. Ni rider i olika riktningar och rider tillbaka till ridcentret varje dag.   
5 resor nästa avresa 25 september
Tunisien, Hammamet
På vårt hotell och ridcenter blir du mycket respektfullt och trevligt bemött. Alla talar engelska. Hotellet ligger precis vid havet med egen fin strand, stor pool, flera barer, tennisbanor och spa med massage och behandlingar.  Mitt i den stora trädgården ligger stallet vackert inbäddat bland palmträd och blommor på hotellets 7 hektar stora ägor.. Här träffar du stallchefen Hedi som har en gedigen fransk instruktörsutbildning. Hotellet och ridcentret är familjeägt och Hedi är sedan länge en vän till familjen. Hästhållningen håller svensk standard och hästarna är harmoniska och i gott hull. Hedi och hans personal sätter hästarna i centrum och utbildar hästarna på ett väldigt mjukt och trevligt sätt vilket märks tydligt. De är korsningar mellan det vackra arabiska fullblodet och den kraftfulla berberhästen (150-160 cm). Det finns även två söta ponnyhingstar.  Här kan du njuta av trevliga människor, fina hästar, smakrik god mat och sol de flesta dagar året runt. Vill du koppla av och njuta, men samtidigt vara aktiv och sportig så passar detta dig. Du bor hela veckan på det trevliga strandhotellet och kan välja till att rida enklare lektioner (dressyr, hoppning, markarbete) eller uteritter som går uppe i bergen och längs stränderna.   
32 resor nästa avresa 28 maj
Österrike vandring, 8 dagar
Åk med på en hänförande vandringsresa i de österrikiska bergen. Vi kombinerar enklare vandring med upplevelser för alla sinnen. Vår utgångspunkt för vistelsen är den typiska tyrolerbyn Matrei i Osttirol och det mysiga familjeägda Hotel Goldried. På höga höjder strosar vi genom trolska skogar och förbi porlande vattenfall, under kvällarna kopplar vi av på hotellet och njut av god hemlagad mat. Följ med till gemytliga Österrike!
1 resa 2 juli
Skåne med vandring och vingårdar
BUSS. En resa för dig som tycker om härlig vandring i kombination med upplevelser bland idylliska vingårdar. Under tre lugna dagsetapper (6-12 km/dag) vandrar vi längs den vackra Skåneleden och kommer till pärlor som Ven, Torekov och Mölle. Vi besöker utvalda vingårdar för intressanta visningar och smakrika provningar.  
1 resa 7 augusti
Nederländerna, Terschelling
Den nederländska ön Terschelling ligger cirka 15 km utanför kusten i Vadehavet i Nordsjön. Den tillhör en ögrupp som kallas de frisiska öarna, och självklart ska man rida på vackra frieserhästar här. Ön är känd för sin 30 km långa sandstrand som är som gjord för härliga galopper. Här kan du njuta av underbara ridturer i spännande natur året runt. De olika ritterna tar er genom de pittoreska sanddynerna, förbi tranbärsfält, genom den idylliska skogen och naturligtvis längs den vidsträckta stranden. En dag rider ni kanske på en kvällsritt, som avslutas runt lägerelden. Under veckan får ni tillgång till en gratis cykel på fritiden, med vilken ni kan utforska den mångsidiga ön när ni inte rider.  Ritterna passar både för nybörjare och mer avancerade ryttare då man delas upp i två grupper beroende på ridvana.
21 resor nästa avresa 28 maj
Jordanien - Petra Wadi Rum långritt
Detta äventyr har en perfekt mix av kultur i Petra, spännande ridning i Wadi Rums öken och lyx och relax vid Döda Havet. Fransyskan Emmanuelle har lagt upp ett program där du rider på pigga arabiska fullblod.  På Petra Wadi Rum långritt blir du mött på flygplatsen och skjutsad till ditt hotell (***). Efter en god natts sömn besöks den gåtfulla staden Petra, med sina amfiteatrar, pelargångar och grottbostäder. Det är imponerande, allt är inhugget i klippor som skiftar i rosa, ockra, choklad och blått. Därefter utforskas den världskända öknen Wadi Rum till häst. Du rider längs Kungsvägen där det tidigare fraktades parfym, guld och ädelstenar. Landskapet förändras hela tiden. Friden, tystnaden och hur liten man känner sig är unik i detta ett av världens stora naturunderverk. Normalt är underlaget bra med hård packad sand som lämpar sig för ett par uppfriskande galopper. Du förflyttar dig varje dag och bor i små tvåmanstält under mycket enkla förhållanden. Du får uppleva den beduinska livsstilen och måltiderna, som är mycket goda. Äventyret avslutas vid Döda Havet. Det är lyxigt att ta en lång dusch och ett dopp i det salta, turkosblå havet innan det är dags att åka hem. Vi kan boka in extra nätter om ni vill stanna vid Döda havet. 
