Resor med innehåll

Från 64 svenska arrangörer som brinner för upplevelser

Populära temaresor Sydamerika

Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Argentina - Uruguay - Paraguay - Brasilien
  En resa där vi utforskar Sydamerikas hjärta. Vi börjar med några dagar i Buenos Aires där vi bl.a. besöker stadsdelen La Boca och söker tangons ursprung. En kväll bjuds vi även på en fartfylld tangoshow. Vi ger oss ut på Pampas och stannar till vid en ranch för att lära oss mer om gauchon (argentinska cowboys) och deras livsstil och traditioner. Vi tar båten över Rio de la Plata till Uruguay och utforskar huvudstaden Montevideo. Vi stannar till ett par nätter på ett 5-stjärnigt hotell direkt vid havet i den magnifika och välbevarade historiska staden Colonia del Sacramento. De historiska delarna av staden är upptagna på Unescos världsarvslista. Det är en njutning att promenera runt i den lilla staden. Vi gör en utflykt till Paraguay och får via besök av två missionsstationer veta mer om jesuitordens påverkan på lokalbefolkningens och landets utveckling. Vi slår läger ett par nätter på ett högklassigt hotell i Puerto Iguazú och låter oss imponeras av de makalösa Iguazúfallen. Vattenfallen räknas som ett av världens sju underverk och bildar en naturlig gräns mellan Argentina, Paraguay och Brasilien. Vi avslutar resan med att bo tre nätter på ett 5-stjärnigt hotell direkt vid Copacabana i Rio de Janeiro. Frukosten avnjuts på takterrassen med underbar utsikt över Copacabana. De som känner för det kan ta en sväng ner till stranden före frukost och lära brassarna spela fotboll. En varierande färd genom fyra länder med högklassiga hotell, utsökta restauranger och njutningsfulla vinprovningar.  
12 resor nästa avresa 7 november
Kuba runt
Kuba runt är den kompletta Kubaresan där vi rör oss över hela landet från Santiago i sydöst till Havanna och Pinar del Rio i väst. Vi besöker en tobaksbonde och en romfabrik samt musikklubbar där vi dras med i den kubanska dansglädjen. Guiden tar oss med till Fidel Castros barndomshem utanför Santiago samt till hans grav och till Che Guevaras museum i Santa Clara. Vi vandrar genom vackra kolonialkvarter i museistaden Trinidad där vi bor direkt vid stranden. Vi ger oss ut på en raggarrunda med amerikanska 40-talsbilar och besöker nobelpristagaren Hemingways favoritställen i Havanna. Från spanjorernas gamla kolonialvälde rör vi oss fram mot Fidel Castros och Che Guevaras revolution och mellan historielektionerna njuter vi av de vita stränderna, de vänliga kubanerna och deras medryckande salsa. Flyg t/r, helpension, hotell med mycket bra läge samt svensk reseledare ingår. I Havanna bor vi på legendariska 5-stjärniga hotell Nacional; det mest klassiska hotellet där Frank Sinatra och världens övriga nöjeselit höll till på 50-talet.   All guidning sker på svenska av en erfaren Kubaexpert. Det går att förlänga resan på Kuba eller i närliggande länder. Om ni vill göra det bör ni ta upp det redan när ni bokar in er.
3 resor nästa avresa 19 november
Argentina, Salta - Inkaleden
Denna långritt går längs de berömda inkalederna över de mäktiga Anderna i nordvästra Argentina.  Ni kommer till platser som man bara kan nå till häst. Området har ett imponerande landskap och en unik mångfald av klimatzoner. Tropiska skogar med kristallklara bäckar i Lerma Valley, Calchaquí öknen med sina mångfärgade berg och Cafayate Creek och dess vatten-och vind eroderade kullar.  Eduardo har lyckats utforma ritten så du får uppleva dessa unika kontraster.  Ni rider upp till 3000 meters höjd  till trädgränsen där skogen övergår till gräsmarker. Detta är kondorens hemvist. När solen går ner kommer de spektakulära stjärnorna på södra halvklotet täcka himlen. Efter en häftig dagsritt är det  mäktigt att sitta vid lägerelden och njuta av lugnet och samvaron med nya vänner.   
