Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor Kroatien

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Grekland till Kroatien
Resa till Grekland & Kroatien Vi erbjuder en vacker bussresa från Grekland till Kroatien. Följ med på Rosa Bussarna sommarresa och njut av sol och bad, vackra kloster, god mat och spännande kultur. Tillsammans utforskar vi allt från badvikar till historiska platser. Bussresan inleds med ett spännande besök i Meteora som är känt för sina vackra kloster. Vi solar och badar i semesterorten Halkidike innan vi fortsätter norrut. När vi når Makedonien stannar vi till vid Lake Orhid ett par dagar. Resan rullar vidare till Albanien där vi upptäcker Tirana. Följ med på vacker bussresa i södra Europa, från Grekland till Kroatien!   Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats. Missa inte sommarens glassigaste resa i Europa!  
2 resor nästa avresa 10 juli
Kroatien till Sverige
Följ med på en spännande sommarresa med rosa buss från Kroatien till Sverige! Häng med på en vacker resa i sommar när Rosa Bussarna åker från Split i Kroatien genom Centraleuropa hem till Sverige. Tillsammans med andra medresenärer delar du buss och äventyr genom flera länder där du får ta del av storslagen natur och rolig kultur. Äventyret inleds med flyg till Split i Kroatien där du får tid att bekanta dig med såväl den pittoreska staden som med dina medresenärer. När hjulen börjar rulla blir resans andra land Bosnien-Hercegovina där vi besöker staden Mostar med sin tragiska men viktiga och intressanta historia. Resan fortsätter därifrån till Sarajevo vars gamla stadsdel är väl värt ett besök. På vår väg norrut åker vi åter in i Kroatien, denna gång för att besöka Plitvicesjöarnas nationalpark vars natur hänför sina besökare. Via kusten når vi sedan Slovenien där vi bland annat besöker Postojna som är känt för sina grottsystem. Självklart stannar vi till i adrenalinstaden Bled så att du har möjlighet att forsränna i Alperna om lusten faller på. När vi besöker Österrikes pärlor Salzburg och Wien finns det gott om tid att njuta av landets vackra stadskärnor, sitta på uteserveringar och ta igen dig efter att ha förvillat dig bland gamla kyrkor och andra sevärdheter. På väg till Ungern stannar vi även till i söta Bratislava, Slovakiens huvudstad, en sväng. Under tiden vi besöker Budapest i Ungern finns gott om tid att strosa omkring i staden och även besöka någon av deras kända badhus. Sommarresan fortsätter via polska Krakow och tjeckiska Prag på vår väg norrut till Sverige. Vi stannar även till vid koncentrationslägret Auschwitz för att ta del av dess fruktansvärda historia. Denna bussresa går att kombinera med Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa buss-resa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på ditt livs äventyrsresa. 
2 resor nästa avresa 27 juli
Sverige till Grekland till Kroatien
