Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor Nordamerika

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
USA, Arizona - Cowboy i Vilda västern
Välkommen till en mycket trevlig "guest-ranch" med bra ridning i vacker natur med massor av kaktusar, men där det även finns mycket annat att göra utöver ridningen.  Ranchen har ägts av samma familj sedan 1960-talet. Familjens mål är att ha en hemtrevlig ranchatmosfär utan att för den skull göra avkall på hög kvalitet gällande service, boende, mat och ridning. Deras ständigt återkommande gäster bevisar att de lyckats. Denna charmiga "guest ranch" ger dig en känsla av äkta vilda västern. Du känner kanske igen dig för här spelades delar av den gamla västernserien High Chaparall in. Ranchen ligger vid foten av ett bergsmassiv och omges av stora vidder med fantastiska kaktusar. Ranchen passar speciellt bra för dig som uppskattar en bekväm vistelse med möjlighet till många aktiviteter utöver ridningen, eller som bara vill slappa vid poolen mellan ridturerna. Ranchen har drygt 100 hästar och ca 150 kor.  På lördagarna är det rodeouppvisning på ranchen, något som brukar vara mycket uppskattat! De flesta kvällarna har man uppträdanden och shower efter middagen, t ex orm- och spindelshow, lär dig dansa amerikansk dans eller cowboy-poet på besök.  När du inte rider finns det en mängd aktiviteter att välja mellan såsom tennis, guidade bergspromenader, basket, volleyboll, biljard, bordtennis m.m.. Eller varför inte ta ett uppfriskande dopp ute i poolen eller inne i bubbelpoolen eller bara koppla av i biblioteket.  I spa-avdelningen kan du njuta av massage, bastu och olika typer av behandlingar som betalas på plats. Här finns även en fräsch träningsavdelning med motionscyklar, trappmaskin, multiträningsmaskin m.m..  Familjer med barn i alla åldrar är hjärtligt välkomna, från 5 år får de följa med på skrittritterna och från 8 år även på galoppturerna. Förutom ridning och alla sporter kan de även roa sig i ranchens eget  "game room". Denna ranchvecka passar inte bara dig som är en aktiv ryttare utan alla från unga till gamla som vill passa på att njuta av livets goda.
31 resor nästa avresa 29 maj
I Utvandrarnas Fotspår
Här följer vi i spåren efter svenskar som emigrerade till USA Nyhet! Vi har fått en kul inbjudan att få närvara på Karl-Oskar-dagarna i Lindström, som 2022 firar 60-års jubileum.   Detta är resan för dig som är intresserade av utvandringen till Amerika från 1850 och framåt. I mitten av 1800-talet bodde det ca 4 miljoner invånare i Sverige och av dessa emigrerade över 1 miljon svenskar till Amerika! Det finns många levnadsöden att ta del av, en del lyckliga och en del djupt tragiska. Under resans 11 dagar tillbringar vi mesta tiden i Minnesota. Vi har genom åren skapat ett stort kontaktnät med svenskättlingar och andra sköna människor som bor i det här området – vi vill givetvis att du träffar dem. Vi vill även att du får uppleva de speciella platser där spåren efter de som utvandrade för över 100 år sedan ännu finns kvar. Film från Lindstöm Minnesota För att du som resenärer skall känna dig trygg och hinna uppleva maximalt reser vi i mindre grupper på max 20 personer. Vi erbjuder bra service och flexibilitet. Vi är med på hela resan, är chaufförer, guider och hjälper dig med språket om du vill. Vi ser till att du får en trevlig resa helt enkelt!
1 resa 3 juli
Lantbruksresan
Traktorer, gårdar och en del annat!   Det här är resan för dig som är intresserad av allt som kan tänkas tillhöra lanbrukarlivet i USA och lite till. Under 13 dagar i Mellanvästern rör vi oss i delstaterna Minnesota, Wisconsin, Iowa och Illinois. Vi besöker bland annat John Deeres traktorfabrik, mjölkgårdar, gårdsmejeri och mycket mer. Populära stopp är också svenskbygderna, storstäderna St Paul och Minneapolis, Amishgårdar och ett besök på ett av världens största köpcentra – Mall of America. 