21 resor nästa avresa 4 juni
Sverige, Enköping - Hoppträning
Hoppning och markarbete Ute på Enköpings vackra landsbygd endast 45 minuter från Stockholm kan du få hoppträning på välskolade hopphästar varav flera tävlas aktivt. Med hjälp av din erfarna och extremt kunniga tränare Lotta kan du på ett pedagogiskt och tryggt sätt utveckla din känsla för hoppning. Markarbete och hoppning varvas med teori så att du får ut det mesta av din långweekend. Lektionerna hålls i små grupper antingen i ridhuset eller på utebanan. Du får även hoppa lite stockar i varierande höjd ute på ängarna om du vill och vädret tillåter. För att inte glömma härliga uteritter på de mjuka skogsvägarna. Lunch och middag äter du ihop med din instruktör så att du får chans att pratat om vad som kan förbättras och varför vissa saker är så viktiga vid hoppning. Du bor i fina gästrum på gården eller på en mysig hästgård i närheten. Det är inte mycket som går upp mot att hoppa på en säker häst. Känslan när du i balans kommer perfekt på ett hinder är oslagbar, värsta endorfinkicken.  
5 resor nästa avresa 9 juni
Turkiet, Antalya - Taurus kontrasternas långritt
Uppe i Taurusbergen i de små undangömda byarna går livet sin gilla gång - hit har inte den snabba storstadspulsen nått. Det är fascinerande att komma hit till häst på de slingrande små vägarna. Du kommer i nära kontakt med den vänliga lokalbefolkningen. Du bor 4 nätter på den eleganta ranchen och 3 nätter mycket enkelt hemma hos familjer i de små byarna i bergen. Som i de flesta medelhavsländer finns det alltid en lokal restaurang där byborna samlas. Här får du chans att prova många turkiska specialiteter.  Ritten går ända upp till 1000 meters höjd där utsikten är hänförande. En dag besöker ni nomaderna och bjuds in till en spännande lunch. Efter fyra dagar i bergen återvänder ni i ett friskt tempo till den vackra ranchen och det turkosblå havet. Denna långritt ger dig både unika upplevelser i bergen och härlig sol & bad vid kusten. Läs kommentarer från resenärer (pdf-fil) » Läs mer resefakta här>>
20 resor nästa avresa 28 maj
Estland, Muhu - Lyxweekend med ridning & spa
I ensam majestät vid en vacker havsvik hittar du denna pärla. Redan 1227 byggdes denna herrgård av baltiska adelsmän. Under 90-talet renoverades den till ett litet exklusivt hotell med spafaciliteter. Du välkomnas med ett glas mousserande vin och serveras sedan en gourmetmåltid. Självklart sover du gott i ditt lyxiga rum.   Efter en fräsch och välsmakande frukost med nygräddat bröd, hemgjord sylt och färska frukter är du redo för en dag i sadeln. Du skjutsas till det närbelägna stuteriet vars ägare Martin är en av Estlands mest ansedda hästkarlar. Här finns mer än 100 hästar och 35 föl av den inhemska rasen klepper. Det är en sund, stark häst med osedvanligt gott lynne (145-155 cm). Idag rider du fem timmar med avbrott för en lunch på stuteriet. Om vädret tillåter blir det istället en picknick-lunch. Lagom trött efter dagens ritt återvänder du till hotellet för en dusch, bastu och ytterligare en gourmetmåltid.  Följande dag rider du först tre timmar, äter en god lunch och blir sedan ompysslad på eftermiddagen. Dina ridmuskler mjukas upp av massage (30 minuter) och bastu som ökar både blodcirkulation och välbefinnande. Dagen avslutas med en superb tre rätters middag. Denna personliga herrgårdsvistelse ger dig en känsla av att vara utvald att få njuta och uppleva något mycket speciellt. Det är en härlig känsla!
24 resor nästa avresa 26 maj
Sverige, Westernparadis på Gotland
Att åka till Gotland känns som att åka utomlands. Det är inte bara semesterstämningen i Visby som spelar in utan öns speciella natur och karaktäristiska hus skapar en atmosfär av sydligare breddgrader. Här har Lisa byggt upp ett riktigt westernridningparadis. Under tio år har de renoverat den vackra 1700-talsgården som påminner lite om Villa Villerkulla. Och nu är allt på plats med gästrum, stort stall, ett tjugotal westernutbildade hästar och som pricken över i-et en riktig saloon. Lisa har ridit hela sitt liv men med inriktning på klassisk stil och framförallt hoppning. Efter hand blev Lisa fascinerad av westernridning och är nu en hängiven westernryttare.   Här har du som tycker att western verkar spännande chans att få en inblick i grunderna, är du redan en van westernryttare kan du finslipa dina kunskaper. För dig som rider regelbundet hemma så går det självklart fortare, men även du som inte ridit så mycket är varmt välkommen. Ni delas in i grupper och undervisningen anpassas efter dina förkunskaper. Du får prova på olika grenar inom westernridning. Lisas specialitet är redskapsgrenar såsom trail och ranchtrail Hon rider även dressyr (d.v.s. pleasure), och horsemanship.  Bra ridning kombineras med mycket och god mat. Lisa är kallskänka och driver även ett cateringföretag så du kommer att bli mycket väl omhändertagen även under måltiderna. Saloonen har fullständiga rättigheter så det är risk för att det kan bli mysiga men sena kvällar. Ridningen blandas med lektioner och uteritter. En uteritt på Gotland är en ritt med historiska förtecken, överallt ses gamla stenrösen och stengärdesgårdar. Vackra gamla kalkstensbyggnader som passeras påminner också om svunna tider. Djurlivet är rikt, speciellt springer, bräker och skuttar får omkring överallt, men westernhästar är ju kända för sitt lugna lynne så de går stadigt framåt. En ritt går till havet och har ni tur så ser ni någon av de vackra havsörnarna som brukar sväva omkring på jakt efter sitt byte. Som sig bör avslutas ritten ofta på gårdens saloon, om någon (mot förmodan) ramlat av bjuder man laget runt. Dagens upplevelser späs på och den långa galoppen blir milslång i berättelsen, och ni är alla bättre ryttare än Seb Macahan.