4 resor nästa avresa 16 juli
Argentina, Korsa Anderna från Chile till Argentina
Ni får uppleva en fantastisk ritt när ni korsar Anderna till häst genom exakt samma ställe San Martín och hans "Army of Anderna" gjorde 1817 för att befria folket i Chile från sina europeiska monarker.  Denna vildmark flankeras av de högsta bergen i Amerika, Aconcagua (6370 m.) Och Mercedario (6300 m.). Det är på dessa obebodda platser, som du bara kan nå till häst, som stora hjordar av guanaco (vilda lamor) strövar fritt och den andinska kondoren bor. Endast på unika platser som denna kan du njuta av förmånen att se dem i  sin naturliga miljö. När solen går ner, kommer de spektakulära stjärnorna på södra halvklotet att täcka himlen. I lägret lättar lägerelden upp mörkret och ni kopplar av tillsammans med en kopp kaffe eller te och reflekterar över varje dags intryck och känner den tidlösa anda av naturen. Först efter att ni har nått den andra sidan av Anderna, kommer ni att kunna säga att ni nu helt förstår det exakta värdet av varje ord San Martin sa: “…..and to the Army of the Andes remains forever the glory of saying: in 24 days we have done the campaign, we crossed the highest mountains of the globe, we ended tyranny and gave freedom to Chile”. Signed by José de San Martín, 22 February, 1817, Santiago de Chile.  Ritten passar dig som vill utföra en riktig expedition - en once in a lifetime upplevelse!
3 resor nästa avresa 8 januari 2023
Argentina - Pampas, Gauchos, Polo & Buenos Aires
Kombinera hästäventyr på Pampas, gaucho kulturen och polo med att uppleva Buenos Aires.  Det finns inget bättre sätt att förstå den riktiga argentinska andan än att uppleva dess världsberömda Pampas. Full av tradition och historia och vaggan till den bästa polon i världen. Endast ca 2 timmar utanför Buenos Aires börjar ditt äventyr.  Under din vistelse kommer du att bli varmt omhändertagen. Njut av det utmärkta lokala köket, bekvämt boende och smakfull inredning. Gör dig redo att njuta av traditionella argentinska grillkvällar och fantastisk ridning eller bara koppla av. Programmet skulle inte vara perfekt om det inte inkluderade närbelägna Buenos Aires, tangons vagga eller Sydamerikas Paris. Staden har en rik kultur i latinsk anda. Detta program kombinerar äventyr med kultur och god mat & vin. Det är en upplevelse utan motstycke.
6 resor nästa avresa 29 maj
Argentina, Corrientes - Gaucho på Working Estancia
Du välkomnas med öppna armar av denna varmhjärtade familj som älskar hästar och ridning samt de goda sakerna i livet, som en vacker middag och fint vin. Du bestämmer vad vill göra under veckan. Det finns möjlighet att rida i princip så mycket du vill och du uppmuntras att arbeta med boskapen. Om du vill prova polo, kan du också göra det. Det finns små mysiga byar att besöka, en härlig pool att koppla av vid och vackra laguner för fiske. Du kan också boka matlagningskurser och beställa en massage. Veckan går allt för snabbt. Läs mer Reseinformation här>>
31 resor nästa avresa 28 maj
Vandra Inkaleden
I den heliga dalen Urubamba följer vi historiska leder genom vackra landskap och passerar mindre byar bortom de vanliga turiststråken. Vi möter ättlingar till inkafolket som lever ett hårt och enkelt liv på Andernas sluttningar. Till fots når vi undangömda ruiner som få turister kommer till, och vi får en bredare bild av inkarikets hemligheter. Under fyra dagar vandrar vi den klassiska Inkaleden, den som leder fram till solporten och magiska Machu Picchu. Vandringen sker bitvis på hög höjd med högsta passet på 4200 möh. Den klassiska Inkaleden är 45 km lång och går genom varierad terräng från alpin tundra till lummig molnskog. Med oss har vi guider, kockar och bärare.
1 resa 19 september
Argentina och Chile
Vandringsresa till Argentina och Chile Resan inleds med flyg till Buenos Aires i Argentina där vi njuter av sevärdheter, äter gott och dansar tango. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Patagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar. Äventyrsresan fortsätter mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Vandringsresan fortsätter över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad. Resan är andra delen av den  långresan Brasilien-Chile.