Följ med på Rosa Bussarnas ultimata fem veckors sommarresa från Sverige till Kroatien! Ledig i sommar utan att ha något att göra? Unna dig ett fantastiskt äventyr och följ med Rosa Bussarna på en fem veckors resa från Sverige, ner genom Östeuropa till Grekland och upp till Kroatien genom Makedonien, Albanien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina. Äventyret börjar med buss genom Östeuropa där vi besöker Vitryssland, Ukraina & Moldavien för att ta del av dess natur och kultur. Vi upplever lokal historia, njuter av statyer och blandar betong med gamla slott och borgar, vinprovningar och sköna besök på olika stränder. Bland annat njuter vi i västra Ukraina när vi stannar till i den mysiga staden Lviv. Där du kan njuta av att vandra i stadens gränder och kanske besöka en spektakulär temarestaurang. Sommarresan genom Europa fortsätter till Moldavien där vi åker på vinprovning och sedan fortsätter turen till Rumänska Svartahavskusten för några dagar med sol och bad. Via huvudstäderna Bukarest och Sofia. Resan fortsätter till Grekland där vi varvar sol och bad med besök i klosterstaden Meteora. I Makedonien stannar vi till vid vackra Ohridsjön och när vi besöker Albanien ser vi till att utforska huvudstaden Tirana. Europaresan fortsätter vidare till Montenegro där vi upptäcker Kotorbukten och njuter av sol och bad i Budva. För att vi tar oss vidare till metropolen Dubrovnik vars nattliv måste upplevas i den gamla stadsdelen. Vi gör en avstickare till Bosnien-Hercegovina för att besöka den historiska staden Mostar innan vi återvänder till Kroatien och resans sista dagar njuter vi av sköna dagar i Split där vi varvar sol och bad med trevliga besök i stadens gamla stadskärna och Diocletianus palats. Denna bussresa är en kombination av resorna Sverige-Grekland och Grekland-Kroatien. Resan är en klassisk rosa bussresa där vi reser och mestadels bor på bussen. När vi bor på bussen stannar vi huvudsakligen på campingplatser där det finns tillgång till dusch, toalett och el. På vissa platser bor vi även på vandrarhem. Gemenskapen står i fokus på Rosa Bussarnas resor och tillsammans i en rosa buss blir resan i sig ett äventyr. Välkommen ombord på din livs äventyrsresa!
1 resa 15 juni 2023
Sverige till Indien overland
Äntligen är den här! Resan som blev starten för Rosa Bussarna, rosa buss från Sverige hela vägen till Indien. Hösten 2022 går denna äventyrsresa av stapeln. Anders själv har kört denna resa 15 gånger och det är enligt honom en av hans favoritresor. Så häng med oss på ditt livs äventyr. Denna resa har inte körts på många år, så det blir lite av en expeditionsresa, så färdvägen kan ändras under resans gång.
2 resor nästa avresa 19 augusti
Ljuvliga Kroatien 2022
Välkommen till ljuvliga Kroatien! Ett resmål som är lätt att förälska sig i Vi slår oss ner i Porec som sticker ut på en landtunga i Adriatiska havets turkosa, kristallklara vatten. Porec erbjuder allt från historiska kulturarv till trivsamma restauranger, glasscaféer och barer med livemusik. På våra utflykter får vi uppleva inbjudande vinodlingar och lantgårdar, pittoreska byar och städer. Som grädde på moset bor vi på ett underbart hotell som erbjuder ljuvliga bad.  
1 resa 21 september
Kroatien - Rovinj
Rovinjs stadsbild charmerar med sina pastellfärgade hus som ligger längs trånga ringlande gränder som alla leder upp mot katedralen St Eufemia på toppen av kullen. Rovinj är en av de charmigaste kuststäderna på Istrien. Hela staden vimlar av små gallerier och fina restauranger som blandas med enklare barer längs kajerna. Här finns härlig atmosfär, fina möjligheter till bad, shopping och trevliga kvällsnöjen. Vi bor perfekt på den fina resorten Amarin som ligger en kort båt- eller bussresa bort. Välkommen till Kroatien!