12 resor nästa avresa 26 maj
Ecuador - Quilotoa vulkanritt
Den första dagen är utformad för att du ska få vänja dig vid höjden och det nya ekosystemet samt få möjlighet att känna efter om du passar ihop med din häst. Du kommer även att få lära känna dina guider ”chagrans". Deras skicklighet på hästryggen och kunskap om den andinska Paramon är legendariska. Ritten ramas in av vulkaner och du rider på höglandsplatåer och korsar floder som rinner nerför Anderna  mot Amazonas och Stilla havet. Vid molnskogen kommer ni in en helt annan miljö och får se en spännande förändring i den omgivande vegetationen. Spektakulär ridning som stiger upp till 4000 meter i ett frodigt tundralikt landskap och när ni rider nerför får ni erfara en subtropisk vegetation längs vägen. Här, inbäddat djupt i den mystiska molnskogen, får du lära dig om medicinalväxter och träd som är unika i området, och förundras över berättelser om hur det är att leva i denna avlägsna tempererade molnskog. Efter acklimatisering på haciendan liksom ridning i molnskogen kommer ni vara förberedda för den andra delen av resan och börja er ritt mot den mäktiga Quilotoa krater sjön. Den andra delen av ritten kommer ni att rida på högre höjd och uppleva en mer torr vulkanisk miljö fylld av kanjoner, bergstoppar och dalar vid Toachifloden. Ni klättrar upp på bergskanter och byter från den östra till västra Andinska bergskedjan med böljande kullar av höghöjds växter som är typiska för Anderna, på er väg fram till den spektakulära krater sjön på Quilotoa. När ni rider genom Anderna, kommer du att uppleva stora väderskiftningar. Var beredd på stunder av intensiv ekvatorial sol följt av en kylig vind från Anderna allt inom loppet av några timmar. Lokalbefolkningen säger att höglandet upplever alla fyra årstider under samma dag. När ni rider genom paramos, får du se stora hjordar av alpackafår och lamadjur som strövar fritt omkring på denna höjd. Långt efter er återkomsten till Haciendan och slutet av din ritt, kommer minnen av denna karga men vackra värld dröja sig kvar. Läs mer reseinformation här>>
3 resor nästa avresa 2 juni
Vandringsresa till Gardasjön
Njutningsfulla vandringar med historiska inslag 2022 Gardasjön har varit ett favoritresemål i Italien under många år, och detta med god anledning. Med sitt perfekta läge i norra delen av landet är det lätt att ta sig dit och väl på plats möts du av ett milt medelhavsklimat tack vare dess placering vid Alpernas fäste mellan Venedig och Milano. Den södra delen av sjön är frodig med mängder av frukt, oliver och vin medan den norra delen är mer dramatisk och bergig. På många sätt liknar platsen de vackra norska fjordarna, men kompletteras även med en stor mängd av färgglada och doftande blommor och träd samt många gamla och romantiska medeltida städer. Utöver det vackra landskapet erbjuder Gardasjön också på tusenårig historia och gastronomiska upplevelser i särklass. Under våra dagsutflykter får vi bland annat se fantastiska utsikter, gamla vattenkvarnar, hällristningar från järnåldern och resan kryddas med goda luncher och vinprovningar där vi får smaka både Bardolino och Valpolicella Amarone. Vi bor både centralt och charmigt i mitten av en av sjöns finaste städer, Garda. Därför ska du resa med till Gardasjön: Besök på pittoresk vingård med provsmakning Italienska matupplevelser i traditionella omgivningar Linbanetur med fantastisk utsikt över Gardasjön Historiska upplevelser ända från järnåldern KORT DAGSPROGRAM FÖR RESAN: Dag 1:  Ankomst till till flygplatsen, färd till Garda och välkomstmiddag (M) Dag 2:  Vandring till vinstaden Bardolino (F, L) Dag 3: Historia och naturupplevelser på väg till Marciaga (F, L) Dag 4:  Vandring upp till Monte Luppia (F, L) Dag 5: Vinområdet Valpolicella (F, L, M) Dag 6: Ledig dag (F) Dag 7: Linbana i Malcesine och lunch på toppen (F, L) Dag 8: Hemresa (F) F = Frukost  L = Lunch  M = Middag Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.