1 resa 8 februari 2023
Brasilien och Argentina
Resa till Sydamerikaresa från Brasilien till Argentina Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn eller Sockertoppen. Varför inte varva sevärdheter med att besöka några av stränderna Copacabana eller Ipanema? På kvällarna finns det salsaklubbar som är öppna och har du tur kan du även besöka en fotbollsmatch på legendariska fotbollsarenan Maracanã. Vi reser vidare till Buenos Aires Efter några dagar i den pulserande staden fortsätter vår resa söderut till Paraty där vi får möjlighet att unna oss en skön båttur med snorkling och bad i turkost vatten. Resan i Brasilien fortsätter till de storslagna Iguazúfallen där vi tar del av områdets vackra djur- och naturliv. Turen fortsätter till Argentina och vi hinner även besöka staden där många svenskättlingar bor, Oberá , innan vi kommer till metropolen Buenos Aires. I Argentinas huvudstad hinner du både strosa omkring i städerna, prova den lokala matkulturen och ta en tango innan det är dags att återvända hemåt.  Det här är första etappen av  resan Brasilien-Chile. Om du är intresserad av att se en hel reseberättelse av Elina Olsson från hennes Sydamerika resa år 2015 kan du se den på Youtube Här , den är ca 25 minuter.
1 resa 25 januari 2023
Brasilien till Chile
Resa Brasilien till Chile - vacker vandringsresa Resan inleds med flyg till Brasilien där vi njuter av sevärdheter i Rio de Janeiro som exempelvis Kristusstatyn, Sockertoppen och stranden Copacabana innan vi åker söderut till Paraty där det är möjligt att snorkla. På bussresan i Sydamerika besöker vi de storslagna Iguazúfallen och dess imponerande djur- och naturliv. Resan fortsätter till Argentina och Buenos Aires där vi kan upptäcka staden, dansa tango och äta gott. Innan vi fortsätter till Pampas passar vi på att besöka Monte Hermoso för sol och bad. Resan i Argentina går över Pantagonien och vi besöker Valdeshalvön med dess rika djurliv. Har du tur kan du se både sjöelefanter, sjölejon och valar här. Resa till Anderna - men först Fortsätter äventyrsresan mot Eldslandet och vi besöker världens sydligaste stad Ushuaia innan bussturen fortsätter norrut till El Calafate där vi kan vandra på glaciären Moreno. Vandring är även möjlig i nationalparken Torres del Paine där vi njuter av utsikten vid Anderna. Vi passar också på att besöka Bariloche där vi kan prova forsränning, vandring och andra friluftsaktiviteter. Chile är det tredje landet på resan och vi åker över Anderna till Pucón där vi bland annat vandrar uppför vulkanen Villarica. På vägen mot Santiago de Chile besöker vi även vingårdar och resan avslutas efter några dagar i landets huvudstad. Vår resefantast Elina Olsson har dokumenterat sin Sydamerika resa år 2015 och du kan se den på  Youtube Här , den är ca 25 minuter.
1 resa 25 januari 2023
Brasilien till Peru
Rundresa Brasilien – Peru. Äventyr från Copacabana till Machu Picchu Följ med på en spännande äventyrsresa i Sydamerika. Vi startar resan i Brasilien och njuter av värme i Rio de Janeiro. Du kan besöka Sockertoppen och njuta av sambatakter. Via Paraty, där du kan åka båt och sola och bada, fortsätter resan till de storslagna Iguazúfallen. På väg norrut passerar vi Paraguay och Asunción och i Salta, Argentina, kan du passa på att forsränna eller rida.  Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där du kan cykla på Dödens väg, besöka gruvor i Potosí, shoppa på shamanmarknaden i La Paz och besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni. Vi besöker även lokalbefolkningen på vassöarna i Titicacasjön på vår väg mot Peru. Framme i Cusco förbereder vi oss för vårt besök till Machu Picchu. Du väljer själv om du vill åka tåg, vandra Inkaleden eller äventyrliga Inca Jungle Trail till den fantastiska bergsstaden.  Rundresan fortsätter efter Machu Picchu till Nasca så att du kan flyga över de speciella lämningar som finns i området. I Peru kommer vi även besöka Ica, där du kan åka sandboard bland sanddynorna, och Ballestaöarna för sjösafari innan hemresan påbörjas i Lima.  Unna dig ett äventyr utöver det vanliga – följ med Rosa Bussarna till Sydamerika! 