1 resa 9 september
Kryssning i den kroatiska skärgården
Kryssning i Kroatien 2022 – en kulturkryssning för livsnjutare Följ med oss på en kryssning i Dalmatien, som täcker större delen av Kroatiens kuststräcka samt en mindre del inåt landet. Dalmatien har blivit ett av de mest attraktiva semesterområdena i Europa under de senaste åren, inte minst tack vare den förtrollande kuststräckan, de många vackra öarna och den autentiska medelhavsstämningen. Dalmatien har också en fantastisk historia och kultur som vi lär känna under vår kryssningsvecka med många stopp längs kusten och de omgivande öarna. Därför ska du resa med oss på kryssning i den kroatiska skärgården: Egenchartrad båt med intim känsla Gå i land på Kroatiens naturskönaste öar Vinprovning och nationalparksidyll Guidade turer i historiska städer En privat och stillsam kryssning med stora upplevelser Ombord på vår egenchartrade båt är stämningen intim, maten kroatisk och komforten god. Vi kombinerar livsnjutning med kulturella stadsvandringar och fantastisk natur när vi åker kors och tvärs genom det fantastiska öriket. Det finns gott om tid för egna upplevelser på platserna där vi övernattar och under dagarna finns det goda möjligheter till ett dopp i det azurblå havet. Kort dagsprogram för kryssningen i Kroatien: Dag 1: Ankomst till Split. Ombordstigning. Seglats Split - Makarska (L) Dag 2 : Seglats Makarska – Mljet. Guidad rundtur i Mljet nationalpark (F, L) Dag 3: Seglats Mljet – Dubrovnik. Stadsrundtur i Dubrovnik (F, L) Dag 4: Dubrovnik på egen hand. Seglats Dubrovnik – Sipan (F, L, M*) Dag 5: Seglats Sipan – Korcula. Stadsvandring i Korcula med vinprovning (F, L) Dag 6: Seglats Korcula – Hvar. Stadsvandring i orten Hvar. Övernattning i Stari Grad på Hvar (F, L) Dag 7: Seglats Hvar – Zlatny Rat – Split. Guidad rundtur i Split (F, L) Dag 8: Avmönstring och hemresa (F) F = Frukost   L = Lunch   M = Middag * Middagen - Captains dinner - kan komma att serveras på en annan dag. Notera: Programmet är vägledande och ändringar i ordningsföljden kan förekomma. Information om det slutliga dagsprogrammet lämnas vid ankomsten till destinationen.
1 resa 17 september
Solresa till Kroatien - Sol, bad och aktiviteter på härliga Istrien
Varmt välkommen att följa med i gemenskapen på en av våra klassiska resor till soliga Kroatien! Resan startar den 1:a September, en perfekt tid att åka, havet är som varmast, vädret är som mest behagligt och de flesta turisterna har åkt hem.  På denna härliga semesterresa tar vi allt i ett lugnt tempo. Vi kör genom europa med två hotellnätter åt varje håll. Och bara här får vi se massor av vackra vyer på dagarna när vi kör genom Slovenien, Österrikiska  Alperna och Tysklands böljande landskap. Men vi kommer också ha tid för härliga kvällspromenader och goda middagar i de mysiga byarna som vi övernattar i.  Under kördagarna stannar vi med jämna mellanrum för mat och fika pauser, så att även resdagarna blir riktigt trevliga tillsammans.  När vi når Kroatien kör vi över bergen ut på Istriens halvö och ser havet breda ut sig framför oss. Vi kommer att bo i en by som heter Umag på Istriens västra sida. Detta är en av flera mysiga gamla byar som ligger på kustremsan mot Italien. Byn Umag bjuder på många gränder med restauranger, caféer och pubar, super mysigt! Vårt hotell Sol Umag for Plava Laguna  ligger en kort promenad från själva byn och erbjuder egna barer, restaurang, spa, solstolar, flera pooler och egen strandremsa. Här finns alla möjligheter för en riktig kanonvecka i solen! Utflykter: Vi kommer på Onsdagen göra en utflykt med lokal guide till byarna Rovinj och Porec som ligger lite mer söder ut på Istriens kust. Här kommer vi få höra om landets historia och gå runt bland de mysiga gränderna i byarna. Vi stannar till på någon restaurang och äter lunch och forstätter sen med stadsvandring. Aktiviteten är givetvis frivillig och blir man trött i benen så kan man när man är nöjd sätta sig och dricka något gott och njuta av stunden tills det är dags för hemfärd. (Denna turen ingår i resans pris) Om man vill finns det möjlighet att på egen hand ta en dagstur till Venedig i Italien, Det går nämligen båtar direkt från Umag till Venedig. Ett perfekt alternativ en dag om man bränt sig i solen eller vill ta en paus från badandet. Vill ni göra en utflykt så hjälper vi självklart till att boka biljetter så allt blir så enkelt och smidigt som möjligt! I resans pris ingår frukost och middag varje dag som vi äter tillsammans på hotellens restauranger.  Behöver man parkera bilen under veckan så gör man det smidigt och gratis vid vårt garage i Eksjö.  Man kan också kliva på bussen utmed E4:an söder ut eller vid tågstationen i Helsingborg! I dessa fall ring eller maila gärna er bokning så får du mer information 0381-150 00, Info@jorobuss.se Välkommen att boka denna kanonresan till solen med oss!   Åk första klass hela vägen..  JoRo buss,  Lite bussigare...  