1 resa 20 oktober
USA, Tennessee - Hoppning & markarbete
Många känner till att Memphis är rockens vagga, bluesens hem och Elvis favoritstad. Men här kan du även få utmärkt hopp- och markarbetsträning samt njuta av den vänliga sydstatsmentaliteten ute på lansdbygden. Svenske Christian och hans fru McKrell välkomnar dig till sin trevliga ridanläggning, här är varje gäst och häst behandlad med respekt och värme. Dom är båda utbildade hopptränare och banbyggare. McKrell tävlar upp till Grand Prix hoppning. Hit kan du med fördel åka året runt då det alltid är varmt och skönt för oss frusna nordbor.  Ridcentret drivs av svenske Christian och hans fru McKrell som båda är tyska tränare i hoppning. Christian har också utbildat sig på Flyinge och Strömsholm där han bl a tränade för Kyra Kyrklund och Sylve Söderstrand. Christian är även utbildad banbyggare i Sverige och Tyskland. McKrell är från Memphis och har flertalet placeringar upp till Grand prix hoppning. Även hon är banbyggare. Christian åker regelbundet till Tyskland och håller träningar och clinics i hoppning. Ridcentret ligger på landet precis utanför staden Collierville ca 30 minuter från Memphis. Här finns stora öppna landskap, en stor täckt ridbana, kuperade fält perfekta för konditions- och styrketräning och stora plana fält med lite terränghinder. Inom 5-10 minuters bilväg från ridcentret finns det många bra restauranger och bra shopping. Om man vill ge sig ut på lite sightseeing så kan man inom 30-40 minuters bilväg hitta till downtown Memphis, Mississippifloden, Beale street, Sun studio, Graceland, The national civil rights museum, Gibson guitarfactory och Memphis zoo. Christian och McKrell tar er med på lite sightseeing och när ni ska till restauranger på kvällarna så kör dom. Men om ni vill köra runt på mycket sightseeing är det bra med hyrbil då det ej går att ta sig runt med kollektivtrafik.
7 resor nästa avresa 11 juni
Costa Rica
Tropisk långritt längs stränder och genom byar   Costa Ricas skönhet och värme gjorde att svenska Tina reste hit och blev kvar. Du rider på hennes trevliga criollos, costaricanska boskapshästar. Tina har satt ihop en fantastisk långritt, Tropisk långritt genom byar och längs stränder.  Ritten går längs Costa Ricas västkust i provinsen Guanacaste. Vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan har format den magnifika bergskedjan och de vackra stränderna.  Du rider där pirater härjade för länge sedan, här i grottorna gömde de sina skatter. Längs vägen kan du se papegojor, tjattrande apor, stora ödlor, mangoträd och teakplantager.  Du får njuta av några av de vackraste naturscenerna i världen. Du galopperar på den ena stranden efter den andra, detta glömmer du aldrig! På kvällarna bor du på olika enkla hotell ett stenkast från stranden, ofta med pool. Vissa nätter kan du även ta del av kustens nattliv. Ett kvällsdopp i havet blir en perfekt avslutning på en aktiv dag. Vilken komplett långritt och minne för livet. Läs rese-artikel från Hästmagazinet 2013 >>
5 resor nästa avresa 11 juni
Vandringsresa till Härjedalen 7 dagar
Funäsdalen är Härjedalens charmfullaste högfjällsområde. Här möts vi av vacker vildmark med de högsta fjällen söder om Polcirkeln, orörda storslagna vidder, frodiga dalgångar, lekfulla bäckar, ymniga vattenfall och fiskrika sjöar. Det är alldeles fantastiskt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet, stillheten och inte minst den rena fjälluften. Här finns vandringar och aktiviteter för alla!
1 resa 18 september
Italien, Sicilien – Yogasemester med Leela Grethe Hansen
| 22-29 oktober 2022 |   Kombinera Iyengaryoga och semester på underbara Sicilien  Den certifierade Iyengaryoga-läraren Leela Grethe Hansen välkomnar dig att följa med på en veckas yogasemester med stärkande och lugnande klasser i Iyengaryoga. Kursen passar bäst för dig som har någon erfarenhet av Iyengaryoga eller har bekantat dig med andra yogaformer. Kursen hålls på Sicilien precis vid havet i närheten av Cefalú. En underbar plats för en vecka med yoga, sol, bad och god mat.  Yogaklasser varje morgon, förmiddag och kväll. Vi håller till  i det fina yogarummet eller på en av terrasserna med utsikt över havet. Mellan yogaklasserna har du egen tid att njuta av den vackra omgivningen. Någon av dagarna ger vi oss kanske ut på en morgonpromenad till "La Rocca" och upplever den fantastiska utsikten.
1 resa 22 oktober
Pestana Palm Gardens
Algarve har länge varit känt för sina fina golfbanor och ett mycket behagligt klimat. Strax utanför den charmiga staden Carvoeiro hittar du Pestana Palm Gardens. Här väntar en fantastisk mysig lägenhetsresort med trevliga lägenheter och fin utsikt över den vackra klippkusten. Carvoeiro är en mysig portugisisk småstad som utvecklats från fiskeby till trevlig semesterort. Här hittar du flera trevliga restauranger, caféer och barer.
