Portugals hjärta - mat, vin och traditioner
Alla temaresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Portugals hjärta - mat, vin och traditioner
Välkommen till Alentejo – Portugals solvarma inland där vinfälten breder ut sig, olivlundarna doftar och de vitkalkade byarna speglar århundraden av tradition. Här, långt från kusten och storstadens tempo, hittar vi ett Portugal som fortfarande lever i takt med naturen. Under vår resa utforskar vi eleganta Évora, den medeltida byn Monsaraz, vinområdena kring Borba och de hantverksrika städerna Redondo, Estremoz och Vila Viçosa. Vi provar prisbelönta viner, smakar det uråldriga talhavinet som ännu lagras i leramforor och får inblick i den stolta marmortradition som gjort regionen berömd. Det blir en smakrik och kulturfylld resa genom Alentejos hjärta – där Portugal visar sig från sin mest genuina och gästvänliga sida. Programmet i korthet Dag 1: Ankomst till Lissabon. Chartrad buss till Évora . Välkomstdrink. (M) Dag 2: Besök vingård. Lunch i Reguengos de Monsaraz. Besök slottet i Monsaraz. (F,L,VP) Dag 3: Heldag i Évora med guidad rundtur. Besök lokal ostproducent med provsmak. (F,L) Dag 4: Besök Alqueva-dammens område. Lunch med provning av traditionellt talhavin. Besök i Redondo med keramik. (F,L,VP) Dag 5: Besök i Borba med vinprovning & lunch. Marmorrutten och rundtur i Vila Viçosa. (F,L,VP) Dag 6: Marknad i Estremoz & fri tid. Besök hos vin-& olivoljeproducent med provsmak. (F,L,VP) Dag 7: Flyg hem från Lissabon. (F) F=Frukost L=Lunch M=Middag VP=Vinprovning I måltiderna ingår husets dryck.
7 dagar
Pris från 21 445 kr
3 resor nästa avresa 9 mar 2026