1 resa 20 mars 2023
Nashville
Häng med till musikens Tennessee! En resa i musikens tecken! Det finns så otroligt mycket musikhistoria i Nashville och Memphis att ta del av. Att få uppleva pulsen på musikens gator – Broadway i Nashville och Beale Street i Memphis är så häftigt! Show på Grand Ole Opry , besök på Johnny Cash Museum och Sun Studio är såklart inbokade. Givetvis besöker vi även Elvis Presley’s Graceland som har ett helt nytt upplevelsecentrum. För dig som älskar Country, Soul och Rock är detta ett måste!   Kontrasten blir stor när vi sedan kör österut mot bergen. Vi åker genom Smoky Mountains National Park som ligger i bergskedjan Appalacherna. Vi upplever de fantastiska vyerna, besöker den pittoreska staden Gatlinburg med sin historik av moonshine-tillverkning och inte minst det intressanta mötet med Cherokee-Indianerna som ger en inblick i deras kultur och historia. I Atlanda besöker vi Coca-Colas imponerande museum och Stone Mountain. För att du som resenärer skall känna dig trygg och hinna uppleva maximalt, reser vi i mindre grupper på max 20 personer. Vi erbjuder trygghet, bra service och flexibilitet. Vi är med på hela resan, är chaufförer, guider, hjälper dig med språket (om du vill) och ser till att du får en trevlig resa helt enkelt!
1 resa 10 oktober
Traktorresa
Vi ställer in denna resa 2022, går redan nu att boka för 2023.   Traktorresan  Häng med på denna "ny- gamla resa" I Louisville Kentucky är denna JÄTTE maskinmässa " National Farm Machinery Show ". På kvällarna är det Traktor Pulling inomhus i Freedom Hall (detta är ett tillval vid bokning). Vi kollar maskiner fordon och annat kul. Blir även besök hos traktorsamlare mm. Detta blir en special "VIP" resa. Crister tar med max 10 resenärer i en buss. Så först till kvarn gäller!
1 resa 14 februari 2023
USA, Tennessee - Hoppning & markarbete
Många känner till att Memphis är rockens vagga, bluesens hem och Elvis favoritstad. Men här kan du även få utmärkt hopp- och markarbetsträning samt njuta av den vänliga sydstatsmentaliteten ute på lansdbygden. Svenske Christian och hans fru McKrell välkomnar dig till sin trevliga ridanläggning, här är varje gäst och häst behandlad med respekt och värme. Dom är båda utbildade hopptränare och banbyggare. McKrell tävlar upp till Grand Prix hoppning. Hit kan du med fördel åka året runt då det alltid är varmt och skönt för oss frusna nordbor.  Ridcentret drivs av svenske Christian och hans fru McKrell som båda är tyska tränare i hoppning. Christian har också utbildat sig på Flyinge och Strömsholm där han bl a tränade för Kyra Kyrklund och Sylve Söderstrand. Christian är även utbildad banbyggare i Sverige och Tyskland. McKrell är från Memphis och har flertalet placeringar upp till Grand prix hoppning. Även hon är banbyggare. Christian åker regelbundet till Tyskland och håller träningar och clinics i hoppning. Ridcentret ligger på landet precis utanför staden Collierville ca 30 minuter från Memphis. Här finns stora öppna landskap, en stor täckt ridbana, kuperade fält perfekta för konditions- och styrketräning och stora plana fält med lite terränghinder. Inom 5-10 minuters bilväg från ridcentret finns det många bra restauranger och bra shopping. Om man vill ge sig ut på lite sightseeing så kan man inom 30-40 minuters bilväg hitta till downtown Memphis, Mississippifloden, Beale street, Sun studio, Graceland, The national civil rights museum, Gibson guitarfactory och Memphis zoo. Christian och McKrell tar er med på lite sightseeing och när ni ska till restauranger på kvällarna så kör dom. Men om ni vill köra runt på mycket sightseeing är det bra med hyrbil då det ej går att ta sig runt med kollektivtrafik.