56 resor nästa avresa 18 januari 2023
Italien, Gardasjön
Mellan Venedig och Milano ligger italienarnas mest älskade sjö, Gardasjön, en riktig sagotrakt med en spektakulär natur. Runt Gardasjön är området mycket kuperat vilket innebär otroliga vyer. Bergen skyddar för kalla vindar från norr och klimatet är milt året runt. Vin och vinodling är en livsstil och det finns många charmiga byar att utforska. Här har Giovanni byggt upp en fin hästgård cirka 200 höjdmeter ovanför Gardasjön, utsikten över sjön är fantastisk. Den öppna och vänliga atmosfären, det läckra italienska köket (Giovanni står gärna själv vid grillen) och de mycket varierande ritterna gör detta till en mycket minnesvärd vistelse. Hästarna är främst framåt och trygga maremmahästar, samt ett antal quarterhästar och arabiska fullblod  (ca 155-170 cm i mankhöjd). Du kan välja mellan två program, Gardasjön ridvecka och Naturpark ritten , där du även rider en tre dagars långritt. Den kuperade och stundtals branta terrängen bjuder på en stillsam och rofylld ridning i bergen runt Gardasjön eller i naturparken. Oavsett vad du väljer kommer du att bli mycket väl omhändertagen av både två och fyrbenta vänner.
1 resa 11 september
Island - Landmannalaugar och Hekla - NYHET
Hekla är en mycket aktiv vulkan som ofta kallas "Drottningen av Island". Berget tornar kungligt över regionen och varje dag ser du bevis på dess många förödande utbrott genom tiderna. I gamla tider trodde folk faktiskt att det var porten till helvetet. Landmannalaugar är ett geothermalt underland i södra höglandet. Dess naturliga badpooler är bara en av höjdpunkterna som gör detta område till ett av Islands mest populära resmål för naturälskare. Gestur och  Margrét med familj välkomnar er till sin gård och tar er med på ritten som börjar längs flodstranden av den mäktiga glaciärfloden Thjórsá, med en magnifik utsikt över glaciären Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla. Det vackra området Landmannahellir är en passande utpost i det centrala höglandet innan ni rider vidare för att njuta av de färgglada ryolitbergen i Landmannalaugar, omgivna av svarta lavafält. Vägen tillbaka till civilisationen leder er ner från bergen och in i svart lava och gröna dalar. De pigga och säkra hästarna gör denna ritt till en upplevelse för livet för alla som söker ett utmanande höglandsäventyr.  
2 resor nästa avresa 9 augusti
Island - Gullfoss och Geysir - NYHET
Vill du uppleva Gullfoss och Geysir finns det inget bättre sätt, än på ryggen på en pigg islandshäst, som glatt tar dig genom den vackra landsbygden på södra Island. Höjdpunkterna på denna klassiska tur är de varma källorna Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. Bägge fantastiska sevärdheter. Gestur och Margrét med familj välkomnar dig till sin gård, där du på den första riddagen får bekanta dig med islandshästen och dess speciella extra gångart tölt, när ni mjukstartar med en lätt ritt längs stranden av den majestätiska Thjórsá älven.  Ni fortsätter sedan mot vattenfallet Gullfoss med dess dånande vatten och området Geysir med varma källor. Efter en avslappnad dag med ridning i omgivningarna utforskar ni sedan några mer avlägsna platser.  På väg till ert boende besöker ni charmiga Secret Lagoon för ett välförtjänt bad. Ni korsar höglandsheden Hrunaheiði och på perfekta ridvägar passerar ni ikoniska basaltpelare vid Hrepphólar på väg tillbaka till gården. Den här turen är perfekt för familjer med olika riderfarenheter och för de som inte har så mycket ridvana. Tänk dock på att riddagarna kan vara långa så du bör vara i god fysisk form och ha grundläggande hästkunskaper. Denna tur går finns även i en kortare variant, Geysir Gullfoss Special , 5 nätter och 4 dagars ridning.  
7 resor nästa avresa 28 maj
Island - Gullfoss och Geysir - NYHET
Vill du uppleva Gullfoss och Geysir finns det inget bättre sätt, än på ryggen på en pigg islandshäst, som glatt tar dig genom den vackra landsbygden på södra Island. Höjdpunkterna på denna klassiska tur är de varma källorna Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. Bägge fantastiska sevärdheter. Gestur och Margrét med familj välkomnar dig till sin gård, där du på den första riddagen får bekanta dig med islandshästen och dess speciella extra gångart tölt, när ni mjukstartar med en lätt ritt längs stranden av den majestätiska Thjórsá älven.  Ni fortsätter sedan mot vattenfallet Gullfoss med dess dånande vatten och området Geysir med varma källor. Efter en avslappnad dag med ridning i omgivningarna utforskar ni sedan några mer avlägsna platser.  På väg till ert boende besöker ni charmiga Secret Lagoon för ett välförtjänt bad. Ni korsar höglandsheden Hrunaheiði och på perfekta ridvägar passerar ni ikoniska basaltpelare vid Hrepphólar på väg tillbaka till gården. Den här turen är perfekt för familjer med olika riderfarenheter och för de som inte har så mycket ridvana. Tänk dock på att riddagarna kan vara långa så du bör vara i god fysisk form och ha grundläggande hästkunskaper. Denna tur går finns även i en kortare variant, Geysir Gullfoss Special , 5 nätter och 4 dagars ridning.  