1 resa 1 september
Poreč- Sol & bad
Res miljövänligt med oss till solen, och få en vecka i det ljuvliga Kroatien till riktigt bra pris! Vi bor strandnära på fina Valamar Pinia Hotel, och kan njuta av bad i både havet och hotellets pool. Porec ligger vid Adriatiska havet, på halvön Istriens västra kust, och är en av de främsta turistorterna i området. Med en kortare promenad når man stadens centrala delar och den gamla stadskärnan, med historiska platser och trevliga barer och restauranger.
1 resa 24 september
Kroatien Istrien
Följ med oss på en härlig resa ner till Kroatien, i området Istrien som ligger i Norra delen av landet. Vi tar oss ner med buss och vi får några härliga dagar med sol och bad. Staden Vrsar ligger mellan Rovinj och Porec.
1 resa 16 september
Kroatien 10 dagar
Varje år i slutet av Augusti åker Blåklintsbuss till Crikvenica i Kroatien för att njuta av sol och bad. Crikvenica ligger vid Kvarnerviken i nordvästra Kroatien, Staden ör en turistort och ligger ca 35 km söder om Rijeka. Resan är en direktresa, dvs vi gör inga övernattningar på resan utan sover på bussen. Nyhet för iår är ett nytt poolkomplex med flera pooler och vattenrutschkana!  För att läsa mer om hotellet klicka HÄR För att läsa mer om Crikvenica klicka HÄR
1 resa 17 augusti
Montenegro med Dubrovnik ✈
FLYGRESA - Montenegro , Kroatien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar Montenegro med Dubrovnik - Det bästa av Balkan En härlig rundresa där vi plockat fram godbitarna på Balkanhalvön. Längs Adriatiska kusten njuter vi av det dalmatiska landskapets imponerande naturscenerier. Karismatiska Montenegro bjuder på intressant historia, kristallklart vatten och hög gästfrihet. Även Balkans absoluta skönhet, Dubrovnik i Kroatien, välkomnar oss. Missa inte båtturen i den förtjusande Kotorbukten. Vi får även möjlighet att följa med till spännande Albanien!   6 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5 Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här » Snabba fakta! En underbar resa med vackra vyer, goda viner och härlig stämning! Dalmatiska landskap, spännande Montenegro och skönheten Dubrovnik. Missa inte utflykterna till Montenegros forna huvudstad Cetinje och intressanta Albanien.  
9 resor nästa avresa 30 augusti
Kroatien, Poreč
Välkända, underbara Poreč är perfekt som utgångspunkt för sol, bad och sevärdheter på Istrien-halvön i norra Kroatien. Norr och söder om det gamla Poreč sträcker hotellområdena ut sig längs kusten och vi bor bara en dryg kilometer söder om gamla stan. Adriatiska havet bjuder på salta bad i klart vatten, pinjeträden ger grönska och den västliga mistralen svalkar under varma sensommardagar.
1 resa 23 september
Kroatien – Yoga i den kroatiska övärlden
| Många datum 2022 | Åk till den ljuvliga paradisön Hvar i den kroatiska övärlden för en vecka med harmoni, yoga samt intressanta utflykter. Dina värdar tar väl hand om dig, bjuder på god vällagad vegetarisk mat, härlig yoga, utflykter, lugn och ro. Närheten till flera vackra små hamnstäder ger möjlighet även till shopping, bad och semesterliv för den som så önskar. Ön är över åtta mil lång och ligger en och en halv timmes bekväm båtresa från Split. Här finns allt; underbara vyer, fantastiska berg, kristallklart turkosblått vatten, grönska, massor av lavendel, sol och bad. Det finns en jättefin yogaplattform för de dagliga yogaklasserna. Och de dagliga utflykterna gör att du får se och uppleva mycket av den underbara ön. Du kan välja mellan flera olika innehållsrika program som alla beskrivs nedan.