1 resa 29 januari 2023
Chile till Peru
Vacker naturresa i Sydamerika, Chile – Peru med besök i Machu Picchu! Häng med till Sydamerika och åk rosa buss från Chile till Peru. Resan startar i Chiles huvudstad Santiago de Chile där vi bekantar oss med landet innan vi åker vidare över de storslagna Anderna. När vi kommer till Mendoza i Argentina passar vi bland annat på att besöka en vingård för vinprovning.  Rundresan i Sydamerika fortsätter till Argentina och Salta där det finns möjlighet till såväl forsränning som ridning. Dessutom kan du unna dig god mat och dryck. Äventyret fortsätter till Bolivia och gruvstaden Potosí innan vi gör en storslagen utflykt i den speciella saltöknen Salar de Uyuni. Via La Paz åker vi vidare till Titicacasjön och besöker lokalbefolkningen som bor på vassöar. När vi kommer till Peru så besöker vi Cusco innan det är dags att ta sig till Machu Picchu. Du kan välja mellan att vandra Inkaleden, åka tåg eller ta den äventyrliga Inca Jungle Trail till den fascinerande bergsbyn. I Peru besöker vi även Nasca, Ica och Paracas innan det är dags för hemresa från Lima.  Missa inte denna vackra naturresa från Chile till Peru!
1 resa 18 mars 2023
Ecuador till Brasilien
Äventyrsresa från Ecuador till Brasilien där du bland annat kan vandra Inkaleden till Machu Picchu och se sockertoppen i Rio de Janeiro. Rosa Bussarnas resor till Ecuador och Brasilien via Peru, Bolivia, Paraguay och Argentina bjuder på en oförglömlig upplevelse till fots och med buss. Våra skräddarsydda äventyrsresor ger dig möjlighet att vandra Inkaleden till Machu Picchu, utforska de märkliga Nascalinjerna, besöka världens högst belägna sjö, Titicacasjön, och beskåda de förunderliga Iguazúfallen, som utgör en naturlig gräns mellan de tre länderna Argentina, Brasilien och Paraguay. Börja din resa i Ecuadors huvudstad Quito, som bara ligger någon mil från ekvatorn. Där kan du stå med ena foten på norra och andra foten på södra halvklotet. Färden går vidare längs Stillahavskusten till Perus huvudstad Lima. Där får du besöka erövraren Pizarros grav i stadens katedral. För den äventyrslystne så kommer det erbjudas olika sorters aktiviteter längs med vägen såsom sandboarding på sanddyner i Ica, häftiga cykelturer på Dödens väg och forsränning i Salta i Argentina. Denna storslagna resa från Ecuador till Brasilien avslutas med medryckande sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Det finns även möjlighet att  resa till Galapagos  som tillval och olika alternativ och resesätt för att ta sig till Machu Picchu på denna resa. Se längst ner för mer information. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!
1 resa 29 november
Peru till Brasilien
Resa i Sydamerika. Äventyr från Peru till Brasilien! Passa på att följa med Rosa Bussarna på en äventyrsresa i Sydamerika. Resan börjar med flyg till Perus huvudstad Lima och därifrån åker vi till Cusco. Från den gamla inkahuvudstaden tar vi oss till sevärdheten Machu Picchu. Du kan välja om du vill vandra inkaleden, Inca Jungle Trail eller åka tåg till Machu Picchu. Efter besöket i bergsstaden åker vi till Puno och Titicacasjön där vi åker ut på vassöarna och hälsar på lokalbefolkningen. Resan i Sydamerika fortsätter till Bolivia där vi kan cykla på Dödens väg i La Paz, besöka storslagna saltöknen Salar de Uyuni och gruvstaden Potosí. Rundresan fortsätter genom Argentina och Paraguay till Brasilien där vi besöker de storslagna Iguazúfallen innan vi rullar för badstopp i Paraty.  Rundresan från Peru till Brasilien avslutas med sambarytmer i färggranna Rio de Janeiro. Där kan du ta linbanan upp till Sockertoppen för att njuta av utsikten för att sedan fortsätta upp på Corcovadokullen och titta på den väldiga Kristusstatyn. Se längst ner för mer information om du vill vandra Inkaleden till Machu Picchu. Boka din resa idag - med oss får du ett oförglömligt äventyr!