7 resor nästa avresa 28 maj
Island - Snæfellsnes - NYHET
På den här turen rider du genom en av Islands vackraste platser och du får uppleva den speciella gångarten Tölt på de långsträckta sandstränderna. Nationalparken Snæfellsjökull är där du hittar en av Islands vackraste och mest mystiska sevärdhet – den glaciärtäckta konvulkanen Snæfellsjökull. Denna ridtur på Snæfellsnes är definitivt det bästa sättet att se halvöns häpnadsväckande natur. Den andliga auran hos denna fortfarande aktiva vulkan gjordes känd genom Jules Vernes roman Journey to the Center of the Earth. Många av de stora sagorna finns i just detta område. Idag lockar den avlägsna skönheten och det rika fågellivet besökare från hela världen. Själva halvön kallas ofta "Island i ett nötskal" på grund av dess mångfald av landskap. Ritten tar er genom ett landskap av vidsträckta lavafält, kratrar och aska från forntida utbrott i Hítardalur-dalen. Ni njuter också av vidöppna sträckor av ljus sand vid stranden Löngufjörur, där bara tidvattnet sätter gränser för hästens och människans frihet. Den imponerande 50 meter djupa kratern Eldborg är ett utmärkande landmärke, där den ljusa sanden blir svart när du når dess lavafält. Denna ritt går också i en kortare version,  Strand och berg, special med 5 nätter och 4 dagars ridning.
4 resor nästa avresa 13 juni
Island - Snæfellsnes - NYHET
På den här turen rider du genom en av Islands vackraste platser och du får uppleva den speciella gångarten Tölt på de långsträckta sandstränderna. Nationalparken Snæfellsjökull är där du hittar en av Islands vackraste och mest mystiska sevärdhet – den glaciärtäckta konvulkanen Snæfellsjökull. Denna ridtur på Snæfellsnes är definitivt det bästa sättet att se halvöns häpnadsväckande natur. Den andliga auran hos denna fortfarande aktiva vulkan gjordes känd genom Jules Vernes roman Journey to the Center of the Earth. Många av de stora sagorna finns i just detta område. Idag lockar den avlägsna skönheten och det rika fågellivet besökare från hela världen. Själva halvön kallas ofta "Island i ett nötskal" på grund av dess mångfald av landskap. Ritten tar er genom ett landskap av vidsträckta lavafält, kratrar och aska från forntida utbrott i Hítardalur-dalen. Ni njuter också av vidöppna sträckor av ljus sand vid stranden Löngufjörur, där bara tidvattnet sätter gränser för hästens och människans frihet. Den imponerande 50 meter djupa kratern Eldborg är ett utmärkande landmärke, där den ljusa sanden blir svart när du når dess lavafält. Denna ritt går också i en kortare version,  Strand och berg, special med 5 nätter och 4 dagars ridning.
4 resor nästa avresa 11 juni
Portugal, Azorerna - Faial
Vulkanutrott skapade nio öar mitt i Atlanten. Gröna toppar av gigantiska undervattensberg. Den högsta vulkanen är mer än 2000 meter. Den unga jorden består av svart lava och den äldre av grön vildmark. Detta är en geologisk unik plats i Europa. Havet är fullt av olika arter, bl.a det största däggdjuret som ofta passerar land på bara 500 meters avstånd. I forna tider åkte lokalbefolkningen på valjakt och man kan fortfarande se lämningar från gamla valhamnar, kanoter, fabriker och det finns massor med historier kring detta stora däggdjur. En av Azorernas större öar är Faial med ca 15000 invånare. Faial bjuder på alla nyanser av grönt som du kan hitta i naturens palett, med tropisk vildmark och ökenlikt landskap. Här har ditt värdpar Anja och Victor sin bas med fint boende och underbara älskade hästar.  På Faial långritt bor du alla nätter på gården och utforskar ön Faial under en vecka. Du kommer att rida på små stigar, över gröna ängar och genom tropiska skogar - en naturupplevelse som heter duga. Det läggs även stor vikt vid det kulinariska så dina smaklökar kommer också att bli tillfredställda med råge.  
24 resor nästa avresa 28 maj
Skottland - Glasgow
Strax utanför den lilla mysiga orten Lanark, med sina pubar och shoppingstråk, ligger vår ridskola. Den drivs sedan 28 år av paret Maureen och Euen och deras vuxne son Paul. Det finns ett ridhus och två utebanor. Alldeles intill ligger en nerlagd galoppbana, där du kan skritta av din häst efter lektionerna. Här hålls kontinuerligt tävlingar i främst hoppning. Förutom detta finns det härlig landsbygd att utforska. Alla ridlärare är utbildade och godkända av Brittiska Ridförbundet. Ridcentret är godkänt av Brittiska Ridsportförbundet, Brittiska Hoppförbundet och Skottlands Långritts- och ridförbund. Stämningen är varm och trevlig.  Här kan du välja på en vecka med enklare dressyr- och hopplektioner kombinerat med uteritter eller under vissa veckor i maj till september en riktig långritt med byte av boende. Förutom ridning finns det mycket att se och uppleva här i Skottland så detta blir en både spännande och lärorik vecka.
