Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor Cykel

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Cykla på Kuba
Kuba upplevs bäst från cykelsadeln! Tillsammans med vår svenska färdledare, Anders Elmfors, utforskar vi i lugn takt de stora sevärdheterna, Havanna, Santa Clara, Trinidad, Cienfuegos och Grisbukten, men vi kommer också att njuta av öns flora, fauna och de vackra stränderna. I Zapatas våtmarker har vi chansen att få se världens minsta fågel, bikolibri, som endast väger 1,6 gram. Vi kommer att få uppleva det kubanska vardagslivet, då vi vid flera tillfällen bor hemma hos familjer som hyr ut rum, så kallade casas particulares. Självklart ska vi också lyssna till den kubanska musiken, dansa salsa, prova den berömda rommen och de handrullade cigarrerna.  
1 resa 1 januari 2023
Cykelresa i indiska Kerala & Karnataka 55+
Cykelresa i Kerala och Karnataka i södra Indien för 55+are - Har du drömt om att resa till förtjusande Kerala och Karnataka? Följ med oss på en oförglömlig cykelresa  i södra Indien där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an genom djungeln, gröna risfält och gårdar. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Förutom cyklingen kommer vi att besöka livliga marknader, bo på palmbladshusbåt, sola och bada på fina stränder i Mararikulam och pröva på ayurveda behandlingar. Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i indiska Kerala och Karnataka med oss - boka din resa idag! 
1 resa 30 oktober
Cykelresa i Vietnam 55+
Cykla i Vietnam, en aktivitetsresa för 50+are Kanske har du alltid drömt om att resa och se det vackra och spännande Vietnam? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa från norr till söder i Vietnam där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad cykelresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider.  Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an bergspass, floddeltan, röda sanddyner och exotiska stränder. För säkerhets skull har vi också med oss en backup-bil ifall du skulle behöva bryta turen. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Hanoi där vi får besöka bland annat Dong Xuan Market och Ba Dinh Square. Vi börjar cykla till West Lake och tar oss runt sjön och stannar vid olika pagoder och tempel. Vägarna är mysiga och miljön typisk för norra Vietnam med lummiga risfält, bambuträd och bufflar som simmar i träsk. Via Lao Cai och Sapa tar vi oss söderut till Muong Hoa-dalen och får njuta av vackra vyer över risterrasser och berg. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och möter en rad olika folkslag i byarna längs med vägen. Under resan hinner vi också med att kryssa med båt från Halong Bay till Bai Tu Long Bay.  Vi har god erfarenhet av att arrangera aktivitetsresor, cykelresor och seniorresor. Följ med och cykla i Vietnam med oss - boka din resa idag! 
2 resor nästa avresa 3 november
Cykel och vin i Moseldalen
Moseldalen på sommaren är ett underbart resmål, och med ett gynnsamt klimat har cykelturismen blivit populär i området. Denna cykel– och vinresa erbjuder vi dig som vill vara lite aktiv, med härliga cykelturer på fina och bilfria cykelvägar. Vi cyklar i lugnt tempo och stannar till för att prova viner i de mysiga vinbyarna längs med floden Mosel.
1 resa 7 augusti
Cykelresa i Kuba 55+
Resa till Kuba - cykeläventyr för alla 55+ Kanske har du alltid drömt om att resa till Kuba och se det vackra och genuina landet? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr.  Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 
1 resa 12 november
Cykelresa i Costa Rica 55+
Cykelresa till Costa Rica - Cykeläventyr för alla 55+  Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och att vandra. Cykeläventyret startar med att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Volcán Irazú nationalpark. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med Parque nacional Manuel Antonio där vi får uppleva en värld av exotiska djur och storslagen natur samt en rundtur i den myllrande huvudstaden San José. Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad.     
1 resa 24 januari 2023
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top