13 resor nästa avresa 29 maj
Kroatien, Split - Krka långritt
Här får du uppleva en fantastisk långritt där du utforskar Kroatiens vilda och orörda natur. Dijana och Bosko välkomnar er till sin ranch som ligger ca 3 km från staden Sinj och ca 45 km från Split. Här erbjuder de en långritt som är idealiska för ryttare som vill lära känna den vilda och orörda kroatiska naturen, men även stationära program och ridlektioner för barn och nybörjare. Den 2 hektar stora gården innehåller grönområden att strosa omkring i, en egen vinodling och en restaurang med närproducerad mat.   
22 resor nästa avresa 28 maj
Istrien
Kroatiska halvön Istrien liknas närmast vid ett Italien i miniatyr. Silverglänsande olivlundar, välskötta vinodlingar och uråldriga byar avlöser varandra. Halvön intog häromåret en hedrande andra plats på Lonely Planets lista över ”Bästa resmål”. Den trevliga orten Porec är en idealisk plats för en perfekt semester! Med sin charmiga medeltida stadskärna och kristallklart vatten är Porec lika bildskön som ett vykort. Gamla hus från olika epoker, kullerstensgränder och kyrkor är något som kännetecknar staden. Mitt i stan ligger basilikan St Euphrasius från 500-talet, som är ett av alla minnen från romarna och den kristna tiden. Våra dagar i Porec består av flertalet utflykter men också av sol, bad och egentid. 
1 resa 30 september
Kroatien Istra/Rovinj
Rovinj, Kroatien Följ med oss ner till Adriatiska havet och Kroatien närmare bestämt till Rovinj på Istra halvön. Rovinj är systerstad till Venedig och det märks i staden. ndagsmiddag Hurva Gästis   I nordvästra Kroatien hittar vi halvön Istrien där vi hittar Rovinj som är en fantastiskt mysig och charmig stad. Rovinj är en av Istriens absolut charmigaste kuststäder. Här är det kuperat och backigt och högt uppe på en kulle tronar St. Eufemiakatedralen. Här kan du kombinera shopping med sol & bad och utflykter. Vi bor på flotta 4-stjärniga hotellet Island Hotel Istra   som ligger på ön St. Andrew och det tar ca. 20 minuter med båt dit. Hotellet ligger alltså helt ensamt ute på denna ö. Detta är ett fantastiskt hotell med stort poolområde både inomhus och utomhus. Det är nära till stranden för den som föredrar att bada i havet eller varför inte besöka spa-avdelningen? Här finns något för alla. Varje kväll bjuds det på en härlig kvällsbuffé där även dricka ingår (lokal öl och vin) som ni kan njuta av.  Gratis shuttlebåt går mellan hotellet och Rovinj en gång i timmen och är gratis för hotellets gäster.   Ni har även möjlighet att köpa till utflykterna: * Utflykt till Pula * Groznjan med vinprovning * Stadsvandring Rovinj. Läs mer om utflykterna i fliken under. Läs även reserepotage om Rovinj Reportage 1 Reportage 2
1 resa 17 september
Kroatien - Porec, 10 dagar
Den kroatiska kulturorten Porec på halvön Istrien är den idealiska semesterorten för såväl lata som äventyrsfyllda dagar. Kroatien är verkligen ett resmål som man lätt förälskar sig i. Landet har det mesta man kan önska sig för en innehållsrik och samtidigt avkopplande semester. Det är ett soligt och behagligt klimat under september och oktober med medeltemperatur runt 20 grader. Här finns kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänlig befolkning. Traktens dramatiska natur är fantastiskt vacker med hisnande höga berg, turkosblått vatten, gröna pinjeskogar och en skärgård med över tusen öar. För att vi ska kunna njuta fullt ut av vår semester stannar vi för övernattningar på resan till och från Kroatien.