24 resor nästa avresa 29 maj
Alicante
Lyxpaket till Alicante! Några av Costa Blanca-kustens mest besökta platser är Alicante med många golf o padelbanor. Vi samarbetar med Bela Padelcenter som ligger rakt över hotellet med banor av högsta kvalite med nya fräscha padelbanor men också tennisbanor.   Rent geografiskt ligger Costa Blanca-kusten på samma breddgrader som Cypern och Turkiet, vilket är en garant för ett skönt klimat och utsökta träningsmöjligheter. Utöver padeln så kan man även få tillgång till inomhus och utomhuspooler och ett välutrustat gym. Ta chansen och åka ner till soliga Spanien för att spela bra padel med vännerna eller varför inte företaget.
6 resor nästa avresa 9 september
Argentina, Corrientes - El Dorado långritt från estancia till estancia
Denna långritt är spännande, fartfylld och ger dig en inblick i hur de välbärgade boskapsägarna lever. Du kommer att bo på fyra olika estancias (= gårdar), alla med sin egen särprägel. Det stora slättlandet är perfekt för dig som gillar långa galopper, mer än tre mil rids var dag i ett högt tempo. I Buenos Aires tar du den lyxiga nattbussen till Esquina där du möts av ditt värdfolk. Efter en rundtur på estancian sadlas hästarna upp för en provritt.  Ute på de vida vidderna glömmer du bort alla storstadsproblem och kan njuta av naturen och ridningen. Tillbaka på gården väntar en "candle light dinner". Följande dagar bjuder på ridning i ett högt tempo varvat med goda picknickstopp, och det är alltid lika spännande att komma fram till den nya estancian. En kväll bjuds du på massage, en annan kväll kan du svalka av dig i poolen. Vill du kan du följa med på en månskensritt. Väl "hemma"  igen kan du välja mellan att hjälpa till med att driva boskap eller varför inte prova på lite hästpolo. En sak är säker, detta blir en oförglömlig vecka. Läs mer Reseinformation här>>
3 resor nästa avresa 27 september
Kenya, Masai Mara
Ridsafari i Masai Mara    Detta är ridresan för dig som fascineras av vilda djur och vill uppleva dem i total frihet. Tänk dig en snabb galopp över den stora savannen bredvid hjordar av zebror, gnuer och gazeller. Det här är en unik safari där du utforskar platser långt från det vanliga "turiststråket", utan att för den skull sakna "lyx" såsom god mat och dryck, en dusch varje kväll och en bekväm säng. Ritten går genom Masai Mara som är bland de djurtätaste i Afrika. Under denna långritt kommer du nära många av djuren på savannen. Har du tur får du se "The Big Five", som är leopard, buffel, noshörning, elefant och lejon. Den mesta ridningen går genom Masailand och genom de nordliga rancherna. Terrängen är öppen plan slättmark som är mycket lämplig för galopp. Efter en 7-9 timmars ritt är det skönt att komma tillbaka till campen och slappna av med en kall drink. Mitt i vildmarken serveras du trerättersmiddagar med vin som om du vore på en fin restaurang. Efteråt samlas alla runt lägerelden och det är fascinerande att sitta där i det becksvarta mörkret och urskilja de olika lätena från hyenor, lejon apor etc. Känslan går inte att beskriva i ord.
12 resor nästa avresa 4 juni
Tanzania
Precis det Afrika många drömmer om. Vidsträckta savanner täcker stora delar av Tanzania, medan andra delar täcks av lummig djungel eller höga berg. Hem åt mängder av Afrikas unika växt- och djurarter. Den ultimata djur- och naturupplevelsen är att få sitta på en hästrygg och rida med vilda djur i full frihet. Få upplevelser kan mäta sig med att galoppera sida vid sida med en giraff (de är såå höga och har en märklig galopp) eller komma nära en elefant med sin skrynkliga baby vid sin sida, det är mäktigt. Svenska Joanna erbjuder safaris av hög kvalitet.  Det finns möjlighet att se "the Big Five" förutom noshörning (d.v.s. elefanter, lejon, bufflar och leoparder). Du har även chans att se hyenor, antiloper, giraffer och zebror. Dock rider ni på en mycket stor yta så du är inte garanterad att se alla djur. 
12 resor nästa avresa 19 juni
Estepona longstay höst
Genuina Estepona med tävlingar och varierad golf Boka vårt populära arrangemang i solkustens mest gemytliga ort Estepona, nu med ännu mer kvalitet och variation på golf. Här bor ni nära havet och inom kort promenad når ni det vackra centrumet med otaliga restauranger, kaféer, kullerstensgator kantade med lokala boutiquer och marknader. Golf spelas som sällskapsrundor på hemmabanorna Estepona GC och La Canada och en gång i veckan ordnar vi sociala tävlingar på högklassiga utflyktsbanor tillsammans med våra representanter, prisutdelning och lunch med dryck efter rundan. Söker ni en longstay med varierad golf och ett boende där ni har service och ett stort utbud runt knuten så behöver ni inte leta längre. Detta paket inkluderar även flyg!