1 resa 19 december
Dansresa till Kuba
Får vi lov att erbjuda en färgstark dansresa till exotiska Kuba? Längtar du till härliga dansrytmer i varmt klimat? Passa på att följa med Rosa Bussarna till Kuba där danslektioner ingår i resan. Tillsammans med duktiga lärare kommer du kunna njuta av de karibiska takterna tillsammans med likasinnade. Förutom danskurser finns möjlighet till hästridning, romprovning och besök på en lokal tobaksfabrik. Turen börjar och slutar i Havanna där tid finns att besöka sevärdheter som Malecón, Hemingways favoritbar och Morro Castle. På dansresan ingår även besök i Viñales och Trinidad vilket betyder vacker natur, sol och bad. Även panelhönor är välkomna ombord. Vill du inte dansa så kan du hänga med ändå, vi lovar att det finns tillräckligt med äventyr och sevärdheter på resan till Kuba.
2 resor nästa avresa 15 oktober
Jul och nyår i Kuba
Vill du resa till Kuba och fira jul & nyår? Följ med på en exotisk resa till Kuba över jul och nyår. På vår rundresa kommer du att få vara med om en upplevelse utöver det vanliga. Din resa till Kuba börjar i den slitna charmens huvudstad; Havanna. Boendet är hemma hos kubanska familjer i så kallade Casa Particular. Vi unnar oss en tur i en gammal amerikansk bil, besöker tobaksfabriken och kanske någon av Hemingways favoritbarer. Rundresan på Kuba fortsätter till vackra Viñales för en hel dags fria aktiviteter. Vi besöker en grotta, kan förkovra oss i den afrokubanska religionen eller utmana oss själva genom att klättra eller rida. Resan till Kuba innehåller naturligtvis sol och bad. På ön Cayo Levisa kan du prova att snorkla eller dyka. I närheten av pittoreska Trinidad finns en vacker lång strand väl värd ett besök. Under några dagar har du tid att varva strandbesök med att strosa omkring i stadens gränder, besöka sockerodlingar eller vattenfall. Kvällstid finns det små barer vid torget som är öppna och där brukar det ofta spelas livemusik. Kubaresan avslutas i Santa Clara där Che Guevaras mausoleum ligger. Oavsett om du önskar dig hårda eller mjuka klappar så kommer du inte bli besviken på Kuba som erbjuder allt från hårda amerikanska gamla bilar till mjuka salsarytmer.
1 resa 19 december
Panama till Mexiko
Missa inte Rosa Bussarnas äventyrsresa från Panama till Mexiko! Välkommen ombord på en äventyrsresa utöver det vanliga. Resan börjar i Panama City och därifrån åker vi ut till Bocas del Toro. Under några dagar bor vi på en av de små öarna i arkipelagen och kan njuta av att besöka stränder och andra öar eller hyra cykel och utforska området. Resan fortsätter till Costa Rica där vi bland annat besöker Tortuguero nationalpark som är känt för sin mångfald av djurarter. Passa på att ta en kanottur i området om du vill komma nära djur och natur. Naturupplevelserna fortsätter i La Fortuna som ligger vid Arenalvulkanen där du kan forsränna, rida och njuta av en canopytur. Äventyret i Costa Rica fortsätter till surfstranden Tamarindo där du både kan njuta av stranden och prova att surfa. I Nicaragua spenderar vi några dagar i pittoreska Granada och sedan åker vi vidare genom Honduras och El Salvador till Guatemala. Rundresan bjuder på vackra stopp i Antigua, Pananachel vid Atitlansjön och den gamla mayaruinstaden Tikal där stora pyramider och stenlämningar finns mitt i djungeln. Nästa land på resan i Centralamerika är Belize. Där åker vi ut till slappa Caye Caulker för några lata dagar med sol, bad eller snorklingsutflykter. Till slut kommer vi till Mexiko och resan avslutas med några dagar i Playa del Carmen varifrån du bland annat kan göra utflykt till den kända Chichén Itzá eller snorkla/dyka i de undervattensgrottor som kallas cenotes. Du kan också utöka resan med en  tur till Kuba.