2 resor nästa avresa 21 september
Skärgårdskryssning i Kroatien
OBS! Endast 1 hytt kvar på avresan 27 augusti. Extra avgång med avresa 3 september -   Läs mer!   Avresa 27 augusti: Följ med på en härlig kryssning längs vackra Adriatiska havets kust och vår båt  Leonardo i premiumklass. Vi startar och slutar kryssningen i vackra hamnstaden Split och varvar dagarna med nya hamnstopp varje dag. Fem nätter spenderar vi ombord på vår chartrade båt, så vi blir ett härligt Jörns-gäng! Vi avslutar resan med två nätter i den mysiga staden Trogir där större delen av den gamla, världsarvsklassade stadskärnan ligger på en ö. Besök till fantastiska nationalparken Krka, Vinprovning på Bibićs vingård och en fyrarätters middag med musikunderhållning förgyller vår gemytliga resa!  Maxantal på resan är 24 personer!  Programmet i korthet Dag 1:  Flyg till Split. Välkomstdrink och lunch ombord. (L) Dag 2-5: Härliga dagar på Adriatiska havet. (F,L) På morgonen lämnar vi vår hamn för natten. Badstopp under dagen. Trerätterslunch ombord dagligen. Captain´s Dinner (dag 2). På eftermiddagen angör vi ny hamn. Vi kommer till: Makarska - Populär turiststad med en trevlig strandpromenad med palmer.   Mljet - Vacker ö med en National Park på ön.  Korcula - Grön, vacker ö. Pittoresk medeltida stad. Marco Polos födelseplats. Hvar - Livlig ö med gammal stad, 384 år f.k. Kroatiens "St Tropez". Dag 6: Ankomst Split. Guidad tur i Trogir. Middag med underhållning. (F,M) Dag 7: Besök & guidad tur i Krka Nationalpark. Båttur i Skradin. Vínprovning. (F) Dag 8: Flyg från Split. (F) F= Frukost    L=Lunch    M=Middag
3 resor nästa avresa 27 augusti
Kroatien Rovinj - Istrienhalvön
Sol, bad & utflykter vid Adriatiska havet Kristallklart vatten, solsken, och god mat gör att Kroatien har blivit ett allt populärare resmål. Vi bor på fantastiska Hotel Istra**** med halvpension och dryck till middagarna. Hotellet är beläget på en ö utanför den antika staden Rovinj. Båtfärden dit tar 15 minuter och båtarna går en gång i halvtimmen. Utöver de behagliga dagarna i Rovinj bjuder resdagarna på Italiens och Österrikes fantastiska alper.
1 resa 16 september
Kroatiska Istrien & Slovenien med flyg - 8 dagar
Följ med till Kroatien - landet som har blivit en av Europas semesterpärlor. Den här gången går färden till den kroatiska delen av Istrien – en liten hjärtformad halvö längst västerut, med en lång kustremsa mot Adriatiska havet och ett grönt bördigt landskap som breder ut sig inåt landet. Fantastisk skärgård, kristallklart vatten och behagligt medelhavsklimat varvat med kultur, historia, och inte minst god mat hör till, vilket bidrar till den perfekta kombinationen för en lyckad resa! Vi ser tryffelhundar i arbete där vi också får provsmaka delikatessen och besöker också en vingård där vi provar det kroatiska vinet. En dagsutflykt går till Slovenien där vi besöker de världsberömda Postojnagrottorna och stuteriet där de magnifika vita lipizzanerhingstarna till Spanska ridskolan föds upp och dresseras. Som kronan på verket gör vi en dagstur med båt i den l Limskibukten som ger oss enastående naturupplevelser! Avresa:  10/9 Pris:  14 295kr Anslutning:  Nykvarn, Järna och Södertälje   Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss. För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida:  www.bjorcks.se/corona
1 resa 10 september
Tre medelhavsländer
På denna resa så besöker vi tre härliga semesterländer. Slovenien, Kroatien och Italien på en och samma resa. Vi besöker den häftiga Postojnagrottan, tar en tur in till Rovinj i Kroatien. Dessutom hinner vi med ett besök i Italienska Trieste. Då temperaturen vid denna tiden oftast är varm och skön, så kan man nog ta sig ett och annat dopp i det klarblå vattnet.