3 resor nästa avresa 11 oktober
Quinta Da Marinha
Välkommen till nyrenoverade Quinta da Marinha, 5 km från den mysiga hamnstaden Cascais väster om Lissabon. På Quinta da Marinha bor du 5-stjärnigt mitt på golfbanan och kan njuta av den härliga hotellpoolen vid 18:e hålets green, spaavdelningen med inomhuspool eller ta en match på padelbanorna.  På Quinta da Marinha finns något för alla. Dessutom hittar du mysiga Cascais på behagligt avstånd och endast 35 minuter bort ligger världsstaden Lissabon med alla dess upplevelser.  Just nu! Väljer man att åka den 10/9, 17/9 eller 24/9 2022 så bor man i lyxiga Villas utan extra kostnad. Rymliga, räscha, nyrenoverade lägenheter med uteplats, två badrum och vardagsrum med öppen spis.
30 resor nästa avresa 10 september
Borgo di Luce I Monasteri
Välkommen till medelhavets största ö - Sicilien! Denna Italienska pärla ligger långt söderut, inte långt från Nordafrikas medelhavskust. Vädret är varmt, relativt torrt och lämpar sig utmärkt för golfspel både på senhöst och tidig vår. Inte mindre än 7 av Unescos världsarv finns på Sicilien. Den antika stadskärnan i Syracusa, kallad Ortigia, ligger bara 18 km från vår resort. Cicero själv beskrev staden som Greklands mest storslagna och den vackraste av de alla. 3000 år av Medelhavets historia samlas i Syrakusa med grekiska teatrar, romerska amfiteatrar och bysantinska lämningar.   Borgo di Luce I Monasteri är en charmig golfresort där du bor mitt i den lummiga Sicilianska landsbygden i en svårslagen, unik klostermiljö.
21 resor nästa avresa 17 september
Rumänien, Hargithabergen
Hargitha bergen långritt på islandshäst Harghita är ett historiskt landskap i centrala Rumänien. Här träffar du ofta på ryttare då hästen används till vardags för att förflytta sig av lokalbefolkningen. Så det är bara att ta seden dit man kommer och sitta upp på en trevlig islandshäst. På dess rygg får du uppleva och njuta av de böljande bergen, porlande bäckarna, det rika djurlivet och de avlägsna bergsbyarna.   Ridcentrets bas ligger utanför den lilla bergsbyn Izvoare, mitt bland de skogsklädda Harghita-bergen. Denna långritt är en så kallad stjärnritt där du rider åt olika håll var dag. Dagsritterna är 25-40 km, vilket motsvarar 4-7 timmars ridning. Tempot dikteras av terrängen med möjligheter till bekväm tölt och härliga galopper. Det finns även tillfällen då du måste leda din häst på grund av terrängen. I slutet av dagen efter att ha utforskat den vilda skönheten i regionen, kommer du och dina medresenärer att älska att komma hem till den bekväma lodgen som ligger i hjärtat av naturen. Före den fina trerättersmiddagen kan du slappna av med en drink från jaktbaren framför eldstaden och beundra den fantastiska utsikten över bergen.
2 resor nästa avresa 2 oktober
Frankrike - Black Perigord
Black Périgord, uppkallad efter den svarta ekskog som till stor del är spridd över dalarna i Vézère och Dordogne, kommer att förföra dig med sin månghundraåriga historia. Besök av slott och bastides (medeltida befästa byar) i ett varierande landskap kommer att ge dig minnesvärda sevärdheter i detta område liksom ett stort antal kulinariska njutningar. Informationen på denna sida gäller specifikt för denna ritt. För allmän information om Bordeaux-Loire-ritterna se  sidan för Bordeaux och Loire >>.
1 resa 8 april 2023
Tennisresa till Mallorca, 16 - 19 September.
Solig tennisresa med erfaren tränare Häng med på denna gruppresa tillsammans med Höllvikens Tennisklubb  och kombinera tennis med vackra Mallorca. Boende sker på 4* Hotel Zafiro Rey Don Jaime som ligger i Santa Ponsa med endast 300m till tennisbanorna. Med på plats är tennistränaren Kalle Averfalk.
1 resa 16 september
Sverige, Uppland - Ridning i harmoni med working equitation på lusitanos
Ute på den vackra svenska landsbygden i Uppland, ca 8 mil väster om Stockholm, kan du få känslan av att vara i Portugal. Hela gården är inspirerad av Portugal, med mycket grönt och vitt, portaler och vackra väggmålningar av hästar. Och viktigast av allt här finns ett stort antal fina lusitanos.  Att det blev just lusitanos var lite av en slump. Gårdens ägarinna Katarina åkte till Portugal och fick rida på välskolade lusitanos. Hon hade aldrig tidigare upplevt sådan harmoni och glädje. Det blev startskottet för att hon började importera och även föda upp i liten skala. Det ena ledde till det andra och nu finns det även  en stor ridhall, stall och utedrift samt boende på gården. Katarinas mål är att alla ridgäster ska känna sig som hemma och som hon få uppleva harmoni, känsla och glädje i sin ridning. Det viktiga är att utvecklas i sin ridning och komma till insikter som ger en mer harmonisk ridning, inte prestation och piff & puff, utan att avsluta lektionen med ett leende på läpparna. Till sin hjälp har hon flera utmärkta instruktörer som har samma filosofi som hon. Vill du uppleva en öppen varm atmosfär, glada hästar och äta & dricka gott med likasinnade ska du absolut åka hit.
6 resor nästa avresa 1 september
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top