1 resa 15 januari 2023
Costa Rica
Tropisk långritt längs stränder och genom byar   Costa Ricas skönhet och värme gjorde att svenska Tina reste hit och blev kvar. Du rider på hennes trevliga criollos, costaricanska boskapshästar. Tina har satt ihop en fantastisk långritt, Tropisk långritt genom byar och längs stränder.  Ritten går längs Costa Ricas västkust i provinsen Guanacaste. Vulkanutbrott för 60 miljoner år sedan har format den magnifika bergskedjan och de vackra stränderna.  Du rider där pirater härjade för länge sedan, här i grottorna gömde de sina skatter. Längs vägen kan du se papegojor, tjattrande apor, stora ödlor, mangoträd och teakplantager.  Du får njuta av några av de vackraste naturscenerna i världen. Du galopperar på den ena stranden efter den andra, detta glömmer du aldrig! På kvällarna bor du på olika enkla hotell ett stenkast från stranden, ofta med pool. Vissa nätter kan du även ta del av kustens nattliv. Ett kvällsdopp i havet blir en perfekt avslutning på en aktiv dag. Vilken komplett långritt och minne för livet. Läs rese-artikel från Hästmagazinet 2013 >>
5 resor nästa avresa 11 juni
Argentina, Corrientes - El Dorado långritt från estancia till estancia
Denna långritt är spännande, fartfylld och ger dig en inblick i hur de välbärgade boskapsägarna lever. Du kommer att bo på fyra olika estancias (= gårdar), alla med sin egen särprägel. Det stora slättlandet är perfekt för dig som gillar långa galopper, mer än tre mil rids var dag i ett högt tempo. I Buenos Aires tar du den lyxiga nattbussen till Esquina där du möts av ditt värdfolk. Efter en rundtur på estancian sadlas hästarna upp för en provritt.  Ute på de vida vidderna glömmer du bort alla storstadsproblem och kan njuta av naturen och ridningen. Tillbaka på gården väntar en "candle light dinner". Följande dagar bjuder på ridning i ett högt tempo varvat med goda picknickstopp, och det är alltid lika spännande att komma fram till den nya estancian. En kväll bjuds du på massage, en annan kväll kan du svalka av dig i poolen. Vill du kan du följa med på en månskensritt. Väl "hemma"  igen kan du välja mellan att hjälpa till med att driva boskap eller varför inte prova på lite hästpolo. En sak är säker, detta blir en oförglömlig vecka. Läs mer Reseinformation här>>
3 resor nästa avresa 27 september
Cykelresa i Kuba 55+
Resa till Kuba - cykeläventyr för alla 55+ Kanske har du alltid drömt om att resa till Kuba och se det vackra och genuina landet? Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Det här är en välplanerad seniorresa där du blir väl omhändertagen av våra erfarna guider. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och gamla amerikanska bilar. Cykeläventyret startar med en guidad rundtur i Havanna där vi får se Plaza de Armas, och en romfabrik. Vi stannar dessutom till på Hemingways favoritbar La Floridita. I Kuba tar vi oss runt och besöker såväl Cienfuegos som Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar och upplever spännande möten med lokalbefolkningen. Vi besöker vattenfall, grottor och vattenfyllda cenotes, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Via Santa Clara och Che Guevaras mausoleum, stannar vi i Viñales ett tag. Vi besöker den exotiska ön Cayo Jutías för sol och bad. Rundresan i Kuba avslutas med lata dagar i Jibacoa som bjuder på en vacker strand, sol, bad och valfria vattenäventyr.  Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Kuba på cykel och har tid att njuta av sol och bad. 
1 resa 12 november
Cykelresa i Costa Rica 55+
Cykelresa till Costa Rica - Cykeläventyr för alla 55+  Nu har du chansen att följa med oss på en oförglömlig cykelresa i Costa Rica där du får komma nära och uppleva både kultur och natur. Du behöver inte vara proffscyklist, det räcker med god kondition och ett gott mod när vi tar oss an det spännande landet. Vi kommer dessutom att varva cykling med att åka buss och att vandra. Cykeläventyret startar med att besöka den mest besökta nationalparken i Costa Rica, Volcán Irazú nationalpark. Vi kommer även att se La Fortuna och Arenal. Sedan tillbringar vi slappa dagar med sol och bad i Samara och Montezuma. Rundresan i Costa Rica avslutas med Parque nacional Manuel Antonio där vi får uppleva en värld av exotiska djur och storslagen natur samt en rundtur i den myllrande huvudstaden San José. Unna dig en aktiv resa där du både utforskar Costa Rica på cykel och har tid att njuta av sol och bad.     
1 resa 24 januari 2023
- Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top