1 resa 24 september
Tre medelhavsländer
På denna resa så besöker vi tre härliga semesterländer. Slovenien, Kroatien och Italien på en och samma resa. Vi besöker den häftiga Postojnagrottan, tar en tur in till Rovinj i Kroatien. Dessutom hinner vi med ett besök i Italienska Trieste. Då temperaturen vid denna tiden oftast är varm och skön, så kan man nog ta sig ett och annat dopp i det klarblå vattnet.
1 resa 24 september
Skärgårdskryssning i Kroatien med Trogir
Skärgårdskryssningen 27/8 blev snabbt populär! Nu endast fåtal platser kvar. Nedan presenteras en extra avgång med avresa 3/9!   Avresa 3 september: Följ med på en härlig kryssning längs vackra Adriatiska havets kust och vår båt Seagull i premium superiorklass. Vi startar och slutar kryssningen i vackra hamnstaden Split och varvar dagarna med nya hamnstopp varje dag. Sex nätter spenderar vi ombord på vår chartrade båt, så vi blir ett härligt Jörns-gäng! Vi avslutar resan med en natt i den mysiga staden Trogir där större delen av den gamla, världsarvsklassade stadskärnan ligger på en ö. I Trogir njuter vi av en fyrarätters middag med musikunderhållning som förgyller vår gemytliga resa!  Maxantal på resan är 32 personer!  Programmet i korthet Dag 1:  Flyg till Split. Välkomstdrink och lunch ombord. (L) Dag 2-6: Härliga dagar på Adriatiska havet. (F,L) På morgonen lämnar vi vår hamn för natten. Badstopp under dagen. Trerätterslunch ombord dagligen. Captain´s Dinner (dag 2). På eftermiddagen angör vi ny hamn. Vi kommer till: Makarska - Populär turiststad med en trevlig strandpromenad med palmer.   Mljet - Vacker ö med en National Park på ön.  Korcula - Grön, vacker ö. Pittoresk medeltida stad. Marco Polos födelseplats. Hvar - Livlig ö med gammal stad, 384 år f.k. Kroatiens "St Tropez". Bol  - på ön Brac. Mest känd för sin vackra rena strand "Zlatni Rat". Dag 7: Ankomst Split. Guidad tur i Trogir. Middag med underhållning. (F,M) Dag 8: Flyg från Split. (F) F= Frukost    L=Lunch    M=Middag Läs om avresan 27/8
4 resor nästa avresa 3 september
Kroatien med Makarska rivieran och Dubrovnik
FLYG. Att resa till Makarska rivieran är en oförglömlig upplevelse. Den dramatiska kustlinjen där turkosblått hav möter stora bergsmassiv lämnar ingen oberörd. Upplev några av världens vackraste stränder, god mat och spännande utflyktsmål.
1 resa 24 september
Båtresa i Kroatien, Kvarnerbukten, lätt cykling och vandring
Resa till Kroatien med öluff, cykling & vandring Båtresan i Kroatien vänder sig till dig som vill vara aktiv på din semester med vandring och cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad i Kroatien och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad. Cykelhyran tillkommer. Båtresa i den Kroatiska övärlden är helt fantastisk och vi får smakprov på detta tillsammans med fantastiska naturupplevelser blandat med histora. Självklart blir den Kroatiska köket något att längta till med en egen genuin mat & dryckes kultur.  Vi kommer uppleva Kroatiska städet öar och byar så som Krk, Rab, Pag och Cres. Aktiv eller inte, gör det du känner för och njut av en härlig semester med Rosa bussrna!   