7 resor nästa avresa 11 juni
Kanada Rocky Mountain
Fantastiska Klippiga Bergen! Vi träffas på Landvetters flygplats. Vi flyger till Calgary för att sedan fortsätta upp i Banff Nationalpark med sin mäktiga natur och rika djurliv.  Kontrasten från bergen blir stor när vi kommer ner i vindistriken i Okanagan Valley med den fantastiska miljön. Vid mötet med Osoyoos-Indianerna lär vi mer om deras historia och kultur. Väl i Vancover väntar en skön stad vid Stilla Havets kust på att bli utforskad. Vi erbjuder dig trygghet, service och stor flexibilitet under resans gång. I lugnt tempo besöker vi resmålen. Varmt välkommen att åka med oss!
1 resa 19 september
Hambeltonian Stakes, New York 2022
Följ med över Atlanten på denna studieresa, fylld med studiebesök hos välkända travprofiler, prestigefyllda Hambletonian och häftiga New York! New York i augusti  – Upplev staden som aldrig sover. På dagen är utbudet stort; shopping, sightseeing, några av världens mest kända museum m.m. På kvällarna finns ett stort antal restauranger, musicals, konserter, barer och nattklubbar att välja på. Vi bor på bästa läge på Mid-Manhattan. Hambletonian Stakes  är det mest prestigefyllda lopp en USA-född 3-åring kan vinna. Det har körts sedan 1926 och i kavalkader av segrare finns flera av de hästar som bidragit till att skapa den moderna travaren. ”The Hambo” körs på The Meadowlands nära New York City. Här kulminerar tävlingssäsongen på sensommaren och förutom Hambletonian körs bl a 2-åringarnas huvudlöpning ”Peter Haughton Memorial” samt stoklassikern ”Merrie Annabelle Stakes”. Travciceron på resan är  Ove Konradsson  som med gedigna kunskaper i amerikansk travsport och avel informerar om såväl aktualiteter som historik. Välj mellan en intensiv weekend i New York eller en lite längre resa med studiebesök och strandhäng i New Jersey! - 4 dagar (torsdag-söndag) – kort och intensivt –  Weekend på Manhattan - 7 dagar (måndag-söndag) – med  New Jersey beach och studiebesök 
1 resa 1 augusti
Kentucky Futury, Lexington 2022
Kentucky Futury - Lexington USA, 4-10 Okt 2022 Superveckan för alla travfantaster! Kentucky – området känt för sina milslånga kuperade hagar – ett riktigt hästmecka! I oktober är det åter igen dags för vår populära travresa till Lexington, Kentucky, för en djupdykning i amerikansk travsport. Under veckan gör vi flertalet intressanta studiebesök hos travtränare och stuterier, besöker auktionerna på Fasig Tipton, ser många fina lopp på The Red Mile och inte minst Kentucky Futurity, där den bästa 3-åringen ska koras. Vår kunniga travciceron delar dessutom med sig av allt ni kan tänkas vilja veta om amerikanskt trav. Väl på plats kan vi inte annat än att också besöka galoppbanan Keeneland och ett av alla stora galoppstuterier som finns här. För oss hästfantaster är det kul att se likheter och olikheter inom trav och galopp; och imponeras av fler magnifika anläggningar. Dessutom besöker vi ett Bourbon-destilleri; det är inte för inte som Kentuckys bourbon-kultur är världskänd! På de lediga dagarna finns det mycket annat spännande att se och göra i området, utifrån intresse. Bland annat det stora Kentucky Horse Park med sina museum och monument, flera shoppingcenter och läcker natur. Vår reseledare tipsar och hjälper gärna er på plats, för att ni ska få ut precis det ni vill av resan. Vi har ett färdigt paket med hotell, bekväma transporter och alla studiebesök. Bor gör vi på anrika Hotel Campbell House, med gångavstånd (15 min promenad) till The Red Mile. Välkommen till Kentucky i oktober 2022!
1 resa 4 oktober
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top