1 resa 16 juli
Båtresa i Kroatien, norra Dalmatien med tillval cykling
Resan till Kroatien - Båtresa i norra Dalmatien vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad. Priset är baserat på de som önskar att mest ta det lugnt, men risken är stor att man får lusten att följa med på alla äventyr. Båtliv, byar, städer, natursköna vidder, höjder och stränder, ja alla Kroatiens vackra sidor får du uppleva. Primosten Sali Zadar & Vodice, några av Kroatiens pärlor är bara en del av de sköna ställen vi kommer besöka eller passera. Över vatten, öar, broar och genom tunnlar lär vi känna Kroatien och varandra och äter gott och tar härliga bad. Nationalpark , vattenfall fortet St. Nicholas & Adriatiska havet. Och även om du enkelt kan uttala staden Split så måste du inte kunna uttala alla ställen vi besöker så som Krka , Tkon eller Ugljan för att få en riktigt härlig semester med Rosabussarna!  Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1000 kronor eller elcykel 1500, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 
1 resa 27 augusti
Båtresa i Kroatien, södra Dalmatien med tillval cykling
Resan till Kroatien - båtresa i södra Dalmatien vänder sig till dig som vill kunna vara aktiv på din semester med cykling. Men även till dig som bara vill ha en skön semester med sol och bad och väljer bort den aktiva delen. Priset är baserat på sol och bad, cykelhyran tillkommer. Så även om det inte är en renodlad cykelresa och inte heller enbart en båtresa i Kroatien, så kan resan helt enkelt innehålla det mesta av det bästa för den som önskar. Split Pusisca & Lovista är bara några av de sköna ställen vi kommer till.  Honungs -ön ,  saltvattenssjöar  och  Benediktinska kloster , cykling genom vingårdar och till hemliga stränder, båtliv, ja du kommer få njuta ordentligt. Men cyklingen är frivilligt och har en veckohyra på 1000 kronor eller elcykel 1500, med reservation för lokala justeringar. Men det Kroatiska köket med fantastisk mat och dryck smakar nog ändå lite godare för de som trampar lite extra!  Boka din plats redan nu då det lätt blir kö till dessa populära resor. 
1 resa 24 september
Kroatien - Novigrad 12 dagar
Halvön Istrien, som skjuter ut i den nordligaste delen av Adriatiska havet, har blivit en av Europas mest omtyckta resmål. Kusten är vidunderligt vacker och här finns flera fascinerande städer. Följ med till Novigrad, som blivit en favorit för många av våra resenärer. Semesterorten förför de flesta med romersk arkitektur, pittoreska kvarter och Adriatiska havets klara vatten. Snittemperaturer September: Dag: 25 o Vatten: 22 o   Klicka här för att komma till 15-dagars resan>>
1 resa 10 september
Kroatien - Novigrad 15 dagar
Halvön Istrien, som skjuter ut i den nordligaste delen av Adriatiska havet, har blivit en av Europas mest omtyckta resmål. Kusten är vidunderligt vacker och här finns flera fascinerande städer. Följ med till Novigrad, som blivit en favorit för många av våra resenärer. Semesterorten förför de flesta med romersk arkitektur, pittoreska kvarter och Adriatiska havets klara vatten. Snittemperaturer September: Dag: 25 o Vatten: 22 o   Klicka här för att komma till 12-dagars resan >>
1 resa 9 september
Kroatien med Rovinj
Tillsammans åker vi på en trevlig resa med destination vackra Kroatien. Efter en båtresa med en god buffé mellan Göteborg och Kiel tar vi oss ned genom Europa med övernattning i både Tyskland och Österrike.   På plats i Kroatien slår vi oss ner på den lilla ön St Andrew strax utanför den charmerande staden Rovinj som ligger på stranden av Adriatiska havets turkosa, kristallklara vatten.   Rovinj erbjuder allt från historiska kulturarv till trivsamma restauranger och mängder av shoppingbutiker. På våra utflykter får vi uppleva inbjudande vinodlingar och lantgårdar, pittoreska byar och städer. Som grädde på moset bor vi på ett underbart hotell som erbjuder ljuvliga bad.   Läs mer och boka din resa nedan.
1 resa 24 september
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top